Loesje vertelt over: assie krie-tiek krijg…

kritiek

Vorige week heb u mij hoedjessjoow kunne zien en u heb allemaal gereageer. Daarfoor wil ik u bedanke want assie reageer dan heb u gekeeke en u vin er iets van. U geef u meening, u geef mij krie-tiek!

Erfan leere

Assie krie-tiek krijg kan jij erfan leere en assie dan weer een keer iets organizeer dan kan jij reekening houwe met jou Fens. Mij Bert zeg, Loes zo werk het en dan kan jij jou eigen ferder onwikkele. Mij Bert heb zofeel erfaring, hij heb bijna alles al meegemaak in ze leeve.

Spuuge

Maar ik kreeg ook een reakzie van een mevrouw die zei dattie ervan moes spuuge. Zij gebruikte van ze eigen wel een ander woord maar assie moet spuuge voel jij jou eigen nie lekker. Van me eigen vind ik spuuge moeilijk. Assie net 6 tonijne heb weggewerk vin ik het wel sonde assie er meteen weer uitkom. Misschien heb deze mevrouw teveel van ze staatbanket gegeete. Dattie een zwakke maag heb. Of misschien hebbie antibiootie noodig, van me eigen wil ik graag helluppe.

Nie spuuge

Mij vrouw zeg Loes jij ben lief maar deze mevrouw geef jou neegatieve fietbek. Assie neegatieve fietbek krijg vinnie iets nie leuk. Van me eigen vin ik ook weleens iets nie leuk. Assie bijfoorbeeld denk dat jou vrouw jou tonijn heb gekocht  en zij heb het fergeete. Dan fergaa mij weereld wel eeve maar jij weet jou vrouw is een mens. Dan weet jij ook dattie weleens iets fergeet. Van me eigen ga ik dan nie spuuge, jij kan ook overdrijfe. Mij vrouw zie aan mij manier van kijke wel hoe laat dattie leef.

Goed nadenke

Maar ik moes er wel ofer nadenke want het laat jou toch nie los. Van me eigen vin ik neegatieve krie-tiek best goed assie er iets mee kan. Maar assie er niks mee kan en er kom zofeel boosheid dan moet jij goed nadenke wat jij doe. Mij soolvrouw heb nog terug gereageer, zij durf best veel. Van me eigen zat ik tusse mij tonijn te bibbere van mij schrik. Mij vrouw heb mij toen wel getroos en zij gaf mij knuffels. Mij hart werd weer warm want assie kontak maak met liefde kom alles goed.

Grens trekke

Toen heb mij eigen besloote om alles van het spuuge van de mevrouw te verwijdere. Misschien vin u mij nu laf van mij eigen maar soms moet jij jou eigen grens trekke. U weet van mij eigen ben ik zachtaardig en bescheide. Mij Feesboek is voor iedereen die poosietief en lief is. Jij hoef er niks mee, assie het nie wil leeze dan vin mij hart u nog steeds lief. En u mag mij ook u krie-tiek geeve. Dan ga ik probeere om u netjes mij antwoord te geeve. Maar assie ga spuuge en booze dinge ga zegge kan u beeter naar u dokter gaan. Rezpekt is belangrijk, ook op mij Feesboek.
Hoop dat u mij begrijp dat ik nu wel foor mij eigen op moet koome.

Mij tips

Assie soiets meemaak kan jij moeilukke gefoelens hebben binnen in jou eigen. Van me eigen kende ik deeze gefoelens nog niet, jij maak het niet elke dag mee op jou Feesboek. Ik heb nu geoefend zo dattie kan leere van mij erfaring. Mij tips assie moeilukke gefoelens heb van jou krie-tiek:

 •  jij ga rustig blijfe
 • assie boos wor los jij het nie op, misschien lokkie dan nog meer uit
 • tonijn, makkareel, kipkluif dattie jou tand erin kan zette
 •  jij kan er ofer nadenke
 • jij kan hullup fraage aan jou vrouw of menseman
 • jij kan jou eigen reakzie geeve maar jij ga nie schelde of spuuge
 • jij kan jou booze krie-tiek ferwijderen van jou Feesboek
 •  jij doe niks
 • jij zoek warmte van jou vrouw of jou menseman, knuffels, schootmeeditaasie. Dattie liefde voel en veilig zijn.

Mij beste tip voor assie krie-tiek geef of krijg:

 •  Dattie rezpekfol met elkaar omga. Iedereen heb toch een hart van ze eigen…

Liefs van Loesje

24 thoughts on “Loesje vertelt over: assie krie-tiek krijg…

 1. Hoi Lief dinnetje Loesje, wat een goed stukkie heb je weer geschreven. Als je krie-tiek krijg moet je er wel iets mee kunnen. En anders gewoon weer vergeten. Ik snap die mensen niet Loes. Als je iets niet leuk vindt, dan kijk je toch niet? Maar je moet altijd netjes blijven, vind ik. Zoals jij zegt, behandel elkaar met rezpekt. Er zijn gelukkig een heleboel mensen die het wel leuk vonden, en er waren een heleboel trotse katjes en poesjes. Hier in huis waren mijn broers heel trots dat ze zo’n mooie hoed hadden gekregen, ze voelden zich heel stoer. En mijn hoedje was ook geweldig Loes, en Diva waardig. Als mensen niet aardig zijn dan moet je er gewoon niet meer mee omgaan. Dan verdienen ze je aandacht niet. Loes rare en boze mensen zullen er altijd zijn, Maar gelukkig zijn er ook veel lieve mensen, die het waarderen wat je allemaal doet. Houd je daar maar aan vast. Heel veel lieve knuffies van je dinnetje Kruimel en van mijn broers en kleine zusje Juultje , ook voor je vrouw.

  1. Oooh lieve Kruimel,

   dank jou wel met wattie mij zeg. Dattie mij begrijp en mij steun. Jij kan gekke dinge meemaake op jou Feesboek assie jou hoed opzet. Gelukkig hebbie er van jou eigen wel plesier aan beleef. En jou broers ook en hebbie gestraal. Jij was jou eigen Mekzikaanse Diva en jij zag er mooi uit Kruimel. Wij heb iets mooi neergezet en dan hoef jij nie te spuuge. Assie krie-tiek krijg moet jij wel jou reakzie kunne geeve met jou rezpekt. Maar soms weet jij nie wat jij lees.
   Dank jou wel lief dinnetje dattie mij hart zo blij maak met wattie mij zeg. En jij heb gelijk, mij hart moet het fergeete. Ook assie gefoelig ben net als mij eigen.

   Dank jou wel lieve Kruimel, ook voor jou broers en Juultje

   Liefs van jou dinnetje Loesje

 2. Wat goed Loesje dattie erover durf te schrijfe! Ik van mijzelf zou mesgien wel gaan bijten. Pootjes af van mijn Feesboek dinnetje!

  1. Oooh Minnie,

   mij hart is blij dattie mij schrijf. Dank jou wel dattie mij steun. Van me eigen heb ik er wel over geschreeve want jij moet voor jou eigen opkoome ook al bennie ferleege. Voor mij eigen hellup het wel Minnie en misschien kan mij eigen het dan ook begrijpe. Soms zijn gefoelens moeilijk Minnie, maar wij help elkaar,

   Liefs van Loesje

 3. Oooh mamsie. Die frauw wasse sjo gmeen. En se hat eksepress gewacht met dat gemene tot de folgend dag. Sodat se geen reejaksie sauw ferwagte. Nogge heel laf ook nog.
  Ikke denk dat doe mefrauw jaloers was oppe onse mooie hoetjes.
  Ikke was tjots op alle 80 hoetjes die ik hep padt hoor mamsie. Maar folgent jaar wille ik er maar 70 passe hoor 😉

  1. Ooooh mij beebie,

   oooh hebbie het toch gesien van mij spuuge 🙀🙀🙀 MammaLoesje heb nog geprobeer om jou te bescherme want assie beebie heb dan moet jij die poosietief opfoede. Maar jij ben snel, jij zeg poink en jij ben er.
   Lieve jonge, deeze mevrouw was ziek en toen moessie spuuge. Jij ben gezond en jij spuug nie. Hoorie mij Doorie, jij spuug nie! Jij heb jou mooiste hoed op jou Siajameze oor gezet. Volgend jaar krijgie 98 hoedjes van mij hart, jij oefen goed en jij kom met jou hoedjes in mij weereldboek van jou reekord.
   Dan worrie poopulerr maar dat Bennie al. Jij ben mij jonge, mij kleine jonge….

   KOES KOES van jou MammaLoesje

    1. Jij heb getreen met jou kop en jou oor. Jij ben mij rooolmoddul van mij hart mij kleine jonge.
     En jij protsteer nie….

     MammaLoesje koes koes

     1. Ikke hep naar mammie te luisere.
      LUISERE
      L U I S E R E
      repek
      Repek.

 4. Dag lieve Loesje,
  Oh wat erg dat er mensen zijn die van iets wat zo mooi en lief is, nog iets lelijks willen maken!
  Er moet dan toch wel iets erg mis met je zijn als je zo reageert.
  Mijn vrouw en ik dachten dat zoiets op een dierenfeesboekpagina niet voor zou komen, want de dieren zelf zijn voor zoiets veel te goed en wijs. Maar ja, als mensen zich er mee gaan bemoeien……!!
  Ik wat hartstikke trots dat ik mee mocht doen met mijn stoere hoed, en Loes, mijn vrouw heeft in een winkel een slaapmasker gezien met het kattenkoppie wat ook op mijn hoed stond.
  Ze gaat het, als het er nog is, nu kopen. Als herinnering aan dat mooie hoedenfeest, en ook een beetje uit protest tegen die lelijke mevrouw!! Bof ik even 🙂 . Waar zou een slaapmasker trouwens voor zijn, je doet toch gewoon je ogen dicht?!
  Dorus en jij hebben prachtig werk verricht hoor. Als ik, net zoals Dorus 80 hoedjes had moeten passen, …oef..! Knap hoor, Dorus.
  Loes en mevrouw Loes, Dorus en mevrouw en meneer Dorus, het was een prachtige herdenking hoor, laat een zuurpruim het niet verpesten. Zoals Kruimel al zei; “Als iets je niet bevalt dan lees je het toch niet.
  Het was hartstikke mooi hoor, en nogmaals…ik was heel trots dat ik met alle vriendjes en vriendinnetjes mee mocht doen. Ik weet nu, net als Bolle die ook niet op feesboek zit, eindelijk hoe iedereen eruit ziet!
  Loes, heel veel zachte kopjes voor jou en je broer en zus en je vrouw, ook namens mijn vrouw. En weest trots op jezelf !
  Vlo.

  1. Ooooh Vlo,

   hebbie jou slaapmasker van jou hoedje van mij hoedjessjoow?? Ooooh ik vinnut gaaf en stoer. Van me eigen heb ik nog nooit mij slaapmasker oppehad. Misschien is het foor karnafal zodattie kan slaape in jou opstoet….
   En jij kan mevrouw Vlo ferrasse met jou nieuwe loek. Assie slaap…..
   Oooh Vlo ik vind het biesonder. Als mevrouw Vlo het koop. Ooooh mij hoedje kom tot ze eigen leeve.

   Maar wat jij mij zeg van mij Feesboek hebbie wel goed gezeg Vlo. Jij verwach het niet, jij denk dattie veilig ben met al jou diere op jou Feesboek. Dan kom er toch een mens en zij spuug op ons eigen Vlo. Zij houw nie van ons eigen. Mij hart voel ferdriet dat iemand zo is van ze eigen. Maar jij heb mense en jij heb mense. Gelukkig heb wij geluk Vlo. Mevrouw Vlodoe soiets nie, dank u wel. Mij vrouw was ook geschrokke Vlo, zij heb mij troos gegeeve. Dattie voel alles is goed.
   Van me eigen moes ik er wel ofer schrijve Vlo, dattie het ferwerk. Anders wor jij gek in jou kop. Dan pas mij hoedje folgend jaar niemeer…..

   Dank jou wel lieve Vlo, dattie mij steun en begrijp.
   Nu voel ik mij weer veilig in mij hart. En jij was stoer en jij zie er ook knap uit.

   Liefs van mij eigen voor jou mevrouw Vlo en voor jou eigen. Van mij famielie en van mij eigen, en mij zachte kopje

   Loesje

 5. Hallo lieve Loesje,

  Van die vervelende vrouw hebben vrouwtje en ikke niks gezien en maar goed ook. Wij kunnen er eggies niet tegen als er mensen zijn die slechte hele vervelende dingen doen naar andere. en dan ook nog eens zo dat iedereen het nog op zijn scherm krijgt ook. Nee als je het niet naar je zin vind moet je niet kijken en als er mensen zijn die je slecht behandelen moet je ze links laten liggen.
  Nou heeft vrouwtje al vaker meegemaakt dat er mensen zijn die iemand vreselijk kunnen behandelen op Facebook of gewoon in je omgevingen, dat begrijpen wij eggies niet . Gelukkig kennen wij heel veel lieve vriendjes en vriendinnetjes en we zullen er ook altijd voor elkaar zijn in voor en tegenspoed.
  Lieve Loesje hopelijk kun je veel troost hebben van ons allemaal, eet nog maat een lekker bakje garnaaltjes hoor en ga maar even op de plank rieleksen.
  Hele fijne dag en van vrouwtje extra veel knuffels en poot en kopje van je grote vriend Jip

  1. Lieve Jip en mevrouw Jip,

   mij hart is gerus want jij snap het nie en jou vrouw mevrouw Jip snap het ook nie van de mevrouw. Waarom ga jij spuuge? Zij zeg ook nog dattie nie van ons katten houw Jip. Wat kommie dan doen? Wij zijn met zofeel lieve vriendjes en jij heb gelijk. Wij zijn in foor en teegespoet. Wij sta achter elkaar en foor elkaar assie moet.
   Dan hebbie iets zo mooi in jou hart Jip. Dan ben jij gelukkig. Assie nie gelukkig ben kan jij gaan spuuge. Ik vind het errug.

   Hebbie nog steeds geluk in jou huisje voor nu. Met jou dierevriendje achter jou glas. Ooooh Jij heb het nu zo druk met nou oog om te kijke.
   Mij hart is blij want jij heb nu jou Jippehuis. En mevrouw Jip ook want zij heet ook Jip in mij hart,

   Liefs van mij eigen voor jou vrouw mevrouw Jip en voor jou eigen Jip, en mij zachte kopje

   Van Loesje en mij famielie

 6. Lieve Power Vlinder Tante Loesje. Ikke hebbe het gelukkig niet geleest, enne ik begjijp het niet. Waarom doen mensjes lelijk en sjemeen. Mijn vjouwtje zegt en leert mij kjitiek mag je hebben maar kijk eerst in je spjiegel. Als die rare mevjouw het niet leuk vind vind ik raar maar om dan lelijk te doen dat magge niet. Ikke en iedereen is zeer tjots op u en we hebben GENOTEN van de hoedjes show. Wij hoopjes dat er nooit meer zo lelijk wordt gedaan. Mijn vjouwtje zegt Kyana wees tjots op wie je bent en geniet van je lieve mooie vrienden op feesboek. Ikke benne blij dat u mijn tante bent. Een super dikke knuffel en van ons allemaal een tonijn

  1. Oooooooooh mij kleine beebiepeuterkleuterpuubermeisjeniggiemetjoumooiekrulliewullie

   Wat bennie toch wijs en jij geef mij TONIJN.
   Ooooooooh mij bek loop van ze waater in mij tonijn, soiets…
   Lieve niggie jij leer, jou weereld is lief. Jou vriendjes zijn lief en straks krijgie misschien verkering met jou krullejonge. Maar om jou heen in mij andere weereld zijn moeilukke mense en zij doen gekke dinge van ze eigen. Jij moet in jou freedige weereld blijfe Kyana. Tante Loesje ga jou bescherme met ze tonijn in ze bek.
   Foor altijd,

   Liefs van tante Loesje tonijn

 7. Dag lieve Loesje, wat dapper dat je een stukje schrijft over dat een mens zoiets leleijks tegen je heeft gezegd! Want daar schrik je van, dat snap ik helemaal.
  Als iemand zomaar zegt dat ze moet spugen, terwijl wij een hoedjsesjoow geven om aan Katrientje en beebiePop en alle anders sterren te laten zien dat we aan ze denken, dan heeft dat niks met elkaar te maken. Ik vind het best vervelend voor die mevrouw dat ze moest spugen, ik moet dat zelf ook weleens. Dan heb ik een haarbal die er uit moet. Maar dat ga ik dan niet op feesboek zetten, want waarom zou ik dat doen? Niemand kan mij er bij helpen, en het is ook niet iets wat anderen willen weten. Dus ik snap niet waarom die mevrouw dacht dat jij dat moest weten. En het is ook zo, dat als je ergens van moet spugen, je dat beter niet meer kunt doen. Ik vind slagroom heel lekker, maar ik moet er van spugen. Dus krijg ik geen slagroom op een lepeltje meer, en nou hoef ik niet meer te spugen. Handig hè?
  Ik denk dat die mevrouw boos was, en dat wilde laten weten. Maar dat is geen fietbek of kritiek, dat is schelden. Dat mag je thuis best wel eens doen, als je je teen stoot ofzo. Maar op feesboek heeft niemand daar iets aan.
  Iedereen die meedeed vond de hoedjessjoow geweldig! Helemaal super, eerlijk waar! Ik vond iedereen er prachtig uitzien, en ik was helemaal trots op mijn gouden hoed. En als je GEEN hoedje wil dragen, dan draag je geen hoedje! Iedereen mag kiezen!
  Lieve Loes, gelukkig dat je vrouw je getroost heeft toen je verdrietig was wegens feesboek. En goed dat je vrouw het heeft weggehaald. Want het is jouw feesboekbladzeide!
  Als die iemand lelijke dingen wil zeggen, moeten ze naar een andere bladzeide op feesboek.
  Wij zijn hier vrienden en vriendinnen, en we vinden elkaar allemaal lief. Dan doe je elkaar rezpekteren en helpen. Dan maak je elkaar groot, en niet klein. Dan ben je trots op jezelf en op elkaar.
  En ik ben supertrots op jou Loes, en zeker weten dat iedereen dat hier is! Je Bertje, je kind Dorus, je sterrenvriendin Katrientje, Jip, Vlo, de bende van zes, Kyana en haar famielie en alle anderen. En natuurlijk ikzelf! Ik ben supersupersupertrots dat ik zo’n lieve vriendin heb!
  Heel veel lieve kopjes en neusjes van Bolle, ook voor je famielie. En van mijn famielie veel liefs voor jullie allemaal.

  1. Lieve Bolle,

   wat zeggie dat weer mooi Bolle, van de mevrouw die moes spuuge. En dattie jou eigen of jou ander groot wil maake. Jij wil niemand jou kopje kleiner maake. Jij heb net foor iedereen ze hoedje gemaak. Dan groei jij en jou hart groei mee.
   Gelukkig zijn wij diere lief voor elkaar en wij heb lieve mense om ze eigen heen. En jij heb ook nog jou menseman, dan ben jij wel biesonder. Assie man ben en jij ben ook jou mens. Doe jij wel suinig op jou menseman zijn. Jij weet nooit offie er nog een kan vinde.
   De mevrouw van mij Feesboek heb misschien niemand van ze eigen. Zij zeg dattie nie van ons eigen houw Bolle. Wat doe jij dan op mij Feesboek? Van me eigen houw ik nie van mij gefoel assie honger heb. Assie spuug hebbie nog meer honger want jij krijg jou gat in jou maag.

   Het heb mij wel pijn gedaan Bolle. Dat jij krie-tiek geef vinnik wel goed. Maar assie ga spuuge ga jij ofer mij grens. Eerst was mij hart dicht geklap. Toen heb ik diep nagedach Bolle. Jij kan er beeter mee naar jou buite koome. Jij moet het deele en jou meening hoore van jou vriende. Dan weet jij offie het van jou eigen goed heb gesien. Anders ga jij het opkroppe van jou eigen en ga jij van jou eigen misschien spuuge.
   Ik vind er niks aan Bolle, aan mij spuuge. Van me eigen vind ik mij eete belangrijk. Dattie geniet.
   En jij heb gelijk, assie dan toch moet spuuge hoefie dat niet te doen op mij Feesboek.
   Mij Feesboek is van mij hart, daar mag jij nie op spuuge Bolle.
   Nu voel mij hart ze eigen wel beeter. Dank jou wel Bolle, dattie mij zo meehellup en mij zo steun. Jij ben mij fijne vriend.
   Is jou eigen poot al beeter of bennie nog van jou glitter?

   Jij krijg zachte kopjes en mij poot assie nog hullup noodig heb,

   Liefs voor jou eigen en jou vrouw en jou menseman. Van mij eigen en mij famielie en dank jullie wel

   Loesje

 8. Lief dinnetje Loes.
  Hier even Muzette.Wij hebben het niet gezien,anders waren wij wel in de pen geklommen.Iemand die spuugt van de hoedjes show is letterlijk en figuurlijk niet lekker en zo knap van je dat je voor jezelf opgekomen bent.!!!! Wij waren met z’n 3-tjes super trots op jou en Doorie.Trots dat we mee mochten doen voor Katrien,Poppy,Catoo en van onszelf voor lieverds die ook over de brug zijn gegaan de afgelopen jaren.Zulke mensen die spugen moeten gewoon weg van jou Feesboek want eggies die horen daar niet thuis.En wij hebben oma gevraagd om een lekkere zoute haring te kopen voor jou in Zandvoort{,want daar woont oma}Die zijn de aller lekkerste en die heb je wel verdiend.Ze zal ‘m met de postduif naar je toe sturen.En als oma dat zegt doet ze het echt hoor.Ze koopt ook altijd lekkers voor ons.Loesje een knuffel van onze vrouw en zachte kopjes van Sparkle,Fynn en mijzelf,Muzette

  1. Oooooooh lieve Muzette,

   wat lief dattie mij jou schrijf heb gedaan en dattie mij begrijp. Ga jou eigen mij jou haaring stuure. Van jou oma uit jou Zantfoort. Ooooooh ik vin haaring lekker, dattie het voel smulle in jou bek. Dattie weer tot jou eigen kom en dattie alles kan ree-laa-tie-feere. Dat is belangrijk Muzette, dan blijfie er nie mee zitte in jou maag. Anders ga jij misschien van jou eigen ook spuuge.
   Daarom heb ik mij verhaal gedeel met al mij vriende Muzette. En jij als mij dinnetje heb mij geholpe. Assie dinnetjes ben helpie elkaar. En jij heb mij posduif naar mij eigen toegestuur met jou lekkere haaring foor mij bek.
   Dank jou wel, van me eigen ga ik nu op mij vensterbank zittte wachte op mij posduif.
   Ooooh op mij haaring….

   Liefs van mij eigen ook voor Sparkle en Fynn en ook van mij eigen famielie

   Smikkk smmekkk smakkkkk,

   Loesje

 9. Lieve Loesje, Wat een verhaal over die vreselijke spugende mevrouw. Terwijl wij allemaal zo hebben genoten van jouw prachtige hoedjesshow, ik was zo trots op mijn mooie hoed. Gelukkig dat jou vrouw jou heeft getroost, en dat je nu weer gelukkig ben. Heel veel lieve kopjes en knuffels voor jou en je vrouw. Floortje.

 10. och lieve Loesje, ik heb de hoedjes show niet gezien, maar dat komt omdat ik een zeer oog heb en er zalf in moest van de dierendokter. In zeer korte tijd moest ik daar weer heen van mijn vrouw, dus ik was in protest. Maar mensen die moeten spugen van hoedjes dat snap ik niet. Waarschijnlijk moeten ze eigenlijk van iets anders spugen waardoor ze het afreageren op jouw hoedjes. Dus is het iets van die mensen zelf en helemaal geen kritiek op jouw hoedjes. Mijn vrouw zegt dat die mensen een steekje los hebben, maar waar die steekjes zitten weet ik niet hoor. Je moet lekker doen waar je je goed bij voelt en als dat hoedjes zijn, dan zijn het hoedjes. Zelf voel ik me erg goed bij een kauwstaaf, maar iedereen is anders toch? Een lieve poot van Tijger

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *