Dit blijf ik eten na het tropiese

Het is keiheet of het is tropies en ik hoor dat het nou bijna over is. Maar ik heb nou nieuwe gewoonten waarvan ik zeg: dat blijf ik doen.

Water in eten

Heel soms drink ik uit mezelf maar het beste drink ik als er water in mijn eten zit. Dat klinkt raar maar het kan wel.  Soep dat is eten en drinken tegelijk. Met het tropiese krijg ik elke middag soep  met kip of tonijn of weer wat anders erin dus dat blijf ik doen. Superlekker dat je zoiets op de middag hebt.

In mijn avondeten doet mijn vrouw extra water. Dat maakt mij niet uit, zolang het een beetje is. Ik eet met pauze en in die pauze doet ze er weer water bij. Neem ik gewoon mee naar binnen wegens dat het water naar avondeten smaakt dus dat kan het. Het maakt me niet uit zei ik dus als ze er straks mee stopt dan is het ook goed.

Avondsnek

Ik krijg elke avond een snek, dat is al sinds de eerste dag dat ik hier woon. Het komt omdat Tim, de kater die hier voor mij woonde, ’s avonds altjd een snek kreeg met zijn meedicijnen erin, dus dat moest een superlekkere snek zijn anders at hij niks. Ik krijg dat dus ook alleen zonder meediecijnen, alleen snek. Daarom zeg ik: bedankt Tim.

In die avondsnek zit geen ekstra water maar ik krijg nou de hele tijd spul uit het staafje. Niks mis mee. Alleen straks wil ik wel weer snoepjes of een kauwstaaf in stukken, dan heb je toch je avondsnek maar die is net even anders.

Gewoonte

Dat ik een jongen van vaste gewoonten ben, dat weet iedereen die mij een beetje kent. En nou heb ik er nieuwe gewoonten bij en dat is vooral elke middag soep. Stukken kip. Tonijn. Dat blijf ik eten als het tropiese weg is, zeker weten van wel.

10 thoughts on “Dit blijf ik eten na het tropiese

 1. Bert nu heb je heel goed duidelijk gemaakt wat je wil!!!!
  De soep is ook erg lekker dus wij begrijpen het wel!!!
  Nu hopen dat jou vrouw ook mee werkt aan jou plan!!!

  Dikke knuffel van ons allemaal,
  😽😽😽😽😽😽😘

  1. Dat zal toch wel dat mijn vrouw meewerkt aan het plan? Ze vindt eten en drinken heel belangrijk dus dan is soep het beste en van mij mag ze ook elke dag kijken hoe ik het bord leegmaak, dat lukt best!!
   pootjes van mij
   Bertje

 2. Hoi Bert , dat ziet er lekker uit op het filmpje. Bas vindt zo’n snek uit een staafje ook zo lekker, En zo’n soepie is ook heerlijk, ik weet niet of wij het straks elke dag gaan krijgen maar zo af en toe is ook goed. Dat je toch een klein beetje afwisseling hebt, niet teveel maar net goed. Eigenlijk vinden wij alle sneks wel zo’n beetje lekker.
  Bjarne moest vanochtend naar de dierendokter, omdat hij al 12 jaar is kreeg hij naast zijn jaarlijkse prikkie ook een bloedonderzoek. Gelukkig was alles goed, alleen moeten we nog wachten op de uitslag van zijn schildklieronderzoek, want Bjarne was wel 5 cijfers afgevallen, hij weegt nu maar 4,4 kg. en vorig jaar nog 4,9. Maar hij eet goed, dus we zijn benieuwd wat het is en hopen dat de uitslag morgen ook goed. is. Bjarne is nu een beetje boos op onze vrouw en hij ligt nu boos onder het grote bed. Hij wilde net zelfs geen snek. Nou die hebben wij dan maar voor hem opgegeten.
  Het tropische is nu gelukkig bijna weg Bert.
  Doe je vandaag en morgen nog rustig aan?
  Knuffels en pootjes van Bas,Bjarne, Oliver, Kruimel, Bikkel en Juultje.

  1. hoi Bas, Bjarne, Oliver, Kruimel, Bikkel en Juultje, dat is ook een moeilijke erfaring, als je naar de dokter moet. Ik vind dat Bjarne best veel afgevallen is maar als hij goed eet en ook boos kan worden dan heeft hij leefens-enerzjie en dat is weer heel goed. Het tropiese vind ik nou echt moeilijk worden maar ik doe mijn best!!
   pootjes voor iedereen
   Bertje
   PS zeggen jullie nog wat de uitslag is morgen?

   1. Lieve Bjarne, ik doe duimen dat alles goed is! En presies wat Bert zegt: laat je weten wat de uitslag is?
    Heel veel lieve kopjes en knuffels van Bolle.

 3. Lieve Bert, dat is een strak plan van jou met jouw eetpatroon. Ik hoop dat jouw frau het ook goedvindt , ik denk het vast wel, wegens dat jullie samenwonen. Wij zijn net terug van de witte jas, Floortje’s bloed is gecontroleerd, haar nageltjes geknipt , plasje nagekeken, gewogen en jaarlijkse injecties gekregen. Haar bloed was hetzelfde gebleven plasje was schoon, ze was 1 ons afgevallen, kan van de warmte zijn. Oom dokter was erg tevreden en wij zijn opgelucht. Floortje houdt niet van autorijden en miauwt de hele weg door, heen en terug. Nu is ze een beetje boos op mij, maar dat gaat wel weer over, ze krijgt als beloning een zakje natvoer met kip. Fijne middag lief vriendje, pootje en knuffel van Ina en Floortje.

  1. Wat goed van Floortje, dat alles in orde was! Jullie zijn vast alledrie opgelugt!
   Lieve kopjes en kompliementjes van Bolle.

  2. hoi Ina en Floortje, dat is supergoed nieuws van de dokter ik hoop dat ze alweer minder boos is. Veel vrienden eten minder door de hitte, ik wilde vanmorgen twee keer soep en ik at brokjes maar afondeten lustte ik niet meer. Dus tropies maakt alles in de war. En als het weg is, gaat ze vast iets meer eten, hapjes zijn er ook voor als je speesjaal moet eten.
   pootjes van mij
   Bertje

 4. Hoi lieve Bert, ik had een antwoord geschreven en ineens was het weg! Zeker wegens het troopies, dat moet wel.
  Ik weet zeker dat je vrouw het een goed plan vindt, van je nieuwe gewoonte. Soep is eten en drinken tegelijk, dat is goed voor je gezond en voor je slank.
  Grappig hè, dat een verandering soms leuk kan zijn? Maar niet te vaak, vind ik, dan wordt het moeilijk.
  Lieve kopjes met een eisklontje van Bolle.

 5. Lieve Bert,

  jij ben goed bezig want jij ben slimmer dan jou troopiese. Jou troopies zijn ferdwijn weer maar jou niewe gewoonte blijf. Dattie soep blijf eete en drinke.
  Mij vrouw zeg Bert is jou slimme jongen want hij heb nou een niewe gewoonte die goed is voor ze gezond. Selluf lus ik ook graag soep Bert maar assie zieke niere heb dan hebbie niefeel keus. Mij vrouw maak nu soep van mij eete, want zij wil nie dat ik weer uitdroog in mij buik. En wij let ook goed op Floris, hij krijg heel feel kleine hapjes. Dan hebbie ook jou niewe gewoonte want assie superseenior ben hebbie ook jou onnersteuning noodig,

  Liefs van jou Loesje

Reacties zijn welkom