Kater Bolle over als je maindfoel bent

mindfoelVorige week was er een dag waarop ik meteen foelde dat het lekker warm werd. In de ochtend scheen het zonnetje al, en ik foelde dat het troopies zou worden. Nog niet die dag. Maar wel binnenkort.

Anders

Ik dacht dat mijn mensen en ik gezellig met zijn drietjes in de tuin zouden gaan zitten en dat ik lekkere soepjes zou krijgen omdat het al best warm was. In de middag zou mijn vrouw of mijn man me borstelen met mijn nieuwe beebieborstel. Dat is een borstel voor mensenbeebies, en er bestaat niks fijners dan dat ik daarmee zachtjes geborsteld word. In de avond zou ik blokjes runderhart krijgen en dan gingen mijn mensen binnen zitten, terwijl ik buiten op stap zou gaan.
Maar die dag werd heel anders. Mijn mensen gingen weg na de ochtend, en ze kwamen pas weer thuis toen het helemaal donker was.
Gelukkig heb ik me de hele dag prima vermaakt. Ik heb veel geslapen, ik heb over de schuurtjes gelopen en ik heb languit in het gras gelegen. Maar niet op mijn rug, dat doe ik alleen als mijn mensen erbij zijn.

Diep van binnen

mindfoelZo gaat dat, je denkt dat er iets gaat gebeuren maar dat is helemaal niet zo. Of je denkt dat iets niet gaat gebeuren maar het gebeurt toch.
Veel mensen mopperen nu over de zon of andere keren weer over de regen. Dat vind ik vreemd, ik snap niet goed waarom ze dat doen. Als kat weet je diep van binnen dat het helemaal geen zin heeft om je druk te maken over de zon. De zon is er of de zon is er niet. Zo simpel is het. En als de zon zin heeft om het troopies te maken dan doet de zon dat. En dat troopiese houdt pas weer op als de zon weggaat. Misschien gaat het dan regenen of sneeuwen, of komt er storrum. Dat weet ik niet en niemand weet dat. Ik hoef dat ook helemaal niet te weten, want wat heb ik er aan?

Gefoel

Ik doe elke ochtend mijn patroeje houden door mijn tuin en daaromheen. Dan foel ik meteen of het koud of warm is. En ik foel aan de lucht hoe het die dag gaat worden, of het nog warmer wordt of dat het koud blijft. Als ik dat eenmaal weet beslis ik wat ik ga doen. Als het regent of koud is ga ik naar binnen, dat is logies. Als het lekker warm is buiten ga ik op mijn stoel zitten. En als het echt keiheet is ga ik in de schaduw van de planten liggen.
Het kan best dat het over vier dagen gaat regenen, maar wat heb ik daar mee te maken? Dat zie ik dan wel weer.

Erfaring

mindfoelIk pas mij aan aan de zon, aan mijn tuin en aan mijn mensen. En als belangrijkste wel aan mijn leif.
Als mijn leif foelt dat het moe is ga ik slapen. Als mijn buik honger heeft ga ik eten. Als ik een koude neus, oren en voeten heb zoek ik warmte op.
Mijn leif is nu een beetje ouder geworden, wegens dat ik seeniejor ben. Dus ik kan sommige dingen niet meer zo goed als vroeger. Ik ben wat sneller moe en mijn leif is niet zo soepel meer.
Maar omdat ik seeniejor ben weet ik meer en heb ik veel meer erfaring. Daar heb ik meer aan dan aan heel lang kunnen rennen of springen, zo zie ik dat. Ik ben er blij mee dat ik seeniejor ben. En trouwens: als ik er niet blij mee was was ik toch ook nog steeds seeniejor.

Dingen die gebeuren

Het leven is steeds anders en je weet nooit van tevoren hoe het gaat worden. Er is zoveel waarover ik niks heb te zeggen, dingen die gebeuren zonder dat ik dat wil of niet wil.
Ik ben gelukkig als dat kan, ik eet als er eten is en ik knuffel als mijn mensen mij knuffels geven.
Als er zon is geniet ik van de warmte en het licht en het zomergefoel, als het regent geniet ik ervan dat ik een huis heb en droog blijf en dat ik met mijn mensen kan knuffelen op het grote bed. Als mijn mensen er zijn is dat het allerfijnste, zeker weten. Zo hoort het nou eenmaal, dat we met zijn drietjes zijn. Maar als ik alleen ben geniet ik van de rust en ik kan alles doen zonder dat ik op mijn mensen hoef te letten. Er staat natvoer en er ligt een berg brokjes, dus ik hoef niet bang te zijn voor honger. En ik weet dat mijn mensen weer terug komen, daar vertrouw ik op.

mindfoelhet mooment

Zo doe je dat als kat. Ik denk niet over morgen of over gisteren, maar alleen over wat er nu is.
Ik kan me zeker weten dingen herinneren, en ik weet ook dat er dingen gaan komen. Maar nu is het nu. Mensen zeggen dat heel raar, ze noemen dat in het mooment leven. Gek hè, want je kan toch helemaal niet UIT het mooment leven?

16 gedachten over “Kater Bolle over als je maindfoel bent

 1. Hoi Bolle, weer een mooi en goed stukkie dat je hebt geschreven. Mensen maken zich vaak druk over dingen, maar wij weten dat dat geen zin heeft, dingen gebeuren toch of je dat nu wilt of niet wilt. Onze vrouw zegt dat ze hoopt dat het snel weer wat koeler wordt, ze kan niet zo goed tegen dat tropisch. Maar je doet er niks aan Bolle. We moeten het nemen zoals het is. Wij zoeken nu de koelere plekjes op in huis, maar dat wordt wel steeds moeilijker want heel het huis is warm. We houden ons zo rustig mogelijk en maken ons niet druk. Met Bikkel gaat het alweer beter maar nu was Bjarne vanochtend heel erg aan het spugen. Hopelijk gaan we het niet allemaal krijgen, maar ook daar is dan niks aan te doen. We zien wel Bolle, het gaat zoals het gaat. Heel veel dikke en een beetje koele knuffels van ons allemaal.

  1. Hoi lieve bende, is jullie huis ook zo warm? Bij mij ook, het lijkt wel een oofen waar je brood in kan bakken.
   Mijn vrouw vindt het te warm. Voor haar hoeft het niet zegt ze, dat troopiese zo lang achter elkaar. Dus ze zegt dat ze jouw vrouw heel goed begrijpt. Maar ja, daar trekt de zon zich niks van aan.
   Ik lig de hele dag helemaal uitgestrekt onder de planten, in de aarde. Ik beweeg niet teveel, daar is het te warm voor. Volgens mijn vrouw doe ik dat soowiesoo nooit, maar dat is zeker weten niet waar!
   Bikkel, gelukkig dat je je weer beter foelt. Dan stuur ik nu beterschapskopjes naar Bjarne! Ik denk dat het van het troopies komt, dat spugen. Ik heb gisteren ook gespuugd, wel op drie plekken. Als jullie maar allemaal wel goed blijven drinken of lekkere soepjes eten, ook Bas! Want dat is het belangrijkste, dat je vogt binnen krijgt.
   Lieve Bas, Bjarne, Bikkel, Juultje, Kruimel en Oliver, dankjulliewel voor de beetje koele knuffels, dat foelde heerlijk fris aan! Jullie krijgen dikke knuffels met eisklontjes, ook voor jullie vrouw, van Bolle.

 2. Hajoooo oomie bolle.

  Ooooh ikke fin het te wallum nu. Me frauw seg dat ut door me swarte panterfaggie komp. Ikke apsorpeer wallumte. Sniksnik.
  Frauw maak steets me koppie en nekkie klessienat. Hihihi
  En dan wik ik hut weer troog.
  Ikke mog fanmijnoggent foor hut eers in ut donker naar buite. Ooooh was bes eng. Maar wel keispannunt!!!! Hihihi
  Pootjes oomie

  1. Hoi lieve grotezwartepantersiejemees, ik vind het ook wel te wallum nu, eerlijk waar.
   Ik lig de hele dag plat op de grond onder de struiken, daar is het nog een beetje koel.
   Mijn mensen doen me soms aaien met iets uit de diepfries, dat foelt lekker fris. Maar binnen twee sekonden ben ik weer troopies.
   Wat heb je meegemaakt op je balkon? Doe je erover schrijven voor de blog? In het donker is altijd heel anders dan als het licht is, dat heb ik ook in mijn tuin. Ik ben benieuwd hoe het was Door!
   Doe je goed drinken met het troopies, dat is belangrijk!
   Heel veel lieve kopjes en pootjes van je oomie Bolle, die supertrots is dat jij in het donker buiten durft te zijn!!!

 3. Dag Bolle.
  Je hebt heel goed geschreven hoe wij katten het doen en dat wijzelf wel weten wat kan en niet kan.
  In de zon liggen is heerlijk,maar bij tropisch weer mag ik niet in de volle zon midden op de dag.Ik weet heus wel wat ik doe,maar hierover zijn scullary girl en ik het nooit eens.Als het gewoon warm is mag ik het wel.
  Ik vind het leven met tropische warmte anders.Op het moment gaan we vroeg op,en gaat mijn scullary girl buiten zitten.Dat is lekker en nog donker en ik krijg al vroeg mijn lekkere soepje.
  Later gaat ze zelf een boterham eten en ik vroeg weer om soep,want die krijg ik altijd als scullary girl brood gaat eten en koffie drinken ’s morgens.Nu krijg ik dus 2 soepjes en eet het allemaal op.Ze zegt steeds dat ik goed moet drinken.
  Voor het te warm wordt,doet ze alles in huis weer dicht en de gordijnen ook.Dan lijkt het net nacht.Voor mij hoeft dat allemaal niet,maar goed we leven samen in dit huis dus doe ik maar mee.
  Dan zet ze voor de ven-ti-la-tor{wapper ding} een grote fles ijs.Dan wordt het met wapperen nog wat koeler.
  Bolle,we moeten het nemen zoals het komt en ik vind het knap dat je met je patroeje precies kan voelen wat er voor weer komt.
  Veel borstel genoegen,ik heb er een hekel aan,maar Fynn was er ook dol op,dus is dat misschien iets wat katers fijn vinden.
  Ik hoop dat je niet meer hoeft te spugen en dat Bjarne ook snel weer opknapt,en de rest van de bende er geen last van krijgt.
  Ik ga straks lekker op de borst van mijn scullary girl liggen en daar een slaapje doen.Dan hoor ik het boemen van haar hart en daar word ik altijd doezelig van en rustig.En ik vind het gezellig.Zij ook altijd al vind ze mij wel een kacheltje op het moment……
  Doe het rustig aan met je patroeje met deze tropische temperaturen en geniet van je speciale plek onder de planten.

  1. Dag lieve Muzette, ooooo wat klinkt het gezellig, zoals jij en je scullary girl de dag indelen als het troopies is! En ik weet zeker dat je vrouw het heerlijk warm vindt als je ’s avonds op haar borst ligt, hart tegen hart.
   Alleen dat je niet in de zon mag, dat is vervelend. Maar ik vind eerlijk waar dat het nu veels te heet is om in de zon te liggen. Ik denk dat je dan een gebakken Muzette wordt. Ik mag van mijn mensen ook niet in de zon liggen, ze zeggen dat ik een keer een zonnesteek had en dat ik op moet letten. Toen moest ik hijgen met mijn tong naar buiten en ik viel om. Maar ik had gewoon in de struiken gelegen, snap jij dat nou?
   Maar ik begrijp dat je vrouw heel voorzichtig met je is, dat is omdat ze heel veel van je houdt. En ze wil niet dat je nog een keer ziek wordt omdat het troopies is.
   Ik heb vandaag niet gespuugd, maar gisteren was ik de hele tijd gras aan het eten omdat mijn buik een beetje in de war was. Mijn mensen zeiden dat ik wel een koetje leek.
   Ik doe lekker rieleksen vandaag en vannacht ga ik weer op patroeje. Doe jij ook voorzichtig, en dat je goed drinkt en scullary girl s’avonds goed warm houdt?
   Heel veel lieve zachte kopjes met zonnebrandkrem erbij, voor jou en je vrouw, van je vriend Bolle.

 4. Lieve Bolle,

  jij heb zofeel mooie letters gebruik foor jou verhaal van deze week. Mij vrouw heb het aan mij eigen foor geleeze want assie zondag heb en jou vrouw is thuis. Dan moetie daarfan geniete. Maar mij vrouw zeg, Loes Bolle ze verhaal is ze waarheid als een koe. Dan weet jij toch nie wat jij hoor? Mij vrouw weet toch jij ben een katerman. Maar mij vrouw heb ze heele nacht mij tonijn ferdien en soms praat zij dan in ze eigen wartaal.
  Van mij eigen vin ik, Bolle jij heb gelijk. Jij zeg het goed. Wat hebbie eraan om in jou gissere te leefe of in jou folgende week. Jij wor er nie gelukkig van want jij mis jou gefoel van jou mooment. Stel dattie alleen maar jou tonijn van gissere eet. Assie agtendettig graade heb zittie iedere dag jou bedorrefe vis te eete. Dat moetie nie wille. Jij moet jou vis eete assie fers is. En jij moet jou vis ook nie laate ligge tottie ofer een week leef. Dan is jou vis ook nie goed meer bij ze eigen. Jij ruik jou heele week jou vis en jij heb er niks aan. Jou vis zie groen van ze sgimmel. Waar bennie dan mee beezig. Jij leef om jou leefe heen. Jij bennie bij jou tijd. Assie leef wanneer jij leef, in jou nu en jij mag ook in jou mooment leefe, dan is jou leefe fers. Assie in jou ferse leefe leef dan weet jij het is goed. Jij kan het toch nie ferannere want jij heb er niks ofer te zegge. En jij kan oferal ofer moppere, maar jij kan jou leefe en jou letters beeter poosietief gebruike. Dan foel jou hart ze geluk en jij ben er selluf bij want jij leef nu.
  Dat is mij eigen erfaring Bolle en jij heb zofeel gelijk assie zeg. Jij heb meer aan jou erfaring als dattie heb aan jou renne door jou huis. Assie zofeel ren door jou huis dan ren jij jou leefe foorbij.
  Jij ren uit jou mooment lieve Bolle…

  Daarom krijgie nu van mij eigen mij ferse kopjes met mij poosietieve snorhaare want die kan jij alteit gebruike. En ze zijn ook foor jou vrouw, jou menseman en jou Ooma

  Van mij eigen, Loesje

  1. Hoi lieve Loes, hier ben ik, mijn mensen waren weg en toen mocht ik niet op de Aaipet. Wegens dat ik andere allerlei sneks bestel, en ketnip en runderhartblokjes.
   Weet je wat zo grappig is? Mijn mensen zeiden gisteren dat ik wel een koetje leek, omdat ik steeds gras zat te eten. Dus dan kan het natuurlijk best dat ik een waarheid vertel net als een koe! Mensen snappen soms niet het verschil tussen allerlei dieren, denk ik. Want je hebt gelijk, ik ben gewoon een katerman.
   Ooo Loes en wat maak je mooie letters in je antwoord! Over de vis en het leefe en rennen. Zo is het eksaktpresies. Je kunt je vis het beste nu eten. Gisteren eten kan niet meer, en morgen is weer een andere dag.
   En weet je wat ik zo een biesondere letters vond? Over je leefe foorbij rennen. Dat je uit jouw mooment rent. Dat wil ik niet! Mijn vrouw roept dat dat bij mij niet zo snel zal gebeuren, dat ik niet zo vaak ren. Maar je weet nooit, het kan zomaar tóch gebeuren. Dus ik doe foortaan ekstra voorzichtig met rennen!
   Dankjewel voor je ferse kopjes met poosietieve snorharen, je krijgt van mij heel veel lieve kopjes met een grote eijskoep. Er zitten allerlei smaken eijs in, voor het koele. Het is voor jou en je famielie, van Bolle.

 5. Lieve Bolle, je hebt weer wijze woorden geschreven, we moeten ons niet druk maken over wat geweest is en over wat nog moet komen. We leven nu, en dat is het. Hou je maar lekker koel in jouw tuin, Floortje ligt voor de woei te slapen. Je krijgt een koel kopje van Floortje en een zachte knuffel van mij.

  1. Dag lieve mevrouw Ina en lieve Floortje, ik heb net een klein stukje gerend, mijn vrouw zag het! Ik hoorde een geluid en ik wilde weten wat het was. Het was een vogel, dus nu lig ik weer rustig op de stenen. Ik heb de hele dag in de planten gelegen, en kreeg mijn soepjes geserfeerd, net als in eem restoorant.
   Floortje, wat stoer dat je voor de woei durft te liggen! Dat is lekker koel, dat is vast lekker nu het troopies is.
   Doen jullie voorzichtig, en ook genoeg drinken, wegems dat het troopies is?
   Lieve dames, jullie krijgen hele lieve kopjes met eisklontjes erbij, ook voor jullie manmeneer, van Bolle.

 6. Hallo lieve vriend Bolle.

  Wauw wat een wijze schrijf van jou, ik snapte het meteen, maar vrouwtje moest er echt over nadenken en ze zei tegen mij: Jip wat hebben jullie een fijn leven om alleen maar met de dag te leven waar je in bent en niet van wat is geweest of nog gaat komen. Vrouwtje vind dat wij een zorgeloos leven hebben. Nou ja alleen de dieren die op de straat moeten leven die hebben het heel moeilijk om een veilige plek te hebben om te slapen en maar zien hoe ze aan hun eten komen. Vrouwtje zou ook heel graag willen leven zoals ik het doe, maar ze zegt Jip dat kan ik niet, want ik heb veel zorgen om wat er aan de hand is om ons heen. Maar Bolle ik zorg heel goed voor vrouwtje dat ze ook fijne dingen heeft op de dag en dat ze daar dan van kan genieten. Wij doen samen graag heel veel knuffelen en kletsen, nou ja ik miauwkletsen en vrouwtje praatkletsen. Bolle nu moeten wij het heel rustid doen vanwege de troopjes en ik doe veel voor de blaas-blaas liggen bij vrouwtje. Je vroeg wanneer mijn buitenverblijf komt. Nou vrouwtje hoopt dat ze over 4-5 weken bericht krijgt wanneer ze het komen maken. Het is heel druk bij de kattenrenmakers en we moesten 4 maanden wachten. Nu doen ik met vrouwtje aftellen hoor. De race wedstrijd is door de troopjes uitgesteld en we moeten nu ons niet druk maken, want anders worden we naar in onze kop en buik. Ik ga nu weer verder met mijn slapen en jij veel genieten van je tuin in de koelte. Voor jou lieve mensen veel lieve groetjes en knuf voor jou. Hele grote poot en kopstoot van je grote vriend Jip

 7. Hoi lieve grote vriend Jip, sorrie dat ik zo laat ben, maar mijn mensen moesten een paar keer weg en toen mocht ik niet op de Aaipet.
  Voor mensen is het moeilijk om in het nu te leven, dat heb ik al begrepen. Mijn mensen kunnen dat ook niet, soms kan ik ze daarbij wel helpen. Dan is er zon en dan wil ik gewoon persee geknuffeld worden. Daardoor moeten ze pauze nemen, en bij mij komen zitten.
  Dieren die op straat leven zijn zeker weten niet zorgeloos, en veel met de dag van morgen bezig. Dat ze genoeg te eten hebben, een plek om te slapen en dat ze veilig zijn. Ik weet hoe dat is, daarom ben ik blij dat ik nu een huis en mensen heb. En mijn tuin.
  Ooo Jip, je buitenhuis komt steeds dichterbij! Gelukkig dat jij ook niet reest nu, het is er veels te warm voor, vind ik. Ik lig de hele dag onder mijn planten, daar is schaduw en een beetje koele lucht. Maar in de nacht ben ik op stap, dat is superspannend.
  Doen jij en je vrouw voorzichtig, en genoeg drinken, wegens het troopies?
  Lieve Jip, mijn mensen sturen jou en je lieve vrouw heel veel lieve groetjes toe, en van mij krijgen jullie heel veel lieve kopjes, met een koel windje erbij, wegens de warmte. Het is van mij, Bolle.

 8. Hai lieve Bolle! Ikke was je niet furgeten hoor! Frau was nog van de superdrukjes. Dus mocht ik niet op de peecee. Gelukkig heeft ze nu vakantie. Dus ik mauwde al naar haar dat ze net als jij maindfoel moet gaan doen. Een pootje en lekker veel wind van mij!

  1. Oo lievr Minnie, die lekker veel wind foelt heerlijk fris aan, dankjewel!
   Wat erg dat je frau het zo druk heeft, ik hoop dat jij wel rustig aan hebt kunnen doen.
   Zeker nu met het troopies is dat heel belangrijk, maindfoel.
   Doe jullie voorzichtig met zijn tweetjes, en drinken jullie genoeg water of soepjes?
   Veel lieve kopjes en pootjes met eisblokjes voor het frisse voor jou en je frau, van Bolle.

 9. Lieve Bolle,
  Dat waren heel veel wijze woorden…….hoe mooi!!!!!
  Inderdaad soms kun je dingen niet veranderen en moet je ze nemen zoals ze zijn!!!! Je kunt erover blijven knetteren maar het helpt toch niet!!!!!
  Onze vrouw zegt altijd:
  “Het komt zoals het komt en daar proberen we het beste van te maken”!

  Dikke knuffel van ons allemaal,
  😽😽😽😽😽😽😘

  1. Hoi lieve allemaal, jullie vrouw zegt het presies goed, dan is ze helemaal maindfoel!
   Mijn vrouw doet wel eens mopperen, nu ook met het troopies, maar ze weet gelukkig best dat dat niks helpt. De zon luistert niet naar mijn vrouw, en dat is maar goed ook, zo zie ik dat!
   Doen jullie rustig aan, zo met het troopies? Dat jullie goed drinken of soepjes sloeberen?
   Lieve Moby, Panda, Izzy, Tica, Belle en Dopey, heel veel dikke knuffels terug, ook voor jullie vrouw, met eisklontjes voor het frisse, van Bolle.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *