Loesje vertelt: over gewoon en normaal en rust

gewoon en normaal

Vorige week schreef ik over vertrouwen en dat ik dat nu van me eigen best wel heb. Ik dacht er deze week nog verder over na want ik voelde mij eigen best goed.

Alles was rustig om me heen, me vrouw was thuis. Me Bert was aan ze werk op ze vensterbank. En hij heb ook de zorg voor ze vrouw dus dan is het fijn als ze dag gewoon is. Ik wist hoe me eigen dag eruit zou zien. Dan heb ik rust in me kop en geen zorgen of moeilijke gevoelens. En er is ook tonijn.

Ik kende hem niet

Nu denkt U misschien Loesje is een saaie huispoes. Maar ik wil U zeggen dat gewoon niet saai is van ze eigen. Gewoon is normaal. Alles is hetzelfde en ik snap me leven. Het is goed en er is ook rust. Me Bert en ik praten vaak over gewoon, we begrijpen elkaar. Ik vind het fijn dat me Bert nu een gewone Huiskater is. Vroeger was me Bert een jongen van de straat. Hij is nooit strietwais geweest van ze eigen. Ik kende hem niet. Hij leefde op straat en hij wist niet hoe ze dag zou zijn. Me Bert wist niets van mij bestaan want hij had nog geen Feesboek. Als je zwerft hebbie geen Feesboek want je heb geen kompjuuter. En ik wist het niet van me Bert en van ze leven. Het was gewoon zo.

Ze goede balans

Vroeger was gewoon dus anders. Me Bert heb nu ze vrouw en hij heb rust. Ik heb mij eigen leven en we hebben verkering. Me leven is in ze goede balans en ik heb vertrouwen. Ik zeg U eerlijk, ik ben geen poes voor de straat. Ik wil me wereld niet bestormen en me vrouw ongerust in huis achterlaten. Ik houd van gewoon, dat ik elke dag weet wat er gaat gebeuren en dat me vrouw er is. Als ze er niet is, is het toch anders. Gewoon is dat ik op de bak zit als me vrouw thuiskom van ze werk. Zij geef me dan wel me preifussie want dat vind ik belangrijk. Daarna gaan we knuffelen en krijg ik eindelijk me eten. Ik heb daar dan wel de hele nacht op moeten wachten en dat vind ik soms best moeilijk voor me eigen. Eten hoort gewoon bij mij leven. Zo begint me dag en zo eindigt me dag. Ik vind dat mijn normaalste zaak van me wereld.

Als me vis bekend is

gewoon en normaalNormaal is ook me tonijn, ik weet hoe het ruikt en ik weet hoe ze moote smaake. Soms vind ik het fijn om een andere vis te eten. Me vrouw heb de hele viszaak al bijna leeggekocht voor mij gezondheid. Ze zeg dat ze afwisseling belangrijk vindt in mij eetpatroon. Voor mij eigen hoef het niet, maar ik wil het best opeten. Ik wil mij visboer niet kwetse of mij vrouw teleurstellen.

Soms brengt ze kabbeljouw mee of ansjevis, soms ook makkereel of heilbotte. Ze bedoel het vast goed maar ik vind het moet wel eetbaar zijn. Me hartje trilt pas als me vis bekend is. Dat me vrouw ze tas openmaakt en dat ik het dan al ruik. Dan kan ik mij eigen verheugen want ik weet wat er komt. Ik vind verheugen fijn. Ik kan mij eigen uren verheugen want ik ben een rustige poes. Ik ben me eigen lekkerbek en ik houd gewoon van tonijn.

Me eigen

Gewoon in me bakje en als het kan iedere dag. Dan pas is me leven normaal en kan ik gewoon me eigen zijn. Ik vind gewoon het fijnste van me leven.

Liefs Loesje

9 thoughts on “Loesje vertelt: over gewoon en normaal en rust

 1. Jouw berichtjes zijn heerlijk ontspannen om te lezen. Dat tovert altijd een glimlach op mijn gezicht. Dank je wel

  1. Ooh mevrouw Petra,
   dank U wel dat U mij verhaaltjes lees. Ik heb alles van me verkering Bert geleerd, hij is mij groote voorbeeld. En ik ben ook verliefd op hem. We hebben verkering en ik ben mij eigen aan het ontplooien want dat is belangrijk.
   Ik vind het fijn dat U blij wordt van me verhaaltjes.
   Soms ben ik ook best onzeker van me eigen. Maar U geef mij vertrouwen, dank U wel…

   Liefs Loesje

 2. Oooooh loeselien. Wat een prrrrrrrachtverhaal over jou en bert en je vis. Oooooh wat een emo spreek je over je viswinkel. Voor mij is vis ook belangrijk. Tonijn of magnogwatvis. De magnogwatvis krijg ik maar 2 keer per week. Zo erg😾 Mijn tonijn krijg ik wel iedere dag. Ik kreeg 1 keer makkereel. Nou nee dank je. Ooooh loesje. SJETEEMMMMM 💖
  joehoeeeee

  1. Oooh Katterien,

   ik vin jou lief. Jij lees mij altijd en jij snap mij verhaal. Van Bert en vroeger en van me vis. Ik krijg nooit magnogwatvis maar ik wil nog best meer. Kreeg jij makkareel Ooooh en jij vin het ook fies. Oooh ik heb ok liever me tonijn en ik vin zalm ook nog kunne.
   Ooooh Katrien ik denk aan jou, voor morgen.
   Morgen is voor jou eigen geen gewoone dag en ik vind dat moeilijk.
   Maar ik ben wel bij jou in je hart. En saame doen we ook joehoeee.

   Sjeteeeeeeeeeem van je dinnetje Loesje

 3. Dag Loesje, ik vind dat je helemaal gelijk hebt. Gewoon is fijn, dat vind ik ook.
  Gewoon is helemaal niet saai! Weet je wat pas saai is? Als je moet zwerven en alleen maar aan eten moet denken, en waar je kunt slapen en op welke katten je moet letten dat ze je niet aanvallen. Dan heb je helemaal geen tijd om na te denken, alleen maar om te overleven.
  Jij hebt een meditatiekurzus gemaakt, je kan heel diep denken, je bent sensietief en je hebt verkering met Bert. Dat is helemaal niet saai!
  Je hebt al genoeg spanning van wat voor vis je krijgt. Soms krijg ik ook iets nieuws om te eten, en dat vind ik de ene keer lekker en de andere keer niet. Dat is dan ook genoeg vernadering voor een dag, vind ik. O ja, en ik ben deze week een keer op een ander plek op het grote bed gaan liggen. Best eng, maar ik heb het gedaan.
  En mag ik nog iets zeggen? Bert hoeft niet jaloers te zijn joor, want hij weet toch van mijn Mol? Maar mijn vrouw en ik vinden dat je zo mooie ogen hebt!
  O, en Bert hoeft ook niet jaloers te zijn over dat mijn vrouw dat vindt, want die heeft al verkering met mijn man!

  Een lief kopje van Bolle.

  1. Oooh Bolle,

   vind jij me ooge mooi en je vrouw ook? Ooooh ik voel mij eigen nu wel verlegen en ook gelukkig. Heb je vrouw verkering met jouw man. Oooh dat vind ik fijn voor ze eigen. Anders was het best druk in jullie huis Bolle.
   Me Bert is van ze eigen niet jaloers, hij heb nie veel last van ze jaloesie want hij vertrouwd mij eigen ook Bolle. Dat moet ook want anders kan je geen verkering hebbe. En hij is je vriend en hij heb ook vertrouwen in jou. En me Bert weet ook van jou Mol en dat was en is jou grootste liefde van ze wereld. Ik vind dat ook roomanties.
   Maar ik vind jou en ook jou vrouw wel lief van ze groote kompliment en ik wil ook graag dank wel zeggen. Dat vind ik wel belangrijk.
   En ik vind jou stoer Bolle dat je op een ander stuk van ze bed heb geslaape. Dan ben je dapper, dat is gewoon zo.
   Ik ben blij met gewoon Bolle, maar ik vind het spesijaal dat jij me vriend ben. Soms is spesijaal ook fijn maar dan als een gouden randje om me gewoon heen. Ik heb nu heel diep geschreven Bolle, soms gebeurd dat gewoon in me verhaal.
   Dag Bolle, ik vond het fijn om met jou eigen te schrijve

   Liefs van Loesje

   1. Dag Loesje, nou word ik een beetje verlegen, dat je zegt van vrienden zijn en gewoon met een gouden randje!
    Dank je wel, daar ben ik heel blij mee. Ook wat je zegt van mijn Mol!
    En ik vind het ook fijn om met je te schrijven!
    Een lief kopje van Bolle.

 4. Hallo Loesje,

  Ik vind ook dat gewoon er moet zijn, ik voel mij het allerfijnste als de dagen en tijden het zelfde zijn. Dat begint al met het opstaan, ik ga vrouwtje een beetje wakker maken als het tijd is om uit ons grote Jippebed te gaan. Ze gaat me dan eerst knuffelen en zachtjes tegen mij praten en dan staat ze op en gaat mij eten geven en mijn drinkbakken schoonmaken en mijn eigen WC schoonmaken. Het is iedere dag hetzelfde en daardoor kan ook mijn dag rustig beginnen. Is ook als het tijd is om weer naar ons Jippebed te gaan.
  Nu is het wel zo dat ik het helemaal niet fijn vind als vrouwtje weg moet, maar ze vertelt me altijd wel wat ze gaat doen en ik vertrouw haar weer dat ze terugkomt. Was een paar jaar geleden een hele poos niet zo. Kwam door het plotselinge over de regenboogbrug van mijn maatje Boris en vrouwtje was heel ziek geworden, Boris had vrouwtje in heel diep de hand gebeten en moest ze naar zo’n groot gebouw om daar heel lang te moeten blijven, Ze wist dit niet van tevoren en ja Loesje ik maar wachten en ze kwam maar niet terug. Buurvrouw kwam mij wel verzorgen, maar ik wilde natuurlijk alleen vrouwtje hebben. Maar nu vertrouw ik vrouwtje weer helemaal hoor.

  Vrouwtje vertelde mij net dat het heel belangrijk is dat we een vast ritme moeten hebben door de dag, anders krijgen we stress en worden wij ziek. Door jouw kurzie van de meeditaazie heb jij heel veel dieren en mensen geholpen om ons te ontspannen als er onverwachte dingen gebeuren, zoals een monteur die in ons veilige huis komt of vizietee waar we niet zoveel zin in hebben. Ja voor mij is het net als bij vele heel belangrijk om gewoon alles om ons heen te hebben.

  Loesje je moet vrouwtje wel veel kopjes meegeven voor de vismeneer, want hij zorgt er toch maar voor dat jullie iedere dag heerlijke hapjes hebben.
  Ik doe het nog maar met de sportbrokken en hoop dat ik over een poos ook lekkere hapjes mag eten. Nu krijg ik een keer in de week een bakje soep of natvoer, maar ja dan wil ik natuurlijk die brokken niet de dagen erna meer zo graag eten.

  Loesje een fijne dag en bedankt weer voor je mooie verhaal en van vrouwtje moet ik je knufjes meesturen en van mij krijg jij heel veel kopjes en pootjes.
  Je grote vriendje Jip

  1. Oooh Jip en mevrouw Jip,

   wat erg Jip van toen. Dat je denk dat je dag gewoon is en dat dan je vrouw niet mee thuis kom ineens. Ooooh ik vind dat ook best trouwmaaties van ze eigenJip. Was je zomaar alleen in jullie huis. Oooh wel lief van ze buurvrouw maar alles was in ze war. Ik wist het wel van jou eigen en van jou vrouw, maar nu voel ik het weer in me hart.
   Wat knap van jou dat je nu weer jou vrouw durft te vertrouwen. Dat ze nu wel thuiskomt.
   Soms gebeuren dingen Jip, die je kop onrustig maake. Dan is het anders en dat is moeilijk.
   Me kurzus kan dan helpen. Ik vind het belangrijk om ze houvast te hebben Jip.
   Als me vrouw gaat werken vind ik ook niet fijn Jip. Maar dan komt ze wel weer thuis en voel ik mij eigen gewoon gelukkig.
   Me Bert houdt ook van ze gewoon, ze rust en ze regelmaat. Jullie benne goede vrienden, me Bert heb veel aan jou Jip.
   Ik hoop dat jij en je vrouw een fijne avond hebben, dat jullie gewoon samen kunnen zijn. Oooh Jip ik wil nog zeggen dat ik vind dat jij ze mooiste krabpaal van ze Feesboek heb. En zo groot en ook hoog. Ik vind het een Jippepaal van ze eigen. En je kan ook heel ver kijken.
   Dank je wel voor jou schrijven Jip, hoop dat jouw vrouw jou lekkere sportbrokke geef vandaag,

   Liefs van Loesje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *