De bijzondere rode kater genaamd Vlo

Vlo

Deze week wandelde Vlo over de Regenboogbrug. Zijn nieren waren stuk. Hij was de vriend van iedereen op het blog en we zullen hem missen. Ter ere van Vlo hier zijn verhaal uit mijn  vriendenboek Lieve Allemaal.

Ik ben Vlo, rare naam hè? Die had ik al toen ik vier jaar geleden hier bij mijn vrouw kwam wonen. Mijn huidige vrouw zegt dat ik eigenlijk Victor Lodewijk Olivier heet, en dat Vlo gewoon een afkorting is.

Foto

Ik heb eerst in Leiden bij andere mensen gewoond, maar daar ging er één van ergens anders wonen. Mijn toenmalige vrouw bleef alleen over en toen was het beter dan ik een ander thuis kreeg.
Waar ik nou woon, daar woonden eerst twee andere katten, dat waren Broddel en van der Zwart. Broddel was pas zeven jaar toen hij ziek werd en over de regenboogbrug ging. En van der Zwart was een stokoude zwerfster, die na vijftien jaar buitenleven opeens binnen wilde wonen. Ze was zwart, met een heel klein wit befje. Van der Zwart is twee weken voor Broddel over de Regenboogbrug gegaan. Eigenlijk wilde m’n vrouw geen katten meer, er is hier een hele muur met foto’s van “overderegenboogkatten”. Maar ja, toen droomde ze van haar moeder, en die zei “Kijk eens op Facebook”. En mijn vrouw heeft niet eens facebook. Zij morrend midden in de nacht achter de computer, en daar stond een foto van mij. Na een paar weken kwam ik dus hier. Mijn vorige vrouw komt best vaak op bezoek.

Dapper

In het begin was ik best een beetje schuw, maar nu, na vier jaar, kennen de meeste mensen me niet meer terug, zo dapper ben ik geworden. Alleen monteurs moet ik niet. Niezen en hoesten vind ik nog griezelig.

Mijn taak

Ik heb geen brokjesbal, ik vertikte het om daarmee te spelen. Kattenspeelgoed daar heb ik weinig mee. Ik hou meer van papier, dopjes van flessen en vooral van veren. Soms gooit mijn vrouw met brokjes, en daar ren ik achteraan. Dan moet m’n vrouw ze wel van me af gooien, anders vind ik het eng. Mijn vrouw is meestal thuis, maar dat komt omdat ze niet helemaal goed in elkaar gezet is, geloof ik. Ze heeft een scootmobiel en buiten loopt ze met krukken.
In huis heb ik een belangrijke taak die niemand anders kan en het is ook knap, zegt iedereen. Mijn vrouw heeft epilepsie, daar heeft ze last van als ze koorts heeft. Ik waarschuw haar als er een aanval aankomt. Ik begin dan heel veel aan haar gezicht te likken en aan haar arm te krabbelen zodat ze de dokter kan bellen.

Rammelen

Overigens horen mijn vrouw en ik allebei regelmatig Broddel nog hier. Hij lag vaak op de waslijnen, en dan rammelde de knijpers. Mijn vrouw hoort het gerammel. En ik ren nog steeds naar de badkamer of ik hem misschien kan zien, je weet maar nooit. Van der Zwart horen we nooit, waarom weten we niet.

27 thoughts on “De bijzondere rode kater genaamd Vlo

 1. Lieve Bert,

  Wat lief van jou om Vlo zijn stuk van het vriendenboek hier op je blog te doen, een prachtig verhaal en dit is zo mooi, want nu kunnen alle katten en mensen nog eens lezen wie die lieve Vlo was. Vlo was echt voor iedereen zo’n grote vriend en vrouwtje en ik zijn heel erg verdrietig en geschrokken dat Vlo is gaan wandelen over de regenboogbrug. Vlo weet dat we als grote vrienden van de club er nu voor zijn vrouw zijn om haar heel veel steun en troost te geven, We slaan alle poten en onze vrouwtjes en mannen hun armen om haar heen, nee we laten haar niet alleen in haar verdriet. Gisterenavond voor vrouwtje en ik naar ons Jippebed gingen hebben we samen naar boven gekeken en zagen Vlo al prachtige ster twinkelen net als onze andere vriendjes die een ster zijn geworden. Ik heb een hele grote zwiepstaart en pootzwaai gedaan naar vlo, vrouwtje heeft een knuf en zwaai gestuurd.

  Bert dank je wel hoor en een mooie dag voor jou en je vrouw. Knuf van vrouwtje en grote poot en kopje van je grote vriend Jip

  1. Hoi Jip en mevrouw Jip,
   Ik heb jullie zien zwaaien hoor, en ik heb terug getwinkeld. Maar ja, dat doen we hier allemaal, dus jullie weten niet wie ik was.
   Mevrouw Jip, er was hier ook een mevrouw die keel hard stond te twinkelen naar jullie, of ik dat even tegen jullie wilde zeggen.
   We hebben het hier goed, geen pijn meer, zoals zoveel hadden voor ze hier kwamen. Wat dat betreft had ik geluk ik voelde me alleen maar niet lekker.
   Thomas, Bram, Joerie en Boris zijn toffe jongens, daar kan je mee lachen!
   Er zijn hier ook veel mensen waarbij we op schoot kunnen kruipen, en ik heb mijn opa en oma al gezien, en al mijn voorgangers, het is dringen op hun schoot 🙂 .
   Bedankt Jip en mevrouw Jip, dat jullie aan mijn vrouw denken, jullie gaan van haar horen hoor, en ze houdt contact, maar nu kan je haar opdweilen. Onzin, want ik heb het goed hier, en ze heeft zoveel lieve katten en mensen om zich heen.
   Jip en mevrouw Jip, heel veel twinkeltjes van Vlo. tot vanavond!

 2. Dag oom vlo. Uwes benne niet meer sjiekies. Uwes moete wel uitkijke asse uwes een stjaatje oofurteekt hoor. Want ooma katrien kan foorbei sgeure oppe haar brommert mette me bjoertje aggerop.

  1. Ha die DorusPanter,
   Hier oom Vlo, je hebt gelijk ik ben niet ziek meer, en je broertje ook niet! Weet je dat dat ook al zo’n grote jongen is, alleen niet siemmees, en hij heeft een ronde bolle kop.
   Oma Katrien is een gevaar op de weg 🙂 , Maar ze scheurt net langs je heen gelukkig.
   Tante Catootje probeert haar langzamer te laten rijden, maar het lukt niet. De twee reuskatten zijn hier ook, dat zijn dikke vriendinnen geworden, en Sweety heeft het ook best naar z’n zin.
   Hé Dorus, fijn dat je mensen en jij er voor m’n vrouw zijn, wil je ze daarvoor kopjes van me geven? Oh wist je dat je broer hier ook goed kan voetballen? dus blijf maar goed oefenen.
   Een grote twinkel voor jou en je mensen van Vlo.

 3. Wat fijn Bert dat jij Vlo zijn stukje nog een keer plaatsen doet. Frau en ik zullen hem missen hier op de blog. En inderdaad wat ome Jip zegt alle pootjes armen kopjes om de vrouw van Vlo heen, zodat ze weet dat ze niet alleen is. Vlo isse nu een mooie ster zonder pijn. Die daar boven met de andere katjes achter de regenboogbrug de boel nu op stelten zet.

  Een heel zacht kopje van mij, Minnie

  1. Dag lieve Minnie,
   Hoe weet jij dat ik de boel hier op stelten zet ? 🙂 .
   Ik ben jullie zo dankbaar dat jullie mijn vrouw steunen. Ik heb het hier goed, maar zij moet alleen verder.
   Dat gaat haar wel lukken, want ik ken haar, maar nu even nog niet.
   Dag Minnie.
   Een twinkeltje van Vlo.

 4. Bert wat een mooi eerbetoon aan
  knappe, bijzondere Vlo!!!!
  We zullen hem nooit vergeten!!!
  Sterkte voor zijn vrouw!!!
  ❤😽

  1. Dag mevrouw Ceciel,
   Ik ben er ook supertrots op dat dit stuk hier staat, en ook blij voor mijn vrouw dat iedereen aan haar denkt.
   Dank u voor de steun aan mijn vrouw.
   Kop en twinkel van Vlo.

 5. Lieve Bert,

  en lieve mevrouw Vlo….
  Mij hart huil, mij hart foel ze traan. Mij lieve Vlo, katervriend van ons allemaal van ze eigen is nu ze mooiste ster. Hij twinkel en hij straal voor u lieve mevrouw Vlo. Hij straal ook foor ze vriendjes van ze blog want mij katervriend was er altijd van ze eigen. Hij liet ze vriendjes nooit in ze steek.
  Lieve Vlo mij hart foel dank dattie jou eigen heb geken. Dattie mij altijd gesteun heb en jij gaf mij eigen ook hellup. Iedereen heb nu ferdriet in ze hart.
  Assie mij kan hoore Vlo, wij laat jou vrouw nie in ze steek. Jip zeg het zo mooi, wij slaan ze poote of assie arreme heb, om jou lieve vrouw heen. Wij verwarm haar hart en wij steun haar. Maakie jou eigen geen zorrug, jij heb jou rust ferdien.
  Lieve Vlo, in mij hart stroom mij traan want jij ben niemeer bij ons. Van mij eigen mis ik jou…
  Dag lieve Vlo, dank jou wel foor alles wie jij ben gewees.
  En mij trooskopjes zijn foor mevrouw Vlo,

  Ook van mij vrouw, Floris en Zusje

  Loesje

  1. Dag lieve Loesje,
   Ik kan je horen hoor, en ook zien.
   Niet om mij huilen hoor, om mijn vrouw mag wel een beetje, want die is verdrietig.
   Heel erg bedankt dat jullie haar zo steunen.
   Jullie moeten de groeten van Bart hebben, wat is dat een fijne vent. Hij kan jullie, net als ik, in de gaten houden hoor. We zijn niet helemaal weg.
   Ik ben zo blij dat jullie er voor mijn vrouw zijn, dank jullie wel.
   Loes, blijf wie je bent, maar als je van de dierendokter af moet vallen, doe dat, hoe moeilijk het ook is. Ik wil je hier voorlopig niet zien, niet voor je tijd tenminste.
   Ik kan nu nog reageren, misschien mag ik dat in de toekomst ook nog wel eens, ik weet het niet, we zien wel.
   En bedankt voor de troostkopjes voor mijn vrouw, ze helpen haar.
   Dag lieve Loesje.
   Twinkelkopjes van Vlo.

 6. Snif snif, mooi om het verhaal van Vlo weer te lezen. Wat een bijzondere kater was Vlo. Het is fijn dat Vlo geen pijn meer heeft, in Regenboogland ben je niet meer ziek. Dag lieve Vlo. Voor vrouwtje Vlo heel veel knuffeltjes en kopjes van ons. Lieve groetjes Binti en Zooka.

  1. Hoi Binti en Zooka,
   Dank jullie dat jullie ook aan mijn vrouw denken.
   Voor mij is het goed, maar voor haar niet. Bedankt voor de kopjes en knuffels voor voor mijn vrouw, ze knapt er gewoon van op.
   Twinkelkopjes van Vlo.

 7. Lieve Vlo wat gaan we je missen, we genoten altijd van je verhalen hier op de blog, en zo leerden we je ook steeds een beetje beter kennen. En wat lief dat jij en je vrouw spontaan jullie hulp aanboden toen het in het begin niet zo goed ging tussen Juultje en Kruimel, jullie tips en advies hebben zeker geholpen. Je had altijd belangstelling in een ander lieve Vlo, en je boft dat je bij zo’n lieve vrouw mocht wonen. Je hebt gelukkig geen lijdensweg gehad Vlo dat geeft misschien een heel klein beetje troost. Maar het gemis is er zeker niet minder om. Een paar dagen geleden hadden we het er nog over dat we in het nieuwe jaar geen grote verdrietjes meer wilden en dat iedereen alsjeblieft gezond mocht blijven. Helaas Vlo moesten wij al snel in het nieuwe jaar afscheid van je nemen. Weet dat, zoals Jip al schrijft, we er voor je vrouw zijn, we slaan allemaal onze pootjes en armen om je vrouw heen, ze is niet alleen in haar verdriet Vlo. Wij treuren allemaal. En ‘s-avonds zien we een nieuw sterretje aan de hemel stralen en dan zwaaien we en denken aan jou en aan al die andere dieren die al voor jou over de regenboogbrug zijn gegaan. Je bent daar gelukkig niet alleen, al je vriendjes en vriendinnetjes wachten op je. Vlo het was fijn dat we je mochten kennen en dat we vriendjes waren. En je weet het “frends voreffer” Rust zacht lieve Vlo.
  Heel veel knuffels van Bas,Bjarne, Oliver, Kruimel, Bikkel en Juultje en van onze vrouw.

  1. Hoi Bende,
   Wat fijn dat we vriendjes geworden zijn, en dat onze vrouwen elkaar steunen. Je moet weten dat dat het voor mij ook makkelijker op maakt. Ik heb het hier prima, maar zij heeft verdriet.
   Ik kan nu nog reageren, ik weet niet waarom, misschien omdat ik net weg ben. Maar als ik kan zal ik het blijven doe als het nodig is. Waarschijnlijk niet zo vaak, want ik heb het hier nu al veel te druk met kennismaken, ook met Indy, en al jullie andere voorgangers. Bovendien ben ik nu nog dicht bij mijn vrouw, je kan haar toch niet zo maar in de steek laten, al is het niet meer zoals vroeger.
   Ik heb geen lijdensweg gehad, zoals jullie zeggen.
   Ik ben zo blij dat Juultje mag blijven bij jullie. Ik kijk erop toe dat het goed blijft gaan hoor, en ik hoorde mijn vrouw net mompelen dat Juultje nooit meer terug hoeft naar het asiel, wat er ook gebeurt.
   Om mij moeten jullie niet treuren hoor, al ben ik er best een beetje trots op, maar ik heb het hier goed, al was ik liever nog even gebleven. Maar het wel heel fijn dat jullie er voor mijn vrouw zijn.
   Heel veel twinkelkopjes, en ik houd jullie in de gaten! Vlo.

 8. Ome Bert wat een mooi eerbetoon aan kater Vlo. Hij schreef altijd mooie stukjes op het blog en nu is hij een 🌟 geworden. Hier vergeten wij hem niet, en Vlo is nu bij Tante Katrientje Poppy en alle andere die ook een ster zijn geworden. Wij wensen het vrouwtje van Vlo heel veel sterkte en we hopen dat als ze onze reacties leest dat Vlo een vriend van ons allemaal was .

  1. Hoi jullie daar bij mevrouw Sylvia,
   Mijn vrouw leest het hoor, maar zij kan nog niet antwoorden, daardoor doe ik het maar voor haar.
   Ze is best trots dat ik zoveel vrienden had en heb, en ik ook!!!!
   Ik vergeet jullie ook niet hoor, en als ik het kan horen jullie misschien nog wel eens wat van me.
   Geniet van het leven, en houd maar veel van elkaar.
   Twinkelkopjes van Vlo.

 9. Lieve Bert, wat een mooi eerbetoon was dat aan onze lieve Vlo. We zullen hem allemaal missen. Wij staan poot in poot om zijn familie heen. Rust zacht lieve Vlo.
  Ina en Floortje.

  1. Dag mevrouw Ina en Floortje,
   Dank jullie dat jullie aan mijn vrouw denken!
   geniet maar veel van elkaar,
   kopje van Vlo.

 10. Hallo Bert, wat een mooi eerbetoon aan Vlo. Om zijn verhaal nog een keer te lezen. Vlo was een bijzonder kat. Voor zijn vrouwtje een hulpkat. Het is toch knap dat Vlo zijn vrouwtje waarschuwt als hij denkt dat ze een epilepsie aanval krijgt.
  Gijsje en ik hebben ook genoten van de reacties van Vlo op de blog van Bert, Loesje en Dorus. We gaan Vlo missen.
  Maar zoals onze vriendjes en vriendinnetjes al schreven we staan met onze pootjes en armen om vrouwtje van Vlo heen.
  Vlo, je hebt nu geen pijn meer. En je gaat je andere vriendjes, die je voor zijn gegaan, weer zien.
  En voor jouw vrouwtje, kopjes en knuffels van Gijsje en vrouwtje.

  1. Hoi Gijsje en mevrouw Dinie,
   Dank jullie wel voor de reactie, Gijsje, ben jij dat grijswitte katje uit het boek?
   Oh dan lijk je precies op mijn voorganger Broddel, ik heb hem hier al ontmoet.
   Mijn vrouw was ook zo trots op me dat ik haar hulpkat was! ze zal nu zelf beter op moeten letten.
   Ik was liever bij mijn vrouw gebleven, maar ja dat kon nu eenmaal niet, maar ik houd haar wel in de gaten hoor, net als jullie allemaal.
   Bedankt voor jullie lieve reactie. Houden jullie maar heel veel van elkaar hoor.
   Misschien horen jullie nog wel eens wat van mij, ik moet nog een beetje uitvinden of het kan, alles is hier nieuw voor me, maar het is hier wel fijn.
   Dank je wel dat jullie aan mijn vrouw denken, dat heeft ze nodig!!
   Regenboogkopjes van Vlo.

 11. Hoi lieve Bert, wat fijn dat je het stukje over Vlo hebt geplaatst! Ik doe morgen ook iets schrijven, voor Vlo.
  Ik zal hem missen hier op de blog. Maar vast niet zoveel als zijn vrouw hem mist! Want als je heel lang samen in huis hebt gewoond is het ineens helemaal leeg als iemand een ster is geworden.
  Ik ga vanavond naar Vlo zwaaien. En we denken aan mevrouw Vlo, dat ze weet dat ze niet alleen is met haar verdriet.
  Lieve kopjes van Bolle.

  1. Dag lieve grote vriend Bolle,
   Ik neem de kans nog even waar, ik weet niet of ik nog lang kan reageren. Het mag omdat ik hier net ben, en zo onverwacht ben gegaan.
   Het is hier goed Bolle, en ik heb je gezien. Ik stond vlak naarst een grote ster die je kent, en we hebben samen getwinkeld. naar je.
   Bedankt dat jullie allemaal zo goed voor mijn vrouw zorgen. En ik ben er trots op je vriend geweest te zijn. Wat…..geweest te zijn …we blijven vrienden, en zien elkaar weer. Alleen voorlopig nog niet hoor!!!
   Lieve twinkelkopjes voor jou en je mensen van Vlo.

  2. daar heb je goed aan gedaan Bolle. Vlo was een bijzondere kater zeker en vooral voor zijn vrouw. Misschien dat hij zich aan haar nog kan laten zien, somss kan dat. kopje van mij

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *