Wat ik erfaar als oudere katerman

ouder worden

“Ben je ziek aan het worden?” vroeg mijn vrouw toen ik miauwde voor de zesde ochtendknuffel. Ze was ongerust. Dus toen kwam er een knuffel met gesprek.

Praten

Als katerman met erfaring in het samenwonen weet ik dat een vrouw soms alleen wil praten. Ze zit ergens mee, ze wil een gesprek maar dat betekent vooral dat  zij praat en dat ik erbij blijf liggen, dus tussendoor een brokje eten dat kan niet.  En nou was dat ook het geval. Gelukkig bleef ze aaien dat maakte het gemakkelijk om stil te liggen.

Veranderd

Ze begon met dat ik veranderd was de laatste tijd. Wegens dat ik meer aaien wilde en langer en ook soms ’s nachts knuffels en dat ik het moeilijker vond als ze twee keer op een dag achter elkaar weg ging. Ja, is allemaal waar. Maar wie krijgt er nou genoeg van superfijn aaien? Of van gezelligheid? Ik niet.

Als je een vrouw laat praten dan ontdekt ze vanzelf de antwoorden. Opeens wist ze het.  Ik was een seeniejor katerman en die hebben meer behoefte aan liefde.

Seeniejor

Ik wist natuurlijk al lang dat ik een seeniejor was.  Daar heb ik niks voor hoeven te doen, eerlijk is eerlijk. De ene dag na de andere gaat vanzelf voorbij en als je geen kitten meer bent dan word je vanzelf een seeniejor. Het betekent vooral dat je meer levenserfaring hebt. Je gefoel is dat je meer moet rusten en rieleksen. Ik bedoel eigenlijk vooral dat je meer gefoel hebt voor van alles. Dus herrie is moeilijker, en rust is belangrijker, en knuffels zijn fijner. En wegens dat ik naar mijn gefoel luister, kom ik dus ook meer knuffels halen.

Dus met ziek zijn heeft het niks te maken. Seeniejor zijn is juist iets moois. Want als je meer gefoel hebt, dan zijn de knuffels fijner. Dus ik heb al helemaal zin in mijn zevende ochtendknuffel.

14 thoughts on “Wat ik erfaar als oudere katerman

 1. Wij Tica en Izzy zijn ook 11 jaar dus seeniejor!! Wij herkennen jou gevoel Bert!!! Heerlijk rust en veel knuffelen vinden wij ook belangrijker nu!!
  Gelukkig weten de anderen hier dat ook en laten ons ook fijn met rust!!
  Soms wil Dopey wel eens met ons spelen want hij is nog jong (3) maar dan blazen we gewoon naar hem en dan begrijpt hij het wel!

  Dikke knuffel van ons allemaal,
  😽😽😽😽😽😽😘

 2. Hoi Bert, Bas van bijna 15 jaar wil het liefste ook rust, hij speelt niet en ligt het allerliefste de hele dag lekker in zijn mandje , alleen of samen met Oliver, zijn grote vriend. Knuffels vindt hij ook fijn, alleen oppakken en op schoot zitten niet. Maar als onze vrouw lekker naast zijn mandje gaat zitten en hem dan gaat aaien en zoentjes geven, vindt hij dat wel fijn en gaat hij spinnen. Hij maakt zich ook niet meer zo druk om dingen. Een heel verschil met Bikkel en Juultje, die nog jong zijn en actief. Toch vinden zij knuffelen ook heel fijn.
  Bert, hopelijk mag je vandaag genieten van een heerlijk rielekst dagje met veel knuffels.
  Van ons krijg je er alvast een heleboel, knuffels van Bas, Bjarne, Oliver, Kruimel, Bikkel en Juultje.

 3. Hallo Bert,

  Ja dat ik senior ben, (ja ik wordt in April 13 jaar) dat weet vrouwtje wel, maar ze zegt wel vaak Jip je lijkt net een jonge kater hoor, ik ben nog heel speels en race een paar keer per dag door het huis en speel ook best veel met mijn speeltjes of samen met vrouwtje/ Maar vrouwtje merkt dat ik het ook steeds moeilijker ga vinden om veel en lange tijd van de dag alleen te zijn. Ze zegt we worden veel aanhankelijker en hebben veel meer behoefte aan knuffelen. Dus gelukkig is dat niet ziek zijn en anders is het beste medicijn veel knuffelen en we hoeven niet naar de witte jassen.
  O ik kan ook heel goed luisteren, vrouwtje moet altijd als het avond is een gesprek met mij doen en ikke hoef alleen maar te luisteren, zij klets de hele dag van zich af en dan is het weer goed, maar net wat jij miauwt ze doet in de tijd van tegen mij kletsen heel zachtjes knuffelen. Is de beloning voor een goed luisteren zegt ze.

  Weet je wat vrouwtje zegt, dat ik ook omdat ik senior ben meer ga miauwkletsen.
  als vrouwtje aan mij wat vraagt of gewoon even wat vertelt doe ik terug miauwpraten, is gezellig hoor, maar ik ben nog helemaal niet van de dementen, want vrouwtje weet hoe je dan bent. Haar katers Japie en Joris die alle 20 jaar zijn geworden, waren ook steeds de kluts kwijt en zo weet vrouwtje dat ik nog helemaal gezond in mijn bolletje ben.
  Zo nu gaat het dadelijk weer licht worden en kan ik aan mijn dag taakjes van controleur vriendjes kijken beginnen. Nou ik vind dat een super leuke taak en ik heb gehoord dat er bij ons nieuwe huis ook veel vogelvriendjes zullen zijn.
  Bert maak er een mooie dag van en van vrouwtje een knuf. Grote poot en kopje van je grote vriend Jip

  1. hoi Jip jij hebt langer erfaring met seeniejor zijn dan ik, dat leer ik nou. We hebben dezelfde dingen alleen jij praat meer, misschien komt dat nog dat ik dat doe. Ik zeg altijd wel wat als mijn vrouw thuis komt dan sta ik bovenaan de trap en zij staat dan op de trap te luisteren en als ze zegt “ik heb je gehoord Bert” dan ga ik naar de huiskamer. Maar dat deed ik altijd al geloof ik. Wat gaaf dat je nou al weet dat er straks weer vogelvrendjes zijn dan ben je een erfaren kijkkater. poot van je vriend Bert

 4. Ikke benne nog 0 jaar oompie. Pas oofur 4 maant ben ikke 1.
  Sjoms poink ik. Offf qen in door hut huis. Maar ikke kjuffel ook heeeeeel gjaag.
  Ikke sjaap nu ook graag snagts oppe poote fan frauw hihihi

  1. hoi Dorus ja dat is waar jij bent een jonge kater dan ben je een junior. Zo heet dat. Juuniejor. Wat lief dat je bij je vrouw slaapt!

 5. Hallo Bert , ik ben Kiara en de oudste in huis met mijn 13 jaar. Leeftijd vind ik een getal. Ik slaap meer en ik snurk praat in mijn slaap maar ik kan ook een kitten zijn met vooral een laserlampje. Knuffelen is fijn altijd fijn en ik geniet daar enorm van.

  1. hoi Kiara, dat snurkpraten doe ik soms ook ik was vergeten het te zeggen ik wist geeneens dat het met leeftijd te maken had. Wat knap dat je met het lampje zo atleeties bent dan blijf je in conditie dat is belangrijk. pootje van mij

 6. Lieve Bert,

  jij weet van mij eigen ben ik ook seeniejor en mij erfaring is dattie het ben foordat jij er errug in heb. Van mij eigen ben ik rustig van mij natuur maar assie seeniejor ben dan wor jij nog meer rustig. Van mij eigen moet ik op mij gewich lette Bert, mij dokter heb het gezeg. En mij groonies niesziek. Assie ouwer wor is jou gezond belangrijk maar van mij eigen vin ik mij eete en mij verkering het aller aller belangrijks. In mij kop is alles nog goed. Mij broer Floris is suuper seeniejor en hij wor steeds meer deement van ze eigen. Maar hij is soms ook offie ineens ze kitten is, dan issie ze eigen kwijt. Dan ga ik wel hellup geeve want Bert assie seeniejor ben kan jij ook dinge ga fergeete. Hij heb nu ons om ze eigen aan vast te houwe en van me eigen ben ik ook mantel poes. Dat kan assie veel erfaring heb…

  Jou Loesje

  1. hoi lieve Loesje, ja dat is zo jij bent ook seeniejor en je hebt er ook veel erfaring mee. Maar ik vind jou gezond heel belangrijk Loes, dat je verstandig eet, en goed slaapt dan kunnen we het langste verkering houden. Wat fijn voor Floris dat je voor hem kunt zorgen en dat hij houvast aan je heeft, hij fergeet dan wel maar hij fergeet niet dat jij er bent en dat is weer fijn. je Bertje

 7. Lieve Bert, je bent een heerlijke senior knuffelkater. Floortje is ook senior, ze is erg op haar rust gesteld en af en toe wil ze ook wel even spelen met het zachte balletje of propjes papier. Of op patroelje in de gang naar de lift, dat doen we dan wel samen. Wij als baas en vrouw zijn ook heel senior, dus houden we van rust en regelmaat, gezellig bankhangen, praten tegen Floortje en knuffelen met haar. Fijne dag lief poezenvriendje en kusjes en knuffels van Ina en Floortje.

  1. hoi Ina en Floortje dus bij jullie thuis zijn ze allemaal seeniejor dat is gezellig want dan wil iedereen langzaam aan en rust en knuffels, dan heb je hetzelfde gefoel voor de dag, pootje van mij

 8. Hoi lieve Bert, ik heb dat ook, dat ik seeniejorkater ben. Dat ging langzaam, het was niet ineens. Maar gewoon dag voor dag, en dan ben je op een dag geeen kitten meer.
  Als je nog jong bent heb je veel tijd nodig om te spelen en dingen te leren, maar als je ouder bent weet je al best heel veel en speel je minder. Dus dan heb je meer tijd over om te eten, slapen en knuffelen. Zo zit het, het is best logies.
  Daarom krijg je vaak ook een beetje meer buik als je ouder wordt. Want daar zit je eten in, maar ook alles wat je geleerd hebt en alles wat je meegemaakt hebt.
  Beer en mijn Molletje werden ook steeds knuffeliger toen ze ouder werden, en ik ook. Pop was altijd al een klein aapje dat steeds knuffels wilde, en hij is maar 13 geworden, dus of hij NOG knuffeliger geworden zou zijn weet ik niet.
  Maar knuffels zijn heerlijk, en je mag er zoveel van als je wilt zonder dat je er dik van wordt, dus vraag er maar zoveel als je wilt, Bert, dat doe ik ook!
  Lieve knuffelkopjes van Bolle.

  1. hoi Bolle dat is waar het gaat langzaam en dan opeens is het zo. Ik heb ook meer buik gekregen, en toen ik op dieejeet ging toen had ik lege vacht dus het lijkt of ik een buik heb en toch is dat niet zo. Dat zie ik bij een kitten nooit. Als Beer en Mol en Pop knuffels wilden en jij ook, ja dan ga ik dadelijk nog wat knuffels vragen, dat foel ik nou, kopje van mij!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *