Wat ik durfde met de doos op de slaapkamer

doos

Ik had mijn vrouw naar bed gebracht en zij sliep maar ik niet. Dus ik ging op het bed zitten en keek rond in de slaapkamer. Wat kon ik doen?

Kast

Er verandert bij mij in huis haast niks en dat is goed. Dan hou ik het overzicht. Een hele tijd terug kwam er een kast op de slaapkamer. Ik kon er niet tegen, echt niet. Maar toen op een dag rook de kast gewoon en ik zag een handdoek op een plank. Daar ging ik op liggen en sinds die dag ben ik niet meer bang voor de kast. Soms spring ik er gewoon in en uit, dat durf ik nou ook.

Doos

Vanaf het bed kan ik alles zien. De kast dus. En ook de tafel en onder die tafel staan dozen daar zitten boeken in. Ik zag dat er een grote doos open stond. Open?
Ik sprong van het bed, liep in het donker naar de tafel en klom op de eerste doos, wat helemaal niet gemakkelijk was. Eraf, er weer op, er weer af, maar ik wilde het. Toen naar de tweede doos. En met een sprong was ik in de grote doos en ik wist meteen hier zitten boeken in want die had ik onder mijn poten.

“Bertje, wat ben je aan het doen?” vroeg mijn vrouw. Ze deed het licht aan en keek naar mij. Ik keek terug van niks aan de hand. Ze deed het licht weer uit.

Toen heb ik gewoon een tijdje gezeten waar ik zat. Onder de tafel in een doos met boeken. Het was anders dan anders en ik vond het een beetje raar. Want ik wist van Feesboek dat er heel veel katten zijn die van dozen houden maar ik wist niet meer wat ze dan doen.

Tapijt

Dus nou ja, toen ben ik maar weer uit de doos gegaan. Ik ging op het tapijt voor het bed liggen om na te denken over het afontuur, want dat was het. Want ik was toch in de doos gegaan en al ben ik nog steeds geen dozenjongen, ik durfde toch wel iets meer en dat is belangrijk in het leefe, dat je iets durft.

15 thoughts on “Wat ik durfde met de doos op de slaapkamer

 1. Hallo Bert.
  Nou ik mag heel vroeg schrijf doen van vrouwtje, KlaasVaak is haar vergeten en zijn wij van de vroegjes.
  Ik vind het heel stoer van jou dat jij zomaar in een doos bent gesprongen. Kijk jij durft me wel heel veel hoor, want als je er hopla zomaar inspringt heb jij dat niet kunnen controleren os dat wel veilig is. Jij had er heel veel vertrouwen in dat het oke was en je bleef er zelfs nog een poosje inzitten ook. De doos voelde gewoon heel goed omdat vrouwtjes boeken erin zitten. Ikke vind dat jij weer een stukje meer vertrouwen hebt gekregen en dat komt omdat jij alles zelf mag bepalen en vrouwtje jouw je eigen tempo respecteert.
  Bert van mij verdien jij een extra grote poot en van vrouwtje een grote knuffel voor wat je hebt gedaan.
  Doe je wel rustig aan vandaag en niet meer in de zon hoor, doe maar voor de koude paal gaan liggen, fijne dag en knuffel van vrouwtje en poot en kopje van je grote vriend Jip

  1. hoi Jip, jij was vroeg!! ik hoop dat je vrouw toch wat geslapen heeft of dat ze anders een dutje kan doen vandaag. Het is ook zo tropies!! Dat van de doos controleren is waar ik denk er nou pas aan. En nou vind ik het ook een beetje stom dat ik zomaar in een doos sprong. Maar het was warm en de doos rook naar thuis en ik dacht verder niet na. Dus of ik er nou nog een keer inga dat weet ik niet. Heel veel sterkte vandaag Jip, poot van je vriend Bert

 2. Hajoooo oompie.
  Ooooh sit uwes in een doos? Ikke sjoop karretonne doose hihihi.
  Sodwa ik een doos sie keik ikke of die sterruk genoeg is om me aanfalle te kun ooferleefe. En wat denk uwes? Niet 1 haalt het!! Se sjijn allemaal te swakkies foor me tantjes hihihi.
  Ikke snipper se helemaal kapoet!!
  Pootjes oompie 🐾🐾

  1. ja Dorus nou ontdek je dat je een grote sterke katerman aan het worden bent. Toen je nog een kitten was, toen had je die kracht niet en nou wel. Dat is heel mooi en als je twee bent dan ben je vast dubbel zo sterk als je nou bent,
   ome Bert

 3. Hoi Bert.
  Wat stoer dat je dit zomaar deed!Want je weet van te voren niet of er wat in de doos zit.
  Ik vind het erg knap dat jij nog steeds nieuwe dingen probeert.
  Groeten van Muzette

  1. hoi Muzette, dat is waar ik wist het geeneens en nou vind ik het toch een beetje grieselig dat ik dat zomaar heb gedaan. Heel af en toe doe ik iets nieuws, daar moet ik eerst lang naar toe groeien dan lukt het pas geloof ik,
   pootje van mij
   Bertje

 4. Stoere actie van jou Bert. Wij vinden dozen leuk, want je kunt je erin verstoppen, of net zoals Dorus doet , lekker kapot maken. Het liefste hebben wij dan een doos waar je net in past, en dan er in gaan liggen slapen. Heerlijk is dat.
  Knuffels en pootjes van Bas,Bjarne,Oliver,Kruimel, Bikkel en Juultje

  1. hoi Bas, Bjarne, Oliver, Kruimel, Bikkel en Juultje, wat goed dat jullie dozen leuk vinden, dat maakt het leven thuis gemakkelijker. Een doos komt gauw in huis, dat is mijn erfaring. Misschien kan ik niet tegen lege dozen. Hier zat al veel in dus dat maakt een doos heel anders, dat foelde ik meteen,
   pootjes van
   Bertje

 5. Lieve Bert, wat ben je toch enorm stoer aan het worden, zomaar in een doos springen zonder controle vooraf. Maar de doos rook natuurlijk naar huis en dan is het goed. Fijne dag lief vriendje, en kiep it koel. Koel kopje en zachte knuffel van Ina en Floortje.

 6. Hoi lieve Bert, wat durf je toch steeds meer! Dat vind ik eerlijk waar superstoer, dat je nieiwe dingen durft.
  Ik denk dat jij net een beetje als ik bent: eerst denk je er over na en kijk je hoe de sietuuaasie presies is en dan doe je het zomaar ineens.
  Ik weet zeker dat je vrouw onder de indruk was.
  Ik ga binnen heel soms eventjes in een doos, maar ii vind: een doos hoort niet binnen te staan in mijn huis. Een doos hoort buiten, in mijn tuin. Met een lage instap, anders ga ik er niet in. En een doos is het allerfijnst als hij oud en een bretje fiesig is.
  Doe je voorzichtig met het troopies, en je vrouw ook?
  Lieve kopjes van Bolle.

  1. hoi Bolle mijn vrouw sliep gewoon door ze gaf geeneens een compliment en eigenlijk was dat best fijn dan kan ik er gewoon mee doorgaan en als het niks is dan zegt ze er toch nooit meer wat van. Misschien is het zo dat een doos op een eigen plek hoort, dus bij jou in de tuin en bij mij onder de tafel boven. Daar weet ik nog niet genoeg van. Het tropies is best moeilijk maar ik doe mijn best,
   kopje van mij
   Bertje

 7. Lieve Bert
  Wat super, super, super te gek van jou dat je in een doos bent gaan zitten!!!
  Wij zijn echt trots op jou!!!!!
  En nu hoef je niet perse in een doos te gaan liggen maar je weet wel dat je het durft!!!!!
  Geweldig!!!!!

  Dikke knuffel van ons allemaal,
  😽😽😽😽😽😽😘

  1. ja dat is waar, nou weet ik dat. Het is ook wat Bolle zegt dat het persoonlijk is waar een doos staat. Voor mij kan het niet in de huiskamer. Maar dus wel in de slaapkamer en dan moeten er boeken in zitten.
   pootjes van mij
   Bertje

 8. Lieve Bert,

  wat bennie toch stoer dattie van jou eigen in jou doos ben gaan zitte. En jij ben sellufs eeve blijfe zitte om te erfaare. Hoe het is in jou doos en wattie ermee moet. Zo leer jij stees meer Bert. Van jou huis, van jou doos en dattie nie bang hoef te zijn. Offie het leuk vin weet jij misschien nog nie want soms kom jou gefoel laater.
  Maar jij ben mij stoere katerman en mij hart is tros op jou.
  Van mij eigen ga ik soms in mij doos. Als mij vrouw er een heb staan en als mij kop na mij dooze sta.

  Liefs van jou Loesje

  1. liefe Loesje, dat is waar, soms komt het gefoel later. Jij hebt meer erfaring met dozen dan ik, dat lees ik nou ook weer. Ik ben er al een paar keer ingeweest om te foelen en ik weet het nog niet wat het is. Dus dat moet ik weer doen. Het is raar om opeens iets nieuws te durfen. Dat je denkt kan ik dit echt en waarom nou wel en toen niet. Maar dat zijn moeilijke fragen en daar is het nou te tropies voor,
   je Bertje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *