Kater Bram: toen ik een moeilijke week had

weekHoi allemaal, ik hoop dat jullie toch een fijn wiekent hebben na deze hitte. Het is buiten kei-heet geweest. En de zon heeft volgens mij in de plenning dat hij nog veel langer wil blijven, ook na de regen.

Dus we moeten met zijn allen goed blijven drinken. Het maakt niet uit of je nu water drinkt of soepjes of poeselimonade. Zolang je maar drinkt. En je mens moet natuurlijk ook genoeg drinken. En zeker omdat het al een tijdje zo warm is geweest. Deze week was het allemaal wat moeilijk voor mij en wat ik daar mee bedoel ga ik vertellen.

Over de zomer

Het was heel lang kei-warm buiten. Zo warm dat het binnen ook kei-warm is. Dat is dus de zomer. Als ik heel eerlijk ben vind ik de zomer niet zo fijn. Ik vind de zomer moeilijk. Dat is omdat alles anders is. In de zomer is de zon er langer dan de maan. En eerlijk is eerlijk, ik ben een gefoelige kater die ’s avonds graag bij mijn vrouw opschoot ligt voor een voorleesverhaaltje. Dat is mijn zwak. Ik hou van voorlezen en van haar gefriemel aan mijn lijf terwijl ze voorleest. Dus deze lange dagen met alleen maar zon vind ik heel moeilijk.
Doordat de zon zo fel is, worden de buiten tegels in de tuin kei-heet en mag ik pas na 8 uur in de avond naar buiten want dan zijn de tegels wat koeler. En dan begin ik meteen aan mijn tuinkontroole als me dat nog lukt. Want de warmte maakt me ook best wel moe.

Tuinkontroole

weekDe tuinkontroole gaat zo. Eerst ga ik kijken of ik nog water kan drinken uit het zwembad maar meestal ligt het zeil er dan al op. Dat is zodat er geen beestjes en blaadjes inkomen, zegt mijn vrouw. Op het zeil kan ik ook staan. Dat is nieuw en dat heb ik pas ontdekt.
Omdat ik dacht dat ik water kon drinken en toen was er gewoon ineens dat zeil daar. Zie je mij stoer staan? Dat durfde ik. Nu wil ik het niet meer. Dat komt omdat ik het nu kan. En nu weet ik ook wat er gebeurt als ik met mijn poten op het zeil ga staan, dan beweegt het zeil >omdat het op het water ligt. Dus eigenlijk loop je dan over het water. Ik durft niet helemaal het zeil over daar beweegt het zeil te veel voor. Dan vind ik het eng worden. Meer dan dat doe ik er eigenlijk niet mee.

Struiken

week In de zomer mag ik langer opblijven en buiten zijn dan anders. In de herst en winter heb ik een speesjaale tijd. Dan moet ik voor het donker al naar binnen. En dat is best vroeg. Volgens mijn klokje zou het dan al 6 uur zijn in de avond en niet 8 uur.

Verder heb ik afgelopen week niet veel gedaan. Als ik naar buiten mocht, dan hield ik het simpel en dan deed ik een makkelijke tjek. Nou ja, alle beestjes waren in hun nest. Daar is het denk ik koeler dan in de tuin. En naast het water van het zwembad was er niks om te tjekken. Maar ik vond dat ook niet erg.

Naar binnen

weekWanneer ik naar binnen moet, zeur ik eerst om een snek. Want ik vind dat gewoon lekker als ik van buiten af kom. Meestal krijg ik een snek voor de tanden met kipsmaak van Dentalife. Lekker spul hoor. Daar voel ik me gewoon fijner bij. Dat is een roetiene-gefoel denk ik.
Daarna ga ik kei-veel water drinken omdat ik dan dorst heb. Binnen heb ik een paar waterbakjes staan zodat ik altijd ergens kan drinken. Uit de kraan op de wastafel is ook lekker. Daar drink ik ook graag. En met deze hitte ga ik dan daar op de overloop liggen. Dat is een klein halletje waar de slaapkamers zijn. Alle andere dingen zoals oer zijn en jaage op mij muise en super-kontroole in de tuin moeten maar even wachten tot de zon echt helemaal weg is.

Te warm

Deze week was het te warm en te moeilijk voor mij. Ik begreep wel van de weer-meneer dat de wolken weer ruzie hebben. Dat betekent dat er kei-veel herrie komt en dat de wolken gaan huilen dus er komt kei-veel regen waardoor het kouder gaat worden. Nou wolken, van mij mag je! Dan hoeft de zomer niet meer moeilijk te doen net als wij.

20 thoughts on “Kater Bram: toen ik een moeilijke week had

 1. Hallo Bram,
  Nou zeer zeker is het kei warm geweest. Wij dieren maar ook de mensen vonden het niet fijn, je hebt nergens geen zin meer in en we zijn erg snel moe. Nu kan ik altijd wel gaan slapen en mij rustig houden, maar veel mensen moeten toch gaan werken voor onze hapjes en die hebben het dat heel moeilijk. Gelukkig gaat het nu minder heet worden en kunnen we weer bijkomen van het steeds moe zijn. ikke kan niet goed tegen het hete, terwijl wij toch echt wel 35 graden kunnen verdragen. Ik doe altijd wel goed drinken en vrouwtje doet ook extra drinken bij het natvoer van mij. Hopelijk gaat tante zon nu haar koffer pakken en naar huis toe, kan ik tenminste weer fijn gaan spelen en rennen door het huis.
  Bram doe het ook maar rustig aan hoor, vrouwtje doet knuffels voor jou en grote poot van je vriend Jip

  1. Hoi Jip, gelukkig gaat het goed met jullie. Het was geen fijne week zo hΓ©?! Wat goed dat je toch goed doet drinken. Dat vindt ik soms nog moeilijk als ik geen soep krijg. Doen jullie ook rustig aan? Kopje van mij!

 2. Hoi grote vriend Bram, hier was het toch heel erg tropisch, wij mochten ‘s-avonds op het balkon, maar daar was het ook nog erg warm. Ook mochten wij als onze vrouw brokkies aan het verdienen was in de natte kamer, in het begin was het daar wel koel maar op een gegeven moment was het daar ook warm. Nu is het buiten gelukkig een klein beetje koeler maar binnen is het nog wel warm. Ik had zelfs geen zin om mijn zusjes te plagen, zo warm was het, volgens mijn vrouw wil dat wel wat zeggen want in plagen heb ik meestal wel zin. Volgens mijn vrouw moet ik ekstra rustig aan doen wegens mijn astma , dit keer had ik daar geen moeite mee Bram. Zou je wat nat naar hier willen sturen Bram, hier was het maar heel even nat. Lijkt me gaaf om dan op het balkon te zitten en dan lekker nat te worden, maar dan moet mijn vrouw niet kijken anders mag het niet. Ik drink heel veel bij de waterkraan, dat is toch lekkerder dan uit een bakje, en soms maakt mijn vrouw mijn nekje en pootjes een beetje nat. Lekker joh. Bram we moeten nog even rustig aan doen, tot het echt wat koeler is.
  Hai vaif van Bikkel.

  1. Hoi Bikkel! Wat knap dat je geen last hebt gehad van astma met de afgelopen week’s hitte! Het was echt gewoon niet leuk meer.
   Ik ga de weer meneer een meel sturen want het moet gewoon koeler worden met keiveel regen want de planten enzo hebben het ook nodig. De foguls hebben kei veel dorst. En familie prik in de voortuin wil ook water.
   Doe jij iedereen een kopje geven Bikkel? En doe rustig aan he.
   Grote haai vaif van je grote vriend Bram , ps, ik ben trots op je!!

