Wanneer ik ga spinnen zonder geluid

spinnen

Ik hou van spinnen en ik doe het elke dag.  Ik kan hard ronken en zacht en ik kan het ook zonder geluid. Dat is eigenlijk het allerfijnste alleen weten heel weinig mensen dat het bestaat dus ik ga het nu uitleggen.

Emozie

Spinnen is iets dat vanzelf gaat. Dus iets uit mijn lichaam dat reageert. Het is emozie. Dat kan zijn als ik gespannen ben of bang of als ik iets fijns voel, dat laatste heb ik het liefste natuurlijk.

Ochtendknuffel

Bij de tweede ochtendknuffel spin ik het beste. Dan ben ik al even wakker en ik heb ochtenddingen gedaan. Een brokje op. Wat gedronken. Naar de bak geweest. De straat bekeken. Dus dan ben ik toe aan even liggen. Met aaien. Dat is het ideale moment voor de tweede ochtendknuffel.

Kussen

Ik ga dan op mijn kussen liggen daar heb ik de ruimte. Bij het begin moet ik al spinnen dan weet ik nou gaat het hele fijne beginnen. En dan spin ik vanzelf steeds harder omdat ik voel ja-ja-ja het superheerlijkfijn. Daarna kom ik in de ontspanning en dan spin ik vanzelf zachter, want harder gaat niet wegens dat ik dus ontspannen ben. Als ik zucht, dan weet mijn vrouw wat erna komt.
Stilte.

Stil

Ik lig dan helemaal stil op mijn kussen terwijl ik heel zachtjes aaien voel, over mijn rug, een beetje over mijn kop, over mijn buik en op mijn borst. Het gaat de hele tijd door en door en ik voel alles en ik ben zo superduperdiep ontspannen dat ik de hele tijd spin alleen ik heb de kracht niet meer om geluid te maken. Dus dan spin ik zonder geluid.

En het is dan heel belangrijk dat het aaien doorgaat, een hele tijd, want dit is het fijnste gedeelte van de ochtendknuffel en als ze toch ophoudt dan moet het weer helemaal opnieuw beginnen met pauze en dan hard spinnen.

Gewoon dooraaien, dat is dus mijn adfies.

12 thoughts on “Wanneer ik ga spinnen zonder geluid

 1. Hajoo oompie bert.
  Ikke kan ook heeeel gaaf spinnen. Keihard offe heel saggies. Ikke vin spinne fein. Want dan worre ik knuffelt. Oooh en datte is sjo jekker. Maar asse ik te intens spin kan het somaar gebeur dat er een spiertje sig TE ontspant en dan floept er een sjannelluggie uit me. Hihihi

  Ome bolle… sjorrie datte ikke gissere nies neersette. We waar hier besug mette mijn huissie in elkaar aan het sette. Oooh datte duurte uuuuuure. Maar hij isse kjaar. En ikke was een beetje bang gewort door de boormasjiene😿😿😿
  Ikke benne er al 1x in gewees😸😸😸
  Pootjes oompie bert en ome bolle🐾🐾🐾🐾

  1. hoi Dorus, als je het thuis druk hebt dan kun je gewoon niet aan de compjuter daar heb je dan geen tijd voor en als je een huis hebt en geboor dan gaat het helemaal niet dus dat snap ik!!! Wat goed dat je ook al zo kunt spinnen en een wind laten is heel natuurlijk dat hoort bij je lichaam. Ome Bertje

  2. Dag lieve grotejongenskater Dorus, dat geeft niks hoor, van gisteren! Misschien was het ook maar beter dat je het niet hebt gezien, want het was echt iets voor hele grote volwassen katers en poezen. Dat ben jij ook bijna hoor, dat weet ik heus wel!
   Ik heb je huis gezien op de footoo, superleuk! De boormasjien vind ik ook altijd eng, want hij maakt veel lawaai en hij is ook grvaarlijk. Maar als je nu nog een keer de boormajsien hoort kun je je in je huis verstoppen!
   Heel veel pootjes en knuffels terug van je ome Bolle!!!

 2. Lieve Bert,

  jij ben mij liefste spinkater van mij hart. En jij geef ons altijd jou goede foorbeeld. Jij leer ons allemaal van jou erfaring. Van me eigen spin ik ook. Soms spin ik hard van mij eigen. Dan duw ik mij kop in mij vrouw ze hand of teege ze kop aan. Of in ze nek, dan ferlies ik mij eigen kontroole Bert. Mij vrouw en mij eigen zijn dan supergelukkig want wij zijn saame. En het is ook intens. Dan maak ik wel mij geluid en mij bek is nat en mij neus. Dan ben ik wel in mij ekstaaze ..
  Soms maak ik geen geluid zeg mij vrouw, van me eigen houw ik mij geluid nie zo bij. Maar mij hart beloof, assie weer spin ga ik er wel op lette van mij eigen. Dan is mij hart bij jou Bert, dan spin ik wel heel hard,

