Kater Bolle over als je buik te groot is

buikVaak lees ik dat katten moeilijke eters zijn. Dat betekent dat ze veel dingen niet lusten. Of dat ze snel last van hun maag krijgen.

Ik ben zelf een makkelijke eter, dat kan ik wel zeggen.
Ik lust bijna alles.

Lekker

Ik vind brokjes lekker, als ze maar niet te klein zijn. Want dan kan ik ze niet kauwen, wegens dat ik een vreemde mond heb. En als ik brokjes niet kan kauwen slik ik ze zo door, en spuug ik ze even later allemaal weer uit. Daarom krijg ik altijd grote brokken.
Natvoer vind ik ook heerlijk. Alle soorten eigenlijk wel. Alleen patee niet, want ik snap nooit goed hoe ik dat moet eten. Hoe kan ik nou een groot stuk dat er overal hetzelfde uitziet eten? Waar moet ik dan beginnen? Ik heb liever iets met saus of sjelei, met stukjes erin. Ik eet altijd eerst de saus of de sjelei en spuug de stukjes terug in mijn kom. Als ik alles saus opheb, eet ik pas de stukjes.
Het allerlekkerste vind ik stukjes rauw runderhart. Of stukjes rauw rundvlees, die mijn vrouw klein maakt. Dan eet ik meteen alles op, en ik sta al een beetje te dribbelen als mijn vrouw het klaarmaakt. Van de zenuwen, dat het zo lang duurt.
Snoepjes vind ik ook heerlijk. Ketisfeksjons, of Feliks Partiemiks, of antihaarbalsnoepjes, ik lust het allemaal.
Menseneten hoef ik niet. Mijn mensen eten vegetatie, dus nooit vlees of vis ofzo. Ik ben geen konijn, dus daar begin ik niet aan. Kaas is lekker, maar dat krijg ik nooit. En sjips lust ik ook.
Pas geleden had mijn vrouw een schaaltje met iets heel kouds erin. Ze zegt dat het eis heet, dat kan best. Ze had het eventjes op de grond gezet en voordat ze zag wat er gebeurde had ik er al een paar keer aan gelikt. Het was biesonder en ik vond het lekker. Maar mijn vrouw zei dat het eigenlijk niet voor katten is en pakte het van me af.
Hoe dan ook, ik lust dus bijna alles.

Diejeetbrokken

Behalve diejeetbrokken. Ik heb wel een miljoen soorten diejeetbrokken geproefd. Meestal lust ik ze een paar dagen en dan niet meer. Vaak zijn ze heel mienieklein, en zo kan ik dus niet eten. Of ze ruiken al meteen als de zak opengaat heel vies. Of helemaal nergens naar, dat is ook vaak zo. Dat is natuurlijk niet lekker, dan kan ik net zo goed steentjes uit mijn tuin eten. Of het vogelvoer. Dat deed Popje altijd, dan was het maar opgeruimd. Daar moesten mijn mensen altijd erg om lachen. Ik laat het voor de vogeltjes staan, die hebben ook honger.

Pillen

En toch ben ik al weer een tijdje op diejeet, ook al lust ik geen diejeetbrokken.
Toen ik steeds binnen moest blijven en een druksdruppel kreeg, ging ik ook meer eten. En van die pillen van de dokter, dat ik rustig bleef, nou daar leek ik wel een stofzuiger van. Eerlijk waar, ik at alles wat me voor de voeten kwam, ook dingen die ik eigenlijk niet lekker vind zoals mijn slankbrokken. En toch ben ik toen niet slank geworden, raar hè?
Mijn buik is te groot geworden, zeggen mijn mensen. Net als bij Loes. Dat vind ik niet hoor, dat de buik van Loes te groot is! Dat zou ik nooit zeggen, dat had de dierendokter gezegd. Ik vraag me wel af wat die er eigenlijk van weet!

Kauwen

Nu heb ik weer de brokken die Bert ook heeft, en ik ben al afgevallen zegt mijn vrouw. Maar ik heb geen honger gehad, gelukkig maar. Ik heb even gevraagd aan mijn vrouw om op te schrijven hoe die brokken heten, hier komt het: Hills Metabolism.
Ik heb ze eerder gekregen, toen moest ik er steeds van spugen omdat ik ze niet goed kon kauwen. Nu gaat dat prima, hoe dat kan weet ik niet. Zijn de brokken groter geworden, of ik heb ik meer kiesen en tanden gekregen?
Ik vind het prima brokken. Ze zijn best lekker, maar ook weer niet zó lekker dat je er steeds nog meer van wilt. Ik krijg een paar keer per dag een klein beetje natvoer, voor het lekkere. En een paar snoepjes tegen haarballen, want anders krijg ik daar weer problemen mee.

Krom

Tot nu toe gaat het goed met mijn diejeet. Ik vind het zelf nog steeds niet nodig, maar ik wil ook liever geen suikerklontjesziekte. Dan moet je steeds een prik, bah.
Ik wil ook niet dat ik niet kan plassen, dat mijn blaas dicht zit met een soort stenen. Dat kan bij katers, zeker als ze niet heel slank zijn.
En ik ben geen 10 meer, en het is niet goed voor je knieën en je rug als je een grote buik hebt. Mijn benen zijn al krom en mijn tenen ook. Omdat ik vroeger te weinig te eten kreeg, als beebie. Maar als ik nu te dik ben dan wordt dat erger, dan kan ik niet goed meer lopen.
Dus ik doe nu mee met mijn diejeet. Maar ik hoef niet helemaal superslank te worden, vind ik.
Volgens mijn vrouw hoef ik me daar voorlopig nog geen zorgen om te maken.

Wat wel fijn is van mijn diejeet is dat we ekstraveel spelen met de veer (nóg meer?! riep mijn vrouw) en dat we ekstraveel knuffelen.
Dat helpt, bij het slankworden. En zo kan ik het wel volhouden.
Hoop ik.

Vlo

Het is nog maar net een nieuw jaar geworden en er is al verdriet.
Kater Vlo, die altijd antwoordde op de blog, is een prachtige ster geworden.
Het ging heel snel, zijn nieren waren zomaar ineens kapot en konden niet meer gemaakt worden.
Vlo heeft vast al een hoop sterren gesproken en gezien. Hij is daarboven gelukkig niet alleen.
Maar zijn vrouw is natuurlijk superverdrietig en mist hem heel erg. Daarom wil ik haar heel veel kopjes sturen, om haar een klein beetje te troosten.
Ik mis hem ook, want Vlo schreef altijd, echt altijd! En hij stuurde me veren op, van vogels in zijn tuin. Ik zal me Vlo altijd blijven herinneren.
Tot ziens Vlo!

Je vriend Bolle

32 thoughts on “Kater Bolle over als je buik te groot is

 1. Ooom oomie bolle.
  Frauw begin hier ook al te saanikke datte me puikie bol wor.
  Ikke eet het duure huizmerruk fanne meneer appie met hein. De sallumzmaak. Ooooh oomie… die is so wekker. Ikke kjijg maar djie volle handjes purr dag. Ikke wus best meer hoor. Maar nee… se weigere meer te geef.
  Bjikfoer lusse ik bijna niet meer. Heeeel toeenaf eet ik een half bjikje moes van meneer deen. Ikke ga dan heeeel hard huiwen datte ik daar tjek in hep. En gekoolde fis blief ik ook niet meer. Laas kreeg ik een blokje en toen sjei ik bleh.
  Ikke hep nog nooi fjees gegeet🙀🙀 frauw seg datte se een keer een hartje gaat hale foor me.

  Oooh ikke finnut sjo siewig foor oom vlo oomie. En we hatte nog de jegeboogbjug diggetimmert.
  Pootjes oomie 🐾🐾🐾

  1. Nee toch Door, krijg jij ook al gedoe over je buik? Een grote buik is een teken dst je een volwassen teiger of panter bent, dat is juist goed! Ik zeg zelf altijd: je buik is net zo groot als je hart en je verstand. Daarom is mijn buik best groot, en daar ben ik trots op.
   Lust jij geen blikvoer? Mijn Molletje hield er ook niet van, en ik eet soms ook alleen maar de saus. Die is het lekkerste, en ik eet geen dingen die ik niet lekker vind.
   De hartblokjes zijn ook bij die Albert te koop, ze liggen gewoon bij het vlees voor mensen. Je kunt ze zó rauw eten, ik vind ze echt superlekker!
   Misschien had oom Vlo een heel klein gaatje gevonden tussen de planken die we op de regenboogbrug hadden getimmerd, Door. ik vind het zeker weten verdrietig voor mevrouw Vlo.
   Lieve kopjes en pootjes van je oomie Bolle, die supertrots is dat je ook een grote buik krijgt!

 2. Lieve Bolle,

  ooh wat schrijfie weer jou mooie verhaal maar van mij eigen doe ik ook schrikke. Hebbie ook jou diejeet. Hebbie diejeetbrokke voor jou buik. Oooh Bolle ik vin het errug. En mij vrouw heb mee geleeze en zij zeg Loes jij moet het op jou lijsje zette van jou tip. En ook dattie moet speele met jou veer Bolle.
  Mij vrouw let nu nog meer op mij gezond weeges Vlo. Van mij eigen moet ik eers ferwerke Bolle. Ik zeg jou eerluk en het is tusse ons gezeg en jij moet er ook van zwijge. Ik vin er niks aan. Van mij eigen vin ik mij buik goed en ik vin jou buik goed en ik vin alle buike van mij weereld goed. Mij vrouw zeg Loes het ga om jou gezond… Ik vin er niks aan, jij mag het gerus weete.
  Mij dieredokter vin het zo, hij heb ze eigen ermee gemoei en ik kwam voor mij oog. In mij kop werk het zo, mij oog is nie mij buik.
  Maar ik vin het wel knap van jou eigen Bolle dattie jou slankbrokke eet en dattie met jou vrouw speel en met jou veer. Jij ben goed beezig. Mij eigen is wel tros op jou en mij hart weet. Onze vriend Vlo is supertos op jou eigen. Ook al is hij nu ze mooise ster, hij ga jou eigen nie fergeete. Nooit nie. En wij ga onze vriend Vlo nooit fergeete. Wij mis hem en ze vrouw mis hem. Maar hij is nu ze eigen ster. Hij straal, hij geef onze harte licht.
  Lieve Bolle, van mij eigen mis ik onze vriend Vlo. Gistere heb hij ze eigen nog laate hoore van over ze Regenboogbrug. Mij hart ston eeve stil…
  Hij heb het er goed, hij hoef nooit geen slankbrokke. Assie een ster ben dan ben jij feederlicht van jou eigen en jij kan alles eete. Hoop dat onze vriend Vlo altijd bij ons blijf vanuit ze sterreheemel. Ook voor ze vrouw want zij moet ze mooise ster nu misse. Van mij eigen geef ik ook mij kopjes aan mevrouw Vlo. Zij heb het nu noodig Bolle. En jij krijg mij kopjes en mij snorhaar ruik naar sjips maar jij mag het nie ferklappe,

  Liefs van Loesje en ook van mij vrouw, Floris en Zusje

  1. Lieve Loes, ik vind jouw buik ook goed, en de mijne ook. Presies zoals je zegt, alle buiken zijn goed. Maar bij jou heeft de dierendokter zich ermee gemoeid, en mijn vrouw is bang dat dat bij mij ook gaat gebeuren. Maar ik denk dan: wat weet de dokter nou van MIJN buik? Mijn buik is van mij, en ik ben er trots op. En jij vindt jouw buik goed, nou dan is je buik goed. Zo zie ik dat.
   Maar mijn mensen zeggen ook, net als jouw vrouw, dat het voor mijn gezond is. Ik wil liever niet ziek worden, maar ik wil wel graag lekker eten. Dat is moeilijk, om dat allebei samen te kunnen.
   Want ik zal je een geheim verklappen: ik lust mijn sportbrokken al niet meer! Alleen als mijn vrouw er een paar andere brokjes doorheen doet, dan eet ik ze wel.
   Mijn vrouw zegt dat ik een druiloor ben, maar ik denk van niet. Ik denk dat als mijn vrouw zelf die sportbrokken proefde, ze ze ook niet meer wilde eten. Want je proeft gewoon dat je buik er veel kleiner van wordt.
   Zeker weten dat we Vlo nooit vergeten! Onze sterren blijven altijd bij ons, in ons hart en ’s nachts aan de hemel. Maar het is superverdrietig dat ze niet meer bij ons op aarde zijn, want dat was de allerfijnste tijd. Ik doe mevrouw Vlo ook kopjes geven, want ze doet Vlo natuurlijk heel erg missen. Een ster is prachtigmooi, maar hij geeft geen kopjes en knuffels.
   Dankjewel voor je kopjes met sjips-snorharen Loes! Ik verklap niet dat ik ze heb gekregen, maar het was presies wat ik nodig had, met die sportbrokken!
   Jij krijgt van mij hele lieve kopjes voor je gezond. Met kaassmaak, want kaas heeft veel vietaamienes. Je vrouw en Floris en Zusje mogen ze ook pakken. En mijn mensen sturen jullie allevier veel liefs.

 3. Hoi Bolle, wat een gedoe toch met dierendokters en onze buikjes. Loes heeft gelijk als je voor je oog kom , dan kom je niet voor je buik. Onze vrouw zegt dat Bikkel en Juultje ook (te) dik worden. Juultje wil de hele dag door eten, zodra onze vrouw opstaat gaat ze al miauwen, maar onze vrouw zegt dat ze al genoeg krijgt en sinds ze hier woont , dat ze dikke billen heeft gekregen. Bikkel wil graag net zo’n mooie buik als jij hebt Bolle, hij zegt dat hij “in training” is daarvoor. Maar wij geloven niet dat onze vrouw daar intrapt. Hij mag ook niet heel dik worden in verband met zijn astma, dat is dan niet goed.
  Ach Bolle, wij missen Vlo ook zo erg, hij was een goede en lieve vriend Bolle, en weet je wat een beetje raar of eigenlijk mooi is, sinds Vlo over de regenboogbrug is gegaan, gromt Kruimel niet meer naar Juultje. Onze vrouw denkt dat Vlo daar voor zorgt. Mooi hè. Bolle, Vlo zit net als al die andere dieren en mensen die over de regenboogbrug zijn gegaan voor altijd in ons hart, wij vergeten ze nooit. En wij hier op de blog troosten elkaar en de vrouw van Vlo, want dat doen vriendjes Bolle, we zijn er voor elkaar in goede en in slechte tijden.
  Heel veel knuffies van Bas Bjarne Oliver Kruimel Bikkel en Juultje en van onze vrouw.

  1. Hoi lieve allemaal, dus jullie vinden het ook raar dat als je voor je oog komt de dokter toch naar je buik kijkt? Ik ook. Altijd als ik bij de dokter ben moet ik op dat weegding. Ik wil helemaal niet op dat weegding! Meestal doe ik een truuk dat ik één poot op de tafel houdt, maar soms ziet de dokter dat.
   O, Bikkel ik ben nu best trots dat je net zo’n buik wilt als ik heb! Zal ik een geheimpje verklappen? Dan moet je goed eten en niet heel veel sporten. Dan komt het goed, dat beloof ik je.
   En Juul, heb je dikke billen? Eerlijk waar? Ik heb nog nooit een kat met dikke billen gezien, het lijkt me heel mooi en biesonder. Ik snap wel van dat eten, dat had ik ook toen ik hier net woonde. Als je op straat bent geweest kun je haast niet geloven dat er altijd eten is, daar moet je eerst aan wennen.
   Ja, wat is het leeg zonder Vlo hè? Daar moeten we allemaal aan wennen, maar vooral mevrouw Vlo natuurlijk. Ik vind het fijn dat we hier op de blog altijd aan elkaar denken en elkaar steunen. Dat we vrienden en vriendinnen zijn, dat is superfijn.
   En wat mooi dat Kruimel niet meer naar Juul blaast! Dat zal Vlo ook vast geweldig vinden. En ik ben ook supertrots dat jullie dat kunnen, Kruimel en Juul!
   Lieve Bas, Bikkel, Oliver, Kruimel, Bjarne en Juultje, jullie krijgen heel veel dikke (haha!)knuffies terug, ook voor jullie vrouw natuurlijk, van Bolle.

 4. Lieve Ome Sir Bolle, het was heel erg schrikken van kater Vlo. Mijn vrouwtje heeft het met Alonso meegemaakt en natuurlijk zijn ook wij er voor het vrouwtje van Vlo. Het is nooit leuk maar gelukkig zijn we hier op het blog er allemaal voor elkaar in goede en verdrietige tijden. En u bent ook al diejeet. Ik moet ook maar het is moeilijk nu. Ik heb Quinta en Quintino en die eten nu lekkere kittenbrokjes en die mag ik niet. Zij worden apart gezet zodat niemand die lekkere brokjes kan eten. Ik eet nu mijn gewone voer en als ik boven ben krijg ik een paar dijeetbjokjes dezelfde als u. Ze zijn lekker dus daar ben ik blij om. Maar ik vind het wel vervelend dat die dierendokters allemaal zo voor het diejeet zijn. Afvallen begjijp ik maar het moet niet te ver doorslaan. Ik ben een stevige mamapoes met rondingen en ik wil geen superslanke mama zijn met een sikspek.

  1. Dag lieve krullenmama Kyana, zeker weten dat we met zijn allen vrienden en vriendinnen zijn! Dat is superfijn, en ik ben er heel erg blij mee. Vlo blijft altijd in ons hart, net als alle andere sterren. Wat erg dat Alonso het ook aan zijn nieren had, dat zijn nieren kapot weg waren. Dat is heel verdrietig
   En moet jij nou ook al op diejeet? O, wat erg! Iedereen moet op diejeet, lijkt wel! Dat kan toch niet, dat we met zijn allen te dik zijn?
   Het belangrijkste is nu dat jij en je kindertjes gezond zijn, dan kan je daarna kijken of je op diejeet wilt, dat vind ik. En heb jij ook die brokken? Kyana, het is een geheim, dus sssstttt…. ik lust die brokken al niet meer. Ik moet nog een halve zak vol eten, daar kan ik wel een jaar mee doen! Vreselijk, ik moet er niet aan denken dat ik nog een jaar die brokken moet eten. Gelukkig maar dat jij ze lekker vindt, anders is het echt heeeeel erg moeilijk om op diejeet te zijn.
   En je hebt helemaal gelijk: gezond is fijn, maar ik hoef ook geen sikspek. Mijn vrouw pest me vaak en dan zegt ze dat ik een twelfpek heb, flauw he?
   Lieve Kyana, heel veel knuffels voor jou en je famielie en een klein kusje voor je beebies, van je ome Bolle.

   1. Oooh Ome Sir Bolle u geheim is veilig hoor en ik eet de brokjes als snoepjes maar of ik straks alleen deze brokjes eet? Ze hebben er ook natvoer van maar dan wil ik extra saus en of gelei

    1. Dankjewel lieve krullenbol, ik wist dat ik op je kon vertrouwen!
     En ik snap wat je zegt met die ekstra saus of sjelei, dat heb ik ook.
     Ik hoop dat het je lukt om af en toe met je beebies mee te eten, dat is het lekkerste eten dat er is!

 5. Hallo Bolle,
  Ik doe jij vanavond schrijf want wij krijgen dadelijk bezoek.
  Tot vanavond hoor, grote poot van je vriend Jip

  1. Hoi lieve Jip, je mag altijd schrijven wanneer je wilt hoor! Ik kan ook soms pas later schrijven, maar ik doe altijd antwoorden.
   Tot straks, en heel veel lieve kopjes voor jou en ook zeker weten voor je vrouw lieve kopjes om haar een klein beetje te troosten, van je grote vriend Bolle.

 6. Lieve Bolle
  Het is allemaal wat met die dieetbrokken he? Maar ons personeel moet wel aan onze gezondheid denken want ziek zijn is niet leuk!!!
  Onze vrouw heeft een paar maanden geleden nieuwe brokken voor ons gekocht en sinds we die eten hebben we minder trek in natvoer!!!!
  We kregen elke dag ieder een zakje natvoer en nu ieder de helft en zelfs daar blijft nog van over. En de brokken zijn niet aan te slepen!!!!!
  Snoepjes lusten we ook en het maakt niet uit welke, wij vinden ze allemaal lekker!!!
  En soms krijgen we een stukje kaas of een stukje ham dat is ook wel lekker!!!

  Wij zijn ook heel erg geschrokken van Vlo en dat hij nu een sterretje aan de hemel is!!!! Wij sturen zijn vrouw dan ook heel veel knuffels toe 🤗🤗🤗🤗🤗🤗🤗🤗🤗🤗🤗🤗🤗🤗🤗🤗🤗🤗🤗🤗🤗🤗🤗🤗
  Die kan ze nu wel gebruiken!!!!!

  Dikke knuffel van ons allemaal,
  😽😽😽😽😽😽😘

  1. Hoi lieve allemaal, ik lees al dat jullie ook makkelijke eters zijn! Een stukje kaas is heerlijk, maar ik heb het maar twee keer gekregen. Want GroteBeer, die hier voor mij woonde, was zó dol op kaas dat hij elke keer als mijn vrouw de koelkast open deed aan kwam dribbelen.Als ze even niet oplette at hij de kaas zo van haar brood af. ze vond het altijd heel moeilijk om nee te zeggen tegen Beer, dus nu probeert ze mij niet aan kaas te laten wennen. Wat hebben jullie voor brokken, die zo lekker zijn?

   Ik wil ook niet ziek worden, en een ster worden net als Vlo. Ik doe Vlo ook missen, maar ik zwaai ’s avonds naar hem. Alleen is dat toch heel anders dan toen hij nog hier op aarde was. Fijn dat jullie ook knuffels naar mevrouw Vlo sturen!

   Lieve Tica, Moby, Panda, Izzy, Belle en Dopey, jullie krijgen een hele dikke knuffel terug, een knuffel met een buikje, ook voor jullie vrouw natuurlijk, van Bolle.

   1. Dank je wel Bolle voor de lieve heerlijke knuffel!!!!!
    Onze vrouw heeft de brokjes bij Zooplus besteld ( eigenlijk uit nood omdat ze een acute hernia had)
    Ze heten Purizon en er zijn verschillende smaken van.

    1. Zie je wel dat buikjes goed zijn?!
     Ik heb van dat merk gehoord, ik zal mijn vrouw vragen of ze het ook een keer voor me koopt.
     En ik doe duimen dat jullie vrouw weer een beetje beter is! Mijn man kon vorige week niet rechtop lopen, en weten jullie wat mijn vrouw deed? Die moest lachen, erg hè? Ik niet, ik vond het een beetje eng. Hopelijk kunnen jullie je vrouw een beetje helpen!

 7. Lieve Bolle,
  Wat een gedoe is dat altijd he met de te bolle buikjes van de poezen. Te dik is natuurlijk niet goed voor het gezond, Je moet er dus een beetje aan werken, spelen met de veer met je vrouw. Dan komt het allemaal goed. We wensen je een fijne dag lieve Bolle. Je krijgt zachte kopjes en knuffels van Floortje, ook heel veel knuffels voor de vrouw van onze lieve Vlo, die zo’n mooie ster geworden is, wij missen hem nu al. Kusjes van Ina en Floortje.

  1. Dag lieve mevrouw Ina en lieve Floortje, ik vind bolle buikjes gezellig, eerlijk waar! Maar mijn mensen zeggen dat mijn buik nu echt te groot is voor de rest van mijn lichaam. Daarom krijg ik nu die spesjale brokken, en ik heb net ook weer keihard gespeeld met de veer! Maar het is wel zo dat ik ook graag lekker lig te doezelen. Ik kam niet de hele tijd sporten, vind ik. En ik ben geen kitten meer, dus ik moet ook genoeg slapen.
   Ik snap dat jullie Vlo ook missen, iedereen mist hem. Het is verdrietig dat hij een ster is geworden. En zo plotseling. Maar hij blijft er altijd bij horen, net als prinses Katrientje en beebiePop!
   Voor jullie allebei dikke(haha, wegens mijn buik!) kusjes terug van Bolle.

 8. Hoi Bolle.Ikke lees veel ofer dijeet brokken.En ikke heb ze ook gehad jaren geleede.Toen wasse ik wel op mijn gewich,gekome maar toen kreeg ik ook hooge suiker.So sie je maar weer,we hebbe allemaal iets anders nodeg voor onse buik en voor gesond.Ikke{Sparkle} krijg geen eens brokke meer.alleen happies,Wel in veel soortjes en smaakje want anders lus ik ze nie meer.En se sijn allemaal koolhiedraad arm/frei.vanweege me suiker.Bij mij wil da Nina ook datte mijn buik kleinerder gaat worre.Nou dan hat se mij maar niet die pillies foor me schildklier moete geven.Daar wert ikke siek van en werd weer te swaar.Toen heb ik geslape bij Nina en toen ik weer wakker was hatte ikke een dik verbant om mijn keel.Toen hoefe ik geen schildklier pillies meer,maar me buik bleef te zwaar,,,en nu krijg ik van mijn frauw prikkies 2 x per dag foor tegen me hoge suiker.Maar die prikkies foel ik nie.Mij lijf isse helemaal warrig door alles.En ik vin het niets eerlek dat Fynnie juist wel goed moet ete en hij lus niet veel van door ze pilliies.Hij heb 2 soorte brokke maar daar kanne ik nie bij.So gemeen want ik lus het bes.Me zus krijg ook wel brokke want die lus mijn natvoer weer nie altijd en sij kan ete wat se wil, ze krijg geen dikke buik.Ook nie eerlijk.Maar mijn frauw seg datte we alle 3 moete ete wat voor onse gesond is.Onse frauw geef me zus dan wel brokke als ikke niet erbij ben.En ikke houw nie van speele.Toen ikke nog een kitte was nooit geleert en toen ik met me zus bij onze frauw kwam woone wasse er veel speliegoed maar zelfs speele met onze frauw hoef nie.Ik ben er eerlek in.Fan bewege wor ik depressief seg ikke altijt
  Ik benne nu al moe fan deze schrijf.Wel wille ik nog segge:hele vele kopjes vanne ons alle 3 foor de frauw fan Vlo.So maar hoeps hatte hij nog een open stukkie bij de plankies fan de regenboogbrug gefonden en wert hij een ster.Wij sulle hem misse want hij deed altijd een mooie schrijf.Groete en een poot fan mijn =Sparkle{ook names me zus Muzette en broertje Fynnie en een knuffel van onse frauw}

  1. Dag lieve Sparkle, wat leuk dat jij me schrijft!
   Wat een gedoe met je lijf heb je gehad.
   En nog steeds, dat je prikken moet voor je suiker. Gelukkig maar dat dat geen pijn doet. En toen was je ook nog aan je keel geopereerd. Mijn Molletje had ook met haar schild-klier, wat een vervelende klier is dat! Logies dat je lijf warrig wordt van alles, dat snap ik best.
   Mijn vrouw zegt dat Pop, GroteBeer en mijn Molletje ook allemaal iets anders moesten eten, en dat ze vooral het eten van de anderen lekker vonden maar niet dat van zichzelf. Ik ben alleen als kat, maar ik denk ook dat ik het eten van anderen lekkerder zou vinden, zo werkt dat nou eenmaal.
   Toen ik net hier woonde at ik alles wat ik kreeg meteen op, omdat ik bang was dat het afgepakt zou worden. Nu laat ik gewoon staan wat ik niet lust.
   O, wat oneerlijk Sparkle, dat Muzetten en Fynn zomaar alles kunnen eten en niet een dikke buik krijgen! Dat zou ik ook wel willen, en jij ook. Het lijkt me heerlijk als je nooit een dikke buik krijgt en dat je toch steeds heel lekker kunt eten, zoveel als je wilt.
   Maar mijn mensen willen dat ik gezond blijf, en jouw vrouw wil ook dat jij gezond blijft.
   Dat is best lastig. Ik snap helemaal wat je bedoelt met spelen. Ik heb het ook niet geleerd, en ik vind veel speelgoed ook grieselig. Alleen mijn veren vind ik super. Maar ik wil ook slapen en doezelen en lekker liggen. Heb jij dat ook?
   Iedereen doet Vlo missen, want hij was superlief, en dat is hij nu als ster nog steeds. Maar het is toch anders. Ik denk dat we nog meer planken moeten timmeren, met zijn allen!
   Lieve Sparkle, je krijgt van mij een poot en een lief kopje terug, en ik doe je sukses wensen dat je gezond blijft. Fynn en Muzette krijgen ook hele lieve kopjes, en jullie vrouw krijgt een knuffel van mij, Bolle.

   1. Ja Bolle, lekker dutte vin ik heel fein.Ikke is blei datte jij me begrijp datte het nie leuk is als je zus en broer wel alles kunne ete en jij nie.Maar ikke heb wel lekkerderder happies dus ikke eet wel me bakkie leeg hoooooor.Doei friedje van
    ikke= Sparkle

    1. Dutte is zeker weten heerlijk, vooral als je je buikje lekker rond hebt gegeten!
     Heel veel lieve kopjes voor jou, lieve Sparkle, van Bolle, en je buik is vast prima, dat weet ik echt wel!

 9. Ik krijge ook een buikie. Nog geen diejeet brokke gelukkig! Nou doe ik dus vaker de trap op en af rennen. Dat helpt vast.

  Frau zegt dat je zui-nig op de veren van Vlo moet zijn. Als aandenken aan ons lieve vriendje. We zijn allemaal geschrokken, dat er toch nog een gaatje tussen de plank-jes zat 🙁

  1. Hoi lieve Minnie, gelukkig maar dat jij nog geen diejeetbrokken hoeft te eten. Eerlijk waar, er is niks aan, aan die brokken. Er zijn best veel brokken die ik superlekker vind, maar mijn vrouw zegt dat ik er dan te veel van ga eten. Dat ik geen stop heb. Waar zou ik een stop voor moeten hebben?
   Goed dat je de trap op en af rent, daar blijf je vast slank van!
   En mijn veren die ik van Vlo heb gekregen doe ik zeker weten altijd bewaren. Omdat ik ze van Vlo heb gekregen, die nu een ster is.
   Misschien is een plankje per ongeluk losgeraakt? Dat moeten we weer vast timmeren!
   Lieve kopjes voor jou van Bolle,

 10. Hoi Bolle wat fijn dat je nu je dieetbrokken wel.lust!!!
  Straks wiordt het weer lente en kun je net als ik weer wat meer naar buiten gaan!!!
  Ik verheug me daar erg op en jij vast ook denk ik!!!
  Zielig voor het vrouwke van Vlo, fijn dat we haar hier kunnen steunen!

  Liefs Ollie❣️😘😻

  1. Hoi lieve Ollie, eigenlijk vind ik sinds vandaag mijn brokken niet meer zo lekker. Ik ga steeds naar mijn vrouw, en ik kijk haar aan met mijn hoofd scheef. Meestal werkt dat wel, zeker als ik dan ook nog Priep? zeg. Maar nu doet ze net alsof ze niks merkt, erg hè?
   O ja, ik heb superveel zin in de lente, Ollie, net als jij! Heerlijk in mijn tuin scharrelen, in het zonnetje.
   Nu ga ik alleen eventjes naar buiten om naar de sterren te zwaaien. En naar de nieuwste ster Vlo. En ik stuur in gedachten kopjes naar mevrouw Vlo.
   Heel veel lieve zachte kopjes en neusjes voor jou en je mensen van Bolle.

 11. Hoi Bolle, hoe meer buik hoe meer er gebuikkroeld kan worden!! Is toch lekker? Maar ons vrouwtje zegt, dat als een buikje te groot wordt, dat niet gezond is. En we willen dat je nog lang blijft. Want het is al heel verdrietig van Kater Vlo.
  Gelukkig lust je je brokjes. Wij hebben de hele dag door brokjes staan en als we trek hebben, kunnen we daar altijd een paar van eten. In de ochtend en in de avond krijgen we nat voer. Dat vinden we altijd lekker en staan dan nog net niet te springen. Maar voor ons vrouwtje de bakjes op de grond zet, moet we eerst drie tellen op onze bips blijven zitten. Soms krijgen we snoepjes. En als vrouwtje een keer een stuk kaas uit de koelkast pakt, dan wil Binti altijd haar vingers aflikken. Ze heeft pas een keer een ienieminie stukje kaas gekregen, lekkkeeerrrr!!

  Lieve groetjes en knuffels, Binti & Zooka

  1. Hoi lieve Binti en Zooka, dat is helemaal waar, wat jullie zeggen van dat buikkroelen! Ik heb een piekoo belloo buik om te kroelen. Hij is groot en zacht en mijn haren zijn daar heel lichtoranje met een mieniebeetje krul. Mijn vrouw geeft vaak kusjes op mijn buik, heerlijk vind ik dat.
   Maar nu moet mijn buik kleiner worden, voor mijn gezond. Dat is best moeilijk, vind ik. Ik hou van lekker eten en lekker liggen. Ik doe ook wel sporten af en toe, maar niet zo veel. Ik heb net als jullie de hele dag door brokjes staan. Maar die eet ik bijna niet. Eten jullie ze wel allemaal op?
   Ik vind het knap dat jullie drie tellen blijven zitten, dat is echt een kunstje!
   Kaas is heerlijk, dat vind ik ook, maar het is niet goed voor mijn buik. Dat zegt mijn vrouw.
   Dank jullie wel dat jullie willen dat ik nog heel lang blijf, dat wil ik ook. En ook dat jullie nog heel lang blijven! Van Kater Vlo is zeker weten verdrietig. Hij is een prachtige ster geworden, maar ik vond het fijner toen hij nog hier op aarde was, vooral ook voor zijn vrouw natuurlijk.
   Jullie krijgen lieve groetjes en knuffels terug, met een beetje kaas erbij, van Bolle.

 12. Hallo Bolle,

  Hier ben ik weer, Vrouwtje haar bezoek is weer naar huis in het grote blik op 4 wielen. Ja ze moet meer dan 2 uur tuffen met de auto voor ze weer thuis is bij haar eigen poesjes ( Ja poesjes, zij heeft 7 poesjes, wauw wat veel he en ze verteld dat het een grote vrolijke club is. Vrouwtje zou ook wel zoveel poesjes willen om voor te zorgen, maar ik heb een grote poot hier in miauw stemmen, liever blijf ik alleen.

  Bolle het is me wat met dat dieeten van ons, zou het een ziekte zijn van allemaal te dik en afvallen. Je weet ik was ook een maatje teveel en Tante Ans vond het beter dat ik een Bontjas maatje minder zou worden voor mijn gezond zijn. Ikke heb goed mijn best gedaan en ook door de brokken die jij nu eet van de brokkenmeneer Hill’s. Het is bij mij heel goed gegaan hoor en Tante Als vind dat je niet mager hoeft te zijn, maar zo dat we minder kans hebben tot ziek worden of mankementen aan ons lijf. Hopelijk ga je het volhouden en ik zag dat je van je mensen wel een beloningkje krijgt iedere dag, zo kun je het volhouden. Kijk nu kan Lieve Loesje het van jou ook zien en snapt ze dat als zij gaat dieeten ze het ook kan.

  Vrouwtje is super trots op mij en weet je waarom. Toen de vriendin vandaag kwam had ik haar samen met vrouwtje al voor het raam zien staan, voor ze binnen kwam. Ik was helemaal niet weggelopen en had zelfs miauw gedaan, toen ben ik bij de deur gaan staan waardoor ze naar binnen zouden komen. Ze deden heel zachtjes en ook met praten. Ik bleef gewoon naar die vriendin kijken en wat denk je wat ik me toen toch deed. Ik vind die vriendin heel lief en ben naar haar toe gelopen en ik ging aan haar hand ruiken en ze mocht me aaitjes geven. Nou Bolle dat vond en ik zelf ook heel stoer van mij. Ze had verdikkeme heel veel kadootjes voor mij bij en ook lekkere snoepjes en ze mocht me die geven. Ik was wel erg moe van dat alles geworden en heb onder de eettafel liggen kijken en nog eens terug gewandeld voor een aai en daarna maar op het Jippebed gaan slapen. Vrouwtje zegt dat ik misschien toch over mijn grote angst heen kan komen en weer een klein beetje de oude Jip wordt. Het is wel zo dat ik nog steeds de Bach Bloesem drug gebruik, maar dit moet tot ik naar ons nieuwe huis ga en nog een poosje erna.

  Ja en dan het grote verdriet van onze grote vriend Vlo, Een paar dagen ervoor had vrouwtje ’s avonds een telefoontje gehad dat haar hartsvriendin was overleden en toen het bericht van Vlo. Nou vrouwtje had het helemaal gehad en was zo vreselijk verdrietig geworden, dat ze nu bij moet komen. Morgenvroeg moet vrouwtje haar vriendin vaarwel gaan zeggen voor haar grote reis. Ja ze is al over de regenboogbrug en een prachtige ster en Vlo had ons als een schrijf gedaan dat ze vrouwtjes vriendin al had ontmoet. Maar morgen gaat ze met andere haar lichaam naar ergens anders brengen. Ikke doe vrouwtje nu heel veel helpen met troosten . Kijk Bolle dat doe jij thuis ook met vrouw en man nu opa een ster is geworden.
  Ja her nieuwe jaar is niet zo goed begonnen vinden wij en nu moet het maar eens afgelopen zijn. en allemaal gezond en blij verder gaan met leven.

  Bolle ikke ga nu weer verder met mijn dutje want ikke ben toch wel van de moeie hoor.
  Veel knnufjes voor jou en je mensen van mijn vrouwtje en slaap kopje en poot van je grote stoere vriend Jip.

  1. Hoi lieve Jip, nu ben ik laat, omdat mijn vrouw nog weg moest. Maar je weet dat ik altijd antwoord, toch?
   Wat bem jij dapper geweest vandaag, kompliementen hoor! ik snap wel dat je wilt dat iemand rustig doet, dat heb ik ook. Ik wil het lietst dat iemand rustig zit en dan een hand uitsteekt, daar durf ik dan wel aan te snuffelen.
   Wat superfijn dat je ook nog kadoos en snoepjes kreeg, die mevrouw wist heel goed wat katten willen!
   Eet jij nu weer andere brokken, Jip? Niet meer de sportbrokken van Bert? Ik vind het echt geweldig knap dat je zo slank bent geworden. En gebleven, want dat is net zo moeilijk. Ik weet dat het goed is voor mijn gezond, maar ik vind eten ook zo lekker.
   En het was ook wegens mijn druksdruppel, en de pilletjes van de dierendokter. Daar kreeg ik toch een honger van… ik at nog net niet de kamerplanten, zegt mijn vrouw.
   O, ik hoop zo dat jij weer vrolijk en rustig wordt, Jip! Als je druppels daarbij helpen is dat toch prima? Als je een hele tijd niet meer bang bent geweest heb je misschien je druppels niet meer nodig. Als je in je nieuwe huis bent, met je tuin! Dan kun je lekker in je ren buiten scharrelen en naar allerlei vriendjes kijken en naar de bomen en het gras en de zon. Dat is heerlijk, dat vind je vast fijn.
   Wil je alsjeblieft je vrouw van mij een hele grote dikke zachte knuffel geven, zoals jij dat doet, met je pootjes aan haar gezicht? Omdat haar vriendin een ster is geworden, en Vlo ook? Wat verdrietig dat je vrouw haar allerliefste vriendin nu kwijt is hier op aarde. Sterren zijn prachtigmooi, maar ze zijn zo ver weg. Het is heel anders dan als iemand hier op de aarde is. Ook al zijn de sterren altijd bij je, je mist hoe het was.
   Ik weet zeker dat jij je vrouw goed kunt troosten. Maar verdriet gaat niet zomaar weg, hoe goed je ook kunt troosten. Het verdriet blijft altijd bij je, samen met de herinneringen aan hoe fijn het was. Ja Jip, er komen veels te veel sterren bij ineens.
   Ik doe vanavond naar de vriendin van je vrouw zwaaien, en naar Vlo. En naar opa,en alle andere sterren.
   En morgen doe ik aan je vrouw denken, en mijn mensen ook. We doen haar veel sterkte wensen, want het is een moeilijke dag voor haar. Ik stuur haar nu spesjale kopjes, met troost en steun. En als ze op zijn stuur ik nieuwe!
   Lieve Jip, en lieve mevrouw Jip, jullie krijgen allebei hele zachte lieve kopjes, voor Jip met een beetje stoer, wegens vanmiddag, van jullie grote en een beetje te dikke vriend Bolle. En mijn mensen sturen heel veel liefs!

 13. Lieve Bolle, vrouw en man Bolle,

  Ik mag van vrouwtje jullie heel veel bedankjes sturen voor alle steun knuffels.

  Je vroeg wat voor brokjes is nu eet, nou dat zijn nog steeds de sportbrokjes van Meneer Hill’s, kijk die kun je altijd blijven eten, want wat je miauwt, afvallen is al een grote klus, maar om dan op gewicht te blijven nog veel meer. Nu zegt Tante Ans, Jip je brokjes blijven eten en de zelfde hoeveelheid. Lijkt weinig maar we zijn daar nu aan gewend en het is heel voedzaam en alles wat we nodig hebben aan vitemetientes en andere dingen zit erin en het geeft een goed gevuld buike. Je miauwd het zelf al je hebt geen knor-knor in de buik. Maar ik krijg iedere dag 1 klein blikje natvoer van Almo, hier zitten geen granen, suikers en smaakstoffen in. Bolle dus puur het gezonde. Deze tip is van vriend Bert, krijgt hij thuis ook.

  Zo nu ga ik dadelijk Bert zijn blog lees en schrijf doen. Jij hele fijne dag samen met jou mensen en geef jij hen ook veel troost knuffels voor het verdriet van dat opa een mooie ster is geworden.
  Grote poot en kopje van je grote vriend Jip

  1. Dag lieve Jip, dankjewel voor je antwoord! Wat goed dat jij nog steeds die brokjes eet!
   Ik moest vandaag een paar keer spugen, wegens allemaal haar in mijn buik. Dus nu moet ik eventjes weer wat meer antiehaarbalbrokjes, zegt mijn vrouw.
   Jip, ik weet niet of je vrouw alweer thuis is, maar wil je haar zeggen dat we aan hasr gedacht hebben, en dat we nog steeds aan haar denken?
   Mijn mensen zeggen heel veel dankjewel voor de steun van jullie allebei! Ze zeggen dat jullie allebei superlief zijn, en dat is zeker weten waar!
   Heel veel lieve kopjes en pootjes van je grote vriend Bolle.

Reacties zijn welkom