 3. Hajoooo oompje bwam. Ooooh watte isse hut erg wees he? En wei heppe nog tees geen egge wege kweeg. En frauw sei datte ik hut duppelswaar hat ommedat ik swart ben. Ikke tjek wallumte aan 😿
  Nou… ikke hep een hewe week sjegt ge-eet hoor. Me mannetiete sjijn foessie sowat.
  Pootjes 🐾🐾

  1. Hoi Kereltje, maak je niet druk jonge. De weer meneer gaat onweer maken en regen sturen! Er komt snel regen en onweer jouw kant op. Asserdam ! Doe je nu weer wat beter eten kereltje??? Je hebt het nodig manneke. Zacht kopje voor jullie!!

 4. Hoi lieve Bram, het was zeker weten wel HEEL erg warm! Ik snap best dat je het daar moeilijk mee had. Een grote patroeje is dan veel te veel eenersjie, maar je hebt gelijk: alle beestjes zijn in hun nestje of hun holletje of waar dan ook. Dus een korte tjek is genoeg.
  Wat stoer dat jij op dat zeil durft! Dat lijkt mij heel grieselig, want het is hoog en het beweegt een beetje. En toch sta jij er bovenop, kompliementen Bram!
  En wat een mooie footoo van jou in de planten, je lijkt eerlijk waar wel een teiger.
  Het is nu niet meer zo superkeiheet, gelukkig. Met het troopiese was ik alleen maar buiten, en ik slaap ook buiten, in mijn doos. Ik kom wel steeds binnen om naar mijn mensen te kijken en soms even op mijn weecee te plassen, voor de zekerheid.
  Ik hoop dat alles snel weer gewoon is voor je, en dat je lekker bij je vrouw kan liggen als ze je voorleest.
  Heel veel lieve kopjes met een eisklontje voor het koele, ook voor Mila en Toby en de visjes en je vrouw, van Bolle.

  1. Haai Bolle, het was inderdaad heel moeilijk deze week. Ik denk voor iedereen wel. Ook voor de mensen. Zij moeten ook nog eens brokjes verdienen dus eigenlijk hebben wij heel veel geluk.
   Dat zeil durf ik nou niet meer hoor. Dat was maar 1 keer omdat ik stoer was. Nou ben ik dat niet meer maar dank je wel voor de kompliement!
   Oh, dat voorlezen Bolle, dat is het allerbeste. Misschien durft je bij je vrouw te liggen en kan zij dat ook doen. Oja, ze moet dan wel friemelen, dat is lekker. Gewoon aan je vacht en je poote en je kin enzo. Heerlijk!!
   Doe je rustig aan grote vriend?
   Heel veel zachte kopjes voor jullie

 5. Dag lieve Bram, wat was het warm hè, wij hadden er ook heel veel last van, baasmens, Floortje en ik. Als seeniejoor kun je niet meer zo goed tegen die hitte, gelukkig is het nu wat minder. Floortje vindt het zo stoer van jou dat je over het dekzeil van jouw vijver loopt, je loopt dan eigenlijk over het water, als een soort van poezen lieve heer. Super hoor. Ik heb jouw letters aan Floortje voorgelezen, zij vond het heel leuk, jouw verhaal over de tuin enzo. Fijn weekend lieve Bram, Floortje stuurt jou een koel kopje en ik een zachte knuffel.

  1. Hoi Ina, Floor en baasmens, gelukkig zijn we allemaal wat koeler deze dagen. Het was een gekkehuis met de zon. Als het goed is komt de weer meneer overal regen en onweer brengen.. dan is er frisse lucht!!
   Nou ga ik bloose van je kompliement. Ik denk niet dat ik een poeseheer ben. Ik durfde niet helemaal over het water te lopen. Soms durf gewoon niet.
   Wat fijn dat je Floortje voorleest. Ik hou daarvan. En vooral het gefriemel aan mijn lijf. Misschien iets voor jouw Floor? Heel veel zachte kopjes !!!

 6. Hoi Bram.
  Het was inderdaad een kei hete week.Ik vind warm juist fijn,maar deze warmte was zelfs mij een beetje te….ik mocht in de ochtend op het balkon omdat in de middag de zon er hebben.Maar zodra het te warm werd moest ik naar binnen van scullary girl.
  Nou ben ik erg goed in zeuren{hi,hi}maar scullary girl was best streng hierin…..pas in de avond mocht ik weer op het balkon.Maar eerlijk is eerlijk nu was het wel errrrrg kei heet.Ik heb liever iets minder en dan wel in de zon op het plekje onderin de buiten klimpaal.
  Bram wat vreselijk eng als de vloer onder je pootjes gaat wiebelen,zoals bij het zwembad.
  Ik vind je wel reuze stoer dat jet het durft.
  En ik vind het erg knap dat je met deze hitte toch je tuin kontoole deed.
  Verhaaltjes voorlezen is leuk.Ik heb er 1 die elk jaar op dezelfde dag wordt voorgelezen,in het engels,maar dat snap ik best goed.”It was the night before Christmas”….en dan leest ze voor over de rendieren en zo.Op 24 december.Al jaaaaaaaaren lang,dus ik ken het goed,maar toch hoor ik het graag.Is tra-di-tie.
  Wat wel fijn was van deze hitten was dat ik extra soepjes kreeg.Jammie!!Maar ik vind het niet leuk dat er geen soepjes zijn voor katjes met nierdieet…..
  En gisteravond nog een kip stick ,o zo lekker.
  Bram doe je voorzichtig op het zeil op het water?
  Dank je wel voor je mooie schrijf.Dat heb je dan toch maar voor elkaar gekregen ook al was het zo warm.
  Koele kopjes van Muzette

  1. Hoi Muzette, ik ken dat verhaal!! Mijn vrouw heeft dat ook en dat leest ze voor als het kerst is! Wat koel zeg. Doet scullarygirl dan ook lekker friemelen aan je vacht?? Dat is het allerbeste. Ik hoop op heel veel verhaaltjes voor het slapen gaan met als eerst een zachte knuffel en een kus op mijn kop. Oh Muzette, wat boffen wij. Nou ja als het om verhaaltjes gaat dan. Als je nierproblemen hebt is dat natuurlijk wat moeilijker. Toby heeft dat ook en die mag ook niks. Ik hoop dat iemand snoepjes uitvindt voor nier problemen.
   Ik ben al van het water af want het was best kei eng! En nou durft ik niet meer. Doe je voorzichtig ?? Zachte kopjes van mij

 7. Hai Bram! Jij bent ook zo stoer net als ik. Ik zou ook op het zeil gaan. En er dan meteen afspringen als het bewoog want dat vind ik dan weer wel eng hihi. Leuke blog heb je weer gemauwd! Ik hoop dat Tante Tropen nu weggaat zodat frau weer wat langer dan een paar uur kan slapen. Ben vannacht maar op haar gaan liggen spinnen zodat ze in slaap viel. Bij het raam voel ik koudere lucht aan mijn pootjes dus we hebben goede hoop. Bram, een ijskoudkopje van mij voor jou en Mila en Toby!

  1. Hoi stoere Minnie, ik ben gelijk van het zeil afgegaan want ik vond het eng worden. En nou durf ik helemaal niet meer maar dat komt ook omdat er keiveel regen was en dat ligt nu op het zeil. Dan worden mijn poten nog natter en dat wil ik niet.
   Wat goed dat jij zo op je vrouw let en volgens mij sliep ze kei goed!!
   Doe je rustig aan Minnie? Zacht kopje van mij

 8. Lieve Bram,
  Het kei warme is ook niet leuk meer!!!
  Wij hebben er ook wel veel last van en zelfs onze vrouw!!!!!
  Hier staan ook overal bakjes water en we mogen gaan liggen waar we willen.
  In de tuin, onder de struiken, op de tegelvloer in de badkamer, keuken, gang……echt overal.
  Eten gaat ook niet zo goed met het warme weer maar we krijgen ook poezenlimonade, extra snoepjes dus honger lijden doen we niet.
  Maar het fijnste is als het toch wat koeler wordt en we onze normale gang weer kunnen gaan!!!!

  Dikke knuffel van ons allemaal,
  😽😽😽😽😽😽😘

  1. Haai allemaal, goed om te lezen dat jullie wel goed hebben gedronken. En dat jullie ook wel wat snoepjes hebben gegeten, dat is beter dan niks. Als het goed is komt de weer meneer langs met regen en onweer en dan komt er koele lucht! Doen jullie rieleksen?? Pootjes van mij!

 9. Haai Bram,

  hier Oopa Floris, ken je me nog kerel. Ik vind jouw tuin keigaaf, volgens mij hebben wij die niet. Mijn vrouw heeft ons jou verhaal voorgelezen maar ik ben vergeten waar het over ging….
  Ooh ze zegt over de tropen, ja keiheet kerel. Ik heb het ook moeilijk gehad vent. Loes heeft op me gepast, dat ik genoeg drink meeoowt ze. Dat zal best, ik ben achttien jaar zegt mijn vrouw en ik heet Floris.
  O ja mijn vrouw zegt dat ik steeds meer ga roepen en kreten slaken. Zal best als het zo warm is. Ja nou je het zegt hier waren ook tropen. Keiheet jongen, mijn eten smaakte me niet meer. Zoiets geloof ik.
  Ik zat je footoos te kijken keistoere vent ben je. Vroeger liepen ze echt over water. Met stukken brood, dat weet ik nog wel.

  Loes roept dat ze je kopjes geeft en ik zeg Haai Bram, je hebt keigaaf geschreven

  Oopa Floris

  1. Hoi Oopa Floris!! Wat koel dat je er even bent. Ja Oopa , het was kei troopies hier, misschien merk je er niks meer van en weet je het niet meer. Dat zou het beste zijn. En dat je eten dan niet smaakt snap ik ook. Vind je de kip of kaas niet lekker? Of wat krijg je? maakt ook niet uit, zeker niet als je het toch niet meer weet.
   En van Loesje vindt ik het kei goed dat ze mauwt dat je genoeg moet drinken! Dat moet je ook Oopa. Oooh ik wist geeneens dat ze met brood over water liepen. Wanneer was dat? Wat jij er toen al? Wow, dat is kei mega lang geleden.
   Als je er aan denkt dan geeft iedereen maar een zacht kopje, en als je het vergeet, dan weet jet het toch niet meer. Bedankt voor je lieve bericht Oopa,…

 10. Hoi Bram,
  Wij vonden het ook veeeeeeeeeelsssss te warm, pfffff. Ons vrouwtje werkt nog steeds thuis. Ze stond iedere keer al om 6 uur op, dan was het nog lekker om buiten te zitten met haar lapding op schoot. Ook al wilde Zooka dan ook even op schoot, dat is ze gewend. Maar rond half 11 ging alles dicht, schermen uit, ook de gordijnen dicht, om maar zoveel mogelijk de zon buiten te houden. Wij lagen dan de rest van de dag voor pampoes. Als de zon weg was en het iets koeler werd dan het in huis was, ging de balkondeur weer open en konden we naar buiten. Maar het bleef toch gewoon te warm. Het was in huis op een gegeven moment zelfs 30,5 graden!!!! Nu is het gelukkig weer fijner binnen. Maar net was er een onweersbui, dus Binti zit nog steeds onder het bed. We hopen dat Mevrouw Hete Zon lekker vertrekt (vooral samen met Mevrouw Corona). Dan kunnen we weer de hele dag buiten op het balkon zitten.

  Knuffeltjes Binti & Zooka

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *