Kater Bram over: toen ik een monster tegen kwam

monster

Hoi allemaal, ik hoop dat jullie toch een fijn wiekent hebben met deze hitte. Het is kei-heet buiten. En de zon heeft volgens mij in de plenning dat hij nog veel langer wil blijven. Dus we moeten met zijn allen goed blijven drinken.

Het maakt niet uit of je nu water drinkt of soepjes of poeselimonade. Zolang je maar drinkt. En je mens moet natuurlijk ook genoeg drinken.

Zwembad

monsterIn mijn tuintje is het nu heel fijn. Het zwembad is er met lekker water. Het water is niet heel erg koud meer maar een beetje lauw en dat vind ik lekker smaken. Ik klim graag op de rand om wat te drinken. Mijn vrouw is er bij want ze denkt dat ik soms in het water kan vallen. Dat kan, dat kan ook van niet. Ik weet het niet. Ik heb geen zwemdiploma dus ik vind het fijn als mijn vrouw erbij is. Dan weet ik zeker dat er niks gebeurt.
Soms mag ik samen met haar zwemmen en dat vindt ik heel fijn aan mijn pootjes. Dan is het lekker koel aan mijn pootjes. En ik vindt het veilig als mijn vrouw mij gewoon vast houdt. Dan voel ik me goed. Vandaag had ik geen zin om te drinken of te zwemmen.

Foguls

Ik zat gewoon lekker in mijn tuin te zitten en te kijken naar de beestjes die bezig waren op het dak. Ze kwetteren best veel naar elkaar. En hun vleugeltjes bewegen daarbij. Alsof ze met hun hele lijfje praten naar elkaar. Ik vindt het kei-knap van ze dat zij hun eigen gewicht zo in de lucht krijgen, nou dat hoef ik niet te doen hoor. Ik ben een katermans, geen fogul. En ik kwetter ook niet zoals zij dat doen. Ik weet niet eens wat ze tegen elkaar zeggen. Dan zou ik foguls moeten leren om het te kwetteren. Ik kan alleen mijn eigen katermans klanken doen. Zoals een kei-harde miauw. Of zacht spinnen als ik weer eens een massage krijg. Oja, ik kan ook nog zeuren als klank. Dat is wanneer een miauw heel lang duurt van wel bijna drie tellen.

Monster

Zit ik daar lekker te dromen in mijn tuintje over de foguls met hun gekwetter, komt er ineens een kei harde lawaaierige machine aan die gewoon van die grote bakken opslokt. Nou ja, niet helemaal hoor, alleen wat er in de bakken zit. Mijn vrouw vertelde me dat het een groenbak is voor afbreekbaar vuil zoals groenten en fruit. Volgens mij zitten daar ook mijn poepjes bij maar dat weet ik niet zeker. Het is een groot zwart met rode monster op wielen die langzaam door de straat rijd. Hij rijdt dan langs al die grote bakken af en met een arm pakt hij deze op en schud hij ze leeg in zijn bek.

Herrie

monsterMijn kop was ineens niet meer bij de foguls maar bij dat verschrikkelijke herrie ding. Mijn hart klopte ineens sneller dan normaal en mijn oren waren gespitst en alert. Met mijn grote oog keek ik naar waar het vandaan kwam. Wil ik hier iets mee? vroeg ik mezelf. Nee. Dit is eng en ik moet weg. Mijn lijf en ik zijn best geschrokken van dat rijdend monster. Mijn poote zijn heel snel en rennen meteen weg van waar ik zat. Ik spot een paar stoelen en rees daar meteen heen. Daar ben ik veilig! Mijn poote trillen een beetje en mijn rug haren staan overeind. Wat een kabaal maakt dat monster zeg! Ik voel me alles behalve veilig.

Veilig

monsterGelukkig zie ik mijn vrouw die naar me toegelopen komt. Dan wordt het iets veiliger maar ik blijf zitten waar ik zit. Als het monster langs onze schutting staat pakt hij zo’n grote bak op en schud hij het drie keer zodat de bak helemaal leeg is. Nou ik kan je zeggen, ik maak niet zo’n rommel en ik eet mijn eten netjes op zodat er geen restjes over zijn. Misschien moet mijn vrouw dat ook maar doen. Dan hoeft dat monster ook niet langs te komen.
Na een tijdje wordt het kabaal al minder en rijdt het monster door naar de volgende straat.

Aalert

Ik had er werkelijk geen idee van hoeveel kabaal zoiets nou maakt. Ik ben blij dat hij weg is en dat ik de tuin weer in kan. Hier ben ik dus echt van geschrokken. En het rare is, het schijnt dat dit monster gewoon elke maand of zo langskomt. Ik heb hem nog nooit eerder gezien. En gelukkig eet hij geen katermansen. Dat heb ik even gevraagd aan mijn vrouw want ik wilde het zeker weten. Stel je voor dat hij ineens achter je aan komt. Nou ik kan wel rennen maar ik denk dat hij sneller is met die wielen. Als hij de volgende keer komt, dan zorg ik dat ik aalert ben zodat ik niet meer schrik of bang ben.

16 thoughts on “Kater Bram over: toen ik een monster tegen kwam

 1. Hoi grote vriend Bram, hier komt soms ook zo’n grote wagen om de bakken te legen, en een lawaai dat hij maakt, Ik schrik ook altijd en hol dan snel naar de slaapkamer van mijn vrouw en ga onder het grote bed liggen want daar kan die wagen niet komen. Zegt mijn vrouw tenminste en die geloof ik wel. Gisteren en vannacht moest ik een beetje spugen Bram, ik was helemaal niet zo lekker, mijn vrouw denkt dat het van de warmte komt en zegt dat ik goed water moet drinken, dat mag ik bij de kraan doen, als mijn vrouw tenminste thuis is, Zij zegt dat ik op koele plekjes moet gaan liggen en me rustig moet houden , ook omdat ik soms astma heb. Maar dat is moeilijk Bram, want ik ben tenslotte een jonge katerman van zes jaar en wil soms spelen of hollen. Gelukkig kreeg ik na het spugen heleboel knuffels van mijn vrouw en ze was niet boos, maar vond mij alleen maar heel zielig. Mijn vrouw zei dat ik er niks aan kan doen en dat een kater of poes soms gewoon even moet spugen. Vanochtend heb ik al een lekker snek gekregen en ik zag dat mijn vrouw soepies had gekocht en speciale melk voor katjes, ze heeft het snel in de kast verstopt maar ik heb het wel gezien dus de komende dagen zit het wel goed hier.
  Doe je een beetje voorzichtig Bram, ook in dat grote bad met water, blijf maar dicht bij je vrouw zodat je er niet in valt.
  Hai vaif van Bikkel

  1. Hoi Bikkel, wat erg dat je zo moest spugen. Dat is niet fijn hoor. Gelukkig doe je wel water drinken met dit warme weer. Dat hebben we allemaal nodig.

   Wat koel dat je goed kunt verstoppen als het monster komt. Ik vind het echt niks Bikkel. Het is kei eng!
   Bewaar je een snek voor me??
   Haai vaif van je vriendje Bram

 2. Hajooooo oompje bwam.
  Ooooh benne uwes daar bang foor?
  Mijn manmeneer werruk bij annere mense die net sulluk werrek doen. En manmeneer sei datte doe monsters geen katers lussen hoor. Dus uwes ben feilig. Mijn manmeneer seg alleteit de waarheit!!! Eg!!
  Ooooh ikke ga weer sjaape. So wallum 😿😿
  Pootjes oompje 🐾🐾

  1. Hoi Knul, oh wat goed van jouw mansmeneer! Ik vind het kei knap hoor. Ik kan het niet eens. En ik ben heel blij dat ze geen katermansen eten! Goed water drinken jonge!! Zacht kopje voor jullie

 3. Hoi lieve Bram, wat een mooie tuin heb je! Ik zie een plant staan die ik ook heb, mijn vrouw zegt het heet een veig met I-J. Dat is een rare naam voor een plant, maar ze zegt het echt.
  Oooo, dat je op de rand van het zwembad durft te klimmen, dat vind ik eerlijk waar keistoer! En helemaal dat je soms durft te zwemmen, dat vind ik nog stoerder.
  Heb jij ook beestjes in je tuin, foguls? Ik ook, ik vind het gezellig. De kleine foguls, niet de grote die heel veel lawaai maken, daar ben ik een beetje bang voor.
  Ik snap dat je bang was van die grote masjiene op wielen, die zoveel lawaai maakt! Ik hoor dat gelukkig nooit, want wij hebben niet zo een bak met afval. Mijn mensen moeten dat zelf wegbrengen, zeggen ze. Omdat we in de stad wonen. Zelf heb ik nooit afval, ik eet alles netjes op en ik hou mijn weecee ook keurig.
  Het is wel fijn om te lezen dat Dorus vertelt dat zijn manmeneer ook op zo een grote ootoo werkt, dan weet je dat het veilig is.
  Ooo, en ik vond je footoos zo mooi! Het is eksaktpresies alsof het een fillum was, je zag bij het lezen steeds wat jij aan het doen was!
  En wat ben je mooi slank…!
  Heel veel lieve kopjes van Bolle voor jou en Mila en Toby en de visjes en je vrouw, en doen jullie opletten met het troopies?

  1. Hoi Bolle! Ja dat is een veig met lange ij. Die is van mijn vrouw en die heb nu al babies er aan hangen, koel he. Ik durft alleen bij het zwembad als mijn vrouw er is. En het is presies zo Bolle, kleine foguls oke, grote zijn eng. Dat vind ik ook.

   Ik hou ook alles netjes bij, net als jouw Bolle. Volgens mij doen alle katermansen dat. Dus voor ons hoeft dat monster niet te komen.
   Dank je wel dat je me slank vindt. Ik heb aan jooga gedaan, misschien zie je dat. En super bedankt dat je mijn blog leest en dat je hem leuk vindt.

   Ja wij doen heel veel drinken met troopies. Doen jullie ook opletten?? Zachte kopjes van mij voor jullie

 4. Dag lieve Bram, oh wat zul je geschrokken zijn van dat vreselijke monster wat zomaar ineens langs kwam. En dan met zo’n grote muil de groene bak leegschudt. Maar dat monster eet echt geen poezen of katers hoor lieverd, alleen maar afval. Geniet maar weer lekker in jouw tuin lieve Bram voorzichtig aan bij het zwembad hoor. Kopje en knuffels van Ina en Floortje.

  1. Hoi Ina en Floortje, wat goed dat Dorus manmeneer dit als werk doet he. Hij vertelde me ook al dat de monster geen katermansen eet. Gelukkig maar! Nu ben ik minder bang. Zachte kopjes van mij.

 5. Lieve Bram,

  van mij eigen schrok ik wel van jou groote monser. Toen ben ik naar mij vrouw gestap en heb ik meeow gezeg. Mij vrouw snap mij alteit en zij zeg Loes wij heb ook zo een monser in jou straat. Maar Bram mij vrouw zeg, wij woon in ze lugt en jou monser kan daar nie koome. Maar wij hoor hem wel en dan ga ik onner mij groote bed zitte. Dan hou ik mij buik vast want assie mij buik meeneem dan durref ik mij eigen niemeer te fertoone.
  Maar jij heb gelijk Bram, jou vrouw moet ze brokke wel allemaal op eete. Dan hebbie jou monser nie noodig. Jij ben slim.
  Mij Doorie ze menseman, mij soulman houw alles wel goed in ze gaate. Hij is wel mij held want hij zorrug dat al ze straate sgoon blijf. Dat is belangrijk. Selluf kom ik nooit op mij straat Bram. Assie binne woon maak jij binne jou rommel. Ik zeg jou eerluk, van mij eigen ben ik mij nette poes. Soms gooi ik wel mij grint van mij bak door mij huis. Van mij eigen vin ik het fijn om hard te graafe in mij bak. Mij vrouw vin het minder….

  Dank jou wel dattie ons meer fertel heb van jou groote monser. Nu weet iedereen dattie onner ze bed moet gaan zitte assie ze hoor.
  Doe jij jou vrouw, mij milaameisje en jou woef bescherreme van jou eigen. Jij ben zo een stoere katermans
  Dank jou wel,

  Liefs van Loesje

  1. Hoi Loesje, ik vindt het kei stoer van doorie manmeneers werk! Ik wist niet eens dat mensen dat ook deden. Ze maken rommel maar ze ruimen het ook weer op. Nou dat is kei goed. Want wij moeten ook altijd oplette met onze rotzooi. Van mij bak heb een klep dus de grind kan er niet uit. Dat is slim maar een keertje op een dag zat mijn staart klem. Nou dan mauwie wel hoor.

   Doe jij en je famielie rustig aan met troopies loesje? dattie genoeg drink en garnaale eet voor jouw buik?

   Heel veel kopjes en neusjes en trappels van je milaameisje en kopjes van mij oh en mij vrouw geef je kusjes op je kop

 6. Hoi Bram.
  Oei wat eng zo’n monster!Brrrrrrrr.
  Wij hebben 2 x per week een grote auto die containers met vieze afvalzakken leegt.Die hoor ik ook wel,maar zijn gelukkig een stukje verderop.Niet vlak voor mijn neus.
  Gelukkig dat dat monster geen katjes lust.Maar wat zal je geschrokken zijn.
  Bram wat knap dat jij uit het zwembad durft te drinken.Dat is wel een hele grote drinkbak zeg!!
  Ik heb een veel kleiner fonteintje maar daar drink ik ook uit en nu met deze kei warme dagen krijg ik ook extra soep.
  Pas alsjeblieft op wanneer dat grote monster weer langs komt.Misschien kan je vrouw je even waarschuwen wanneer die weer komt.Dan kan je heel vlug ergens anders naar toe gaan en hoor je het monster ook niet zo erg.
  Zachte kopjes van Muzette

  1. Hoi Muzette, ik leer net van doorie en van loesje en van bolle en bikkel dat de monster niet katermansen of poesemeisjes eet. Dus dat is goed nieuws maar ik vind het nog steeds kei eng! De volgende keer blijf ik binnen als ie komt.

   Doe jij en scullary girl het rustig aan met troopies? veel water en soepjes drinken dames!

   lieve zachte kopjes van mij

 7. Hallo Bram, O wat een groot monster zeg, Ik zie die monster pas sinds ik in mijn voor altijd huis woon, vrouwtje moest in het andere huis zelf de afvalzakken naar beneden brengen en een klep opendoen en wam alles verdween onder de grond. Nee ik ben niet bang van een vuilnismonster, ik doe het wel in de smiesjes houden hoor. Wauw jij heb wel een reuze drinkbak in de tuin en dat je daar met jouw vrouw in mag om de pootjes te koelen, dan is heerlijk, want als je heet wordt moet je gewoon de pootjes desnoods maar in je drinkbak doen want door je pootjes koel je af. Ik doe met deze hete dagen veel op de dag slapen en in de nacht in de vensterbank zitten om alle in de tuin in de smiesjes te houden. Zelfs in de tuin is er veel te doen in de nacht. Op de dag ga ik veel voor de blaas-waai liggen samen met vrouwtje. Bram ben maar niet meer bang van het monster en je weet hij lust alleen maar afval hoor. Voor jou, Mila en Toby en je mensen een fijne avond en voor jullie knufjes van vrouwtje en grote poot en kopje van je grote vriend Jip

 8. Ohhhh Bram dat monster komt hier ook om de week. Wij worden daar ook bang van……..alleen maar veel kabaal wat hij maakt!!!!!
  Wij rennen dan altijd naar boven of als we net buiten zijn weer naar binnen.
  En wat knap van jou dat je in het water gaat met je pootjes!!!!!!
  Wij hier doen dat echt allemaal niet…….geen denken aan…..bbbbrrrrrr!!!!
  Onze vrouw heeft hier een grote bak met water neer gezet voor ons met allemaal speeltjes voor ons erin!!!!
  Nou wij hebben onderling afgesproken dat ze daar maar lekker zelf mee gaat spelen!!!!!

  Dikke knuffel van ons allemaal,
  😽😽😽😽😽😽😘

 9. Hai lieve Bram! Oeh dat klinkt eng zo’n monster zeg. Maar ik lees dus net in de reacties dat het geen katjes lust. Gelukkig maar! Frau moet de zakken zelf weg brengen. Pootje en lekker veel water voor jullie alle drie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *