Kater Dorus over knalle, diejeet en oom Vlo

DorusDaar ben ik weer. Iedeween een gewukkig nieuwejaar!! Oooh mijn mensen waren  eggiewaar supermeegatjots op me dat ik so kalm door boemskienagt heen ging.

Ikke hoorde wel steets BOEM en KNALLLL maar ik bjeef sitte. En asse bewooning kjeeg ik een noepie. Of ik ging met me pauwfeer pele. Die isse gwoot!! Die feer isse heel zierluk. Enne komp uit hut kontje fanne fogul.
Dusse erregens woop er een pouw mette kaale kont. Want frauw sei datte er een hoop feere ware.

Laat eten

Ikke kjeeg wel pas heel waat me eten. Halluf 7 pas. Ikke wasse daar sjo booz op dat ikke evve nies wau. Sal se were!! Maar ja… as gesonde howwantse kaatur kjijg je tog wast fanne knorrend maagje. En ikke hep me gesonte eetwust fanne MamsieLoesje (koeskoes) erft. Dusse ikke ging maar eete hihihi.

Diejeet

Oofer mamsie gespjook… sei moet op diejeet. Mamsie moete kiewoos affalle.
Dusse iedeween… geef mamsie niet meer dan fijf garnaale en/of tien tooneine. We moete stjeng sjijn. Eg!! Mamsie moet opereer worde. Snik snik. Eers stoole se me knikkers, enne nu wille se mamsie haar kiesjes heppe.
Ikke seg staa op tege deese dieffe!! We moete één front forme. Laate we de stjaat opgaan mette spandoekjes dat we dit nie meer pikke.
REEFOOLUSIE!!
Nau zat ikke laas mette mamsie te pjate. Datte ik ging kijke foor diejeetnoepies.
Oooooooh mamsie wert loeikwaat oppe me. Se wil toktokkaasnoepies. Ikke mag dat fiese woortje diejeet nooit meer segge.
Geen diejeet
GEEN DIEJEET

Oom Vlo

Ikke kjeeg affeloope donnerdag inne afont een innernetbjief. Fanne frauw fan oom Vlo.
Ikke was net mein karspiejaamaa aan hut aantjekke en froech offe het foorlees kon worre. DorusOom Vlo was sjiek worde. En hij moest gaan sjape ommedat de dokker hem niet meer beetur kon maak.
Me bekkie begon te twille en me oogjes werre nat.
Ikke sat teege frauw maar oofur datte we foorige week nog de reegeboogbjug hadde digttimmert. Ikke kjoop teege frauw aan en begon saggies te snikke.
Oom Vlo… ikke hep uwes maar ses maante kent. Maar het waare wel ses feine maanten. Ikke sjal uwes misse.
Tot ooit!!

Dorus

21 thoughts on “Kater Dorus over knalle, diejeet en oom Vlo

 1. Lieve Dorus, wat een mooi stukkie heb je weer geschreven, wat goed dat jij niet bang was voor die knallen. Kruimel was wel heel erg bang, ze wist niet hoe ze moest zitten of liggen, ze wilde zelfs niet eten, ook geen lekkere snoepies. Juultje was net als jij niet bang en Bas ook niet, maar ja, die hoort het niet want die is een beetje doof. De rest schrok wel maar was niet zo heel erg bang. En diejeet is echt niet leuk Dorus, dan mag je geen lekkere hapjes meer of lekkere snoepies, dus dat is niet zo leuk voor Loesje, hier moeten Bikkel en Juultje ook een beetje gaan oppassen zegt onze vrouw, Bikkel krijgt al net zo’n buik als Bolle en Juultje krijgt dikke billies. En om Vlo zijn we allemaal verdrietig Dorus, wij snappen ook niet hoe hij toch door de regenboogbrug heeft kunnen gaan, we hadden de brug met zijn allen zo goed dichtgetimmerd. Hij heeft waarschijnlijk toch een klein gaatje kunnen vinden. Gelukkig troosten en helpen we elkaar hier op de blog. Dat helpt een klein beetje. En we steunen de vrouw van Vlo en slaan onze pootjes en armen om haar heen, en zoals je zegt ooit zien we elkaar weer.
  Heel veel knuffies van je dinnetjes Kruimel en Juultje, en je vriendjes Bas,Bjarne,Oliver en Bikkel

  1. Ooooh wat sjiewig foor tante juul. Missjien moete uwes ook sjoon mooie pauwefeer hep.

   Frauw seg datte ik een tienertonner aan hut worre ben. Ikke ben al uit me kittenreiskooi gegroeit🙀🙀 enne ik ben nog een kitten🙀🙀

   Ikke fin hut errug datte oom vlo nog een gaatje fon bij de jegeboogbjug. Hat niet moog beuren😿😿

 2. Hallo Dorus,

  Wat ben jij een stoere katermans zeg, Jij was helemaal niet bang van al de boems en knalle van wat hele rara mensensnuiten maken, nou van mij krijg jij daar een hele grote poot voor hoor, Ik hou helemaal niet daar van en vind het reuze eng. Vrouwtje doet voor mij altijd drugjes druppels door mijn hapjes en dan ben ik ook niet zo bang. SSTT wel niet door vertellen hoor want we snoepen wat af van drugjes. Maar Dorus het helpt dat we dan niet zo bang zijn, kijk ome Bolle moest ook drugjes nemen voor de renovasie en dat heeft ook goed geholpen gelukkig.
  Wij gaan MamaLoes met z’n alle met de poot om elkaar heen heel goed steunen en het niet hebben over allerlei lekkere hapjes, kijk dat is niet fijn. MamaLoes moet dan net als Ome Bert, Ome Bolle en ikke dieetbrokken eten. Nou zijn die brokjes heus wel lekker hoor, maar het is toch anders.
  Ikke en vrouwtje zijn ook heel veel geschrokken dat Ome Vlo plotsklaps heel ziek is geworden en zijn koffertjes moest inpakken om op reis te gaan over de regenboogbrug, maar Ome vlo heeft ons allemaal al wel een schrijf gedaan dat het goed met hem is en dat hij heel veel vriendjes van ons al heeft gezien.

  Lieve Dorus vrouwtje roept dat ze weg moet om werkjes te doen voor onze hapjes en ik moet aan mijn huistaakjes beginnen. Vrouwtje en ik doen hier alles samen hoor en als jij heel groot bent mag jij dat ook thuis gaan doen, nu nog maar een poos de donderstraal uithangen, want dat hoort ook bij het jonge katerleven.
  Dorus fijne dag en je krijgt van tante Jip knufjes. Grote poot en kopstoot van Ome Jip

  1. Oooooh dusse ik mag nie tege mammie segge datte ik nog 10 sakkies wekkere noepies hier hep wigge?
   Ooooh ikke sjal dat niet segge hoor, anners wil mamsie al me noepies heppe. En dat mag se niet, want se moet affalle.
   Ikke swijg wel datte ik sakkies noepies hep.

 3. Hoi Dorus wat ben jij een Stoere Katerman dat je zo goed de boemdeboensdag/ avond hebt doorstaan knao hoor en zeker voor omdat het voor jou de eerste keer was!
  Jij bebt ook zorgzaam en mee levend voor mama Loesje en voor het vrouwke van Kater Vlo!
  Heel lief van je!!!

  Knuffel van je vriendje Ollie😘

  1. Ooooh dank uwes. Mijn mense seide ook datte ikke een stoere swarte panter ben hihihi.
   Oooh oom ollie… uwes mag mamsie geen noepies geef hoor. Ajjeen diejeeteete. En niet tege mamsie segge datte ik heel feel sakkies noepies hep.

  2. Eggiewaar… ikke was sjupersjoer!! Ikke hoorte hut en keek, maar ikke wiep nie weg. Erg he datte mamsie oppe die jeet moet😿

 4. Héé psssst, lieve Dorus, daar ben ik nog even. Ik heb gehoord dat ik, heel soms, even nog wat mag zeggen. Niet vaak hoor, maat ik ben hier BoodschapKater geworden.
  OmaKatrien vraagt of je haar hengeltje al gevonden hebt. Het staat ergens in een hoekje op het balkon.
  Als MammaLoesje dan op bezoek komt en ze heeft heel erge honger, mag je voor haar het allerkleinste visje uit de vijver beneden vangen. Maar echt het allerkleinste visje hoor, als snek!!
  Wil je iedereen bedanken dat ze zo lief zijn voor mijn vrouw? En laat dat kleine gaatje in de Regenboogbrug toch maar open, want als ik op aarde had moeten blijven was ik nu heel erg ziek geweest. Niemand kan erdoor als het niet nodig is.
  Namens iedereen hier moet ik jullie bedanken dat jullie naar ons zwaaien! Dag Dorus, ik weet niet wanneer ik weer wat mag zeggen, zeker niet vaak, maar als ik het kan, dan horen jullie van me.
  Twinkelkopjes van oom Vlo.

  1. Uwes hat niet weg moog gaan oom vlo😿😿😿
   Ikke hep geen hengel fint🙀🙀
   Ikke wust ook geen fis meer. Isse bah. Me bjokkies fanne meneer hein sjijn feel wekkerderderder

 5. Lieve Dorusss, wat knap dat je niet bang was voor het vuurwerk. Hier was het stil tot oudejaarsavond. Net nadat de klok had geslagen was er hier vuurwerk. Voor de oudere was het niet zo spannend meer omdat er hier geen hard vuurwerk werd afgestoken en om 01.45 uur was het stil. Ik was ook niet echt bang, en mijn vrouwtje had mij gesegd dit was een rustige oudejaarsnacht. Maar ze heeft toch een pesiesie getekend dat ze hoopt dat het vuurwerk verboden gaat worden. Kater Vlo was heel erg sjikken en mijn vjouwtje weet wat het is als de niertjes kapot zijn en niet gemaakt kunnen worden. Wij wensen de vjouw van Vlo veel sterkte en sturen vjeel tjoostknuffels. Ome Vlo smal niet vergeetjes worden. Oooh en Dorusss djieet is een moelijk onderwerp hoors. Ook Kyana moet op djieet en mijn vrouwtje segge het lijkt wel modes iederjeen moet slank sjijn. Hier moet vjouwtje hardse gaan werkjes doen en haar stem klinkt jaar en ze is aan de nies. Vind ik niet leuk . Leg ik te kjoelen en nies nies . En ze hebse nu veel sjakdoekjes, en daar mag ik de niet mee pelen.

  1. Ooooh hep sjoonfrauw niessiekte? Ooooh mij frauw ook!!! Se seg datte se er niet fan af komp!!
   Ikke fon dat boemskie sjoms wel mooiiiii. Maar nie awwe. Sommige ware eggiewaar wuid. Maar tog bjeef ik binne hihihi.

 6. Lieve Doorie,

  wat zeggie nou teege iedereen behalfe teege mij eigen 🙀🙀🙀 Hebbie nog tien zakkies kaasnoepies ligge en mag mij eigen ze nie eete en nie weete! Mij buik tril van mij begeerte en mij ferlange. MammaLoesje heb het toch al zo moeiluk van jou oom Vlo en mij lieve vriend. Hij kijk nu mee ofer ze Reegeboogbrug en wij moet hem misse. Willie dat jou MammaLoesje straks door ze gat van ze Reegeboogbrug geprop moet worre van uitmergeling….
  Ooooh ik vinnut moeiluk van mij woord dat mij eigen NIE uit ga spreeke. En mij kiese moet eruit… En mij beebie wil ze REEFOOLUUSIE!
  MammaLoesje moet nu bijkoome en ferwerke.
  Mij hart is wel tros dattie jou boemsie zo goed ferdraag. En dattie jou eigen groote maat heb.
  En dattie zo lief ben foor jou oom Vlo, jij weet hij lees altijd mee van ze eigen.
  Mij hart mis hem, hij begrijp mij eigen…
  Kannie ook nie fijf zakkies misse….

  Koes koes van jou MamaLoesje

  1. Ooooh mamsie… die reefoolusie doet ikke foor uwes mamsie. Eg. Ommedat ikke wil datte uwes uw kiesies hauwe moet.
   Heppe ik egwaar 10 sakkies noepies? Ooooh mamsie… datte hep uwes fast furrkeert geweze!!! Eg

 7. Dag lieve kleinegrote jongen, wat ern stoere teiger ben je toch, dat je niet bang was van al dat geknal! Gelukkig maar, want bang zijn is helemaal niet fijn.
  En weet je wat ook niet fijn is? Een diejeet. Ik weet er alles van, eerlijk waar. Ik kreeg ook die brokken van je oompie Bert, maar toen moest ik ineens weer spugen. Omdat er allemaal haren in mijn buik zaten. Dus nu krijg ik eventjes andere brokken door mijn diejeetbrokken heen. Gelukkig maar, want die zijn wél lekker.
  We doen met zijn allen je MammaLoesje helpen, Door. Dat ze eerst weer gezond wordt van het niesen, en dan van de kiesjes en dan van het diejeet. Ik doe al steeds mijn snoepjes verstoppen, die kan ik dan naar haar opsturen als ze op diejeet is!
  En ik mis oom Vlo ook, Door. We missen oom Vlo allemaal, en we denken allemaal aan zijn vrouw. Maar soms is iemands lijfje zó kapot dat het niet meer gemaakt kan worden. En dan is het tijd om een ster te worden. Want je hebt dan nooit meer pijn of misselijk of moe of wat dan ook. Maar het blijft altijd superverdrietig.
  Lieve siejameezepanterjongen, je krijgt heel veel lieve kopjes en pootjes van je oomie Bolle, die altijd supertrots op je is, dat je zo mooi bent van buiten en van binnen!

  1. Ooooh uwes gaat uwes noepies aan mamsie geefe? Ooooh oooh🙀🙀🙀
   Oooh oomie… datte gaat in haar puikie hoor🙀🙀🙀
   Mamsie wasse weer boosjes net oppe me. Eg!! Se kwam eragger datte ik nog 10 sakkies noepies hep in huis. En nu wil ze toktokkaas noepies. Ikke weet niet wie ut furtelde. Ik niet… want ik sei ut aween tege andere. Ikke was stil tege haar.

   1. O Door, ik snap MammaLoesje wel hoor, met die noepies! Want als je op diejeet bent, dan krijg je soms best zin in iets lekkers. Daarom ga ik mijn noepies naar je mamma opsturen. Misschien leest MammaLoesje mee, dat ze het weet van de tien zakkies. Anders zou ik het ook niet weten.
    O ja, en die veren zijn geweldig hè, ik vind ze ook helemaal super!
    Heel veel lieve kopjes en pootjes weer voor jou!

 8. Lieve Dorus,
  Wat stoer van jou dat je met al dat knallen niet bang bent geweest!!!
  Maar kwam dat door die pauwenveer??? Want dan gaan wij die ook halen de volgende keer!!!
  Oei en je hebt Mama Loes boos gemaakt??? Dat zal ze je zeker wel vergeven want je wil natuurlijk het beste voor haar!!!!
  Ze heeft het ook moeilijk nu met de operatie van een kies, waarvan ze niet eens meer wist dat ze hem had!!! En dan bemoeit de dokter zich ook nog met haar buik!!!!!

  We kunnen ons voorstellen dat je gehuild hebt om
  Ome Vlo……..zo erg en zo verdrietig!!!!!
  Maar hij zal altijd over je waken!!!!!

  Dikke knuffel van ons allemaal,
  😽😽😽😽😽😽😘

  1. Eg mefeauwtante ceciel… die feer isse sjo pannent!!! Ikke hep aween perongewuk een feer geknak hihihi.
   Maar frauw sei datte die nog goe is😸😸
   Ennnn ikke hep reserfe fere. Ook fanne die pouw.

   Mamsie wasse weer boosjes op me. Ikke wil aween maar affesjanknoepies koop foor haar. Maar sei wil kaastoktok.
   Maar daar komme fan aan!!!

   Pootjes 🐾🐾🐾

 9. Hallo Dorus, hier met Gijsje. Ik heb mamaloes niet verteld van die 10 zakjes snoepjes!! Zijn die toktokkaassnoepjes lekker? Ik wil het best wel eens proberen. Vrouwtje vraagt waar jouw personeel ze koopt? Wel jammer dat mamaloes op dieet moet. Maar je hebt vast en zeker ook lekker dieet- eten. En dan halen ze haar ene kies er ook nog uit. Dat is toch erg!! Dan kan ze alleen nog maar zacht eten!
  Ik was ook niet bang voor vuurwerk. Maar nu knalde ze bij mij ook niet zo hard. Alleen om 12 uur werd er hard geknald. Dat vond ik niet zo leuk.
  Verdrietig dat Vlo over de regenboogbrug is gegaan. Maar vrouwtje zegt dat Vlo nu geen pijn meer heeft. We moeten met alle vriendjes en vriendinnetjes en ons personeel vrouwtje van Vlo maar heel veel kopjes en knuffels geven.
  Kopjes en dikke knuffels van Gijsje en vrouwtje

  1. Mijn frauw haalt deze noepies bij meneer dirk van den broek. En se sijn errug wekker hoor.

   Ikke swaai steets naar boofe toe. Ikke doet niet aan koppies. Ikke swaai ook naar poppy elleke dag 🙂

Reacties zijn welkom