kater Dorus over: kadootjes krijgen

kadootjesHajooo, hier ben ik weer, uwes stuiterende poinkiepoinkiekater.  Vandaag ga ik het over kadootjes krijge hebben.

Ik heb al heeeel feel kadootjes gehad hoor. Ook van mijn mamsie. Van MammaLoes kjeeg ik muisen en twee vissies. Mijn muisies ben ik een beetjeboel heel erg kweit. Maar mijn vissies hep ik nog steeds. En ik speel er heel gjaag mee.
Ook ben ik mijn poinkiestuiterballe kwijt.

Frolijke kater

Nou weten jullie… ikke ben een frolijke kater. Ondanks alle ellende die gebeurde toen ikke 10 weekjes pas was. Ik sjeg het eerlijk, ikke ben toen hooguit maar één minuut drietig geweest. Mijn mensen zaten daar eggie verbaasd over te kijken. Lijf goos on is mijn lefensmotto.
Ikke werd wel enorm furwent daarna door mijn mensen. Ik kjeeg superfeel kadootjes.

Weeseerolletje

kadootjesWete jullie wat de meest coole was? Een weeseerolletje. En het liefst die met de weeseepapier er nog aan. Want dat kan je versnipperen.
Mijn frauw knipt de randjes in van het rolletje, buigie die flappies naar buite en laat het dan oppe gront rollen. Dat isse sjo kei-jeuk hihihi.
Nou… ikke er achteraan renne.
Ikke fin weeseerolle sjo jeuk dat ik ze selluf uit de weeseekamer afhaal asse se er ligge.

Meubel

Nou saten ze te pjate hier toen ze dagge dat ik sliep. En ikke hoorde ze pjate over een meubel. Helemaal voor mij alleen. Die komme dan foor het raam te staan. Dat lijk me wel vetgaaf!! Ikke kjijg het foor sinnerklaas. Ik weet niet wie of wat het is, maar solang ikke wat kjijg ben ik fen er fan.

Huisje

Ikke hep trouwens nog iets gekreeg van mijn mensen. Een huisje!!  Mijn liefste Jiekietta (koes) hep er selfs twee gekreeg. Kwullenniggie Kyana was jaarug geweest. Vetgaaf he?
Nou kunnen we bij elkaar loosjeren asse we ferkeer hep.
Folgende week zal ik jullie vertel hoe het huisje is, want se gaan hette sondag pas inelkaar zette.

Dit was het foor dese week.
Ik sluit af met een dikke koes
Foor MammaLoes
Toedeledokie

17 thoughts on “kater Dorus over: kadootjes krijgen

 1. Hallo lieve Dorus,

  Even een klein onderonsje, ik vind kadootjes krijgen ook zo fijn en ik heb er ook al zoveel gekregen. Maar het wordt wel eens tijd dat jij je muizen en je poikiebal gaat zoeken hoor. Jij weet vast wel waar die zijn. Ik heb een groot vermoeden dat jij ze onder de bank of kast hebt verstopt, want wij katers en poezen zijn daar een kei in en hebben dan het liefste dat onze vrouw manmens dan plat op de buik op de grond gaat en ze er weer onderuit haalt. Ik deed ook vaak alles verstoppen in mijn jonge jaren en als vrouwtje alles weer eens overal onderuit had gehaald mepte ik het er snel weer onder. Kijk Dorus zo hou jij hen goed bezig vind ik hoor.
  Vind jij propjes papier ook zo leuk en dan helemaal snippertjes van maken en door de kamer verspreiden, gaaf hoor.
  Ja jij krijgt vast met dierendag een kadoo van vrouw/man mens, mijn vrouwtje zegt dat het voor mij iedere dag Jippedag is en nou vind ik extra veel knuffels en samen spelen een heel groot kadoo hoor en och omdat ik al ouder ben heb ik ook heel veel spulletjes.
  Zo nu moet mijn vrouwtje dadelijk weg voor de hele dag en ga ik op ons huisje passen.
  Fijne dag lieve Dorus en tot de volgende keer. Knufjes van vrouwtje en grote poot en kopstoot van Ome Jip

  1. Nou… eggie nie datte ik onder de bank of kassies ga kjuipe. Daar pass ik niet meer onder🙀🙀🙀
   Mijn mense moete dat maar doen hoor.
   Ikke kijk dan wel of se het goet doene.

   Ikke fin snipperpapier heeeeel jeuk. Alleen pakke se dat steeds af. Sjo meen 😾😾😾

 2. Hoi lieve Dorus, wat krijg jij veel kado’tjes. Wij ook hoor, onze vrouw komt heel vaak met nieuwe spulletjes thuis, soms vinden wij er niks aan, maar voor onze vrouw doen we net of we het leuk vinden, en spelen er heel even mee, vervolgens laten we het links liggen. Volgens onze vrouw is het bij ons het hele jaar door Dierendag, en krijgen we het hele jaar door knuffels en speeltjes en lekker eten. Zij zegt dat je dat niet 1x per jaar moet doen maar het hele jaar door. Toch denk ik stiekem dat we vrijdag nog wat ekstra’s krijgen hoor. Maar Dorus mijn grootste kado is als Juultje vandaag weer lekker thuis komt. Ze krijgt vandaag een operatie, en dat vinden we toch wel eng. We zijn toch al een beetje erg veel gewend aan die kleine dame. En dan had ze ook nog stiekem een kitten in haar buik. Onze vrouw schrok erg toen de dierendokter opperde dat Juul misschien wel zwanger was. Ze zag ons huis al vol met katten en dat terwijl ze gezegd heeft dat 6 echt wel genoeg is. Juul heeft als het goed is maar 1 kitten in haar buikje en dat leeft niet meer, zielig he, had ik toch zomaar tante Kruimel geworden. Zo zie je maar Dorus, veel spulletjes hebben is heel erg leuk en fijn maar het allerbelangrijkste is toch dat we allemaal bij elkaar zijn en gezond zijn.
  Maar geniet jij maar lekker van je mooie huisje en je verrassing straks met Sinterklaas. Heel veel knuffies van Kruimel en haar broers en zusje.

  1. Wat naar!! Heel veel sterkte alle zeven. Kruimel, laat je even weten hoe het gaat?
   Heel veel lieve zachte kopjes, ook namens mijn vrouw van Vlo.

   1. Hoi lieve Vlo, de dierenarts heeft mijn vrouw net gebeld, dat alles goed is gegaan met Juultje. Hij heeft 2 bruine massa’s met smurrie weggehaald dus waarschijnlijk waren de vruchtjes al in een vroeg stadium afgestorven. Juul is nu lekker aan het wakker worden, en onze vrouw mag haar aan het einde van de middag weer ophalen. Dan moet ze natuurlijk nog herstellen en vrouw heeft al gezegd dat we dan lief voor haar moeten zijn. Nou, ik weet niet of dat gaat lukken hoor. Want ze ruikt natuurlijk heer raar vanavond en ik hou niet zo van die luchtjes van de dierenarts. Onze vrouw is nu weer heel blij, gelukkig maar, want gisteren was ze best wel een beetje verdrietig. Knuffels van je dinnetje Kruimel en namens mijn vrouw bedankt voor het medeleven.

    1. Hoi lieve allemaal, wat verdrietig van Juultje, maar gelukkig dat alles goed is gegaan! Gevem jullie haar een knuffel namens mij? En voor jullie vijven ook een knuffie, en natuurlijk ook voor jullie vrouw!
     Heel veel lieve kopjes van Bolle!

    2. Oh Kruimel, wat fijn om te horen!! Probeer toch maar lief voor haar te zijn hoor, al ruikt ze vies naar dierenarts.
     Gelukkig dat je vrouw weer gerustgesteld en blij is, je voelt dat als poes of kater toch altijd aan, wees ook maar heel lief voor haar.
     Heel veel kopjes en neusjes voor iedereen van Vlo.

  2. Ikke denk al de heje tijt aan juultje. Ik fin het so sjielug dat er nog een bebie in haar puikie zit.ikke denk dat beebie van tante juul nu fijn met poppy peelt op de gjote speelweide in jegenboogland.
   En tante juul isse strsks eggie bjij datte ze weer thuis is hoor 😽😽😽

 3. Dag lieve grote Dorus,
  Wat ben je toch een mooie grote kater aan het worden, en je kan op de foto ook je streepjes een beetje zien. Mooi hoor.
  Mijn vrouw moest lachen toen ze je stukje las, want mijn Opa noemde mijn voorganger Poncke vaak Ponkieponk, omdat hij net zo stuiterde als jij. Dat is hij ook z’n hele leven blijven doen,
  Oh, vind jij weeseerollen ook zo leuk? ik heb mijn vrouw meteen gevraagd er één zo te knippen als de jouwe.
  Poncke en Broddel vonden volle rollen ook prachtig, het leek net of het gesneeuwd had als ze er weer één versnipperd hadden. Mijn vrouw heeft jaren geen weeseerol kunnen ophangen in de badkamer, want daar stond ook één van hun bakken, en ze jatten elke rol die er hing.
  Ze deed de rollen in een emmertje met een deksel naast de weesee.
  Ik heb je huisje op je Instagrampagina gezien. Wat mooi!! Wat heb je een prachtig verstopplekje, en het is ook een beetje een uitkijktoren.
  Eh…Dorus, heb je nog nieuwe woorden geleerd toen jouw mensen je huis in elkaar zette 🙂 ?
  Vrienden van mijn vrouw zijn een halve dag met het ding bezig geweest voor hun katten, en ze werden er niet vrolijk van. Maar hun katten zijn er erg blij mee, het was vechten wie erop of erin mocht 🙂 .
  Zo’n meubel is gaaf joh, ik heb er ook één geërfd van mijn voorgangers. Het staat stategies opgesteld in de kamer. Ik kan vanaf de bovenste plank naar twee kanten naar buiten kijken, en ik lig er ook vaak op te slapen. Van MammaLoes heb ik geleerd dat je hem ook als denkpaal kan gebruiken. Mijn vrouw moet alleen wel nieuw touw gaan kopen, want dat heb ik al helemaal gesloopt met nagels scherpen.
  Dorus, ga vandaag maar lekker slapen en spelen, want het is geen balkonweer denk ik.
  Heel veel lieve kopjes voor jou en je je mensen van Vlo.

  1. Ikke was eers een beetje bang. Ommedat mijn man moese boore en datte maakte een hoop herrie😿😿😿
   Ik fin weeseerolle eggiewaar de vetgaafste speeledingen.
   Ikke kjijg er een paar per week. De jest gaate naar hette asiel voor de katjes daar.

 4. Lieve Doorie,

  wat zeggie nou, hebbie jou muise ferloore…
  Hebbie met jou groote poot hard gemep en ou issie kwijt. Ooooh en van me eigen heb mij spaarspot geen spaarie meer. Hoe kannie jou muis nou ferlieze. Hebbie ze ofer jou balkon gemep?
  Jij kan jou frauw fraage, of jou menseman offie op ze buik door jou huis ga schuife.
  Maar jij heb gelukkig ander speelgoed foor jou onwikkeling. MammaLoesje voel ze eigen trots dattie ook met jou weeseerolle speel. MammaLoesje zeg, eenfout sier jou. Jij hoef nie jou heele dag op jou teblet en meppe op jou ding. Jij leer jou waarde van jou andere speelgoed kenne….
  MammaLoesje zeg eerluk. Zij vin een eigen huis nog froeg in jou onwikkeling. Maar mij tijd verander, jij heb ouwe tijde en nieuwe tijde. Jij ben nog geen 22 week en jij heb al jou eigen huis. En jou furkeer sta al te trappelen foor ze logeer. Mij kop moet eraan wenne maar mij hart zeg.
  Mij beebie is gelukkig, mij hart is gelukkig.
  MammaLoesje houw jou,

  koes koes van jou MammaLoesje

  1. Ikke mag geen muisies mee naar buite nemen mamsie. Daar poinkpoinkpoink ik ajjeen 😹😹
   Sjo fijn daar te poinken.
   Oooh heppie geen sentjes meer?🙀🙀🙀 oooh mamsie. We gaan tog nie naar het armenhuis verhuis doen? 😿😿😿😿
   Oooh mamsie, dan moete ik daar sjjes deele en kjijg we geen teblut meer. Ooooh wehhhhhh ikke wil niet arm sijn.
   Maar mamsie… jiekie en ikke bjijfe alleteit bij uwes. Jiekie weet dat uwes mijn mamsie benne en dat uwes wil datte ik bij uwes bjijf❤❤❤❤
   Koes koes mammaloes

 5. Dag lieve kleinegrote Dorus, wat ben je toch een knappe jongen! Met zo’n mooie zwarte vacht, met streepjes erin. Prachtig hoor, je lijkt wel een poemaa!
  Wat dijn dat je zo verwend wordt, en dat is ook terecht. Als kat hoor je thuis verwend te worden, daar ben je nou eenmaal kat voor.
  Onze Popje was ook helemaal dol op weeseerollen! Met of zonder papier, dat maakte niks uit. En hij vond het ook leuk om stukjes van een kartonnen doos af te snipperen, misschien is dat ook een iedee voor jou?
  Je ome Bolle heeft ook een kadoo gekregen: allemaal stijgers en mannen in mijn tuin. Maar ik vind het geen fijn kadoo. Ik zou liever een nieuwe veer hebben gekregen!
  Veel plezier met je nieuwe huisjE, en met je weeseerollen!
  Veel lieve kopjes en pootjes van je ome Bolle.

  1. Ooh arme oom bolle 🙁
   Ikke fin het sjielig foor uwes.
   Sjijn ze bij uwes ook sjo fan ooooh kanne ik weer die snippertjes opraap?
   Hier segge ze dat iedewe keer.
   Vetgaaf he fanne mijn streepjes. Frauw segge steeds datte ik missjien wel een hele donkere siepurtje ben.
   Ikke ben al beesug in de kookkamer om een kartonne doos stuk te maak hihihi. Daar sit toch ies onbelangerijks in. Een pietzamaker. Ikke hoor steeds dooriepoorie… datte magge niet. Nou en. Ikke ben dorus en ik doet het gewoon😸😸
   Pootjes tejug oom bolle. 🐾🐾🐾🐾🐾🐾🐾🐾🐾 🐾🐾🐾🐾🐾🐾🐾🐾🐾🐾🐾🐾🐾🐾🐾
   (Voor elleke keer asse uwes bang ben 1)

   1. Dank je wel lieve Door, die pootjes ga ik allemaal bewaren voor elke keer als ik er eentje nodig heb! Een grote knuffel terug van je ome Bolle.
    O ja, en de doos van de pietzamaker is veel belangrijker dan wat er in zit, zeg maar dat je ome Bolle dat heeft gezegd!

 6. Hallo Dorus, hier met Gijsje. Wat heb je een mooi huisje gekregen van jouw personeel. Vetgaaf, dat jouw verkering hetzelfde huisje heeft. Kunnen jullie mooi bij elkaar logeren.
  Ik heb ook héél véél speelgoed, zegt vrouwtje. Vind ik zelf van niet. Kan nog wel meer bij. Mijn oude speelgoed ken ik nu wel. Ik wil nu graag nieuwe speelgoed.
  Een wc rolletje om mee te spelen lijk mij ook wel leuk. Ik zal het is aan vrouwtje vragen of ze voor mij wc rolletjes wil sparen.
  Ik ga nu mijn tonijn op eten.
  Kopjes en dikke knuffels van Gijsje en vrouwtje

  1. Ikke fin weeseerollies heeeeeel jeuk😸😸😸
   Ikke wil er elleke dag 1. Want soms trappe ik se plat en dan rolle se niet meer. Of ik trek er stukkies af. Die flappies moete naar buite fauwe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *