Loesje vertelt over assie jou nierdiejeet niemeer zo lekker vin…

nier

Deze week was mij week troopies, dattie zofeel zon heb dattie niemeer op jou balkon durref te koome. Jou oor zou op jou kop ferbrande en jou bontjas zou ferschroeije. Dat moetie nie wille want jij wor er nie gelukkig van. Jij zou eigeluk jou bontjas uit wille doen maar wie ben jij dan?

Zofeel zon

En ga jou vrouw jou eigen nog wel herkenne assie zonder jou bontjas aan door jou huis ga renne. Mij vrouw zeg dattie misschien nog wel meer schrik van mij renne dan dat ik mij bontjas buite laat ligge. Dan moetie maar denke dat jou vrouw ze eigen grapjas nog aan heb, of zij heb ze eigen laate steeke door de zon.

En assie zofeel zon heb dan kan jij best door jou war raake. Dan moet jij het jou vrouw maar fergeefe en denke, zij heb tefeel zon gezien van ze eigen. Feel mense en diere heb het nu slecht, zij heb last van zofeel zon. Jij ben er nie op foorbereid. Jij moet inees meer drinke en jou vrouw zeg, jij moet het rustig aan doen Loes. Van mij eigen doe ik het alteit rustig aan. Assie nie beeter zou weete dan denk jij, Loes is zoomer-proef. Ik zeg u eerluk, van mij eigen kan ik goed teege zofeel zon maar er was toch ies waar mij vrouw wel van schrok. En zij had het nog nooit eerder meegemaak.

Niewe werkelukheid

U weet van mij eigen heb ik mij groote passie foor mij eete. Het is mij ofertuiging dat assie goed eet, jij jou mooise buik van jou weereld krijg. Daar kan jij trots op zijn want nie iedereen heb zo een mooie buik. Sellufs mij dokter heb eindeluk toe moete geefe dat mij nierbuik onweerstaanbaar is want hij heb gezeg, Loes hoef geen slankbrokke meer. Dan denk jij, jij ben vrij en jij kan jou rest van jou leeve eete wattie wil.
Maar dan kom jou werkelukheid om jou hoek kijke. Jou eigen niewe werkelukheid. Jij heb zieke niere en jij moet jou rest van jou leefe nierdiejeet eete. Ik zeg u eerluk, zofeel niewe werkelukheid dring pas laater tot jou door. Assie zin heb in tonijn met garnaale in sjelei, of jij heb zin in jou makkareele in tomaatesaus, of jou saardiene van jou visboer. Jou buik foel ze begeerte maar jou vrouw zeg Loes, vandaag  krijgie runderpaatee van jou niere. En jij heb het twee daage erfoor ook moete eete en drie daage erfoor en jou buik kan jou runderpaatee niemeer zien! Wat doe jij dan?
Jij loop gewoon achter jou vrouw aan jou keuke weer in en jij zeg Meeoow! Want jij weet, Meeoow kan jij alteit zegge.

Uitspreken

Assie Meeoow zeg dan weet jou vrouw, Loes wil ze eigen uitspreeke. Dat is belangrijk, dattie jou eigen uitspreek. Hoe kan jou vrouw anners weete wattie wil zegge? En jij kan wel jou nierdiejeet hebbe, jij tel van jou eigen nog gewoon mee.
Daar heb ik wel mij eigen in moete oferwinne, moet ik u eerluk zegge. Jij wor er toch onseeker van assie groonies ben en jij krijg jou spesiejaale eete. Van mij eigen had ik alteit mij Loesjesdiejeet. Mij vrouw zeg alteit; Loesjesdiejeet is dattie alles mag eete maar nie alles hoef te weete! Maak mij niks uit, mij Loesjesdiejeet was alles eete en dan uitbuike. Dan weet jij wie jij ben en hoe jij het doe. Jij weet jou eete is alteit lekker en jij kan jou eigen erop ferheuge. Dattie op jou denkpaal lig en jij weet, als jou vrouw die spesiejaale beweeging maak dan kom jou eete eraan. En jij wor nooit teleurgestel. Dan krijg jij fertrouwe en dat is belangrijk.
Toen kreeg ik inees ander eete en ik heb mij best gedaan. Van mij eigen heb ik alle smaake van mij nierdiejeet geproef en mij vrouw heb toen al mij lekkere smaake in mij huis gehaal. Jij heb er niks aan om fiese smaake nierdiejeet in jou huis te haale, daar moet jij gewoon eerluk ofer zijn. Alleen hebbie dan nie zofeel keus en jij krijg heel vaak jou sellufde eete. En jij zie op jou feesboek al jou vriendjes soep krijge weeges dattie ook troopies heb en jou buik ga trille van jou begeerte. Dan kom er een dag dattie denk: hebbie niks anners? En jij zeg Meeoow??

Het moeilukke spul

Ik zeg u eerluk, mij vrouw is heel erreg geschrokke. Zij heb het nooit eerder meegemaak, dan schrik jij. Zij zeg Loes en wat nu? Heb het te maake met dattie nie zofeel faariejazie heb, of heb het te maake met troopies. Jou eete smaak toch anners assie seefe-en-dettig graade heb.
nierGelukkig heb mij vrouw van mevrouw Bert en van mevrouw Bolle nog tips gehad, foor mij eigen. En het heb niks met mij buik te maake. Daar ben ik wel blij om want jij kan het nooit weete. Maar zij heb mij vrouw ze tip gegeefe van spul wat jij door jou gewoone eete kan doen. U kan het op mij footoo zien en mij vrouw spel het foor u: Ipakitine. Selluf vin ik het best best moeilukke letters. Maar mij vrouw doe het moeilukke spul nu door mij gewoone eete en zij zeg, Loes het onnersteun jou niere. Dat jou niere nie alles van ze eigen hoef te doen. Zij krijg nu hullup van mij moeilukke spul.
Ik moet u zegge, in eerse instansie fertrouwde ik mij eete nie. Toen zeg mij vrouw, Loes het kom van jou Bert en van Bolle. Dan ga jou bek heelemaal oope en jij heb nog nooit zofeel lekker ge-eete met moeiluk spul erdoor. Jij weet assie iemand kan fertrouwe dan is het jou verkering Bert en jou vriend Bolle. Dank jullie wel dattie mij eigen zofeel hellep en steun geef. Nu kan ik weer geniete van mij eigen eete. Mij vrouw zeg, Loes ofer een tijdje probeer wij wel offie jou nierdiejeet weer lus.

Selluf ben ik daar nog nie zo seeker van maar jij wil jou vrouw nie teleurstelle. Dan kan jij maar één ding doen, jij zeg Meeoow! Want Meeoow kan jij alteit zegge…

Loesje

Foor Nigel

Nigellieve Nigel mij laaste letters van deeze week zijn spesiejaal foor jou eigen. Jij ben deze week inees ofer ze Reegeboogbrug gegaan. Iedereen is heel feel geschrokke van ze hart. Jij was biesonder. Assie Fierdaagse wandeling had dan kon iedereen met jou kroele. Jij was lief foor iedereen. En jij deelde onse verhaale van mij Bert ze website so faak op jou eigen feesboek. Jij dee het vanuit jou hart.
Nu bennie inees een ster geworre. Wij ga jou heel erreg misse lieve Nigel. Dank jou wel dattie onse vriend was en jij zal het alteit zijn. Heel feel sterk zijn foor jou famielie en foor Lotje en Boris.
Naames ons allemaal van mij Bert ze website, dank jou wel lieve Nigel en wij vergeet jou nooit,

Loesje

 

31 thoughts on “Loesje vertelt over assie jou nierdiejeet niemeer zo lekker vin…

 1. Hajooooo mamsiewamsie.
  Ikke fin hut siewig foor uwes datte se maar so weinig wekkere smaakjes heppe 😿😿
  Dus moete uwes nu dat spul door uwes eet? Ooooh mamsie, uwes moet het dan wel bjijffe eet hoor.
  Ikke wil uwes nie kwijt. Ikke hau uwes.
  Koeskoes mamsie😽😽😽😽😽😽❤

  1. Lieve beebie van mij hart,

   oooh jij ben er weer, mamsie mis jou assie er nie ben. Mamsie krijg nu ze eigen eete en mij vrouw doe er mij moeilukke spul doorheen. Zij zeg Loes jij MOET dit opeete maar van mij eigen eet ik alles assie maar wel smaak naar mij garnaaaaaale of mij makkareele. Mamsie is boergondies en meneer van het nierdiejeet moet dat nog leere van ze eete maake.

   Mamsie blijf bij jou mij jonge, misschien hebbie nog garnaaaaaale ofer…

   Koes koes van jou MammaLoesje

     1. Mosseltjes uitte friettuur mamsie. Mette kwokant laagie. Sjo wekker

 2. Hoi lieve Loes, ooo ik schrok eventjes, want ik dacht dat je niet meer wilde eten! En dag mag niet, eten is belangrijk voor jezelf en voor je buik. Juist als je niertjes een beetje ziek zijn.
  Maar ik snap best dat je niet altijd je nierdiejeet lust. Als je iets MOET eten is het bijna nooit lekker, dat is gewoon zo. Mijn vrouw zegt dat ze dat herkent, want altijd als ik een grote nieuwe zak brokken heb die goed zijn voor mijn gezond, dan lust ik ze na twee dagen niet meer. En dat was bij Pop, Beer en mijn Molletje presies hetzelfde. Mijn Molletje lustte geeneen nierdiejeet-natvoet, eerlijk waar niet. En daarom kochten mijn mensen die moeilijke letters, die jij nou ook krijgt. Gelukkig maar dat je je Bertje en mij vertrouwt, want wij willen zeker weten dat jij gezond blijft en lekker eet.
  En ik vind het superstoer dat je Meeoow hebt gezegd, want het is goed dat je voor jezelf en je buik opkomt! En je vrouw is weer blij omdat ze denkt dat jij straks misschien weer je nierdiejeet lust. Als het zover is kan je altijd weer Meeoow zeggen!
  Ik heb net even gekeken bij Nigel, ooo wat verdrietig, ook voor zijn famielie. Wat was Nigel een lieve kat, dat iedereen hem zomaar mocht aaien, met zijn mooie haren. Ik doe aan hem denken, en aan zijn famielie.
  Lieve Loes, je krijgt heel veel lieve kopjes met fette fis in oolie. Dat is goed voor je nieren, en het is ook lekker. Het is voor jou en je famielie, van Bolle.

  1. Lieve Bolle,

   dank jou wel foor jou lieve letters en van jou vrouw ze tip van mij moeilukke letters. Mij Bert en jou eigen fertrouw ik met mij hart en mij buik. Assie zofeel fertrouwe heb dan kan jij alles eete, ook assie moeiluk spul door jou eete krijg. Maar mij nierdiejeeet heb mij vrouw eeve in mij kas gezet, dattie wacht tot ik van mij eigen weer zin heb. Maar soms moet jij het wel teege jou vrouw zegge. Assie Meeoow zeg dan weet jou vrouw dattie beeter effe niks meer kan bestelle van jou niere. Mij gewoone eete smaak mij eigen goed maar liefer heb ik dat mij visboer langskom. Mij vrouw zeg dattie faakanzie heb. Hij is nu foor ze eigen gaan fisse. Misschien brengie straks ies mee, assie uitgefis is. Faakanzie-Makkareele of saardiene, mij buik heb er nu al zin in.

   Ooh Bolle hebbie het gesien van Nigel. Hij was zo een lieve vriend en hij deel onse verhaale op ze eigen Feesboek. Hij was vriendelijk en lief foor iedereen. Assie fier daage had van wandele ging mense hem kroele, hij was biesonder. Toen inees issie ze ster geworre en mij hart kreeg zofeel sjok. Mij vrouw was ook in ze sjok, ze zeg Loes nu moet Nigel van boofe kijke naar iedereen.. Misschien kan Vlo en Fynn hem wel ze hellep geefe dattie nie alleen is. Assie alleen ben kan jij eensaam worre. Nigel was mij vriend van iedereen. Nu ga hij straale van boofe. Mij hart foel het. Dank jou wel dattie aan hem denk…

   Mij buik is gelukkig van jou fette fis in zofeel oolie, alles loop gesmeer. Dank jou wel. Jij krijg mij kopjes met mij makkeluk spul en het is fanielje-eijs. Voor dattie fris blijf. En het is foor jou heele famielie, ook foor jou Ooma.

   Van mij eigen,

   Loesje

 3. Hoi vriendin Loesjes, ik mag even schrijven van mijn zusje Kruimel. Ik, Oliver, moet ook nierdiejeet eten. Mijn broers en zusjes kregen lekkere soep en ik zat met die brokkies. Zo oneerlijk. Mijn vrouw zei dat de mensen in de fabriek die soep maken, ook soep moeten maken voor katten die diejeet moeten eten, anders is het niet eerlijk en wij moeten toch al zoveel lekker dingen missen. Natvoer van het nierdiejeet vind ik ook niet zo lekker, dus moet ik het doen met brokkies. Mijn vrouw koopt wel af en toe een ander merk, de ene keer van een meneer hills en de andere keer van een zeker rojaal konijn. Maar net als jij vind ik er soms helemaal niks meer aan. Mijn vrouw knuffelt mij dan ekstra en zegt “Ollie je moet echt eten dat is goed voor je niertjes, ze gaat dan naast me zitten en geeft me af en toe een brokkie met de hand, dat vind ik zo lief dat ik dan toch maar weer ga eten.
  Dat spul met die moeilijke naam hebben de vorige katten van mijn vrouw ook gekregen door hun eten, maar ik krijgt nu medicijnen over mijn brokkies dus dit kan er niet meer bij.
  Lieve Loes wat erg van Nigel, ik en de rest van de bende wenst zijn familie heel veel sterkte.
  En dinnetje Loes, wij als katjes met zieke niertjes helpen elkaar er wel doorheen.
  Ik moest je van mijn zusje Kruimel een hele dikke dinnetjes knuffel geven.
  Poot van Oliver.

   1. Hallo Bolle, nee onze vrouw wacht nog op het telefoontje van de dierenarts. Zodra ze iets weet laat ze het weten. Kan zelfs ook nog vanavond of morgen zijn. Mijn vrouw vindt het lief van je Bolle dat ze zo meeleeft.
    Poot van Oliver

   2. Lieve Bolle, de dierendokter heb net mijn vrouw gebeld en Bjarne heeft inderdaad last van zijn schildklier, de cijfers waren te hoog. Mijn broer Bjarne moet nu pilletjes nemen. Mijn vrouw gaat ze straks ophalen. Bjarne vindt het niet leuk. De rest van zijn bloed was mooi.
    Poot van Olvier.

    1. O Oliver, wat vervelend! Mijn Molletje had ook die klier, als je vrouw wil mag ze altijd mijn vrouw meelen!
     Dankjewel voor je updeet en verl knuffels voor jullie allemaal van Bolle.

    2. O,Oliver,mijn zus en mijn broer hadden ook van die pillies voor de schildklier.Elke pillie is niet leuk,maar ze zijn super klein en ze kregen een snoepie toe.Zelfs Fynn heeft geleerd om de pillies te slikken.Maar alleen van scullary girl.Vervangend personeel{haast nooit nodig} kreeg het niet voor elkaar,maar als Bjarne ze gaat slikken gaat hij zich heus veel beter voelen,dus ik hoop dat hij het kan.
     groetjes van Muzette

     1. Dank je wel lieve Muzette voor je lieve berichtje, ik heb net mijn eerste pilletje gekregen en ik heb het keurig ingeslikt. Daarna kreeg ik een lekker snoepie. Mijn vrouw is nu erg trots op mij.
      Poot en een knuffel van Bjarne.

    3. hoi Olivier, heel veel sterktekopjes aan Bjarne en jullie vrouw, er is hier al veel adfies gelukkig!! We leefe mee.
     Bertje

     1. Dank je wel lieve Bert, ik heb net mijn 1ste pilletje netjes geslikt. Mijn vrouw is trots. Poot van Bjarne

  1. Lieve Oliver,

   jij ben mij niermaatje en ik wil jou eigen dank jou wel sgrijfe met mij letters; d a n k j o u w e l.
   Soms bennie zofeel blij assie lees dat jou niermaatje ook nie alteit zofeel zin heb in ze nierdiejeet. Dattie nie alleen sta assie zeg diejeetiknie. Van mij eigen ben ik boergondies Oliver, dan bennie la belle kwiezien en jij hou van jou neus van jou zallum. Maar jou nierdiejeet lijk soms offie stopferruf heb. Iemand heb het mij eigen fertel Oliver en soms weet jij, het is waar. Assie soies hoor dan zeg mij buik, stopdiejeet. Dan krijg mij vrouw niks meer in mij buik. Zij probeer het wel maar zij ken mij goed. Gelukkig hebbie nu moeiluk spul, dan kan ik mij gewoone eete krijge. Selluf vin ik het wel fijn, mij vrouw maak ze eigen wel zorrege. Zij heb het nog nooit meegemaak met mij eigen.
   Jou vrouw is lief dattie jou eigen met jou brokke in ze hand eete geef. Mij vrouw heb het wel geprobeer, ik zeg het jou eerluk maar van mij eigen had ik al Meeoow gezeg.
   Misschien moet wij de meneer van onse nierdiejeet fraage offie foor ons niewe smaake kan maake. En soep en mij fanieljefla, dan heb wij ook ies lekkers assie troopies heb.

   Dank jou wel lieve Oliver en ook mij Kruimeldinnetje dattie het goed von van Oliver. Dan bennie wel mij echte dinnetje.
   Oliver hoe ga het nu met jou broer Bjarne en ze gezond? Iedereen denk aan hem.
   Geefie jou broers, jou vrouw en jou zus Juultje mij zachte kopjes en mij Kruimeldinnetje krijg mij eksra kopje

   Loesje

 4. Lieve Loesje, o liefje ik kan mij best voorstellen dat jij het niereten ineens niet meer lekker vindt hoor. Wegens dat jij altijd een Boergondische eter was, allerlei lekkere vis at foor jouw buik. En nu opeens diejeetbrokken. Gelukkig dat jouw frau jou begrijpt en dat mevrouw Bert en mevrouw Bolle adfies hebben gegeven. Floortje en ik zijn heel blij voor je. Floortje lust haar nierbrokken gelukkig wel, tonijnsmaak, maar zij is een makkelijke eter. Zij stuurt jou koele kopjes met tonijnsmaak. Ik stuur je een zachte knuffel. Fijne dag lieve Loes en eet smakelijk.

  1. Lieve mevrouw Ina en Floortje,

   van mij eigen ben ik boergondies, u zeg het goed van u eigen. En ik ben ook la belle kwiezien en mij buik lus heel feel. Maar mij nierdiejeeet kreeg ik inees niemeer weg. Maar assie jou eigen lange tande niemeer heb dan moet jij ies anner ferzinne en toen heb ik Meeoow gezeg. Soms moet jij dat doen lieve mevrouw Ina. Nu krijg ik mij moeiluk spul door mij eete, selluf heb ik liefer garnaaale en makkareele maar het smaak mij beeter dan mij nierdiejeet.
   Gelukkig heb Floortje nog zin in ze brokke, misschien moetie het maar nie fertelle van mij eigen. Dattie geen slaapende woef wakker maak die alles op kom eete. Dank u wel dattie mij eigen begrijp,

   Kopjes foor u allebei van mij eigen,

   Loesje

 5. Nou Loesje wij kunnen ons voorstellen dat je het nierdiejeet niet meer lekker vind.
  Het smaakt toch allemaal niet zo als het gewone eten.
  Maar de redders in nood Bert en Bolle hebben je gelukkig geholpen!!!!!!
  Het zal vreemd zijn om het poeder door je eten te krijgen maar dan kun je nu in ieder geval lekker smikkelen!!!!

  Hoe erg van Nigel, wij wensen iedereen heel veel sterkte!!!!

  Dikke knuffel van ons allemaal,
  😽😽😽😽😽😽😘

  1. Lieve Belle, Panda, Moby, Tica, Dopey, Izzy en mevrouw Ceciel,

   dank jullie wel dattie mij eigen zofeel begrijp. Van mij eigen ben ik la belle Kwiesien, dan hebbie alteit zin in jou lekkere eete. Maar mij nierdiejeet proef net offie stopverruf in jou bek heb. Dan moet jij ies zegge want jij wor er nie frolijk van. Gelukkig heb mij Bert en Bolle zofeel erfaring dattie mij adfies geef ofer moeiluk spul. Nu heb ik wel zofeel meer lekkere tonijn en saardiene, dan wor jij weer jou eigen.

   Dank jullie wel dattie met mij vriend Nigel en ze famielie meeleef, mij zachte kopjes foor jullie allemaal

   Loesje

 6. Lieve Mamsie Tante Loesje. Ikjes ben gesokjes. Ik denkse u hebse last van se warmte. Beloofse u ons wel te eten en u Bessie te doen. U benne ons bjuidsmamsie, en u wilsse Oma worse. Dan moet u eetse ook al isse warm. We housse van u sjofele. Xxxx loef van ons allemaal.

  1. ooooh mij sjoonekrullies,

   Mij sjoonezoon, dattie zo aan jou Mamsie Tante Loesje denk. Jij weet jou Mamsie Tante Loesje is ze la belle Kwiesien en zij houw nie van stopverruf in ze bek. Mij buik foel niemeer ze begeerte in ze nierdiejeet maar nu heb ik mij moeilukke spul. Mamsie Tante Loesje beloof jou eigen dattie feel moeilukke spul ga eete.

   Zeggie nou, bjuidsmamsie en oomasLoesje 🙀🙀🙀🙀🙀🙀🙀🙀 Mamsie heb garnaaaale noodig foor ze hart….
   Oooooh mij sjoonekrullie in mij hart….

   Mamsie Tante Loesje

 7. Hoi lieve Loesje.
  O,o wat een ellendige ellende zou mijn zus gezegd hebben.Werkelijk ……en ik vind het ook erg naar voor je.Wij hebben eens zoiets meegemaakt dus ik voel met je mee.Wegens de diabetes van mijn zus moest ze over op eten zonder koolhydraten.Dat weet je nog wel.Nou dat was wat.Wij alle 3 over op ander eten…..het liefste vers….Heel sniekie gebeurde dat terwijl scullary girl met onze mensen oma en tante Paula op vakantie waren.Vers blief ik niet,maar er waren ook blikjes…..ook niet geweldig want ik wilde mijn brokjes terug en alle natvoer van de Felix…..Maar ja je krijgt toch wel honger dus eet je wat en ik kreeg apart nog wat felix…..vervangend personeel heeft toen een filmpje gemaakt…Fynney wilde ook en die ging toch mekkeren tegen de dichte deur….Afijn toen scullary girl na 4 dagen terug was heb ik werkelijk alles in de strijd gegooid om mijn eigen hapjes weer te krijgen.Kijk Fynney vond vers wel lekker,maar ik niet.
  Afijn uiteindelijk is het wel gelukt,en Sparkle was ook boergondies en at alles en een klein beetje vers.
  Fynney kreeg brokken op een plek waar Sparkle niet bij kon en ik kreeg apart,zonder dat Sparkle het wist ergens ook wat brokjes.En verder dus het natvoer wat Sparkle wel mocht en daar aten we toen ook wel van.
  Werkelijk je ziet het wel,een ellendige ellende.
  En geen soep met troopies…..ze moesten toch echt dat gaan maken bij de nierdiejeet fabriek.Kan anders je vrouw niet een klein beetje natvoer,die je wel lekker vindt in een schaaltje toen en er met water een soepje van maken?Dan heeft dat soepje wel de goede smaak en krijg je er maar een ietsie pietsie ervan.
  Die moeilijke letters door je eten…ik hoop zo dat je dat wel eten kan,want Loesje zonder een boergondiese buik kan toch niet?En elke dag hetzelfde is ook niks.
  O,mijn zus voelt zo met je mee vanuit Regenboogland.Eten was ook haar grootste hobby.
  Maar Loesje,zet ‘m op lieve vriendin.Misschien lust je wel weer je nierdiejeet als de troopies weg is.
  Wat vreselijk verdrietig van Nigel.Ik kende hem niet maar als ik het zo lees was hij een hele lieve kater.Wat zullen zijn mensen hem missen….
  Ik weet zeker dat als hij vragen heeft Fynn of Vlo wel willen helpen.Fynn heeft ook hulp gekregen, toen hij aan kwam in Regenboogland
  Dus vertrouw er maar op dat Nigel die ook krijgt.
  Lieve Loes veel sterkte.Ik denk aan je.
  Zachte kopjes van je vriendinnetje Muzette

  1. Lieve Muzette,

   dank jou wel foor zofeel van jou steun en jou lieve letters. Sorrie dat mij letters nu pas koome maar mij vrouw moes gissere inees mij tonijn ferdiene en zij was pas heel laat weer terug in mij huis. Dan mag ik nu op mij kompjuuter want mij vrouw zeg, Loes straks bestellie allemaal jou makkareele en jou zallum. Zij ken mij eigen lieve Muzette.
   Mij vrouw heb van mij eete mij eigen soep gemaak maar ik zeg jou eerluk, selluf heb ik liefer gewoone soep dan mij soep met mij moeiluk spul. Maar jij eet het toch want jou buik heb honger. Mij eete met mij moeiluk spul is feel beeter dan mij nierdiejeet maar jij moet er toch weer aan wenne.
   Dank jou wel dattie zeg dat mij Sparkle dinnetje met mij eigen meeleef. Zij was ook zofeel la belle Kwiesien en jou vrouw moes ook toofere zeg mij vrouw. Mij vrouw moet ook toofere want mij broer Floris heb ze eksra brokjes weeges dattie op ze sijfer moet lette. Mij zusje lus alleen brokjes maar zij is jong en slim en zij heb een te groot sijfer. En van mij eigen lus ik mij zus ze brokke en mij broer ze bijfoeding. Maar mij nierdiejeet is mij stopverruf. Dan krijgie het niemeer weg. Mij vrouw zeg dattie troos foel met wattie sgrijf want soms is het nie makkeluk. Maar selluf zeg ik, van mij eigen lus ik alles maar zonner diejeet graag. En het mag ook feel zijn, ik geef er niks om.

   Dank jou wel lieve Muzette en zorgie ook goed voor jou eigen en jou lieve vrouw. Dattie gezond blijf assie zofeel troopies heb.
   Mij vriend Nigel is nu ofer ze reegeboogbrug en hij krijg steun van jou broer Fynn want die heb zofeel goed in ze hart. Dan foel jij troos van jou boofe.
   Dank jou wel lieve Muzette van jou lieve letters en jij krijg mij zachte dinnetjes kopjes. En het is ook foor jou vrouw,

   Loesje

   1. Lieve Loes.
    Dat kan gebeuren toch,dat je vrouw opeens je makkareel moet gaan verdienen.Scullary girl heeft vroeger ook op de gekste tijden gewerkt.En dat je dan niet op de computer kan begrijp ik ook wel.Jij bent zo knap met de computer, dat je onlijn je visboer wat laat bezorgen,maar dan is niet je vrouw er om je moeilijke letterspullie door te doen.Dat is wel erg lekker voor je buik,maar je nieren gaan dan nog meer protesteren. ….
    Loes,scullary girl voelt ook mee met je vrouw,omdat ze moet toofere met jullie eten.
    Nu hoeft scullary girl alleen maar op te letten dat er geen rozemarijn in mijn eten zit.Want daardoor wordt mijn koppie geactiveerd en kan die op hol slaan.Maar ze weet nu wel wat ze moet kopen.Is een eitje vergeleken met een paar maanden geleden.
    Loes,lieve vriendin het is zo moeilijk om iets te eten wat je buik niet fijn vindt en je neus en smaak al helemaal niet.Mij hoef je geen vers vlees te geven.Dat vertik ik ook om op te eten,hoe gezond het ook mag zijn.
    En Floris zijn extra’s zijn natuurlijk erg lekker en heeft Zusje een hoog cijfer?Oeps niet leuk voor haar.
    Maar voor jou vind ik het heel akelig.Eerst hoef je geen slank brokken meer(heeft Zusje die?)en hopla komt er een nierdiejeet.Die eet je dus niet.Snap ik.Dus ik hoop dat moeilijke letter spullie wel te eten is.Weet dat we aan je denken en mijn zus kijkt vanaf haar wolk naar je.
    🐾🐾🐾en kopjes van Muzette

 8. Liefe Loesjedinnie, wat zeg ie me nou? Moeilijke letters over je eten! Nou ja als je maar blijft eten. Wel goed dat je Meeoow hebt gezegd hoor! Dat je vrouw wel goed weet wat je er van vind. Morgen is ut minder tropies zegt frau. Nou ik hoop het! Pootje en een ijskoud kopje van mij!

  1. Lieve Minniedinnie,

   ooh jij weet nie wat jou oferkom assie moeilukke letters krijg ofer jou eete. Dattie denk, waar is mij makkelukke makkareel gebleefe. En mij eigen tonijn in mij sjelei…
   Maar jij moet het wel eete en jou niere gezond houwe. Dat is belangrijk zeg mij vrouw.
   Nu hoop ik op makkeluk spul en liefer nog, mij visboer

   Dank jou wel Minniedinnie dattie mij steun geef en ijskouwe kopjes. Jij krijg mij koel-ee-le-men

   Loesje

 9. Lieve Loesje,
  Hier ben ik nog heel even, Ja gisteren was vrouwtje heel vroeg weg en heel laat thuis en zijn wij meteen naar ons Jippebed gegaan.
  Nou dat is toch wel schrikjes hoor dat jij geen zin meer hebt in jou dieet, maar ik snapper het wel. Dieeten zijn waardeloos, je mag niet meer jouw eigen lekkere hapjes eten en weet je dieeten zijn natuurlijk heel goed voor je gezond, maar waarom maken ze nou niet eens eten waar wat andere smaken in zijn. Mijn vrouwtje snappert dat heel goed als ik het miauwer, want ze zegt, stel dat ik iedere dag het zelfde zou moeten eten, dan zou ik het ook naar een paar dagen niet meer lekker vinden en wat anders pakken. Maar wat geweldig dat Mevrouw Bert en Mevrouw Bolle jouw vrouw hebben geholpen om toch wat te vinden dat jij weer beter eet. Met jou zieke nieren is het juist belangrijk dat je genoeg moet eten, anders gaat het helemaal mis.
  Ik doe veel poot en tenen draaien dat het nu beter zal gaan en dat jij met smaakjes weer buikjes vulling doet.
  Tante tropenzon gaat morgen weer haar koffer pakken is wordt het voor ons dieren en mensen weer beter. Ikjes doe vandaag nog heel rustig en morgen is er weer en dag en dan kijker ik wel weer.
  Lieve Loesje een fijne dag met z’n alle en knufjes van vrouwtje en lieve groetjes voor Mevrouw Loesje. Sterkte poot en kopje van jouw grote vriend Jip

  1. Lieve Jip en mevrouw Jip,

   dank jullie wel dattie mij eigen zo begrijp en dattie selluf ook nie iedere dag van jou sellufde eete wil. Assie jou nierdiejeet heb en jij heb troopies dan hebbie stopverruf en dat kan jij nie eete. Jij weet Jip, van mij eigen ben ik la belle kwiezien en dan sta jou bek alteit naar jou lekkere vis. Jou tonijn, jou saardiene en jou makkareele. Garnaale, paaling kreef, jij kan mij bes gelukkig maake maar assie nierdiejeet heb dan hebbie niks van jou lekkere trek. Gelukkig heb mij Bert en Bolle mij zofeel adfies gegeefe dattie weer alles kan eete, assie maar moeiluk spul gebruik. Mij vrouw zeg ook, Loes van mij eigen begrijp ik jou en wij doe alles foor jou gelukkig hart.

   Lieve Jip gelukkig ga troopies morrege weg want feel mense en diere heb er las van. Van mij eigen doe ik wel russig aan. Maar ik zeg jou eerluk, russig aan is goed assie seeniejorpoes ben. Oooh lieve Jip heb jou vrouw mij beebie Poppy gezien en kroeltjes op ze koppie gegeefe bij jou mevrouw van jou mooie sgillerije. Ooooh mij hart is nu geraak, dank jou wel.
   Hoop dattie nou jou rustige avond heb Jip en dattie mooie droome heb van jou fooralteitbuitehuisje. Oooh ik vinnut spannend.
   Jij krijg van mij eigen mij lieve kopjes en ook van mij famielie en het is ook foor jou mevrouw Jip,

   Loesje

Reacties zijn welkom