Katrientje over: als ik geaaid wil worden

aaienEn daar isse ikjes weer. Vandaag ga ik het over aaien hebben. Dat vind ikjes niet altijd even prettig. Komt door vroeger zegt vrouw altijd.

Soms geniet ik heel erg veel van aaien, maar soms duik ik ineen omdat ik bang ben daarvoor. Dan zakt mijn lijfje terwijl ik gewoon doorloop. En dan hoor ik vrouw tegen man zeggen van laat maar. Ze is bang. En dat vind ik stom van mij eigen. Want waarom zou ik nu eigenlijk nog bang zijn?
Ik heb nog wel eens een mensenkind gezien hoor. En die liet mij gewoon lopen. En ze speelde ook heel leuk met mij. En ik speelde met haar. En toch had ik zoiets van oppasje, dit is een mensenkind en mensenkinderen zijn eng. Want jij bent hun speelgoed.
Ze mocht mij ook niet aanraken.

Naast mijn vrouw

Ik lig graag naast mijn vrouw op mijn eerlijk ingepikte wolletjedeken. En soms krijg ik heerlijke aaitjes. Ooooh en dan geniet ik hoor. Ik geef haar dan likjes op haar hand. Soms wel een heleboel. Maar soms wil ik het niet.
En dan rrrrr ik en kijk ik haar boos aan. Echt boos. En dan zegt vrouw sorry.
En ik kijk haar dan aan met doe dat niet meer. En dan laat ze me ook met rust.

Op de trap

Als ik op de trap mag nouuuuu oooooh dan wil ik helemaal plat geknuft worden hoor. Dan zet ik mijn spinnertje op luid (lees standje 1) en dan mekmek ik en man krijge kopjes. Oooooh dan geniet ik gewoon van de aaitjes.
Soms zo erg dat ik per ongelukje krasjes maak op vrouw haar arm met mijn naaguls.
Ze zegt dat ze het gelukkig niet erg vind, en als het perongeluk op mijn poottattjetoe gebeurd ze weer naar opa jan toe gaat om het bij te laten werk.

Mijn man

aaienMijn man mag mij aaien, maar alleen als ikjes het goed vin.
Hij is een manmens, en die zijn toch eng. Hij weet dat ikjes het toch te spannend vind. Maar wat ik raar vin van mezelf is dat hij mij smorregens vroeg wel mag aai. Ooooh en dat is dan weer fijn.
Maar gelukje vind man het niet erg. Hij zegge altijd dat ikjes zijn meissie ben en blijf. Ooooh toen werd ik best wel verleeg hihihi.

Dit was het weer voor dees week.

Veel liefs en een kusje
Katrien (raar prinsesje van beroep)

15 thoughts on “Katrientje over: als ik geaaid wil worden

 1. Hoi prinses Katrientje, hier Kruimel, ik ben net als jij ook een prinsesje. En net als jij vind ik aaien ook helemaal niet zo prettig. Heel soms ga ik naar mijn vrouw toe en dan mag ze me even aaien, maar alleen als ik dat zelf wil en aangeef, en het moet ook niet al te lang duren dan ga ik schreeuwen en miauwen, van hou nu maar weer op. Heel soms ga ik ook slaan maar niet zo vaak hoor, mijn vrouw begrijpt mij gelukkig goed. Dat duurde wel even, maar ja soms zijn mensen niet zo heel slim en snappen ze niet wat wij bedoelen. Oppakken vind ik helemaal niet prettig, en dat laat ik dan ook wel weten. Gelukkig zijn mijn broertjes wel allemaal van het knuffelen dus vrouwtje krijgt genoeg knuffels. Laat mij maar lekker in mijn mandje liggen, soms met mijn broer Oliver en soms alleen, als ik dan op tijd mijn eten en sneks krijg, vind ik alles best. Het valt soms niet mee hoor met 4 broers en dan is die kleine Bikkel ook nog een erg druk exemplaar, hij gaat me altijd plagen, maar ik laat dat niet gebeuren hoor, die kleine moet maar eens opgevoed worden en als vrouw het niet doet dan moet ik die kleine maar even manieren leren. Al met al heb ik het best wel druk daarmee als vrouw in een mannenhuishouden maar ik sta mijn “mannetje”hoor. Hihihi.
  Dikke knuffels van (prinses) Kruimel.

  1. Ooooh kruimel. Ik vin optil ook niet zo fijn. Komt ook door vroeger toen ikke nog een speelgoedkitten was😿
   Ze moog me alleen optil als ik de trap op mag. Want dat vind ik leuk😺😺
   Ooooh maar jij moet bikkel aanpak hoor. Hij moet jou as een leedie behandel😾
   Zoniet moet je het gewoon goed duidjeslijk maak. Ooooh gewoon zeggen weg jij!!
   Ikjes lig graag bij vrouw op mijn eerlijk ingepikte wolletjedeken. Ooooh die ligt zo warm en zacht.
   Ooooh kusje op je wang😽

 2. Hallo Katrientje,

  Jij bent echt niet de enigste die niet geknuffeld wil worden hoor, We hoeven toch allemaal niet het zelfde te zijn. Oke ons personeel vind het altijd heerlijk om met ons te knuffelen, we zien er ook uit als een knuffeldier.
  Mijn vrouwtje zegt altijd dat ikke een grote knuffelkont ben en niet alleen als ik wat lekkers wil hoor.
  Ja Katrientje ikke en vrouwtje denken dat het ook vaak met de tijd van jaren terug te maken kan hebben, knuffelen is nou eenmaal dat er handen aan ons lijf komen en als je dan nare dingen hebt meegemaakt door sommige handen, dan is het doodeng en ben je bang dat er iets naars zal gebeuren.
  Wat fijn hoor dat jouw vrouw en man mens er altijd rekening mee houden en het ook begrijpen, maar dat jij ook hen heel erg vertrouwd dat ze jou altijd zullen beschermen en je in de waarden laten. Zo he dat heb ikke effen mooi gemiauwd vindt je niet. Moest ikke schrijven van vrouwtje, ja ze kijkt altijd mee wat ik schrijfjes doe naar jullie en soms vraagt ze mij om ook wat dingen voor haar te schrijfjesse.

  Wel Katrientje ik ga zorgen dat ik dadelijk nog een berg knuffels krijg voor vrouwtje gaat werken, maar ik had er al heel veel gehad hoor en ook heerlijke buikvulling. Ik ga heerlijk slapen en als vrouwtje thuiskom ben ikke goed wakker en fit om samen fijne dingen te gaan doen.

  Fijne dag jij en je wil vast vandaag nog wel knufjes en aaitjes.
  Van vrouwtje grote knuf op je bolletje en grote poot en kopje van je grote vriend Jip

  1. Oooooh jip. Jij vin knuffels wel fijn?🙀🙀
   Oooooh ikke alleen soms. Ik wil ook nooit knuffen als ik net gegeet heb. Ooooh dan wil ik alleen maar slaap en uitbuikje doen.
   Maar soms aai ze me toch en dan laat ik het ze boos weten dat ik het eggies niet wil. Catoo vond het wel fijn. Ooooh zij wou de hele dag met vrouw vrijen. Hoe meer hoe liever. Ooooh nee hoor.
   Ooooh jij ook een fijne dag. En geef je vrouw ook een knuffel, dat zal ze vandaag nog wel een beetje nodig heb🐾😽😽

 3. Oooh lief soolzusje,

  mij hartje doet heel hard tekeer gaan. Jij heb mij geraak lief soolzusje. Van jou aaie. Ik kan jou voele, jou bang zijn, jou blij zijn.
  Aaie is voor en van jou eigen, jij mag zegge of jij wil of niet. Niet iedereen wil aaien voor ze eigen en jij maak het goed duidelijk tegen jou vrouw en jou man.
  Mij hart deed ook pijn Katterien, issie bang door kleine mense oooh…. Jij heb ook veel meegemaak, ik geef jou knuffels en kopjes.
  Van me eigen vind ik aaie fijn assie van me eigen zin heb. Ik lig bij mij vrouw op haar schoot en mij motertje begin met spinne. Mij vrouw weet dan wel ze eigen tijd en hoe laat het is bij mij eigen.
  Wij heb geen man in ons huis, ik heb er geen erfaring mee. Maar assie ooit een man in me huis heb zit ik onder me bed. Ik vind jou dapper en jou man is lief voor jou eigen.
  Ik geef jou mij hart, assie mij nodig heb

  Sjeteeeeeeeeem Loesje

  1. Oooooh loes. Ooooh jij benne dapper dat jij wel op schoot durruft. Ik doe dat echt niet. Ik lig wel heeeeeeel dichtjes naast vrouw. Ikjes blijf het gewoon stom vinden van me-eig. Want ik ben “maar” ruim 3 week gepest. Maar datte was in mijn inprentingstijd. En toen leerde ikjes dat ik vang moest zijn voor mensen. En helemaal kleine mensen. Oooooh ieeeee😿😿😿
   Oooooh watte lief dat jij jouw mooue hartje geef. Oooooh ik geef jou mijn liefde. Oooooh en wat blikjes vis zodat jouw maagje vol blijft🐟🐟🐟😽😽😽😽💖
   Ooooh sjeteemmmmm

 4. Dag Katrientje,
  Wat heb je dat weer goed geschreven zeg.
  Veel mensen denken dat katten er zijn om door hun geaaid te worden, maar wat zouden ze ervan vinden als iedereen hun steeds wilde aaien? Dan noemen ze dat opeens ongewenste intimimi eh dinges!!
  Toen ik hier net woonde, moest ik even kijken of mijn nieuwe vrouw wel even aardig was als mijn vorige, en zij liet het aan mij over of ze mocht aaien. Nu vind ik het meestal erg fijn, maar soms heb ik er gewoon geen zin in. Dan wil ze me aaien als ik langs loop, en dan duik ik gewoon laag onder haar hand door 🙂 . Ze moet daar gelukkig om lachen.
  Maar als ik echt geaaid wil worden, nou, dan zal ze me ook aaien, of ze wil of niet.
  Mannen vind ik enger dan vrouwen, maar er zijn er een paar die mij mogen aaien, en waar ik soms zelfs op schoot klim. Zoals bij mijn “oom”, de broer van mijn vrouw, en mijn “neef”, de man van het nichtje van mijn vrouw. En sinds kort bij een vriend van mijn vrouw, die hier eens in de week komt eten, maar dat is meer omdat hij altijd in mijn lievelingsstoel gaat zitten 🙁 !!
  Tsja, en als je vroeger als speelgoed gebruikt ben, dan vind je kleine mensen eng, dat kan ik me voorstellen.
  Bovendien ben jij prinses, en prinsessen mogen zelf uitmaken wanneer hun onderdanen hun mogen aaien. Gelukkig begrijpen jouw onderdanen jou goed.
  Lieve Prinses Katrientje, een heel lief, zacht kopje van onderdaan Vlo.

  1. Mijn personeel begreep al heel snel wat er mis was met catoo en mij. En soms vinnik het gewoon stom van mezelf dat ik zo bang rejaageer. Want ikke hoef niet meer bang te zijn. Ikjes word maar heel weinig opgepakt per jaar. En eigenlijk weet ik al dat als ze me optillen ik naar de diertjes dokter moet🙀🙀🙀 (zowals aankomend juni😲😲😲)
   Ook ikjes haar ongewenste intimimidinges. En daarom zak ik door mijn pootjes en loop ik kruipend weg.
   Een zacht kusje op je wang😽

   1. Oh, moet jij ook al naar de diertjesdokter in juni?! Ikke ook, voor mijn APK.
    Zullen we dit jaar juni gewoon overslaan, dan hoeven we niet!!!
    Eh, hoewel, mijn vrouw voelt zich altijd zo schuldig, dat ze me erna gruwelijk verwent 🙂 .
    Ik begrijp je goed dat je het stom vindt van jezelf als je bang reageert. Ik heb dat soms als mijn vrouw een speeltje naar me toe gooit. Soms vind ik het leuk, maar soms schrik ik er zo van dat ik een heel klein katertje wordt. Jij en ik hebben gewoon dingen meegemaakt die we niet goed aan onze mensen kunnen uitleggen.
    Maar we hebben allebei mensen getroffen die het begrijpen, en heel veel van ons houden.
    Kopje van Vlo. Ook voor je personeel.

 5. Hoi Katruentje, dat herken ik hoor dat je opeens bang bent dat heb ik ook wel eens vaak van harde geluiden en dan wil ik het liefst bij mijn Vrouwke zijn want daar voel ik me veilig!
  Nou lieve groet oet Limbabwe Ollie

  1. Ooooh ollie. Echt? Ik schrik daar niet meer van gelukkie. Doof zijn heeft toch zijn voordelen😺😺😺
   Toen ik nog wel hoorde ging ik me altijd verstop. En dan kwam ik pas tevoorschijn als ik me veilig voelde.
   Kusje uit amsterdam😽
   Ooooh en jij benne bijna een week verliefd😺😺🐾🐾

 6. Dag Prinses Katrientje, wat durf je goed te zeggen of je geaaid wilt worden of niet! Daar kan je maar beter duidelijk in zijn, toch? En als je niet wilt, dan wil je niet. GroteBeer was ook niet zo van het aaien. Die kon ook zijn lijf laten zakken als hij liep. Mijn mensen hielden daar rekening mee, maar mensen die op besoek kwamen niet altijd. Ook al zeiden mijn mensen dat hij het niet wilde, dan probeerden ze het toch. En dan was hij net een rups of een worm, dan kon hij zich zo laten krimpen dat hij ineens van de bank af was gegleden. En dan zei mijn vrouw altijd “zie je nou wel? Hij vindt het niet leuk!”
  Het is raar dat mensen denken dat ze iemand zomaar mogen aaien, toch? Eerst altijd even vragen, vind ik.
  En ik snap best dat je bang bent voor kleine mensen en manmensen. Want die zijn vaak zo druk en praten hard. Ik vind ze ook eng! En je hoeft je nooit te schamen hoor, dat je bang bent. Dat zeggen mijn mensen altijd.
  Maar weet je wat zo grappig is? Ik ben vandaag aan mijn stuk voor zondag aan het schrijven, en raad eens waar dat over gaat? Over mijn man!
  Wat toevallig, hè!
  O ja, en Katrientje, ik vind dat je supermooie vlekken hebt in zwart en wit! En mijn vrouw vindt je snor en je wimpers zo prachtig!
  Een heel lief kopje van Bolle.

  1. Oooooh bolle. Dus jij kent het ook. Mijn personeel zegt ook altijd dat ze mij moeten laten lopen. En datte ze me niet moog aanraken. Mijn man is heel lief hoor, maar hij is een man. En mannen zijn eng. Ook al ken je ze. Ooooh dus GroteBeer doet dat ook? Oooooh suuper. Ik dacht echt dat ik de eenigste was die zo raar doet. Raar he dat je gewoon door kan loop terwijl je je heel klein maakt.
   Ooooh koel dat jij over je man gaat praat😺😺 ik ga ook wat oof mijn personeel praten eerdaags. Ikjes zit alleen vast. Ooooh ik hep een raitersblok😹😹
   Oooooh dank je vrouw voor de kompli…kompelie….oooooh mevrouw bolle… bedankt hoor😽😽
   En jij krijgt ook een zacht kusje😽

 7. Hallo Katrientje, hier met Gijsje. Wat heb je weer een mooi stukje geschreven. Ik ben blij voor je dat je nu een heel fijn en veilig huisje hebt gevonden met personeel wat je begrijpt. Wat heb je vervelend kleine kinderen mee gemaakt. Wat erg! Katten en andere huisdieren zijn geen speelgoed. Bij mij in huis kwamen ook wel eens kleine kinderen maar dan liep ik hard weg naar mijn eigen kamer. De kinderen mochten niet achter mij aanlopen ze moesten wachten tot ik uit mijzelf bij hen kwam. En dat deden de kinderen ook. Ik werd toch nieuwsgierig en wilde weten wat het kind in de huiskamer deed. Was ze met mijn speelgoed aan het spelen!
  Ik vind aaien van vrouwtje heel fijn. Dan ga ik op schoot of tegen haar zelf liggen en dan mag ze mij heel lang aaien en knuffels geven. Als vrouwtje thuiskomt spring ik op de tafel en dan kan ze mij optillen en met mij knuffelen. Ik vind dat heel fijn.
  Katrientje, ik heb bijna een week verkering met Ollie! Ik ben superverliefd op mijn spaans limburgs katermans!! En morgen is Ollie jarig!
  Groetjes en kopjes en knuffels van Gijsje en vrouwtje

  1. Ooooooh dat jij dat allemaal durft🙀🙀🙀
   Ooooh ik lees steeds dat katten op schoot gaan enzo. En ik durf dat niet zo goed. Toevallig lag ik eergisteren een hele 10 sekontjes in haar nek te lig. Maar ik ging er snel weer weg.
   Ik ben gewoon teveel gepest toen ik nog een bebie was. Maar vrouw zegt steeds dat ik mag bepaal wat ik wil. En als ik een boos rrrtje maak dan laat ze me met rust. En dan is zij niet boos op me. Goed he?
   Oooooh ikjes was voorig week kuupjedoo😺😺😺😺 ooooh ik ben zo blij dat jullie flieft zijn. Heerlijk isse dat he💖💖💖
   Lamoerrrrrrrrrrrrrr
   Kusje terug😽

Reacties zijn welkom