Katrien over: spugen en poetsen

wassen en poetsen

Halloo, daar is ze weer. Vandaag ga ik het over spugen en poetsen hebben.  Overgeven, kotsen, over je nek gaan en het aloude waswerk. Dat dus.

Nu ikjes weer aan het verharen ben moet ik me natuurlijk netjes houden. Ik was me dagelijks meerdere keren.  Dat is iedere dag een behoorlijke klus hoor. Daar kan je, als je het goed wilt hebben, uren aan tijd kosten.  Vooral als je je haartjes precies goed wil hebben leggen. En als prinsessemeisje zijnde wil je dat ook.

Waspootje

Als eerste ga je je waspootje lekker nat likken. Dan ga je daarmee over je oortjes. Afhankelijk hoe de haartjes liggen doe je dat een paar keer achterelkaar likliklik, pootje omhoog en wrijf.
En die stappen herhaal je dan een paar keer. Dan doe ik de zijkant. Daarbij gebruik ik geen pootje. Althans… niet om mee te poetsen. Nee.. ik moet wel op mijn voorste pootje leunen om bij mijn koninklijke bips te komen.
Dat is me een werk. Niet dat ik een grote bips heb, maar ik neem mijn hele zijkant gelijk mee.

Killerloek

En dan komt het ergste van het ergste. ZIJ krijgt het dan in haar kop om mij opeens te aaien!!! Oooooh wijjjjjj? Al mijn keurig gepoetste haartjes liggen doorelkaar. Dan kijk ik haar aan met mijn killerloek, ik mopper me suf en begin weer opnieuw. En dan krijg je een ooooh sorrie hoor te horen. Nou.. daar heb ik wat aan.
Echt… dit is net zo erg als de preifussieschending.

Haartjes

Maar goed… door het poetsen krijg ik ook haartjes binnen. Nee personeelsleden, het smaakt niet lekker. Jullie vinden het ook vies, en dat laten jullie echt zo merken. Soms schaam ik me echt oofer jullie rejaksies.
Dan hoor ik opeens GGGGGGGHHH.
– Huh? Doe eens normaal zeg!!

En dan hoor ik gatverdarrie, er zat een haar van de kat in mijn keel! DE KAT??
Ikjes maar DE KAT?
Dan ben ikjes zo boos omdat ik maar de kat ben.

Mensenmand

Maar door al mijn gepoets stapellen de haartjes zich op in mijn maagje.
Dan ga ik om me heen kijken. Nee… daar niet. Dan spettert het, je wil toch niet dat het op jouw schone vacht komt?
Catoo had een vaste spuugplek. Kostte haar veel nadenkwerk, hoor. Maar ze had wel iedere keer bingo. Ze deed het voor de mensenmand. Als vrouw opstond dan stapte ze er gelijk middenin. Wij lachen. Vrouw niet zo.

Tapijt

wassen en poetsenIk doe het het liefst op het nep-perstapijt in de woonkamer. Gegarandeerd dat ze er in trapt.  Hoe ze dan naar de natte kamer loopt. En dan heb ik het nog niet eens over de geluiden die ze maakt. Echt van die oergeluiden.
Man mag het meestal opruimen.
Soms spuug ik ook mijn aafondeten er weer uit. Komt omdat ik alles naar binnen schrok. Soms is het eten te lekker gewoon. Vandaar dat ik het eten in gedeeltes krijg. Elk half uur een paar happen.

Nou… dit was het voor deze week.
Veel liefs en kusjes

Katrien (haarbaleksper van beroep)

15 thoughts on “Katrien over: spugen en poetsen

 1. Hallo Katrientje,

  Wel een smakelijk verhaal van jou vandaag hoor. Ik en vrouwtje hebben ons ontbijt voor ons neus en ga jij zitten vertellen oven spugen, ik miauw het maar even netjes want van die andere woorden lussen wij ons even niet mee. Jij hoort als prinses netjes braken en dan wel kakkerig te miauwen. Maar goed volgende keer moet je duidelijk waarschuwen met koeienletters zo groot dat we het niet voor ons ontbijt moeten lezen.

  Maar ja het hoort wel bij ons poezen/katten leven, als we ons in bad doen tja dan hebben we de haren opgestapeld en moet het er weer uit. Maar eigenlijk horen ze in huis een waskamer voor ons zelf te hebben en kunnen we ons terug trekken als we preifersie nodig hebben. Nou ik zelf zit er niet zo mee hoor en vrouwtje bemoeit zich niet met mijn gepoets. en als ik moet spugen doe ik het meestal netjes op de tegelvloer en ja als het zo plots komt dan heb ik een ongeluk op het tapijt. Ik geloof dat ik netjes ben opgevoederd, want ik laat vrouwtje ook altijd weten als ik gespuugd heb en waar, ook als ik het gedaan heb als ze niet thuis was. Ik hoor nooit gemopper van haar, maar oke zij gaat er ook niet instaan, lijkt me ook niet lekker hoor onder de poten, het glibbert zo vind je niet. Maar goed jij ziet er altijd spic en span uit en ik vind het ook altijd een onkaterlijke klus iedere keer weer. Vrouwtje zegt dat ik smakgeluiden maak als ik mijn poot nat maar of mijn waslap, nou er moet toch nattigheid op de tong of poot, ander kan ik niet wassen. Ik doe ook knabbelen op de haren als er teveel stof zit. Maar alle gekkigheid op mijn Jippestok, het is en blijft iedere dag een grote klus, maar ik doe het in gedeeltes hoor. Wat hebben mensensnuiten het dan toch gemakkelijk, die gaan in een klein hokje staan en dan begint het ineens te regenen. Ik ga altijd voor de glazen deur zitten, is zo leuk om al dat water tegen het glas naar beneden te zien komen. Ik zeldf ga nooit in dat hokje zitten, ook niet als de deur openstaat en er geen regen is. Ik vind de badmat veel fijner, lekker zacht onder mijn Jippe kontje. Ja zeker hoor is veel kleiner geworden door de sportbrokken, heeft Bert ook.
  Katrientje ik moet van vrouwtje nu stoppen want ze moet weer zo gaan werken en daarna met een blafsnuit de bossen in voor een boswandeling.
  Tot de volgende keer en wel waarschuwen hoor als je van dit soort onderwerpen hebt.
  Fijne dag met vrouwtje, en knuffels van mijn vrouwtje op je Prinssenkoppie en kopjes en poot van je grote vriendje Jip

  1. Oooooh jip. Ik wou net mijn berichtje delen met die waarschuwing😹😹
   Ik durf wel die regenkamer in, ook omdat mijn bak daar staat. In een hoekje. Het personeel zegt dan dat als ik een ongelukje heb ze het makkelijk weg kunnen halen😸😸
   Ooooh maak jij smakgeluiden? Ooooh ik nooit. Komt vast doordat ik een prinses ben.
   Ikjes miauw altijd vlak voor dat ik moet spugen. Dan klinkt het wat dramatieser. Dan huil ik altijd owowowwww en dan komt het.
   Ooooh knuffels terug mevrouw jip. En jip krijgt 2 kusjes😽😽

 2. Tante Katrientje ik heb nog geen haarballen, maar hier kennen wij het ook. En ons vrouwtje is soms niet blij er mee. Want soms gebeurt het op de bank en soms ja als ze wakker wordt stapt ze uit haar bed richting de gang en ja hoor voor de wc deur en dan staat ze er bovenop. Nou dan zegt ze geen leuke dingen hoor. Beetje eigen schuld als ze vergeet de slippers aan te doen. Mopperend ruimt ze het op en dan geven we extra knuffel en dan is ze gelijk weer vrolijk. Kunnen we na de knuffels weer poetsen. Dat is inderdaad soms vervelend ben je gepoetst krijg je weer een aai. Ik moet mijn vrouwtje nu gaan leren dat ik altijd in huis ben en als ze me niet ziet niet gelijk in paniek moet raken. Gisteren was ik zo moe dat ik heel diep lag te slapen. In de woonkamer staat een grote krabpaal met hangmat en daar lag ik in. Loopt ze me gewoon voorbij gaat beneden zoeken en roepen. Hallo ik lig te slapen hoor. Dan vind ze me eindelijk zij blij ik niet . Maar er stond eten in de keuken en ik had toch trek gekregen en van het eten krijg ik energie.

  1. Ooooooh bebie kyana. Wat had jij een spannende dag dan. Ik flikte dat ook wel eens hoor dat ik me verstopte. Oooooh dan hoorde ik ze wel roepen. En dan had ik zoiets van dikke doei. Pas als ik iets hoorde ritselen kwam ik tevoorschijn. Want dat betekende eten😹😹
   En dan waren ze blij dat ze me weer zagen.
   Ooooh dus jullie vrouw stapt er ook in? Ooooh zie je nou dat ze dat fijn vinden. Anders ga je er niet vrijwillig in staan toch?

 3. Hoi Katrientje, het is me wat met dat poetsen alles moet natuurlijk bling bling xijn en zeker met de Kerstdagen die in aantocht zijn!
  Gelukkig heeft Ollie geen ladt van haarballen , hij eet soms kattengras en krijgt haarbalpasta, lust jij dat niet?
  Soms moet Ollie ook overgeven masr dan heeft ie verkeerd gras gegeten uit de vijver , maar dat is maar een enkele keer gelukkig!

  Nou veel wassen en poetsen blijven doen Katrientje dat houdt je ook jong!

  Kopje van Ollie en zijn Vrouwke

  1. Ik krijg geen gras hier ollie. Want dan kots ik de hele dag door en krijg ik nog meer commentaar.
   Ben jij ook al bezig voor de kerstdagen met jouw pakje? Oooooh wat een werk he?

 4. Oooh Katrientje,

  wat goed dat jij je eigen zo goed wast, ik vind jou een mooie prinses. Ik vind wassen ook belangrijk want ik wil fris zijn voor me Bert. Hij ruik het anders door me kompjuuter heen.
  Spugen doe ik soms, toen met ze antibioooti. Oooh ik vind spugen niet fijn Katrien. Me eten Katterien, ooh me tonijn. Ik heb een dikke vacht Katrien en soms heb ik ook haarballe van me eigen. Oooh vies…..
  Dan probeer ik toch me tonijn binne te houden want ik moet wel op me gewicht blijven. Oooh Katterien me vrouw vindt hier toch wel vaak spuugsel. Maar meestal van Floris, die heb veel haarballe.
  Ze ruimt het wel op voor ons, dat dan weer wel.
  Me broer Bart deed vroeger in ze rondje spugen. Dan ging hij rondjes draaien, heel hard en dan spugen van ze eigen. Oooh dan moest me vrouw veel poetsen.

  Ik vond jou stukje weer mooi Katrien, jij heb ons goed alles van jou eigen spugen durven vertellen en ik vind dat knap.
  Jij ben een stoere prinses,

  Sjeteeeeeem Loesje

  1. Oooooooh loeselien. Oooooh dus jij spuugt ook wel eens. Oooooh gaat soolvrouw er dan ook op stappen?
   Ooooh ik ga gewoon zitten en ik gooi mijn haarballen er uit. Maar wel op het kleed,anders spettert het zo.
   Oooooh loeselien,ik sjeteem jou ook hoor.
   SJETEEMMMMM 😽😽😽😽😽😽😽😽😽😽😽😽😽😽😽😽😽🐾💖🐟

 5. Katrientje wat een herkenbaar verhaal.Wij hier(Muzette,Sparkle en Fynn)weten precies wat je bedoeld.Ben je net na hard werken weer helemmal fris en hoppa komt er weer een knuffel.Ja,niet verkeerd bedoeld hoor door onze scullary girl,maar ja het geeft zo veel werk weer.Fynn deponeert zijn haarbal vaak in de sloffen of crocjes die voor het bed staan.Sparkle doet het gelijk met wat eten kotsen en dan altijd in 4 of 5 etappes dor het huis heen.Geeft het ook weer wat extra werk om het op te ruimen,Ik(even Muzette aan het woord)doe het netjes.in de badkamer.Ik ben nu eenmaal een net meisje ,ik kan er niks aan doen.Voor mij kotst het daar lekker.Privacy he!!Wel vriendin Katrientje dank je wel voor je mooie verhaal.Zo leert ieder wat het is om je steeds netjes te moeten/willen maken.O,ja onze scullary girl zegt dat er ook anti schrok eetbakjes zijn.Zou je daar iets aan hebben????Groetjes van.ons uit Amsterdam

  1. Ooooh muzette,sparkle en fynn. Oooooh wat koel dat jullie ook zachte plekjes zoeken voor jullie haarballen. Althans….op 1 na dan😹😹😹
   Ooooh ik kots altijd maar 1 keer. En dan ben ik klaar.
   Bestaat dat soort bakjes? Oooooh het personeel haalt het altijd weg. Vooral als het blikje net open gemaakt is. Dan is het zo lekker dat ik nooit stoppen wil. En dan krijg ik elk half uur een hap. Tot mijn bakje leeg is.
   Oooooh groetjes van de andere kant van amsterdam😸😸😸

 6. Dag Katrientje, dit is een heel belangrijk onderwerp!
  Wassen is heel belangrijk, en spugen daardoor ook. Ik heb zelf best vaak een haarding in mijn buik, maar ik wil geen olie of pasta ervoor. Dat lust ik allemaal niet. Soms moet ik in de tuin spugen, en dat vind ik vies. Ik doe het liever binnen, op mijn rode kleedje, op de vloerbedekking of op het grote bed. Je hebt helemaal gelijk: op tegels spettert het heel vies!
  Jakkie, dat is niet fijn. Dan loopt het ook tussen je tenen, bah.
  Je hebt maar geluk dat mijn vrouw niet bij je tenen kan, op de foto, want dat vindt ze zo leuk. Dat doet ze bij dan mij altijd, dan pakt ze één teentje vast. Ik ben er aan gewend, maar het hoort natuurlijk toch niet.
  Je kunt aan je foto’s zien dat je je altijd keurig wast!
  Een lief kopje van Bolle.

  1. Oooooooooh mijn vrouw laat mijn pootjes altijd los. Behalve als ze mijn voorste nageltjes knipt. Dat doet ze eens per maand. Ik denk dat ze zich dan verveeld en daarom mij moet pesten.
   Ooooh ik krijg nooit pasta tegen kotsen🙀🙀
   Smaakt zeker vies?
   Zacht kusje op je wang terug😽

 7. Hallo Katrientje,hier met Gijsje. Wat heb je een mooi verhaal geschreven. Ik zag het helemaal voor mij. Hoe jij je mooi schoon wast en het spugen van de haarballen daarna.
  Ik vind het ook heel belangrijk om mezelf goed te wassen van kop tot teen. Ik vind het ook heel vermoeiend. Als ik mezelf gewassen heb ga ik daarna een dutje doen.
  Ik was van zomer ziek. Ik kon niet meer van mijn ontlasting af komen en dat is niet leuk. Ik ging steeds naar de bak maar er kwam niks. Het deed allemaal hartstikke zeer. Dus wilde ik niet poepen en ook niet meer eten. Ik had geen zin meer in eten. Vrouwtje is met mij naar de dierenarts gegaan en van de dierenarts kreeg ik een laxeermiddel en spuitje met antibiotica. Toen kon ik thuis wel poepen. Maar mijn keuteltjes waren keihard. Maar ik had nog steeds geen zin in eten. De volgende dag voelde ik mij heel raar en begon ik heel zielig te miauwen. Ik was misselijk en moest spugen. Ik spuugde een joekel van een haarbal eruit. Wat deed mijn keeltje toen zeer. Wij weer naar de dierenarts. Bleek ik koorts te hebben. Ik kreeg een spuitje tegen de misselijkheid en vrouwtje moest de antibiotica en de laxeermiddel blijven gebruiken. Thuis gekomen heb ik wel een hoopje gedaan. Dankzij de laxeermiddel. Maar het heeft wel paar weken geduurd voordat ik mij weer lekker voelde en weer regelmatig ontlasting had.
  Maar een haarbal heb ik nooit meer uit gespuugd.
  Gelukkig,kun jij dat wel goed.
  Ik ben nu uitgeschreven. Niet echt een smakelijk verhaal he?
  Ik ga even op onderzoek wat vrouwtje achter dat kastdeurtje heeft verstopt.
  Doei!!
  Knuffel en een kopje van Gijsje en vrouwtje

  1. Oooooooh wat erg. Hopelijk heb je geen last meer van harde poep😿
   Ziek zijn is nooit leuk. Ik weet daar alles van. Ik hoop dat je dat nooit meer hoeft mee te maken 😽😽

   Ooooh hebben ze wat verstopt voor jou?🙀🙀🙀
   Oooooh wat spannend

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *