Loesje vertelt over gelukkig zijn…

gelukkig

Vandaag wil ik met u praate ofer gelukkig zijn. In mij wiekent lag ik op mij hooge denkpaal. Ik foelde diepe gefoelens in mij eigen loskoome. Mij vrouw was thuis en zij zeg Loes ik ga drie weeke jou tonijn nie ferdiene.

Saame zijn

Ik zeg u eerlijk, van mij schrik viel ik bijna van mij denkpaal. Mij vrouw kon mij nog net opfange en zij heb het oferleef. Ik kreeg knuffels voor mij rust. Zij zeg Loesje wij heb fakanzie en jij krijg liefde en jou tonijn. En wij zijn nu drie weeke saame.
Mij hart foelde ineens zofeel blij zijn. Mij oog keek in mij vrouw ze oog. Dattie echt kontak maak seg maar, jij voel jou vrouw zie jou echt. Mij hart stroomde vol met mij liefde en geluk. Saame zijn is mij geluk.

Jou vriende

Van me eigen heb ik mij verkering en mij Bert is mij alles. Assie mij aankijk begin mij hart te straale. Dattie voel jij ben spesiejaal. Mij Bert raak mij intense gefoel. Maar jij kan ook jou geluk foele assie jou vriende op jou Feesboek zie.
Mij beebie Dorus voel ze geluk assie op ze balkon kan poinke, hij ondek ze weereld. Ze vriendje Jiekietta heb ze eerste sjoow gewonne en hij heb krulle van ze eigen.
Mij vriend Jip heb pas ze nieuwe huisje. Hij kijk iedere dag naar foogels en koonijne en hij heb soms ze dikke leeuwstaart van ze emozie. Mij vriend Bolle heb ze eigen mooie tuin en hij doe aan patroeijeere. En mij vriend Vlo heb ze geluk gevonde bij ze tweede vrouw. Juultje mocht somaar bij mij Bendevriendjes van vijf koome woone. En toenie ziek werd heb mevrouw van Zes alles foor Juultje gedaan dattie beeter wor.
Dan voelie nie alleen geluk, jij héb het ook want jij ben veilig en iemand zorg voor jou. Jij hoef geen rooleks, jij hoef geen merseedes. Geluk zit in jou hart.

Jou geluk

Ken u dat, dattie blij wor van jou kleine dinge? Van mij leeftijd ben ik nu 12 jaar, dan hebbie al wel erfaring met jou gefoelens. Jij weet waar jij blij van wor en waar jou geluk lig. Mij vrouw heb mij gefonde en zij geef mij liefde en mij tonijn. En ik krijg ook mij garnaaale en makkareel en soms hebbie fanieljefla en dan kan ik mij eigen nie beheerse.
Maar jij voel jij ben veilig, jou vrouw laat jou in jou waarde. Zij heb rezpekt voor wie jij ben. Assie daar goed ofer nadenk dan weet jij, daar zit jou geluk.

Geluk foele

Morgen is spesiejaal. Morgen is dieredag voor alle diere van mij weereld. Mij hart weet, nie iedereen heb zofeel geluk in ze leeve. Soms moet jij op jou straat leeve, mij Bert heb het ook gedaan. Hij heb erfaring met moeilukke gefoelens. Assie moeilukke gefoelens heb ben jij nie gelukkig. Soms leef jij in jou asiel. Jij wor goed ferzorg maar jij wil ook jou aandacht, jij wil ook liefde.
Morgen ga mij hart wense dat alle diere geluk foele. Dattie knuffels krijg en garnaale en een oog die jou zie. Want gelukkig zijn is belangrijk. Dattie het foel in jou hart. Dan wor iets wat klein begin ineens heel groot. Hoop dat u allemaal een klein beetje geluk geef aan iemand. En spesiejaal aan diere die het noodig hebbe van ze eigen. En u mag het ook iedere dag doen.

Mij belangrijkste tips foor gelukkig zijn:

 • Dattie geniet van jou kleine dinge in jou leeve
 • Saame zijn
 • Dattie veel knuffel
 • Jij voel jou eigen veilig
 • Dattie een goede visboer heb

Dank u wel,

Loesje

 

17 thoughts on “Loesje vertelt over gelukkig zijn…

 1. Hallo lieve Loesje, wat heb je toch weer een wijs blogje geschreven. Samen zijn en je veilig voelen is heel belangrijk en dat je gezond bent. Wat fijn dat jouw vrouw nu 3 weken bij jou en Floris en Zusje is. Onze vrouw merkte van de week hoe belangrijk het is dat er mensen en dieren zijn die met je meeleven. Toen Juultje met spoed geopereerd moest worden, waren er zoveel mensen en dieren aan het pootje draaien en duimen, onze vrouw kreeg gewoon tranen in haar ogen. Juultje is inmiddels weer thuis en het gaat goed met haar, allen stinkt ze nog naar de witte jas, dus ik kom niet in haar buurt. Ik, als Diva houd me sowieso niet zo met haar bezig, ook niet met mijn broers trouwens, alleen met Oliver wil ik nog wel eens een mandje delen.
  Loes, ik ga nu verder nadenken over je wijze woorden en ik ben heel blij dat jij mijn dinnetje bent.
  Knuffies van je dinnetje Kruimel

  1. Lieve Kruimel,

   wat schrijfie mij mooi vanuit jou eigen hart. Mij hart is blij dat jou zus Juultje weer beeter wor en dattie weer thuis is bij jou vrouw en bij jou broers en jou eigen. Dattie nog stink naar ze dierendokter is nie fijn. Zij heb wel ze zwaare operazie gehad, misschien hebbie nou ook antibiootie voor ze eigen. Ik vin antibiootie fies Kruimel, maar soms moet jij wel assie beeter wil worre van jou operazie. En iedereen heb meegeleef want wij zijn allemaal vriendjes en jij ben mij lieve Diva vriendinnetje. Dan denk jij wel aan jou ander assie iets heb. Assie om andere geef Kruimel dan geef jij geluk en jij kan het ook foele. Jou vrouw heb het gefoeld en toen kreege traane van ze onroering. Maar zij geef jullie zofeel Kruimel, ik voel dattie zofeel voor jullie vrouw beteeken. Mij vrouw heb het ook, dan ben jij gelukkig saame en dan kan jij het deele.
   Jij ben mij liefste Diva van me Feesboek Kruimel. Jij krijg mij zachte kopjes en ook voor jou broers, jou vrouw en jou zusje Juultje,

   Liefs van Loesje

 2. Dag lieve Loesje,
  Wat heb je weer wijs geschreven! Samen zijn en van elkaar houden is het mooiste wat er is.
  ik heb best altijd geluk gehad. Mijn vorige vrouw heeft toch maar een nieuwe vrouw voor me gezocht toen ze merkte dat ik door haar drukke baan veel te veel alleen was.. Ik was het daar eerst helemaal niet mee eens, maar toen ik hier eenmaal woonde, merkte ik dat mijn huidige vrouw bijna altijd thuis is. Ik mag hier bijna alles, want het huis is ook van mij zegt ze, en zij mag van mij ook bijna alles 🙂 . Mijn vorige vrouw komt me nog steeds zo nu en dan opzoeken, en ik krijg ook vaak meel van haar.
  Geluk is bovenop je vrouw slapen, met je kop onder haar kin. Of in de vensterbank in de zon liggen. Of slapen op de bank, naast mijn vrouw.
  Geluk is ook je vrouw waarschuwen dat GroteLieveLelijkeZwerver in de tuin om z’n eten vraagt. Of zoals gisteren m’n vrouw wakker maken om te vertellen dat er jonge egels in de tuin zitten, en dat het egelvoer op is, zodat ze het bij kan vullen.
  Geluk is gewoon samen zijn en begrepen worden, en vrienden hebben hier op de blog die met elkaar meeleven.
  Ik wens iedereen morgen een fijne dierendag toe, en ik hoop dat iedereen ook naar alle dieren buiten omkijkt, zodat het ook voor de buitendieren dierendag is.
  Lieve Loes, voor jou en je broer en zus is het wel een extra fijne dierendag nu je vrouw niet hoeft te werken.
  Heel veel lieve zachte kopjes voor jou, Floris en Zusje en je vrouw, en groetjes van mijn vrouw.
  Vlo.

  1. Oooh Vlo,

   wat zeggie mij weer wijse dinge. Jij heb feel erfaring van jou gelukkig zijn. Mij hart foel het want jij zeg het goed. En dattie denk aan jou egel buite, dan ben jij goed beezig Vlo. Dan geefie om andere diere buiten. En jou vrouw ook. En jou eerste vrouw ook want zij heb jou nieuw geluk gegeeve. Oooh assie het zo bekijk is er veel geluk van ze eigen. Maar jij moet het zien anders kan jij het nie foele. Assie boofe op jou vrouw lig Vlo dan hebbie zofeel geluk. Dan bennie veilig. Mij vrouw zeg het ook en zij zeg, Loes mag ik ook boofe op jou ligge.
   Toen ben ik wel ondergedooke in mij huis, jij kan ook oferdrijve Vlo.
   Maar jij weet hoe het werk en jij foel jou geluk.
   Dank jou wel dattie mij zo een mooie reakzie geef Vlo, jij maak mij eigen gelukkig,

   Liefs van mij famielie en mij eigen, voor jou vrouw en jou eigen Vlo. En mij zachte kopjes…

   Van Loesje

 3. Oooh mamsie.
  Ikke ben ook gejukkig. Want ik hep uwes. En jiekkie. En een hoop andere fjientjes.
  Maar ikke hau fan uwes het meest. Maar mammie… ikke ben bang. Nu uwes frauw geen sentjes verdient komp er natuurlijk ook geen gnaaltjes meer in uwes bek. Oooh ik ga een reddingsaksie opzet hoor. Help mammie aan sentjes foor eet.
  Ik wil niet naar een armepoesenhuis😿😿😿😿😿
  Oooh mamsie

  1. Oooh jij kleine beebieDoor,

   jij laat jou MammaLoesje schrik doen van ze eigen. Mij vrouw zeg dattie nooit naar ze armepoesehuis ga met mij eigen. Maar assie geen tonijn meer ga ferdiene dan hebbie geen eete. Oooh gelukkig sta mij tonijnkas wel fol met mij tonijn maar mij buik wil altijd meer Dorus. Ik moet nu fertrouwe Dorus. FERTROUWE…
   Jij moet het nog leere FERTROUWE, jou MammaLoesje ook…..
   Ooooooh ik doe pootjes draaie foor mij tonijn,

   van jou MammaLoesje koes koes

   1. FERTROUWE
    FERTROUWE
    Oooh mamsie. Ikke hep ook eete foor uwes hoor.
    Moeskoes mammieloes😽😽❤❤🐾🐾

    1. Oooooooh…….

     Mij jonge heb eete foor mij buik…
     Dattie nie ferhonger…
     NIE FERHONGER in mij vrouw ze fakanzie
     NIE FERHONGER

     Koesie van jou MamaLoesje

 4. Dag lieve Loesje.Wat een mooie schrijf heb je gedaan.Zo wijs ben je.Onze vrouw zegt altijd dat liefde het aller belangrijkste is,en er zijn voor elkaar in mooie en moeilijke tijden.Soms ligt ik(Fynn)in mijn kerstmuts mand en hoor ik de regen tegen het raam.Dan gaan mijn gedachten nog wel eens terug naar mijn tijd op straat.Het is al lang geleden, maar het helemaal vergeten doe ik nooit.En dan kijken mijn vrouw en ik elkaar aan en geven we elkaar hele zachte knipoogjes. Dan word ik zo warm van geluk van binnen.Ook als ik bij haar op bed lig en we kroelen.Zo heerlijk.En ja niet lachen om mijn kerstmuts mand hoor….ik vind die zo fijn liggen dat mijn vrouw’ m vorig jaar na de kerst heeft laten staan voor mij.Ook mijn zussen houden van kroelen en we hebben het altijd goed hier.Dus elke dag is het dierendag enz.Je tips zijn ook goed,maar ik voeg daar een goede slager aan toe,want ik zeg het eerlijk,ik houd niet zo van vis maar wel heeeeeeel graag rosjebief,en de visboer doet daar niet aan.Zachte kopjes van je vriendje Fynn,mijn zussen Muzette en Sparkle en een knuffel van onze vrouw.

  1. Oooh lieve Fynn,

   wat schrijfie mooie dinge en jij heb gelijk. Assie gelukkig ben in jou kersmand dan mag jij daar altijd in ligge van jou eigen. Het maak nie uit Fynn en jou vrouw ken jou goed. Zij weet dattie geluk voel in jou hart assie in jou kersmand lig. Dan hebbie wel jou heele lieve vrouw Fynn, zij kijk naar jou eigen en nie naar ze huis of ze eigen. En assie op straat heb geleef weet jij wel dattie ook moeilukke gefoelens kan hebbe. Soms moet jij er toch aan denke want jij heb moeilukke erfaringe. Nu ben jij veilig Fynn en jij woon in jou huis bij jou vrouw. Maar jij woon ook met jou zusse en in jou kersmand. En jou meest mooie plekje woon in jou hart van jou vrouw. Mij hart voel jou geluk.
   Geefie kopjes aan jou zus Sparkle en ook aan jou zus Muzette en ook aan jou vrouw. En ook voor jou eigen Fynn en dank jou wel voor jou mooie schrijf,

   Liefs van Loesje

 5. Hallo lieve Loesje,

  Wat heb je een mooie en goede schrijf gedaan, waar we allemaal heel veel over nadenken. Ja gelukkig zijn is het allerbelangrijkste in je leven. en je kunt het niet kopen zegt vrouwtje, je krijgt het zomaar als je je hartje openzet en vooral heel veel geeft aan een ander. Als je veel liefde geeft en goed bent voor een ander komt het geluk ook bij ons hart hoor. Ja er zijn natuurlijk ook wel wezens die alleen maar nemen en niet geven, maar die krijgen hun lesje nog wel thuis. Ik ben heel gelukkig met vrouwtje, zij heeft mijn uit de ellende gehaald toen ik 1 jaar was en ik kreeg er zelfs nog super vriendje bij ook. Vrouwtje en ik zijn er in voor en tegenspoed zoals ze dat zegt voor elkaar, maar ook voor andere. Och dierendag is natuurlijk leuk als vrouwtje iets doet voor mij, maar dat hoeft ze niet. ik heb iedere dag al dierendag. Nee we gaan stilstaan bij alle dieren die het niet hebben getroffen om zonder huisje te moeten leven en waar vrouwtje pas ook over vertelde, alle dieren die vreselijk slecht worden behandeld. Daar worden wij verdrietig van en hopelijk komt er eens een tijd dat de mensen die dat doen heel veel straf gaan krijgen.
  Loesje ik kan me denkeren dat jullie nu een huisje vol geluk hebben, o jullie vrouwtje zomaar 3 weken vakantie, wat een mooie tijd voor jullie. Wees maar niet bezorgt over jullie bordjes hoor, want vrouwtje werkt heel hard en dan krijgt ze soms een poos vrij en kan ze toch voor jullie en haarzelf eten kopen hoor.
  Ga jij maar op je denkpaal heel veel dromen en genieten van jouw grote geschenk je verkering met lieve Bert, hij is heel kostbaar voor jou. ikke ben ook heel gelukkig met de vriendschap van al onze vriendjes en vriendinnetjes en we werden deze week heel warm in ons hart toen Juultje plots zo ziek was en we allemaal veel steun hebben gedaan met onze teentjes draaien.

  Zo nu ga ik gelukkig liggen wezen in het zonnetje en moet ik veel knufjes sturen van vrouwtje en speciale dierendag kopje en poot voor jou, Floris en Zusje en ook voor jouw vrouw. Je grote vriend Jip

  1. Lieve Jip en mevrouw Jip,

   dank jou wel voor jou mooie schrijf Jip, jij weet hoe het werk van geluk. Dattie ook moet geeve want dan is alle geluk grooter. Jou vrouw en jou eigen doen alles foor jou eigen en elkaar. Jij zorg voor mevrouw Jip en jij geef jou geluk door. Jou Mevrouw Jip foel het in ze hart en zij geef jou knuffels en liefde. En jij krijg lekker eete Jip. En jou vrouw geef jou nieuwe huisjes en jij kan naar buite kijke. Maar belangrijk is dattie het foel want anders leefie jou leege leeve.
   Wij heb maar bof gehad Jip. Veel diere heb minder bof en leeve op straat of in mij asiel. Zij heb ook recht op geluk. En liefde en knuffels en dattie lekker eete krijg.
   Jij heb gelijk, wij moet altijd aan alle diere denke dat onse weereld ferander.
   Dan is er kans op nog grooter geluk Jip,

   Liefs van mij eigen en mij famielie voor jou en jou mevrouw Jip. Jij ben mij lieve vriend,

   Loesje

 6. Dag lieve Loesje, wat een prachtigmooi stuk heb je geschreven! Je zegt zoveel goede dingen, ik heb het een paar keer opnieuw gelezen zo mooi vind ik het.
  Geluk zit zeker niet in een merseedes. En ik heb soowiesoo geeneens een reibeweis, dus dan hoef je al helemaal geen merseedes.
  Geluk zit in samenzijn, schrijf je. En dat is zeker weten waar. Als je alleen bent kun je ook gelukkig zijn, maar met zijn tweetjes word je nóg gelukkiger. Als je veilig bent, je hebt te eten, je hebt een dak boven je hoofd en je hebt iemand die voor je zorgt en waar jij voor kunt zorgen, dan kun je gelukkig zijn. En je vrienden en vriendinnen, die zijn superbelangrijk! Zoals we hier op de blog van je Bert met elkaar plezier en verdriet delen, dan ben je superrijk. Daar denk ik heel vaak aan, en dan voelt mijn hart heel groot en vol. Van geluk.
  Want geluk is ook dat je jezelf kunt zijn. En dat er dan iemand is die jou zo ziet. Zoals je vrouw jou ziet, en jij je vrouw. Ik kan ook aan de footoos die je vrouw van jou maakt zien dat ze jou echt ziet, dat is geweldig.
  Ik ga vandaag proberen aan iedereen een beetje geluk te geven, Loes. Als eerste krijg jij van mij een zachte knuffel, omdat je me gelukkig hebt gemaakt met je verhaal! En dan wil ik je zeggen dat ik heel blij ben dat je weer gelukkig bent, na je verdriet. En tegelijkertijd met je verdriet, want zo gaat dat. Prinses Katrientje en beebiePop blijven altijd bij je horen, net als mijn Molletje en Billy bij mij.
  Geniet maar van drie weken samen met je vrouw, en met Floris en Zusje. Dat wordt vast superfijn.

  Ik doe mijn tuin niet meer patroejeren nu, Loes. Het is te eng, met allemaal mannen en stijgers. Ik blijf binnen en slaap veel. En ik word heel veel geknuffeld en krijg de hele tijd kusjes. Ik geef ook de hele tijd kusjes terug, vooral als ik net gegeten heb. Dat vinden mijn mensen dijn, dan proeven ze wat ik gegeten heb.
  Ik voel me veilig binnen, en daar zijn we alledrie blij mee.
  En die fanieljefla… daar ben ik nou toch zoooo benieuwd naar! Ik ga mijn mensen vragen of ik dat ook een keer mag hebben. Als uitspatting, net als jij. Ik laat je nog weten wat ik er van vond.

  Heel veel lieve zachte gelukskopjes van Bolle, spesjaal voor jou, en natuurlijk ook voor je famielie. En van mijn famielie liefs voor jullie allemaal.

  1. Ooooh Bolle,

   fanieljefla ooooooh jij ga het fraage aan jou vrouw en jou menseman. Mij buik tril nu al van jou sensazie. In mij huis zijn wij allemaal gek op mij fanieljefla maar mij vrouw zeg dattie het heel soms maar geef aan ons. En ze zeg ook, Loes jij haal jou fanieljefla oferal tusse uit. Assie iets anders heb in zo een ferpakking weet ik toch van mij eigen offie fanieljefla heb. Dan foel ik mij begeerte springe in mij buik Bolle. Misschien heb mij vrouw ook tonijnfla dan kan ik het altijd eete.
   Zou fanieljevla ook in mij zee zwemme Bolle. Mij vrouw kijk mij nou heel vreemd aan….

   Oooh Bolle jij zeg zofeel mooie dinge maar jij moet nu toch foorsichtig zijn met jou stijger en jou drukte in jou tuin. Gelukkig ben jij binnen veilig bij jou vrouw en jou m9en jij krijg knuffels en jij geef knuffels terug assie net jou eete op heb. Ik vin het lief, jou mense kan dan meeniete van jou eete. Jij verwen jou mense met jou geluk Bolle, jij geef het door. Dan is geluk grooter en lekkerder nog denk ik wel van mij eigen.

   Jij heb gelijk Bolle, Katrien fergeet ik nooit en mij beebiePoopei ook nie. Dat neem jij mee so lang assie leef. Maar jij leer weer om jou geluk te foele en met jou vrouw en jou verkering te deele. En ook met jou vriende van jou Feesboek Bolle. Dan deel jij geluk en bennie gelukkig.
   Jij ben jou wijze katerman Bolle. Dank jou wel dattie iedereen zo gelukkig maak met jou knuffels. Jou Mollie foel het ook, geluk kan ook ofer jou Regenboogbrug bestaan…

   Jij krijg mij knuffel met fanieljefla en jou mense ook, van mij eigen geluk. En ook van mij famielie maar zij zijn geen fla…

   Loesje

 7. Loesje wat een prachtig verhaal!!
  Je hebt gelijk dat geluk in de kleine dingen zit……..en daar moet je van genieten!!!!
  Wij sturen ook aan alle dieren heel veel warmte en liefde!!!!!!
  ❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤

  1. Oooh lieve mevrouw Ceciel,

   mij hart weet u foel het ook. Dattie geluk heb in u kleine dinge van u leeve en u heb zofeel lieve poezevriendjes in u huis dattie oferal geluk zie loope. Assie allemaal saame ben is mij grootse geluk, vin u nie…?
   Dank u wel dattie alle diere warmte en liefde stuur. Van mij eigen,

   Loesje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *