Waarom ik ook tijd voor mezelf nodig heb

tijd voor mezelfSamen-zijn is superbelangrijk, dat is gewoon zo en wat ook zo is, dat is dat ik tijd voor mezelf nodig heb. Dan denkt u vast wat doe je dan Bert.

Lefenservaring

Tijd voor jezelf dat is denk ik alleen voor de dieren die lefenservaring hebben. Van mijn tijd als kitten weet ik heel weinig alleen dat ik toen druk was. Dan hierheen, dan daarheen, helemaal geen rust om op een kussen te liggen en over alles na te denken. Dat heb ik nou wel.

Want ik ben geen kitten meer. En ik woon hier nou lang genoeg dat ik weet hoe de dag gaat dus wat gewoon is en wat ik kan verwachten. Dus dan hoef ik niet op letten.

Gewoon

Toen de dagen van het vuurwerk kwamen, voelde ik me de hele tijd gespannen. Ik kreeg steun van thuis en zo kwam ik erdoor en nou ben ik weer in mijn gewone leven. Dus dan heb ik rust om bij te komen en te foelen wat er allemaal was.ย  Zoiets kan niet tijdens een intense knuffel van mijn buik of tijdens het vachthappen. Ik moet bijkomen door tijd voor mezelf:

 • dus ik sliep beneden op de bank dat was rustig en er gebeurde helemaal niets
 • toen mijn vrouw naar de wc ging dat was ook vannacht, was ik net helemaal wakker en ik keek haar aan en zij snapte dat ik tijd voor mezelf nodig had zei ze
 • soms speel ik even met een balletje, beweging is goed voor rust in mijn kop heb ik ontdekt

Tijd voor mezelf is dat ik weer het gefoel heb dat alles goed en gewoon is. En dat duurt nou eenmaal even. Dat is bijkomen. Het gaat een beetje vanzelf en ook een beetje dat ik er wat voor moet doen, maar het gaat lukken dat zegt mijn gefoel.

 

11 thoughts on “Waarom ik ook tijd voor mezelf nodig heb

 1. Ha die Bert, wij zijn ook blij dat alles weer gewoon is, de dag na de dag van al die herrie moesten wij ook allemaal weer even bijkomen, wij hebben dan ook het grootste gedeelte van de dag lekker liggen slapen. Nu is alles gelukkig weer rustig en gewoon, onze vrouw moet weer naar haar werk, vinden wij wel jammer, maar ja nu is alles wel weer gewoon. Als ze thuis komt krijgen we eerst een knuffel en een snoepje, net als altijd.
  Je hebt gelijk dat wij als katten en poezen ook soms tijd voor onszelf moeten hebben om alles weer rustig te laten worden. Want rustig en alles hetzelfde is het allerfijnste.
  Knuffels van Bas,Bjarne,Oliver,Kruimel, Bikkel en Juultje

 2. Dag lieve Bert, je hebt gelijk lieverd, iedereen, mens en dier, heeft af en toe tijd voor zichzelf nodig, gelukkig dat jouw vrouw dat ook begrijpt van jou. Heerlijk dat alles weer rustig is en normaal. Wij zijn ook aan het opruimen, kerstboom weer netjes in de doos. Fijne dag lieve katervriend , kusje op je mooie snoetje en knuffels van Ina en Floortje.

  1. hoi Ina en Floortje wat fijn opruimen dan heb je weer het gewone huis terug en dan kun je daarin weer je gewone zelf zijn. pootje van mij

 3. Hallo Bert,

  Even laat ik je weten dat ik wel je blog lees heb gedaan, vrouwtje heeft het moeilijk de laatste dagen en nu met het bericht van onze lieve grote vriend Vlo heeft ze het even helemaal gehad. Ik moet er nu veel voor vrouwtje zijn. Vrouwtje had maandag avond telefoon gehad dat haar hartsvriendin is overleden en daar heeft ze erg veel verdriet van en nu moet ze even een paar dagen rust nemen. Ik moet wel voor jou een grote knuffel sturen van vrouwtje en van mij krijg jij heel veel kopjes en pootjes. Je grote vriend Jip

  1. hoi Jip ja tuurlijk moet jij er nu voor je vrouw zijn je bent nou thuis hard nodig. Ik vind het erg dat je vrouw zoveel verdriet heeft dat is heel moeilijk om iemand te missen en je kunt niks doen. Het belangrijkste is nou dat jullie elkaar hebben en dat jullie kunnen samenzijn en als je tijd hebt voor iets anders, dan is het pas tijd, wij weten hier allemaal ook wel dat jullie er zijn en blijven!! pootjes van je vriend Bert

 4. Ook wei hep ut lees daan oompie. Maar frauw sei dat we uit repek niet eggie fjoluk gaan reejaagere ๐Ÿ˜ฟ๐Ÿ˜ฟ
  Pootjes oompie๐Ÿพ๐Ÿพ

 5. Bert gelukkig dat we weer allemaal in ons gewone leven zitten!!!!
  Ik, Panda, heb toch wel 3 dagen nodig gehad om alles te verwerken!!! Ik had het ook erg moeilijk met al dat geknal!!!!
  Vandaag ben ik weer mijn gewone gangetje gegaan en eens achterom in de tuin gaan kijken.
  De dagen hiervoor heb ik alleen maar gegeten en geslapen.
  En nu???? Nu lig ik lekker bij mijn vrouw op schoot om knuffels in te halen!!!!

  Dikke knuffel van ons allemaal
  ๐Ÿ˜ฝ๐Ÿ˜ฝ๐Ÿ˜ฝ๐Ÿ˜ฝ๐Ÿ˜ฝ๐Ÿ˜ฝ๐Ÿ˜˜

  1. hoi Panda, gelukkig dat je nou weer jezelf bent geworden, daar heb je ook keihard je best voor gedaan met al dat slapen en eten! En nou heb je weer gefoel voor knuffels. En je kunt de tuin weer in, dat is ook belangrijk. Dat weet je toch dat je je eigen leven weer terug hebt en dat is het beste, poot van mij

 6. Hoi lieve Bert, ik snap wat je bedoelt. Ik wil ook eventjes rustig aan doen. Maar dan gebeurt er toch weer wat, al zo snel.
  Ik heb de laatste twee dagen bijna alleen maar geslapen. Eventjes met de veer gespeeld, gegeten, goed geknuffeld, naar de sterren gezwaaid en hรณps ik viel zo weer in slaap. Wegens alle gebeurtenissen en al dat lawaai en dat vuur.
  Ik hoop dat jij ook een beetje tot rust bent gekomen. Als je geen kitten meer bent (en dat zijn wij niet meer, toch?) moet je af en toe rustig aan doen.
  Lieve kopjes voor jou van Bolle.

  1. hoi Bolle, dat is waar jij bent geen kitten meer en ik ook niet dus dan is er meer tijd nodig om bij te komen. Panda is nou pas weer zichzelf las ik net. En Panda is ook geen kitten meer. Dus dan is het normaal als je een paar dagen nodig hebt om weer te worden die je was voordat de herrie begon. Mijn gefoel zegt toch rustig aan doen en dat doe ik en jij vast ook, kopje van mij

Reacties zijn welkom