  Liefs van jou Loesje

  1. hoi lieve Loesje, wat mooi en biesonder dat je ekstaaze hebt en hoe dat voor je is. Het is superheerlijkfijn dan weet je dat je veilig en gelukkig bent. Als ik aan jou denk dan foel ik dan ook Loes. Dan ben ik heel dicht bij je. Jouw eigen Bertje

 3. Hallo Bert,

  Wat kan jij genieten zeg van knuffelen dat jij je spinmotor zo hard aan zet. Vrouwtje zegt van mij dat ik tot de zachte spinmotors hoor, maar ik spin er wel goed op los hoor. Vrouwtje kan ook aan mij voelen als is superzacht spin.
  Nou had ik 2 grote vriendjes, Thomas en Brammetje (broertjes) nou die konden me het toch hard. Maar van angst en pijn gingen ze ook heel hard spinnen. Tante Ans kon nooit goed naar hun longen en hart luisteren, want ze kon dat niet horen door het gespin. Veel mensen weten niet dat we dat doen, die denken dat als we spinnen altijd blij zij en goed in onze jas zitten.
  Bert vandaag een klein schrijfje, want ik moet vrouwtje mee gaan helpen ons huisje schoon te maken en dan op de computer dingen doen die ze morgen mee moet nemen voor het verder gaan zoeken naar een huisje voor ons, vrouwtje zegt dat het best wel moeilijk is, want ze wil heel veel rekening met mij houden. Ja ik ga daar toch ook wonen en daarom is dat heel belangrijk.
  Jij een fijne dag en knufjes van vrouwtje, grote poot en kopje van je grote vriend Jip

  1. hoi Jip, nou komt er weer een nieuw afontuur aan voor je vrouw alweer een huis zoeken, dat gaat vast lukken ze heeft dit huis ook gevonden. Ik snap best dat je het nou thuis ook druk hebt. Dus Thomas en Brammetje gingen ook spinnen als ze spanning hadden, dat is best logies. Als je bij de dokter bent heb je moeilijke gefoelens. Ik hoop dat je vrouw en jij een fijne dag hebben, poot van je vriend Bert

 4. Hoi Bert,
  Wat leg je dat goed uit!! Ik kan zacht spinnen en bijna geluidloos spinnen. Mijn vrouw kan het dan alleen maar voelen, en ze ziet het meestal aan mijn tevreden kop, mijn spinhoofd noemt ze dat.
  Mijn roodwitte voorganger David kon het hardste spinnen van ons allemaal. Hij had dan altijd een grote druppel aan z’n neus hangen.
  Bert, ik hoop dat het een dag om te spinnen wordt voor ons allemaal.
  Kop en poot van Vlo.

  1. hoi Vlo, ja dat je vrouw kan voelen dat je spint dat is ook iets van echt samenzijn. Want het voelen is best intiem. Wat apart dat David die druppel aan zijn neus kreeg dat heb ik nog nooit gehad misschien komt dat nog!! poot van mij

 5. Hoi Bert, wat sta je gezellig op de footoo! Je bent daar aan het spinnen, toch?
  Ik kan ook op allerlei manieren spinnen. Heel zacht en ook keihard. En ook dat ik een beetje moet kwijlen, en dat mijn tong uit mijn mond valt. Dan ben ik echt superontspannen, maar dat snapte je al denk ik.
  Soms kunnen mijn mensen alleen aan me voelen dat ik spin, dan spin ik heeeeeel zachtjes.
  GroteBeer deed ook zo spinnen: je kon het alleen voelen. En Pop kon soms zo hard spinnen dat hij zich een beetje verslikte. Ik vind het zo biesonder dat elke kat weer anders spint.
  En weet je dat ons neuskussentje, net als bij mensen hun vingertoppen, helemaal uniek is? Van iedere kattenneus is er maar eentje op de hele wereld, zegt mijn vrouw. Gelukkig wel zeg, want stel je voor dat je je neus met iemand moest delen!
  Bert, ik ben best rustig nu, want ik heb spesjale brokken, en druks-olie en een Feliwee-stekker.
  Maar toch had ik liever dat ze niet gingen renooveren, eerlijk is eerlijk.
  Lieve kopjes en unieke neusjes van Bolle.

  1. Hallo Bolle,
   Hier Jip even, wat fijn dat je brokken, druppels en de feliwee stekker helpen. Het gaar erom dat je de grootste angst en stress niet zal hebben. Vrouwtje en ikke doen iedere dag voor jou en je mensen poot draaien en vrouwtje natuurlijk met de duimen. Veel kopjes van je grote vriend Jip

   1. Dank je wel lieve Jip! Vanmiddag lag ik op bed met de gordeinen dicht, een lampje aan en ook de raadioo. En toen heb ik heerlijk geslapen! Morgrn komt de stijger in mijn tuin, dan blijf ik binnen.
    Ik doe voor jou en je vrouw duimen dat jullie een heel fijn huis vinden-voor-altijd!
    Heel veel kopjes terug van je grote, een beetje suffige vriend Bolle, ook voor je lieve vrouw. En van mijn mensen heel erg bedankt voor het duimen! Je bent eerlijk waar een supervriend Jip!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *