Loesje vertelt over assie een nieuw jaar heb en dan…

nieuw jaar
Mij vrouw heb mij vertel dat mij jaar weer nieuw is. Mij andere jaar was oud en assie een oud jaar heb dan kan jij er niks meer mee.

Hoop dat u ook u nieuwe jaar heb gekreege en dattie het fijn vin om in u nieuwe jaar te zijn.

In mij kast

Ik zeg u eerluk, voor mij eigen hoef het nie een nieuw jaar. Jij wor jou stuip op jou lijf gejaag met harde knalle en jij weet nie wat er gebeur. Gelukkig heb ik mij erfaring van mij andere nieuwe jaare. Jij weet het ga weer ofer. Saame met mij broer Floris heb ik in mij kast gezeete. Mij zus Zusje lag onder mij groote bed. Mij vrouw was mij tonijn ferdiene, zij heb mij wel gefraag of ik op mij broer en mij zus wil passe.
In mij kast dacht ik wel aan mij Doorie, hij heb het nog nooit meegemaak. Aan mij Bert want assie verkering heb dan denk jij aan elkaar. En van mij eigen dacht ik ook aan mij vriend Bolle, hij heb zofeel meegemaak in mij ouwe jaar. Jij wil het nie weete. Ze heele huis was ze stofwolk en toen wer ze Oopa een ster. Jij kan het nie achter jou laate in jou ouwe jaar. Jij neem het toch mee. In mij hart foelde ik mij hartjesdinnetje prinses Katrientje. Zij is altijd bij mij eigen en zij kijk nu van boove af met mij eigen mee. Mij hart ging heel hard slaan want jij krijg een emozioneel moment.
Misschien hebbie dat ook gehad, dattie denk aan iedereen in u hart waar u nie bij kan zijn. En die u wel mee wil neeme in u nieuwe jaar.

Nieuwe jaar knuffel

Mij vrouw kwam thuis en toen kreeg ik eerst mij nieuwe jaar knuffel. Dattie foel het is anders maar jij kan er jou poot nie oplegge. Mij broer Floris was nog in ze war, hij snap er niks van. Hij is bang van zofeel harde knalle. Dan moet jij ekstra goed oplette. Hij foel ze eigen nie veilig in ze eigen huis. Niemand sta erbij stil maar assie deement ben dan ben jij in jou war. Assie dan ook nog zo moet schrikke van jou geweld buiten, dan weet jij nie hoe jij jou jaar moet beginne. Van me eigen begin ik mij jaar met mij tonijn.
Mij visboer heb foor mij eigen mij spesiejaale nieuwejaartonijn gefange. En er zat ook mij garnaale in en hij heb er sjelei doorheen gedaan. Dan begin jij jou jaar smeujiger en jij kom weer tot jou eigen. Mij broer Floris lus ze tonijn nie en toen heb ik hem wel geholpe met eete. Soms moet jij bijspringe assie kan. Daarna ben ik bij mij broer Floris op ze kussen gaan ligge. En ik heb mij eigen ook laate hoore. Dattie foel het is veilig. Dat is belangrijk. Jij zorrug voor elkaar assie het moeiluk heb. Toen is mij broer weer langzaam ze eigen geworre. Hij heb vandaag ze nieuwe jaar gevonde. Hij loop weer door ze huis offie nooit een ander jaar heb gehad.

Van mij gezond

Van me eigen moet ik u ook nog iets fertelle van mij gezond zijn. Mij dieredokter heb mij eigen mij prik gegeeve voor mij niese. Assie zo een prik krijg hoop jij dat jij weer ferder kan met jou leeve en dat jij gezond ben.
Ik zeg u eerluk, het heb nie gewerk. Mij vrouw heb het teege mij dieredokter gezeg, zij ken mij eigen tΓ© goed. Jij kan nog zofeel prikke assie wil, jij hou het nie teege. Van me eigen foelde ik mij bui al hange en het was geen niesbui. Ik heb mij eigen toen ferstop in mij huis. Het was nog in mij ouwe jaar. Dan hebbie toch heelemaal geen zin om mee te gaan naar jou nieuwe jaar.
Mij vrouw heb mij antibiootie gehaal bij mij dokter en ze heb mij patee gekocht. Nu krijg ik feertien daage lang, één keer op mij dag mij antibiootie door mij patee. Mij vrouw maak mij antibiootie fijn en dan druk ze mij patee erop. Assie het nie zie kan jij het gewoon eete. En mij vrouw blijf erbij, jij kan geen kant op. Ik vin er niks aan maar jij heb er niks ofer te zegge. Mij vrouw zeg Loes, als jou antibiootie stop dan ga wij beginne met jou maatje minder. Toen heb ik wel mij oog dicht gekneepe en mij paaniek gefoeld.
Voor mij eerste keer in mij leeve hoop ik dat mij antibiootie nooit ga stoppe. En misschien kan ik gewoon in mij ouwe jaar blijfe.

Blijf mij eigen

Van me eigen doe ik nie aan mij goede foorneemes. Ik neem mij oude jaar gewoon mee mij nieuwe jaar in. Jij moet wel snappe wattie aan het doen ben. Assie alles ga ferandere moet jij jou eigen af fraage offie in jou ouwe jaar wel zo goed beezig ben gewees.
Van mij eigen hou ik mij leeve liefer gewoon en blijf ik mij eigen. Mij vrouw vin dat ik mij plan moet maake van mij maatje minder. Ik vin er niks aan, waar heb mij dokter ze eigen toch mee bemoei? Assie een nieuw jaar krijg wil jij rust, jij wil bijkoome van alle druk zijn en jou emoozies van jou nieuwe jaar. Jij wil slaape en assie resjes van jou kersdienee ofer heb wil jij die opmaake. Mij visboer zeg, Loes het kom goed.

Poosietief

Van me eigen wil ik poosietief blijfe want jij ben gelukkiger assie jou eigen optiemisties foel. Fooralsnog laat ik mij vrouw praate, mij nieuwe jaar is nog maar net begonne. Mij erfaring is, jij kan planne maake zofeel assie wil. Assie fijf makkareele op jou taafel zie ligge kan jij jou eigen toch nie beheerse. Jij kan het beste met jou dag leeve en dattie geen dag ofer sla. Van me eigen ga ik nu nadenke ofer mij maatje minder en misschien wil u met met mij eigen meedenke. Assie mij tonijn en mij saardiene maar nie fergeet. En mij makkareele en kibbeldinge.
Misschien hebbie tips foor mij eigen en u mag ook teege mij vrouw zegge dattie beeter nog een jaar ofer sla. Van mij eigen zit ik daar nie mee. Dan fertel ik u folgende week meer van mij plan en hoe het ferder ga…

Loesje

15 thoughts on “Loesje vertelt over assie een nieuw jaar heb en dan…

 1. Hoi lieve Loesje, van mij hoefde dat nieuwe jaar ook niet hoor. Al dat lawaai buiten, ik ben zo geschrokken Loes, ik wist niet hoe ik moest zitten of liggen, en liep maar luid miauwend door het huis. Onze vrouw probeerde me nog te troosten maar ook dat hielp niet Loes, het was zo erg buiten, onze vrouw zegt dat het wel oorlog leek, zoveel knallen, echt waar. En Loes over dat maatje meer, wij rubens poesjes mogen best wel wat rondingen hebben, maar onze vrouw zegt dat het soms beter is voor je gezondheid om een maatje minder te hebben. Ik weet het niet hoor Loes, ik voel me prima met mijn mollige Diva maatje. En dat je nu weer antibiootie moet slikken, wat zielig voor je Loesje, maar het zit wel in lekkere pate, dat dan weer wel, dus dat helpt wel een beetje om het makkelijk in te nemen. En Loes wat goed dat je toch altijd weer positief kan zijn, wat soms zit het echt niet mee, volgens onze vrouw kan ik nog een hoop van je leren, want ik wil nog wel eens, zoals zij het zegt, “sjagereinig”zijn, ik heb geen idee wat het is maar goed als mijn vrouw het zegt zal het wel zo zijn. Loes, ik wens jou en Floris en Zusje en je vrouw een heel goed jaar toe met veel knuffels en tonijn , garnaale en andere lekkere hapjes. Misschien heb je die ook wel in een lichte versie, mensen noemen het volgens mij light. Heel veel nieuwe jaars knuffies van je dinnetje Kruimel, ook van mijn broers, Bas,Bjarne,Oliver en Bikkel en van mijn zusje Juultje.

  1. Lieve Kruimel,

   hebbie ook zofeel knalle gehoor van jou nieuwe jaar. En wassie ook bang in jou hart. Lieve Kruimel soms denkie toch wel waarom doe mense soiets van hun eigen? Mij broer Floris is deement en hij begrijp het nie. Hij denk dat ze weereld fergaa Kruimel en assie goed luister hoor jij alleen jou lawaai. Jij kan er nie boofe uit miaauwe. Jij kan alleen schuile in jou mand of kast. En jij heb het wel goed gedaan, jij ben mij dapper dinnetje.

   Ik vin mij diejeet niks aan. Van mij eigen hoef het nie maar assie gezond wil zijn zeg mij vrouw…
   Van mij eigen vin ik mij groonies niesziek al genoeg. Misschien kan ik wel mij patee diejeet doen met fanieljefla. Jij moet het ook lekker vinde Kruimel anders mergel jij uit.
   Ik ga er nu selluf goed ofer nadenke en jou tip van jou ligte tonijn neem ik wel mee. Dank jou wel lieve Kruimel. Geefie al jou broers en jou zusje Juultje en jou vrouw mij nieuwe jaarpootje. En jij krijg mij nieuwe jaar kopjes want daar zijn dinnetjes foor.

   Liefs van Loesje

 2. Ooooh mamsie… ikje ga foor uwes dinge soeke om te kun helluppie bij affalle hoor.
  Missjien kun uwes tautje pringe? Offf meerenne mette foetballe. Offff 1 meetur hartloop sonner hordjes. Anners blijf uwes puikie hange.

  Oooh mamsie, ikke was helegaar niet bang foor die boemskies en knalle. Hihihi. Ikke bjeef gewoon kijke en ik kjeeg noepies.

  Uwes moet wel bjaaf uwes meesiesijntjes swikke hoor mamsie.
  Ikke hauw uwes.
  Koes koes😽😽❀❀

  1. Ooooooh mij Doorie πŸ™€πŸ™€πŸ™€πŸ™€πŸ™€

   wat zeggie mij eigen nou, tautje springe πŸ™€πŸ™€πŸ™€
   Meerenne met jou foetbal πŸ™€πŸ™€πŸ™€
   Een heele meetur hardloop zonder hortjes πŸ™€πŸ™€πŸ™€

   Oooh mij poot breek af onder mij leede oog!
   Mamsie ga alles fersaamele en ze plan maake. Oooh als mij vrouw het lees, straks jaagie mij eigen door mij huis.
   Oooooooh Doorie jij bedoel het goed maar MammaLoesje is op ze leeftijd en ze heb nooit van mij beweege gehouwe.

   Maar mij hart is zo tros op jou van jou boemsie nie bang boemsie.
   Jij ben stoer mij jonge, oopa Floris zeg het ook.

   Koes koes van jou MammaLoesje

 3. Lieve Mamsie Tante Loesje. Het oude jaar is gelukkig voorbij. Hier was er ook vuurwerk maar het was niet zo hard en we zijn er allemaal goed door heen gekomen. Sjuper dat u zo op Floris past. Wij hoopjes dat u wat minder last zult krijgen de niesjes dat is niet leuk. Het afvallen nou Tante Loesje u baby girl Kyana weet het zij moet ook afvallen. Het is moeilijk want we hebben nu nog kittens en haar beebies eten beebie eten en dat mag ze niet. De gewone brokken wel maar ze moet op se diejeet. Vjouwtje hebse gesegd als de beebies gjoot zijn dan gaan we beginnen. Misschien dat ik samen met u op se diejeet kan. Vjouwtje gaat sjoeken dat we toch lekkers kunnen eten . Spelen vind ik leuk en missjien is er spjeeljoet wat u ook leuk vind en u niet te moe van gaat se worden. Dikke knuffel van ons allemaal. Wij sjijn tjots op Power Vlinder Loesje

  1. Ooooooh mij lieve krullies van mij hart en mij niggie met de mooise krulliewullie,

   dank jou wel foor wattie mij eigen zeg. Jou tante Loesje is ook tros op jou eigen dattie jou beebies groot breng. Jij ben mij besse krulliemamma van mij Feesboek. En nu bennie jou maatje meer. Oooh dan is tante Loesje ze oolitante van jou eigen. Oooh….maar jij ben jou raspoes en van mij eigen ben ik mij huis, zonder mij tuin met mij keukenpoes. Dan hebbie meer flees om jou poot.
   Mij eigen fersaamel nu mij tip foor mij maatje. Jou tip van saame aan mij maatje werreke vin ik ook goed want dan bennie nie alleen van jou eigen. Maar jij moet weete, tante Loesje is nie zo snel van ze alles in ze leeve. Jij moet veel geduld hebbe tusse jou krullies want mij maatje ga nie zo snel mindere.
   Dank jou wel dattie zo met mij eigen meeleef. Tante Loesje heb geen speelpoote gekreege van ze eigen. Maar zij ga wel meppe teege jou mooie speelgoed van mij kadoo. En mij bek beweeg graag, van eete .

   Dank jou wel mij hartekrul

   Tante Loesje

 4. Lieve Loes, wat een hoop lawaai was het hè, van dat nieuwe jaar.
  Gelukkig dat je Floris kon helpen, en dat jullie samen in de kast hebben gezeten. Als je deement bent is het moeilijk, met al dat lawaai en dat vuur in de lucht. Ook als je niet deement bent, eigenlijk. Maar als je deement bent snap je helemaal niks meer ervan.
  Loes, ik moet ook op diejeet. Zeggen mijn mensen, ik vind het zelf niet nodig. Ik kan alles wat ik wil, ik kan keihard rennen en heel ver springen en op mijn tas over het kleed surven. Dus alles is piekoo belloo, vind ik. Maar ja, je weet hoe mensen zijn en vooral hoe dierendokters zijn. Als je een klein mieniebeetje ronde buik hebt, dan moet je al diejeet. Zoals jij en ik dus. Het zijn bij mij vooral spieren op mijn buik, en bij jou ook, dat weet ik zeker. Maar toch moet mijn buik kleiner, dat snap je toch niet?
  Ik krijg nu al een paar weken dezelfde brokken als Bert heeft, en ik ben al wat afgevallen! En ik had geen honger, eerlijk waar niet. Misschien kun jij ook die brokken proberen, of eet je alleen natvoer, wegens je ene tand? Want er is ook natvoer van, van datzelfde merk dat Bert en ik eten. Mijn vrouw zegt het heet Royal Canin Metabolism.
  Mijn Molletje wilde ook nooit spelen, ze vond er helemaal niks aan. Alleen als ze zat of lag wilde ze nog wel eens tegen iets aan tikken, dat was het. Dat is moeilijk, want als je spelen niet leuk vindt vindt je het niet leuk, dat is nou eenmaal zo. Heb je wel eens een puuzel geprobeerd, voor je eten? Ik wel, en ik vond het stom. Maar jij misschien niet, dst kan best.
  En ik heb een matje waar ik van kan eten, dan ben ik langer bezig met mijn eten. Ik kan je er eentje opsturen Loes, dan kan jij het ook proberen.
  Misschien kunnen jij en ik en Kyana met zijn drietjes op diejeet? Dat we elkaar kunnen steunen, want samen kun je veel meer.
  Loes, ik doe je een heel fijn jaar wensen, zonder niesen en diejeten en dat soort dingen, maar vol met kaas en sjips en tonijn en fanieljefla en knuffels en zachte mandjes. Samen met je zoon en je Bertje, en alle vrienden en vriendinnen van de blog!
  Je krijgt spesjale kopjes om kaas erin verstopt, voor als je op diejeet moet. Die kun je dan stiekem pakken. Je vrouw en Floris en Zusje krijgen hele lieve kopjes van mij, Bolle, maar zonder kaas. Anders is het niet geheim meer!

  1. Lieve Bolle,

   sorrie van mij laate reakzie maar mij vrouw moes slaape want zij moes mij tonijn ferdiene en dan mag ik nie op mij kompjuuter. Dan moet ik mij eigen beheerse.
   Maar ik wil jou wel dank jou wel zegge van mij eigen en dattie mij eigen zo steun…
   Maar mij hart is nu zo verdrietig van ze eigen want jou vriend en mij vriend Vlo is over ze Regenboogbrug gegaan. Mij hart foel jij weet het want vriende weete alles van elkaar.
   Lieve Bolle wij moet nu ferwerke daarom schrijf ik nu mij korte letters en mij woorde…
   Jij krijg mij troos en steunkopjes van jou vriend en dattie mij ook altijd steun.
   Ook voor jou mense,

   Liefs van Loesje

 5. Dag lieve Loesje, wat fijn dat alles nu rustig is hè, het was hier ook zo erg, hoewel Floortje niet bang was gelukkig. Maar die knallen, daar word je zo moe van op den duur. Lieve Loes, we hopen dat je antibiootie goed gaat helpen, we gaan pootje draaien voor je. Echte adfiese heb ik eigenlijk niet voor je om af te vallen, Floortje is soms ook een beetje te zwaar, maar dan de volgende keer is het weer goed. Jij bent gewoon een hele mooie gevulde Rubenspoes, ga maar weer lekker genieten van je zallum, tonijn, makkereel, garnaale en dertien. Kusje en knuffels van Ina en Floortje.

  1. Lieve mevrouw Ina en Floortje,

   sorrie van mij laate reakzie maar mij vrouw moes gaan slaape van mij tonijn ferdiene en dan mag ik nie op mij kompjuuter weeges groote bestellinge bij mij visboer als mij vrouw nie kijk.
   Hoop dat mij maatje ook van ze eigen minder is als mij eigen weer op die schaal moet….
   Ooh lieve mevrouw Ina, mij vriend Vlo is over ze Regenboogbrug en nu moet ik ferwerke
   Dank u wel van u reakzie

   Liefs van Loesje

 6. Hallo Loesje hier met Gijsje. Wat vervelend nou dat je last hebt van je chronisch niesziekte. Hopelijk helpt de antibiotica. Je krijgt dan wel patΓ© wat je lekker vindt. Gelukkig maar.
  Vervelend dat je moet afvallen. Een maatje meer is toch niet erg!! Vis, snoepjes en vanillevla is toch lekker! Mensen ook altijd. Ze moeten ook altijd wat te zeuren hebben. Als je weinig of niets eet is het niet goed en als veel eet is het ook niet goed. Zucht!
  Ik vind het knallen ook niet leuk. Vooral als ze oudejaarsavond om 12 uur héél hard gaan knallen. Stomme gewoontes hebben mensen om op 12 uur ’s nachts vuurwerk af te steken omdat we een ander jaartal krijgen. Raar allemaal, ik snap er niks van. Maar nu is het weer rustig. Af en toe hoor ik nog een knal.
  Ik hoop dat jij, Floris, Zusje en je baby Dorus en je liefje Bert en jouw vrouwtje een heel mooi en rustig jaar gaan krijgen. Dat wens ik ook al mijn facebook vriendjes en vriendinnetjes en hun personeel toe, een mooi en een rustig jaar.
  Kopjes en dikke knuffels van Gijsje en vrouwtje

  1. Lieve Gijsje en mevrouw Gijs,

   dank jullie wel van jullie reakzie en dattie zo met mij eigen en mij maatje meeleef. Van me eigen vin ik mij maatje mooi maar mij dokter heb ze eigen er teege aan gemoei. Ik vin het moeiluk Gijsje maar mij hart is blij dattie mij maatje steun.
   Dank jou wel dattie mij zeg dat mij eigen goed is zo….
   Sorrie van mij laate reakzie maar mij vrouw moes slaape want zij moes mij tonijn ferdiene en dan mag ik nie op mij kompjuuter.
   Ooh Gijsje en nu is mij vriend Vlo is over ze Regenboogbrug gegaan en mij hart huil….

   Dank jou wel van jou schrijf,

   Liefs Loesje

 7. Lieve Loesje,
  Wat een mooi verhaal!!!!
  Voor elkaar zorgen is heel belangrijk zeker in moeilijke tijden!!!!!!
  En wat betreft jou maatje meer…….wij zouden het zo houden en er geen maatje minder van maken!!!!!
  Je bent zoals je bent Loesje!!!!!!

  Dikke knuffel van ons allemaal,
  😽😽😽😽😽😽😘

Reacties zijn welkom