Nou het slapen weer voor het fijne gefoel is

slapen

Gisteren was er opeens heel veel regen, ik vond het eng maar ook fijn want ik wist: nou gaat het tropiese weg. En dan is slapen weer echt fijn.

Mijn oer

Toen het tropies was, heb ik heel veel geslapen. Ik lag onder de werktafel van mijn vrouw, onder een vensterbank, voor het waaiding en haast nooit in de vensterbank. Het was slapen vanuit mijn oer-gefoel, dat ik wist: dit is nou het beste om te doen.
En dan doe ik dat dus.
Maar echt dat je zegt, wat supergezellig, dat was het niet.
Mijn kussen op de de bank was te warm, daar kon ik geeneens op liggen.

Het fijnste

Supergezellig was aan het einde van de avond, na mijn snek, dat ik met mijn vrouw voor de ventilator lag en dat ze me over mijn kop aaide en achter mijn oren en dat ik tegelijk wind in mijn vacht had en dat het raam open stond en er kwam lucht van buiten. Dat was het fijnste van elke tropiese dag.
Toch heb ik liefer mijn gewone leefe, echt waar.

Samen

In mijn gewoone leefe is slapen voor het fijne gefoel van binnen. Dan snurk ik of ik hang op mijn kussen en af en toe ben ik even wakker en dan zegt mijn vrouw: “Wat hebben we het goed samen, hè Bertje?” en dat is waar dus dab slaap ik weer verder.
En ik slaap dan ook op bed, maar toen het tropies was niet. Te warm. Dan ging ik soms op de planken van de slaapkamer liggen dan was ik toch een beetje samen.

Gewoon

Gisteren kwam die regen en nou ben ik aan het oefenen om weer mijn gewoone leefe terug te vinden. In huis is het nog warm, maar anders en minder. De lucht van buiten is beter. Eten is gemakkelijker. En het slapen begint weer dat echte fijne te krijgen.

Eerlijk waar, ik hou van de zon en de warmte. Maar dat tropiese duurde te lang en nou foel ik: het gewone leefe is het allerfijnste leefe.

15 thoughts on “Nou het slapen weer voor het fijne gefoel is

 1. Hoi lieve Bert,

  Helemaal mee eens ,ben ook blij dat dat tropische voorbij is, zo zielig voor mijn Coco ,ze wist niet waar ze het zoeken moest van de warmte.

  Zij en Kitty hebben dan ook heel veel geslapen, dat ze af en toe vergaten om te eten en te drinken, dus lette ik erop dat ik ze om de zoveel tijd effe gingen eten en drinken.

  Had continu de ventilator gericht op de plek waar ze aan het dutten waren .

  Zoo blij dat het nu voorbij is en dat kun je wel merken hoor,want Coco is ineens weer super actief geworden.

  Vannacht al ging ze weer flink tekeer door het huis, alsof ze al dat spelen en rennen had gemist 🙂

  1. Goedemiddag lieve Bert, je ligt heel ontspannen te slapen, zo lief met je tongetje uit je bekje. Het is hier nog steeds keiheet, we hopen op regen. Floortje heeft het moeilijk vandaag met de warmte, we moeten goed opletten dat ze eet en drinkt. Ik hoop dat het troopies snel weggaat. Fijne avond lief vriendje, saampjes. Kusje en knuffel van Ina en Floortje.

   1. hoi Ina en Floortje dat is ook wat, dat jullie nog het tropies hebben ik hoop ook dat het snel weg gaat. Het is toch voor Floortje haar gezond heel belangrijk dat ze goed kan drinken, misschien helpt een snek in water ook al is het niet van haar diejeet dan kan ze wel blijven drinken ik hoop het!!
    pootjes van mij
    Bertje

 2. Hoi Bert! Ikke heb net als Coco ook een beetje heen en weer gelopen vannacht. Nog niet gerend, dat komt wel als het koeler is. En ik heb eventjes bij frau op bed gelegen. Want er was buiten boem boem met licht en regen. Ik hou niet zou van boem dus toen wou ik een knuffel. Pootje van mij!

 3. Hallo Bert,
  Ja ikke ben ook zo blij dat het andere warmte gaat worden, want dit is niet goed, ikke ben geen tropen Jip, gelukkig drink ik dan goed en ja het eten is wel minder, maar dat is niet zo erg. Ik weet zeker dat we het goed hebben gedaan, door ons rustig te houden en veel slaap te doen. Tja alleen vrouwtje moest wel werken en als ze dan weer thuis kwam was ze vreselijk moe en had het heel heet. Vandaag en dan over een paar daagjes nog warm en dat is het hopelijk even over. gisterenavond en vannacht hebben we heel veel sluiswater en onweer uit de lucht gehad. Ik had vrouwtje wakker gemaakt voor de onweer, ik vind dat fijner voor mij, maar ik ben er niet bang van, ik ga dan naar de flitslampjes kijken samen met vrouwtje. Vandaag doe ik eggies nog tropenrooster slapen hoor en vrouwtje belooft nu een paar dagen veel voor mij thuis te zijn.
  Bert sterkte voor jou en vrouwtje en knuf van mijn vrouwtje. Grote poot en kopje van je grote vriend Jip

  1. hoi Jip, ja dat is een geluk dat je goed drinkt dat is de helft van goed door het tropies komen. Mijn vrouw moest ook werken gelukkig thuis dat was voor mij gezellig. Wat goed dat jullie onweer en regen hebben gehad en er ook samen naar keken dat is ook gezelllig. Maar Jip je vrouw moet ’s nachts slapen dat willen ze volgens mij allemaal. Ik maak haar alleen wakker als er echt iets moeilijks is. Ja, soms ook als ik naar de bak ben geweest om dat te zeggen,
   pootje van
   Bertje

 4. Hoi lieve Bert, wat een gezellige footoo van jou! Je kan meteen zien dat je helemaal diep ligt te slapen, zelfs je tong slaapt mee.
  Hier heeft het nog niet echt veel geregend, en het is nog steeds keiwarm in mijn tuin. Maar wel net een heel klein beetje minder, denk ik.
  Vanochtend heeft mijn vrouw me heel goed geborsteld met mijn beebieborstel, en nu lig ik weer onder mijn planten. Ik vind stiekum ook wel dat het troopiese nu weg mag gaan, maar ik wacht rustig af.
  Je hebt helemaal gelijk: het gewone leefe is het allerfijnst!
  Lieve kopjes van Bolle.

  1. hoi Bolle, vanmorgen was het hier ook keiwarm maar niet meer tropies en ik hoop dat het bij jou nou ook beter is, dat je je gemakkelijker voelt. Wat fijn dat je weer met die beebieborstel knuffels kreeg dan kun je vast goed ontspannen. Maar het is nou voor iedereen klaar met het tropiese dat is folgens mij ook slecht voor het gezond. Dus ik hoop heel erg op regen voor je Bolle!!
   kopje van
   Bertje

 5. Hoi Bert, wij zijn heel blij dat het tropisch weg gaat, maar in ons huis is het nog wel warm. Er waren bij ons geen lichtjes in de lucht en ook het nat viel erg mee. Wij slapen nog veel, eten gaat wel beter en drinken deden we de hele tijd wel.
  Pootjes en knuffels van ons allemaal.

  1. hoi allemaal dat heb ik ook, een warm huis. Maar het wordt nou wel beter de hele dag weer het waaiding aan gehad en het raam een beetje open. We moeten nou bijkomen geloof ik, en wat goed dat jullie de hele tijd konden drinken!!
   pootjes voor iedereen
   Bertje

 6. Het is zooooo fijn hè Bert dat het tropische weg is!!!!
  Wij zijn daar ook erg blij mee!!! En onze vrouw is ook blij voor ons!!
  Het waait nu ook lekker buiten en we kunnen weer rond lopen!!
  En honger hebben we ook weer!!!
  Op naar ons gewone leven….hoeraaa!

  Dikke knuffel van ons allemaal,
  😽😽😽😽😽😽😘

  1. wat superfijn voor jullie, wind en rondlopen en honger!! Ja, nou komt het weer goed. Het was ook helemaal tijd ervoor!!
   pootjes van mij

 7. Lieve Bert,

  hier is het nu ies minder troopies van zofeel zon, maar mij huis foel nog troopies. Mij lijf voel ook nog troopies maar assie russig lig en jij maak jou eigen nie druk dan kom alles goed. Gissere had wij wel reege, vandaag heb wij wolleke en soms warme zon. Mij vrouw zeg, Loes alles wor weer gewoon. Buite en binne en zij zeg dat iedereen dan meer geluk foel in ze hart.
  Hoop dattie morrege weer op jou fensterbank kan ligge Bert, jou straat heb het nu noodig…

  Liefs van jou Loesje

  1. liefe Loesje, dat heb ik ook, dat mijn huis en mijn lijf nog troopies voelen dus ik moet doen wat jij al zegt, liggen en me niet druk maken. Ik hoop dat alles weer gewoon wordt ik heb er zo genoeg van Loes. De hele tijd onder tafel liggen is niks, ik wil de vensterbank in. heel veel kopjes voor jou
   je Bertje

Reacties zijn welkom