Wat ik doe met monteurs

monteurs  Gisteren gebeurde het alwéér. Een monteur in huis. Het was de tweede deze week.  En deze was anders.

Volgende weer komt er weer eentje. Het is allemaal omdat mijn vrouw supersnel internet wil. Ik vind het snel genoeg. Zij niet hoor.

De eerste monteur

Toen de eerste monteur kwam, bleef hij beneden. Mijn vrouw ging erbij en ze bleef erbij. Dat vond ik heel gek. Ze was thuis maar niet bij mij dus dat klopt niet. Na een poos dacht ik Bert, nou moet je wat doen.

 • Eerst miauwde ik keihard in de kamer. Ze riep terug: Ja Bertje.
 • Toen bleef ik heel stil. Maar ze kwam niet kijken.
 • Daarna sloop ik over eerste traptreden naar beneden zodat ik kon zien wat er aan de hand was. De monteur zat in een kastje. Mijn vrouw zat op de trap te kijken. Ze zag me en zei: Ja  Bertje. Alweer.

Weer terug in de huiskamer ben ik op mijn kussen gaan liggen. Na een hele lange tijd ging de monteur weg. BOEM deed de voordeur.

Ik ben de hele dag en de  hele avond van slag geweest dus ik kreeg de hele tijd knuffels en fijne gesprekjes, tot we gingen slapen.

De tweede monteur

Gisteren kwam die. Hij had een harde stem en hij bonkte met zijn voeten en toen mocht hij toch in de kamer.  Hij gooide mijn brokjeschaaltje om. Mijn vrouw kreeg moeilijke gevoelens. Ik zat achter een kastje te kijken en voor de zekerheid probeerde ik te doen alsof ik sliep. Dan ben je er niet.

Gelukkig gingen we weer aaien toen hij weg was.

Alleen zei mijn vrouw dat we nou ook hele snelle internetkabels nodig en dat komt de monteur volgende week doen.

Serieus waar, dat soort dingen snap ik niet. Zij gespannen, ik gespannen en nou is het nog niet af. We moesten heel vaak Rekke en Strekke doen, van Loesjes curzus maar het hielp haast niet zo gespannen waren we. Erg hè?

10 thoughts on “Wat ik doe met monteurs

 1. Ooooooh bert. Vreemde mensen in huis zijn eng. En mensen die aan jouw sportbrokken komen helemaal!! Ooooh hoe durfde hij. Oooooh hij moet zelf maar sportbrokjes kopen als hij ze hebben wou.

  1. ja Katrien dat is zo jij snapt zulke mannen goed misschien omdat je thuis ook een man hebt. Hij wilde natuurlijk ook sportbrokken.

 2. Och Bertje,

  Wat een oen, dat hij je brokjesschaaltje omver gooide!
  Zeker blij toen hij eindelijk weg was.

  Toch vind ik het knap dat je in dezelfde ruimte verblijft als de monteurs bezig zijn ,mijn Kitty en Coco waren allang weggevlucht.

 3. Hallo Bert,

  Wat verschrikkelijk met die monteurs, vorige week een en nu weer en dan volgende week weer. Nou sorry hoor Bert dat past niet in mijn Jippekoppie hoor. Allemaal voor het zelfde. Mijn vrouwtje wil meteen al geen snelle draadje voor het internet meer. Wij vinden dat een monteur dit moet kunnen doen hoor.
  Wat een stress voor jou en je vrouwtje en dan ook nog met veel kabaal en je brokkenbak omschoppen. Had die dan reuzevoeten ofzo. Nee Bert hier wordt ik heel verdrietig van dat dit gebeurt en ik weet zo goed dat jij ook zo beng bent als er vreemde mensen in huis moeten zijn, daar heb je weer dagen voor nodig om weer een beetje jezelf te kunnen zijn. Vrouwtje en ik gaan voor jou en je vrouwtje heel veel duimpjes draaien dat jullie weer tot rust komen en als volgende week die monteur komt die rap opschiet en heel zachtjes doet.

  Voor nu heel veel knufjes van vrouwtje en bergen kopjes en pootjes van je grote vriend die met jullie meeleeft, Jip

  1. hoi Jip ik kreeg wel heel veel knuffels en we gingen samenbankhangen dus toen voelde ik me beter en mijn vrouw zei dat we er straks voor honderd jaar af zijn dus dat duurt best lang gelukkig. Het is best zielig als je monteur bent niemand is blij met je. En ik ga hem ook geen kopje geven. poot van je vriend Bert

 4. Dag Bertje,

  Hier Bolle.

  Wat een toestand hadden jullie in huis, met die monteurs!
  Ik vind het wel heel stoer van je dat je in de kamer bleef, ook al deed je alsof je sliep.
  Dat is een goede taktiek in de jungle: dan denken ze dat je slaapt en dan ben je wakker en heb je toch alles in de gaten!
  En ik vind het ook stoer dat je hard gemiauwd hebt! Dan laat je toch weten dat je er bent, en misschien wordt zo’n monteur ook nog bang voor je.
  Bij ons komen zondag mannen binnen. Mijn mensen zeggen dat we een nieuwe koel-kast nodig hebben, omdat de oude kapot is. Ik hoef geen koel-kast, en dus ook geen mannen.
  Maar is mij wat gevraagd? Nee!
  Mosschien ga ik wel net zo doen als jij deed, dat ik doe alsof ik slaap. Maar dat ik klaar lig om aan te vallen. Niet echt, maar dat weet zo’n monteur natuurlijk niet.
  Ik vind dat mannen vaak zo veel geluid maken; praten, lopen, de deur dicht doen en eigenlijk alles. Mijn eigen man is gelukkig niet zo, want dat zou ik niet fijn vinden.

  Ik hoop dat je dit weekend weer een beetje rustig kunt worden, en je vrouw ook.
  Misschien kunnen jullie voor volgende week de deur op slot doen, en dan alletwee net doen alsof jullie slapen? Dan gaat de monteur vast weer weg!

  Een lief kopje van Bolle.

  1. hoi Bolle wat erg dat er bij jou ook monteurs komen. Jij bent al een man gewend maar dan toch. Je hebt dus ook van die lawaaimannen. Misschien zijn ze daarom monteur. Ik weet dat soort dingen niet precies. Het is wel fijn dat het vandaag gewoon is, ik hoop bij jou ook. kopje van mij

 5. Lieve Bert,

  ik wil eerst me eigen poot om jou heen leggen want ik voel dat jij je eigen heel groot heb gehouden. En dat vind ik heel dapper want je durfde wel in dezelfde ruimte als de monteur te blijven. Oooh Bert en ik vind jou slim. Dat je deed alsof je sliep van je eigen, oooh Bert ik vind dat goed. Maar ik voel toch al jouw spanning en moeilijke gevoelens.
  En als me rekke en strekke oefeningen dan bijna niet helpen dan doe ik speciaal voor jou me poot om je heen slaan. Want we hebben verkering en dan mag het.
  Dat je rustig wordt want dat is belangrijk. En je vrouw ook want zij heb toch maar een vreemde man in jullie huis.
  Ooh Bert en hij trapte jouw sportbrokke omver, ooooh ik schrik nu heel erg. Ik vind wel hij heb met zijn voeten niks te zoeken bij jouw eten. Hij moet wel respekt hebbe voor jouw sportbrokke.
  Ik vind het ook moeilijk Bert. Ik wil ook geen vreemde mannen in me huis want die ken ik niet.
  Bert ik hoop dat de monteur volgende week rustig is en heel snel van ze eigen, net als ze kabel!

  Ik denk aan jou lieve Bert,

  Je Loesje

  1. dag lieve Loesje wat fijn dat je mij zo goed begrjpt en dat je je poot om me heen legt. Dan kan ik echt bijkomen. Want het is waar Loesje dat het allemaal heel erg moeilijk was en ik vergat gewoon dat ik je kurzusles kon doen. Nou is hij gelukkig weg. En ik heb nieuwe brokken op een schoon schaaltje gekregen. Dankjwel voor je lieve poot Loes. Als je het goed vindt dan blijf ik er nog even in liggen. je Bertje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *