Was het een kunstje of was het dat niet?

  Deze foto heb ik pas op mijn Feesboek gezet en ik schreef erbij dat het een kunstje was.  Iedereen vond het leuk.

Later vroeg mijn vrouw aan me: “Bertje, weet je wel héél zeker dat het een kunstje was?”

En toen wist ik dat ineens niet meer.

Hoe het ging

Thuis ga ik best vaak op de foto dus dat ben ik gewend. Ik kan stil zitten als het moet of iets anders doen als het nodig is voor de foto. Mijn verkering Loesje zegt dat ik een mediakater ben en volgens mij is dat ook zo.

Dus ik zat te poseren. Mijn kop zus. Dan weer zo.  En toen wilde ik me wassen en toch weer niet. Of ik moest gapen en toch weer niet. Er was iets maar ik weet geeneens meer wat. Iets dat begon en niet meer verder ging.

Dus toen stak mijn tong er een beetje uit en zo kwam ik op de foto.

Expres

Ik deed het dus maar  een beetje expres en volgens mij is een kunstje iets dat je helemaal expres doet.  Ook als er iemand om vraagt. Daar moet ik nog op oefenen, geloof ik.

Kunstjes

Wat ik wel kan als mijn vrouw het vraagt, is een kopje geven. Zacht of hard net wat ze wil dat doe ik dan. Volgens mij is dat ook een kunstje.
En ik spring op de bank als ze dat vraagt. Dan zegt ze dat ik dat goed kan, springen.

Tong

Maar dat met de tong dat deed ik vroeger niet. Ik bedoel toen ik hier kwam te wonen. Het is iets dat ik dus heb geleerd. Misschien is het dus toch een kunstje.

Het is best leuk dat ik iets kan. Dan voel ik me toch een kater van betekenis. Maar ik vind ook dat een kater geen hond is, en ik weet dat een hond veel van kunstjes doen houdt, maar voor een kater hoeft het eigenlijk niet. Misschien één kunstje.

8 thoughts on “Was het een kunstje of was het dat niet?

 1. Hallo Bert,

  Bert ik vind het zo knap en echt een kunstje. Het kan niet zijn geweest om te gaan wassen, want dan is je tong echt anders uit je bakkie hoor.
  Dus vrouwtje en ik vinden het een kunstje, maar jij wist dat je weer op de foto moest en dat lieve Loesje deze ook zou zien. Nou er is geen mooiere manier om haar stilletjes te laten weten dat je echt haar verkering bent en van haar houd. Vrouwtje en ik zien hier een heel lief tonghartje hoor. Ik hoop dat je dit nog heel vaak aan Loesje laat zien, want het is zo mooi.

  Ik kan dat niet en och dat hoeft ook niet, mijn verkering is het vrouwtje en haar geef ik altijd heel veel kopjes en zachte aaitjes met de poot en likjes door haar. Bert zo laten we allemaal wel weten hoe we heel veel van iemand houden.

  Vrouwtje en ik vinden het niet nodig dat poezen/katten en honden kunstjes moeten kunnen en doen, tenminste niet als het hen wordt aangeleerd. Dat hoort niet bij ons, als je wat leuks kan voor je baasje is het heel leuk maar niet dat je het geleerd moet krijgen.

  Ik kan heel veel maar of dat kunstjes zijn geloof ik niet hoor, het zijn dingen die we allemaal kunnen en ik ga er vandaag maar weer mee aan de slag. Oja ik heb een kunstje , heerlijk lijk in mijn bedje slapen, hahaha

  Bert een hele fijne dag en knufjes van vrouwtje en poot en kopje van je grote vriend Jip.

  1. hoi Jip ja daar heb je gelijk in ik vind ook dat we geen kunstjes hoeven te doen, maar volgens mij vinden sommige honden het leuk. Dan weten ze dat ze zo hun mens gelukkig kunnen maken en dat willen ze graag. Mijn vrouw heeft vroeger met honden geleefd en als ze een poot kreeg dan was ze gelukkig. Maar van haar hoef ik geen kunstjes te doen en jij hoeft het gelukkig ook niet van je vrouw. poot van je vriend Bert

 2. Nou…ik kan dat niet zo hoor met mijn tong. Nou ja….niet zoals jij dat deed. Ik hou mijn lapje alleen buitenboord als er iets lekkers voor mijn neus gehouden word.

 3. Lieve Bert,
  ik vind jouw tonghartje zo mooi, ik vind het best een kunstje van jou eigen. Je heb het wel gedaan en heel me Feesboek heb het erover. Wat kan me Bert dat toch goed. Ik was heel trots en ik ben nog trots in me hart. En ook gelukkig diep van me binnen.
  Misschien is het nog geen echt kunstje maar wel het begin. En Bert jij ben echt een mediakater, jij ben zo beroemd. Dus als jij iets kan dan is dat ook medianieuws, oooh Bert dat hoort bij beroemd zijn zeg me vrouw.
  Ik vind het goed dat je erbij stil zit of staat en dat je dat ons verteld.
  Bert misschien is het gewoon kunst en jij kan het met je eigen.
  Ooooh ik ben jou trotse verkering,

  Liefs Loesje

  1. hoi lieve Loesje ja dat heb ik nou gemerkt dat heel feesboek pver mijn kunstje sprak en ik dacht nog nou ik hoop dat iemand de foto leuk vindt. En toen waren er heel veel reacties en ik wilde ook slapen maar fens zijn ook belangrijk dat weet jij als mediapoes nou ook. Maar daarna moesti k nadenken en ook slapen en dat heb ik nou gedaan. kopjes van mij!!

 4. Dag Bertje,

  Hier Bolle.

  Ik vond het supermooi dat je een hartje met je tong maakte! En ik wist ook meteen dat het voor Loesje was, natuurlijk!
  Je kunt het ook zo zien: je hebt dit nu gedaan, nu doe je weer iets anders. Als je daar een keer zin in hebt.
  Mijn man zegt altijd tegen mijn vrouw als ze wil dat ik ets nóg een keer doe, dat ik geen circusaapje ben. En dat ben ik ook niet, denk ik. Nee, dat weet ik eigenlijk wel zeker, want ik ben een kat en geen aapje. En ik denk dat jij dan ook geen circusaapje bent. Dus we hoeven geen kunstjes te doen.
  Mijn mensen kennen iemand die vroeger slangenvrouw was in het circus. Dat is toch wel heel bijzonder.
  Ik kan heel goed slapen, maar ik weet niet of dat iets voor het circus is.
  Dus ik blijf maar gewoon thuis, bij mij mensen, en ga niet met het circus mee!

  Een lief kopje van Bolle.

  1. hoi Bolle volgens mij is jouw man heel verstandig ik wou dat mijn vrouw ook zo was. Ik vind goed slapen best een kunst maar ook weer geen kunstje. kopje van mij!!

Reacties zijn welkom