poes Minnie vertelt over toen ik twee keer vast zat

vastWat een warmte zeg. Op dit soort dagen baal ik er wel van dat mijn vachtje geen rits heeft zodat ik die even uit kan doen. Wat zou dat fijn zijn zeg! Gelukkig heeft frau wel zo’n waai ding dus daar lig ik dan nu ook vaak voor.

Normaal ben ik heel actief, maar nu eventjes niet. Ik heb zelfs niet met mijn muizen gespeeld. Kunnen katten eigenlijk zweten? Als dat zo zou zijn dan zou ik vast een heel badje vol hebben gezweet inmiddels.

Mijn verhaal

vastIk had Loesje laatst beloofd om mijn verhaal over twee keer vast zitten te vertellen. Dat was nog in het vorige huis. Je kon daar in de natte kamer met een grote sprong hop op de vensterbank komen. En dat met een klein hupje door het raam met een klein hupsje op iets wat frau afdak noemt. Dat hadden alle huizen daar. Veel te hoog om vanaf te springen dus vandaar dat ik wel op de afdakjes daar mocht lopen. En het leuke was dat ik het hele huis zo rondom kon lopen en dan via het raam bij de slaapkamer aan de andere kant weer naar binnen kon gaan.

Roepen

Jullie weten inmiddels dat ik een ondernemend poesje ben, dus op een gegeven moment had ik dat in de rondte lopen van mijn eigen huis wel gezien. Dus ikke ging op furkenningstocht hihi. En ik merkte dat je nog best ver kon lopen. Tot het bijna ophield. Je kon met een laatste sprong een beetje naar beneden bij het laatste huis komen en daar genoot ik lekker van het uitzicht en de zon. Waar ik alleen niet aan gedacht had, was dat als je naar beneden springt, je ook weer omhoog moet. En dat ging dus niet. Stom! Nou daar zat ik dan. En toen ging het nog regenen ook! Ik mauwen en mauwen en mauwen. Niemand hoorde me… Of toch wel. Ineens hoorde ik frau roepen: Minnieeee waar ben je??? En even later hoorde ik mensenkitten ook roepen. Dus ik weer mauwen. En zei weer roepen “waar ben je nou?”. Ze hoorde me dus wel maar zagen me niet.

In de steeg

Nou lekker dan, dat heb ik weer, dacht ik. Toen kwam manmeneer thuis en die hoorde ik zeggen dat ze in de steeg moesten gaan staan voor een beter uitzicht op de achterkant van de huizen. En ja hoor, toen zagen ze me eindelijk! Inmiddels regende het superhard en schaamde ik me zo. Ik nat, zij nat, we waren allemaal verzopen katjes. Maar er was dus nog een probleem. Het huis waar ik bovenin vast zat, die mensen waren niet thuis. Gelukkig had de mefrau van het huis er naast mij inmiddels ontdekt en riep poesje poesje kom maar, spring maar. Ik dacht “ja doei” veel te hoog voor mijn poezelige pootjes.

De trap

Toen is manmeneer de trap gaan halen. En die mochten ze in de tuin van de mefrau neerzetten. Toen durfde ik wel te springen want toen was het nog maar een klein stukje. Daarna werd ik in de armen van frau gelegd. Ik drukte mijn nagels stevig in haar armen vastzodat ik goed vast zat en toen zijn we zo naar huis gelopen. En voor iedereen die denkt, nou die Minnie heeft na deze ervaring er wel van geleerd? Nou nee hihi. Ik heb een tijdje later wéér op diezelfde plek vast gezeten. Gelukkig voor mij wisten mijn mensen nu precies waar ze me konden vinden. Frau vond me een sukkeltje maar trooste me wel. Manmeneer vond het geloof ik wat minder leuk. Ik heb frau toen maar heel veel kopjes gegeven. Waar we nu wonen mag ik niet meer naar buiten. Teveel plekken waar ik vast kan zitten en te veel auto’s. Dus ben ik nu een huispoes geworden. Ik ben niet zielig hoor, want in dit huidige huis is een trap om keihard vanaf te rennen en bovenin allemaal balken om overheen te lopen.

Lief

Gelukkig vind frau me heel erg lief. En ook best wel ondeugend. Zoals laatst dat ik een heel lief kopje trek maar ondertussen haar eten probeer te jatten. Zoals de dieren van BBB laatst al zeiden, met Minnie is het nooit saai!
Iedereen sterkte met de warmte en heel veel pootjes en kopjes!!!

20 thoughts on “poes Minnie vertelt over toen ik twee keer vast zat

 1. Hajoooo tante minnie.
  Oooooh wille uwes dat nooit meer toen!!! Ooooh en dat uwes klessienat wert🙀🙀 ikke ben nogge nooit wegwoopt. Dat durf ik niet. En ikke denk dat mamsie me dan een djaai om me siemeesieoortjes sauw geef 🙀🙀
  Pootjes tante minnie🐾🐾

  1. Hajoo Doorie! Nou ikke ga mijn best doen hoor om gewoon lekker thuis bij frau te blijven. Jij hebt een balkon dan kan je lekker tsjillen. En nee, doe inderdaad maar niet weglopen. Pootje van mij!

 2. Hoi Minnie.
  Wat een avonturen !!!!
  Vast zitten en kletsie.nat worden.O,wat erg…..ik vind een druppel regen op mijn vacht al niks,dus kletsie helemaal nat lijkt me een vreselijke ellende.
  Gelukkig kan het nu niet meer.Ren maar lekker over de trap.Tenminste als deze grote hitte over is.Nu lijkt het mij onverstandig, maar dat kan je beter zelf bepalen. Je bent echt super stoer!
  Groetjes van Muzette🐾🐾🐾

  1. Hai Muzette. Nee, met dit weer ren ik niet van de trap hoor. Ik speel zelfs niet eens met mijn muis. Wel ga ik de trap af rustig lopend. Dat is omdat het onderaan de trap lekker koel is. Ik geef je een lekker ijskoud kopje voor vandaag.

 3. Hoi Minnie, wat een eng avontuur, wij kunnen niet weglopen, het balkon is afgezet, gelukkig maar want onze Bikkel zou net als jij op avontuur gaan. En onze vrouw zou zich heel erg zorgen maken. Als we nu op het balkon zijn geweest en ze doet de deur dicht dan telt ze eerst of we alle zes wel in de kamer zijn en dan pas doet ze de balkondeur dicht. Bikkel heeft wel een keertje opgesloten gezeten in de natte kamer, gelukkig had Bjarne het door en ging heel hard miauwen in de gang en aan de deur van de natte kamer krabben. Toen kwam onze vrouw snel kijken en kon ze Bikkel bevrijden. Daarna kreeg Bikkel heel veel knuffeltjes en onze vrouw bleef maar sorry zeggen.
  Pootjes en knuffels van ons allemaal.

  1. Hoi zes! Oh wat handig dat jullie balkon afgezet is. Dus Bikkel is net zo avontuurlijk als ik hihi. Lekkere koude pootjes voor jullie alle zes!

 4. Ooooh Minniedinnie,

  wat maakie nou toch foor letters. Dattie zofeel vast zit en dattie ook nog klessenat wor op jou vacht en jou Minniekoppie. Oooh dinnie toch en jij zat nie ees vast met jou buik. Mij hart schrik erfan maar gelukkig hebbie het daarna nog .maar één keer gedaan. Jij had het ook nog seefe keer kunne doen Minniedinnie maar dan was jou frau misschien op jou trap gaan woone.
  Jij ben zo stoer en dapper. Selluf durref ik nie sofeel afontuur weeges mij buik, die geef er niks om. En van mij eigen vin ik mij denkpaal stoer genoeg. Mij vrouw zou ze wiphart krijge van zofeel schrik.

  Dank jou wel dattie het ons allemaal fertel heb. Nu weet wij nog meer van wattie allemaal durref.
  Passie goed op jou eigen en jou frau, dattie geen gekke dinge doe in jou troopies leefe

  Loesje

  1. Liefe Loesjedinnie ja wat een furhaal he. Ikke doe zeker voorzichtig met dit tropiese. Ook voor jou heel veel koele kopjes!

 5. Jeetje Minnie wat een avontuur hihihi maar ik Tica deed dat ook hoor!!!!
  Ik kon via een stoel op de schutting naar de tuin van de buurvrouw springen maar terug dat lukte niet meer.
  En die buurvrouw was er eigenlijk nooit.
  Dus vrouw een ladder bij haar in de tuin gezet en een bij de buurvrouw en toen klom ze over de schutting heen.
  Ik blij dat ik weer terug was maar vond het ook leuk bij de buurvrouw in de tuin!!
  En eerlijk ik had dat nog nooit gedaan dus mijn vrouw was ook wel verbaasd erover.
  Die dag heb ik het 4x gedaan en mijn vrouw heeft mij 4x terug gehaald!!!!
  Toen heeft ze de stoel bij de schutting weg gehaald en lukte het niet meer!!!
  En nu???? Nu ben ik al ouder en vind ik het wel lekker om in mijn eigen tuin te blijven!!!!!!

  Dikke knuffel van ons allemaal,
  😽😽😽😽😽😽😘

  1. Hai Tica 🙂 Wow vier keer achter elkaar zeg. En wie weet word ik ook wel rustig als ik echt senioor ben. Koel pootje van mij!

 6. Lieve Minnie, oh wat een afontuur heb jij beleefd, vastzitten en ook nog in de regen. Floortje vond het wel heel stoer dat jij dat zomaar durft, zij is niet zo avontuurlijk. Maar zij is dan ook seniejoor. Wij wensen je een fijne dag lief dinnetje, Floortje stuurt je een koel kopje en ik een zachte knuffel.

 7. Hoi lieve Minnie, oooo wat ben jij een boender! Zo noemde onze oude buurman Popje altijd als hij weer een beetje ondeugend was geweest. Die was presies als jij, altijd op afontuur.
  Ik denk dat je frau best heel blij is dat je binnen geen al te gekke dingen kan doen.
  O, ik moet er niet aan denken om zoveel te klimmen en te klauteren. Maar damespoesen zijn keistoer, dat weet ik al heel lang.
  Wat een mooie footoos staan erbij, enne… eet jij worteltjes? Of zit je er toevallig naast, naast die worteltjes?
  Doe voorzicntig met het troopiese Minnie, dat je genoeg drinkt? En je frau ook?
  Heel veel lieve kopjes en een neusje met een klein eisklontje er bovenop, voor jou en je frau, van Bolle.

 8. Hoi lieve Bolle! Ow wat fein een neuskusje met een eisklontje! Hier ook eentje voor jou en je mensen terug. En nee, ik lust geen wortels. Ik voetbal ermee. Hihi.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *