Wat ik doe nou het weer herfst is

herfst

U ziet wel dat ik niet blij kijk. Dat komt wegens het weer. Het is weer herfst. Waaien, regenen en kou en ik voel het gewoon. Het is niet gezellig. Dus ik moet iets doen.

Lentevacht

Door het verharen was ik al aan de lentevacht begonnen. Mijn vacht is niet meer zo dik als eerst. Ik heb het nou al een paar keer gehad dat ik na het avondeten honger had dat komt doordat mijn lichaam weer wintervacht wil maken denk ik. Wegens het weer. Dan miauw ik en ik kijk van ik-lust-iets en serieus, dan krijg ik nog een keer avondeten. Mijn vrouw snapt dat ik het meen en dat het niet alleen lekkere trek is.  Ook wel want ik eet natuurlijk lekker. Maar vooral iets anders de kou dus.

Bankhangen

Gistermiddag heb ik nog even gespeeld met een veter en dat was best leuk, maar voor eventjes. Het allerfijnste voor nu is bankhangen.

 • ik hang op mijn kussen dat heeft als voordeel dat ik gemakkelijk knuffels krijg (ze gaat dan voor de bank zitten) plus ik kan de kamer goed zien en als ik iets in de straat hoor ben ik snel in de vensterbank. Behalve als het een groot geluid is dan durf ik niet.
 • ik hang op een dekentje  in een hoek van de bank. Nadeel ze kan niet goed mij me voor knuffels, voordeel ik lig lekker warm en verstopt niemand kan me zien dus dat is best een veilig gevoel.

Knuffels

Als je heel veel van zon houdt en er is geen zon dan heb je knuffels nodig. Zacht aaien. Van die fijne gesprekjes over gevoelens en hoe lang je al samen bent en al die dingen meer. Dan voel ik me van binnen warm.

Adfies

Dus mijn adfies is doe als ik:

 • extra eten
 • bankhangen
 • knuffels

 

 

13 thoughts on “Wat ik doe nou het weer herfst is

 1. Hallo Bert,

  Ja Bert het is nu wel bar en boos hoor. We hebben hier al weken hele harde blaaswind en regen, vrouwtje heeft even naar de berichten van het weer gekeken en het is zeker nog een hele week zo.
  Je doet er heel goed aan hoor om op je deken en kussen te gaan slapen en meteen ook heerlijk warm en de boel goed in de smiezen te houden. Je weet ik heb mijn kuildeken weer in beslag genomen en vrouwtje heeft de stoel zo gezet dat ik ook goed buiten kan kijken. Ja onze zware taak van buiten controle moet wel doorgaan, anders gaat het helemaal fout daar.
  Nou snapper ikke pas waarom ik zoveel slaap en ook wel een hapje extra wil, je hebt het goed uitgelegd en ik zal dat dadelijk eens goed aan vrouwtje laten lezen. Zij denkt dat ik vakantie heb genomen en heerlijk van de luie doe. Maar aan knuffels kom ikke niks tekort hoor, Ikke moet dadelijk heerlijk gaan slapen en als vrouwtje vanmiddag weer thuis is dan ga ik heerlijk op schoot liggen en veel knuffelen en samen genieten. Mijn ochtend knuffels heb ik natuurlijk al gehad hoor.
  Nu moet vrouwtje zo weg en moet ik jou en je vrouwtje een fijne dag wensen en ook knufjes..
  Ik stuur warme pootjes en kopjes voor jullie beide mee. Je grote vriendje Jip

  1. hoi Jip, wat goed dat je vrouw de kuildeken slim heeft neergezet dan heb je van binnen de rust omdat je kunt zien wat er gebeurt. Anders ga je toch even kijken. Dus jij hebt dat ook van de slaap en de extra hapjes, misschien is de natuur en alles en iedereen van slag dus dan is het gewoon dat wij ook anders zijn dan anders. Ik vind het raar, Jip. Ik hoop dat je je beter voelt. poot van je vriend Bert

 2. Hoi Bert, wij snappen ook helemaal niks van het weer, eerst warm en dat je dan veel haren verliest en nu weer koud en nat. Wij kruipen met zijn allen dicht tegen elkaar aan in een mandje. Zo blijven wij lekker warm, en laat die wind dan maar waaien rondom het huis. Af en toe even naar buiten kijken of alles daar nog goed gaat en er geen gekke dingen gebeuren, en voor de rest maar lekker slapen en eten. Oh ja ook af en toe even knuffelen met de vrouw natuurlijk of even dicht bij tegen haar aan gaan liggen. Zo komen wij de dag wel door.
  Groetjes en knuffels van Bas,Bjarne,Oliver, Kruimel en Bikkel.

  1. hoi Bas, Bjarne, Oliver, Kruimel en Bikkel, ja lekker met je allemaal in een mandje dan blijf je vanzelf warm. Slapen en eten is nou extra belangrijk ook. Jip heeft op de tocht gezeten en toen was hij beroerd ervan maar volgens mij voelt hij zich beter. We moeten nou allemaal opletten geloof ik. poot voor iedereen van Bert

 3. Oooooh bert….de laatste 2 dagen wil ikjes ook alleen maar snekken. Zou ik ook een verhaarslachtoffer zijn? Ooooooh wat erg. Ik slaap heel veel op mijn warme wolletje omdat het zo koud is😿

  1. dat kan best Katrien, met dit weer heb je gewoon extra eten nodig en als je supersenior bent helemaal!!

 4. Hoi Bert,
  Je hebt helemaal gelijk, dit is geen weer voor een kat! Ook niet voor een mens trouwens.
  Mijn vrouw deed vanmorgen de gordijnen open, en zei : “Dit is weer om in bed te blijven!” .
  Ha, gezellig dacht ik, maar toen bleef ze er toch uit!!! Soms snap ik haar niet helemaal.
  Ik ben maar op mijn bankje voor de verwarming onder de vensterbank gaan liggen, zodat ik meteen kan ingrijpen als er buiten iets mis is .
  Mijn vrouw moet nu heel hard lachen, want gisteren lag ik er ook, toen waaide er iets tegen het raam, en ik zat meteen onder de bank. Ik vond dat zij maar even moest gaan kijken wat er aan de hand was 🙂 .
  Bert, je hebt een strak plan voor vandaag, ik doe mee!
  Dikke kop, en poot,
  Vlo.

  1. hoi Vlo dat klinkt goed:: een bankje voor de verwarming en nog bij de vensterbank ook. Als er moeilijke geluiden van buiten zijn dan ga ik ook niet kijken. Dat moet mijn vrouw opknappen. Ik doe de gewone geluiden. Dus zo kun je het verdelen en dan hoeft niemand je uit te lachen!! poot van Bert

   1. Bedankt voor de tip Bert, ik heb het meteen met mijn vrouw afgesproken.
    Maar eerlijk gezegd lach ik haar ook wel eens uit, als zij naar in van mijn speeltjes zoekt, waar ik dan lekker op lig 🙂 .
    En we vinden het allebei niet zo erg, omdat we van elkaar houden.
    Kop, Vlo.

 5. Lieve Bert,

  Ik vind jou adfies mij beste adfies van mij dag. Van mij herfst en van mij winter. Assie geen zon kan voele op jou vacht kan jou binnenste koud zijn. Dan ben jij niet blij, jij ben niet gelukkig .
  Jou adfies van bankhangen en knuffels vind ik mooi. Maar jij raak mij hart met jou adfies van ekstra eete. Dan ben jij verrukt in jou bek, tevreede in jou buik en blij in jou hart.
  Dan ben jij warm van binnen, warm van jou eigen.
  En assie spreek voor jou eigen Bert, jij moet denke aan jou verkering assie die heb. Of aan jou liefde voor jou mense en dan voel jij geluk.
  Geluk is warm,

  Liefs van jou Loesje

 6. Dag Bert,

  Hier Bolle.
  Dus ik ben niet de enige die veel slaapt, en ekstra eten noeig heeft? Dat vind ik fijn om te horen. Ik heb je stukje meteen aan mijn mensen laten lezen. En ook wat iedereen er bij heeft geschreven!
  Ik slaap ook al een paar dagen lekker lang. Tussendoor hou ik even pauze voor een paar brokjes of iets lekkers, en dan slaap ik zó weer verder. Heel soms doe ik even met de veer spelen, maar dan meer omdat mijn vrouw dat zo leuk vindt.
  En ik eet best goed, ook al zijn het dan mijn nieuwe zomerbrokken. Zo noemt mijn vrouw ze, omdat ze hoopt dat ik met die brokken in de zomer helemaal slank ben.
  Gelukkig is het nog geeen zomer, en ben ik nog gewoon mezelf!

  Geniet maar van hrt bankhangen en de knuffels en de sneks, Bert!

  Een lief kopje van Bolle.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *