Waarom je het beste heel langzaam aan de dag moet beginnen

langzaam

Ik kan heel erg opeens wakker worden en van de bank op het tapijt springen. Maar ik weet zeker dat je het beste heel erg langzaam aan de dag kunt beginnen.

Want serieus als ik heel erg opeens wakker ben en meteen in de askie ga, dan is er iets aan de hand. Iets waar ik in mijn slaap van schrok. Een hard geluid. Dat is nooit fijn. Die schrik doet een beetje pijn in mijn lichaam. Langzaam is veel beter. Dan foel je meer gezelligheid van binnen.

Op bed

Soms ga ik ’s morgens boven op het bed even slapen omdat ik daar het fijnste langzaam wakker kan worden. Dat gaat meestal zo:

 • ik ben een piepklein beetje wakker want ik hoorde het wekkergeluid en mijn vrouw vraagt of ik wakker ben
 • dan gaap ik
 • ze aait me heel zacht en langzaam dan voel ik me een beetje meer wakker worden
 • het aaien gaat door en ik moet spinnen
 • als ik denk nou ben ik bijna echt wakker dan rek ik me heel erg uit naar alle kanten, dus dat duurt best even
 • ik spring van het bed en dan ga ik aan de krabpaal hangen zo rek ik mijn hele lichaam dus dan ben ik klaar om echt wakker te worden, maar daarvoor moeten we naar beneden

Beneden

Als we beneden zijn, is het tijd voor de ochtendknuffel. Die is meestal op mijn kussen op de bank. Dan ga ik liggen en ze kroelt door mijn buikvacht en ze vertelt wat voor dag het is en wat ze gaat doen en meestal ben ik dan zo ontspannen dat ik de rest niet meer hoor, maar het is wel gezellig dat gepraat. Dus van mij mag het doorgaan.

Daarna is het tijd voor een brokje. En wat drinken.  Ja, en dan ben ik eigenlijk officieel wakker.

19 thoughts on “Waarom je het beste heel langzaam aan de dag moet beginnen

 1. Helemaal mee eens Bert, langzaam beginnen is heel erg fijn. En dan vooral dat onze vrouw niet naar haar werk hoeft te gaan, dan kan zij ook alles langzaam doen en heeft ze alle tijd voor ons. Dan beginnen een paar van ons met een goed gesprek, we krijgen een knuffel, brokjes en sommige van ons medicijnen en dan kan de dag langzaamaan beginnen. Een mooier begin van de dag is er niet Bert. Hopelijk heb je vandaag zo’n dag, wij helaas niet want onze vrouw moet naar haar werk en dan heeft ze niet zo veel tijd om langzaam aan te doen
  Knuffels van Bas Bjarne Oliver Kruimel Bikkel en Juultje .

  1. hoi Bas, Bjarne, Oliver, Kruimel, Bikkel en Juultje, ja langzaam zijn de fijnste dagen, samen met je vrouw. Ik las op feesboek dat de operazie van Juultje goed gegaan is wat super. Juultje ik hoop dat je je nou beter gaat voelen en dat je steun van de anderen voelt. een heel zacht kopje van mij

  2. Hoi lieve allemaal, hoe is het met Juultje? Ik doe duimen dat ze zich weer wat beter voelt! En ik doe ook duimen dat jullie weer allemaal hetzelfde luchtje van thuis hebben!
   Knuffies van Bolle.

   1. Hoi lieve Bolle, het gaat goed met mij. Ik eet volgens mijn vrouw als een bootwerker, maar ik weet niet wat of wie dat is. Ik vind mijn brokjes gewoon heel erg lekker. Ik wil alleen niet dat gekke pakje aan dat ik van de dierendokter heb gekregen. Toen ik gisteren thuis kwam heb ik het gelijk uitgedaan, volgens mijn vrouw binnnen een paar seconden, goed hè. Mijn vrouw probeerde het nog wel om het bij mij aan te doen, maar dat gaat niet lukken. Nu wil ze af en toe naar mijn buik kijken of ik niet te veel aan mijn wond lik want dat schijnt niet te mogen., flauw hè. Voor de rest wil ik heel veel knuffelen met mijn vrouw. Mijn broers en zusje vinden dat ik nog een beetje stink, daar snap ik niks van want ik ben heel schoon op mezelf. Van mijn vrouw moest ik je bedanken voor het medeleven. Groetjes en een zoentje van Juultje.

    1. O Juultje, een zoentje, dank je wel!
     En van dat pakje, dat snap ik helemaal. Onze Popje moest dat ook ooit aan. Een rode hansop. Hij viel meteen op zijn rug, en weigerde te lopen. Dus dat was de hansop.
     En je krijgt vanzelf weer het famielieluchtje, doe maar goed kopjes geven aan alles en iedereen!
     Lieve beterschapskopjes van Bolle.

 2. Hoi Bert wat een heeeeerlijke ochtend rituelen heb jij samen met je vrouw, ik kan me heel goee voorstellen dat je zo wel heel erg fijn wakker wordt en een hele fijne dag gaat krijgen!
  Kopje van je vriendje Ollie😺

  1. hoi Ollie vanmorgen was het weer zo langzaam en fijn en dan ga ik ook gapen voor de gezelligheid dan heb ik een fijn gefoel van binnen. pootje van mij

 3. Hoi Bert,
  Dat klinkt heel bekend Bert, zo worden mijn vrouw en ik ook meestal wakker.
  De mooie tijd komt er weer aan, want in de winter komt er nog een ritueel bij. Als het wat kouder wordt in huis sloft mijn vrouw ’s morgens naar de verwarming, zet die hoger en kruipt, uiteraard nadat ze mij verse brokjes gegeven heeft, nog even in bed. Oh, dat is toch gezellig joh, lekker knuffelen en nog heel even blijven liggen tot het huis lekker warm is!!!
  Later loop ik even alle vensterbanken na om te kijken of alles in orde is.
  Oh Bert, ik heb vannacht mijn vrouw wakker gemaakt. Ze zet altijd egelvoer buiten, maar ik zag dat het op was, en dat er een moederegel met drie jongen was. Ja, die moeten nog flink groeien voor het winter wordt, dus mijn vrouw heeft vlug een bakje van mijn brokjes buiten gezet, en nog wat egelvoer. Ze vonden mijn brokjes het lekkerst, daar begonnen ze eerst aan.
  Ik hoop dat je een fijne dag hebt Bert,
  Kopjes en poot van Vlo.

  1. hoi Vlo, daar doe je goed aan dat je ook aan andere dieren denkt ook al is het ’s nachts als je honger hebt dan heb je honger dat is gewoon zo, of je nou mens of kat of egel bent. Ik vind het ook heel lief van je vrouw dat ze de brokjes buitenzette en ik weet gewoon dat er nog genoeg in huis is voor jou!! poot van mij

 4. Lieve Bert,

  jij zeg het goed van jou eigen, dattie beeter langzaam aan jou dag kan beginne. Dan kan jij meer geniete en geniete is belangrijk. Van me eigen wacht ik altijd tot mij vrouw wakker is van ze eigen. Dan ga ik haar wel aan ligge kijke. Zusje ga meestal als eerste ze knuffels haale want zij heb nie zofeel geduld. Van me eigen ben ik rustig en bescheide maar mij vrouw fergeet mij eigen nooit. Floris doe het heel langzaam maar hij laat ze eigen altijd zien en soms hoore. Wij krijge allemaal knuffels en van me eigen sta ik in mij startblok voor mij ontbijt. Mij vrouw ken mij en zij laat mij nie te lang wachte en zij geef ons ontbijt. Dan is mij dag begonnen en na mij ontbijt ga ik weer slaape. Dat ik nog meer geniet Bert. Dan bereid ik mij eigen foor op mij dag met slaape, denke en foele….

  Liefs van jou Loesje

  1. hoi Loesje, als je geduld hebt dan kun je goed wachten dan is alles gemakkelijker. En ook als je vertrouwen hebt. Ik heb dat ook maar ik heb weinig geduld als ik knuffels wil dan wil ik ze meteen. Slaape is altijd goed Loesje, dat is pauze en dan kun je bijkomen, zo doe ik het ook!! Je Bertje

 5. Oompie bert, ikke begin de dag met poinkie poinkie. Ik spring op bed en seg heeeel saggies GOEIEMOGGE!!!
  Oppestaan seg ik dan. En dan ga ik teentjes bijt doen.
  Meestal kjijg ik dan gejijk fliegles. Dan moete ze me weer van bet afgooi doen. Erg he? En asse se wakker sijn dan gaan we knuffele

  1. Dorus wat heb je toch veel energie en dat al meteen in de morgen dat je wilt spelen en daarna knuffelen. Dat hoort als je een kitten bent. Oompie Bert is dat al heel erg lang niet meer daarom doet hij zo langzaam met alles.

 6. Hallo Bert,

  Nou bij mij zijn er toch een paar redenen dat ik heel snel in de poot ga hoor.
  Als vrouwtje roept: Jip eten en als vrouwtje thuis komt van een poos weggeweest. Als ze thuis komt sta ik al bij de deur te trappelen voor een begroetings knuffel. en voor eten in de keuken en als vrouwtje het klaar heeft ren ik al naar mijn plekje voor het eten. Nou moest ik hier eggies wennen een paar dagen waar dat plekje was, ja want we zijn aan hele vaste gewoontes en plekjes gewend. Maar na een paar dagen rende ik al voor vrouwtje uit hoor.Maar heel langzaam wakker worden en nog heerlijk na dutten is echt fijn. Nu vandaag hebben we weer allemaal zonnetje en al mijn slaapplekjes zijn bij de ramen en ook voor het zonnetje.
  ’s Morgens ben ik de wekker voor vrouwtje, ze zegt wel eens dat ik een haan ben, want die kukkelekukt zo gauw als het licht wordt. Nou heb ik nog nooit zo’n grote herrieschopper gezien, volgens vrouwtje is het een mannetjes kip en die wil geen eitjes leggen, alleen de kippen plagen met knuffelen voor babykipjes. Maar goed als vrouwtje voor 6 uur nog niet wakker is dan ga ik dat wel doen hoor, tja het is tenslotte tijd voor ons ochtend gesprek en knuffels. Als het koud is kruip ik onder het dekbed en knuffelen we daar.
  Vanmorgen heb ik voor de laptop een hele grote pppprrrrrttt knuffelbeurt gehad, heerlijk tegen vrouwtje en dan haar armen om mij heen. O Bert ik ben dan helemaal in de wolkjes en in trans. Kijk zo kon ik dus mijn dag vandaag wel beginnen.
  Zo nu dadelijk weer verder met vrouwtje helpen met de ramen wassen, want daar ben ik een kei in hoor, ik doe dat met mijn neus en de poot, vrouwtje vind dat ik super help van de wal in de sloot. Bert we hebben hier wel een vijver, maar geen sloot, dus er klopt weer eens niks van wat ze zegt. Kijk ik moet toch mijn stempeltjes op de ramen zetten als goedkeuring.
  Bert hopelijk heb je net als ik veel zon en kun je daar ook van genieten, knufjes van vrouwtje en poot en kopje van je vriend Jip.

  1. hoi Jip wat een afonturen heb je nou, met ramen wassen en al die dieren buiten. Goed dat je ook grote lange knuffels krijgt dan kun je helemaal bijkomen van alles. Maar mijn adfies is ook dat je je vrouw langer laat slapen dat hebben ze nodig dat weet ik van thuis. Ik ga soms het bed af als ik wakker ben en dan ga ik pas later weer terug wegens dat zij dan nog slaapt, poot van je vriend Bert

 7. Hoi Bert, dat klinkt als een hele fijne manier van wakkerworden, dat rustige.
  Ik hou daar ook van, en dan ook nog dat alles hetzelfde gaat als altijd. Maar nu met de reenoovaatsie word ik steeds wakket van harde geluiden en mannen die door mijn tuin lopen. Dat hoort niet, vind ik. Het zijn best vriendelijke mannen, maar het is toch mijn tuin! Ik kan mijn tuin geeneens meer goed herkennen nu. Dus het is allemaal best herl spannend.
  Ik lig nu lekker op het grote bed, met de raadioo en een lampje aan, en de gordeinen dicht. Dan voel ik me veilig.
  Ik hoop dat ik ook snel weer heel langzaam en rustig wakker kan worden!
  Lieve kopjes van Bolle.

  1. hoi Bolle wat een gedoe met die mannen, gelukkig zijn ze vriendelijk ze vinden het vast ook moeilijk dat ze door je tuin gaan, Want iedereen snapt dat zoeiets niet hoort. Gelukkig hebben je mensen een veilige plek gemaakt, dan weet je toch dat ze je snappen als ze presies het goede doen. Ik hoop dat de reeenoodinges snel voorbij is! kopje van mij

  1. ik ben eigenlijk best snel weer in slaap gevallen dus toen begon ik opnieuw met langzaam wakker worden, goed he!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *