Waarom ik soms ekspres niks doe met een potlood

potlood

Ik  speel graag met een potlood. Echt waar. Leuk spul. Alleen soms kan ik er helemaal niks mee. En dat doe ik er ook niks mee. Ook niet even. Maar dat is thuis moeilijk.

Rollen

Wanneer ik het potlood ontdekte, weet ik niet meer. Maar wel hoe dat ging. Er lag iets op de grond en toen ik er op tikte met poot, ging het de lucht in. Eerlijk, eerst vond ik het eng, maar toch ook leuk. Dus ik tik harder, BAM. Dat potlood ging een hele andere kant op. Ik weer BAM. Potlood weer ergens heen dat je denkt hoe kan het. Dus toen pakte ik het met mijn voorpoten vast en ik ging ermee rollen en toen ging het potlood nergens meer heen.
Dus sindsdien speel ik af en toe met een potlood. Lekker, ik win altijd. Dan speel je leuk.

Zin in

Nou komt het. Mijn vrouw vindt ook dat ik leuk speel. Dus ze wil ook dat ik met het potlood speel als zij er zin in heeft. Maar dan heb ik geen zin. En dan moet je met een vrouw samenwonen, hoor. Die blijft vragen. Vaak ook met een hoge stem, net of ik doof ben en alleen dat kan horen.
Als katerman speel ik niet op verzoek. Spelen is een persoonlijk gefoel. Je hebt het of je hebt het niet.  En als ik het niet heb, dan doe ik dus net of het potlood er niet ligt en  of ik niks hoor. Zo eenvoudig kan het zijn.

Nacht

Maar eerlijk waar, als het nacht is en ze ligt in bed te slapen, dan ga ik naar de huiskamer om het potlood een tikje te geven. Even kijken wat er gebeurt. Maar dat doe ik dan alleen omdat ik het zelf wil, anders niet.

23 thoughts on “Waarom ik soms ekspres niks doe met een potlood

 1. Hallo Bert,

  Bert het is niet leuk om altijd samen met vrouwtje te spelen en zeker niet als ik moet. Als vrouwtje het echt wil dan ga ik erbij zitten en laat haar al het werk doen en ik ben de toeschouwer en voor de leukerigheid voor vrouwtje doe ik dan af en toe ook wat. Maar als ik zin heb om samen te spelen, nou dan hebben we samen veel plezier hoor en dan doen we het ook lang.
  Ik speel ook heel graag zonder vrouwtje en al mijn speeltjes liggen overal door het huis. Ja dat vind ik fijn en ik weet precies waar alles is. Er was in het begin toen ik hier woonde dat vrouwtje erg van de opruimerige was. Ik had alle moeite gedaan om overal speeltje te leggen en mijn muizen te verstoppen, ging zij de allemaal weer bij elkaar op een hoop leggen. Nou toe heb ik vergadering gedaan met vrouwtje dat dit niet de bedoeling is en ze alles hoort te laten liggen. Als ze met brommetje de stofzuiger al mijn haren gaat opruimen dan mag ze mijn speeltjes even bij elkaar leggen, maar ik zit dan op de tafel of een stoel streng toe te kijken of ze alles weer op de plek terug legt. Sapperdeflap ik ben anders veel teveel tijd kwijt om het te hebben zoals ik het wil en dat gaat van mijn kostbare tijd af van al mijn dutjes en zo zijn niet de huisregels hoor.
  Sinds ik hier woon heb ik veel minder tijd om met mijn muizen door het huis te racen. Ik heb met Bolle afgesproken dat wanneer ik in mijn voor altijd huis woon we weer gaan Formule 2 Bolle-Jip gaan doen. Het huisje is verdraaide klein vind ik en als ik dan zo zou racen zou ik overal tegen aan knallen. Dat gebeurd toch wel zonder racen. Vrouwtje en ik knallen vanzelf wel vaak tegen elkaar aan of ik sta op de verkeerde plek en zitten mijn poten onder die van haar. Maar goed nog 3 maanden behelpen en dan wonen we hier niet meer. Ik zal heus mijn vriendjes in de tuin erg missen, want dat is zo leuk en daar zit of lig ik o zo vaak naar te kijken en ik mekker er dan flink op los en mijn staart maakt overuren met zwiepstaarten. Vrouwtje zegt dat we bij ons nieuwe huis ook vast veel nieuwe vriendjes zullen hebben, want er zijn veel bomen en struiken en het huis is in een dorpje waar ook wel eekhoorntjes en konijntjes zullen zijn. Zo Bert al is het nog heel vroeg van de dag, ik moet stoppen met schrijf doen, want vrouwtje moet weer vroeg de deur uit voor mijn eten te verdienen. Nou gisteren was ze naar zo’n reuze grote winkel geweest waar ze ook planten en bomen verkopen, Wauw vrouwtje kwam thuis met tassen vol met hapjes voor mij, maar ook o zoveel voor mijn tuin vriendjes. Wij hebben dus de eerste tijd geen honger en knor in de buik hoor.
  Bert een fijne dag en hopelijk is er weer wat leuks te meppen tegen je potlood. Knuffels van vrouwtje en grote poot en kopje van je grote vriend Jip.

  1. hoi Jip soms doe ik dat ook dat ik mijn vrouw laat spelen en dan kijk ik, net als jij. Maar dat vindt ze dan toch niet leuk genoeg. Het is voor jou en je vrouw nou wachten op het nieuwe huis en je weet nou al dat het er fijn gaat zijn met meer ruimte om te rennen en een tuin en vast weer andere vriendjes om naar te kijken. Ik woon zelf helemaal niet groot maar voor mij is het goed, dan snap ik alles en ik kan bij mijn vrouw in de buurt blijven dan heb ik een gefoel van zekerheid, dat is voor mij belangrijk. poot van je vriend Bert

 2. Dag lieve Bert,
  Wat een mooi blog heb je weer geschreven. Floortje is het helemaal met jou eens: er wordt alleen gespeeld als zij zin heeft. Baas en ik proberen haar wel eens over te halen om met het zachte balletje te spelen, zij kijkt dan met een blik van “wat doen die twee dat leuk, die kunnen goed spelen hoor”, nou Bertje dan is voor ons de lol er snel af hoor. Maar jullie hebben wel gelijk, jullie hoeven niet op commando leuk te zijn, Alleen als jullie het zelf willen. En zo is het en niet anders. Floortje gaat straks naar de witte jas, controle van haar bloed voor de niertjes en nageltjes knippen. Ik ben er een beetje zenuwachtig over Bert, ik hoop zo dat alles stabiel gebleven is. Ga je pootje draaien voor Floortje? Fijne dag lief vriendje en kopjes en knuffels van Ina en Floortje.

  1. Lieve Floortje, ikke ga op mijn rug liggen en dan kan ik met al mijn teentjes draaien. Hopelijk is alles snor bij de witte jassen. Poot en kopje van vriendje Jip

   1. Lieve Jip, het heeft geholpen hoor, pootjes draaien, Floortje was zelfs een beetje dikker geworden, haar nierfunctie was heel goed, zelfs een beetje verbeterd, plasje ook schoon, baas en ik zijn zo super blij. Kopje en Knuffel van Ina en Floortje

  2. Lieve Floortje, wij gaan met zijn zessen pootjes draaien, hopelijk gaat alles goed bij de witte jas.
   Knuffies van ons allemaal

   1. Lieve allemaal, bedankt voor jullie pootjes draaien, alles was goed bij de witte jas, nierfunctie was prima, zelfs een beetje verbeterd, plasje was schoon, en Floor was war dikker geworden. Ik ben zo blij dat alle vriendjes zo meeleven, keigoed van alle vriendjes en dinnetjes.

  3. Ik doe ook mee met pootjesdraaien, en ik heb hele brede poten dus dat telt dubbel!
   Lieve kopjes van Bolle.

   1. Dankjewel lieve Bolle, jullie steun heeft goed geholpen, nierfunctie was prima, zelfs een beetje verbeterd, plasje was schoon en Floor was een beetje dikker geworden. Ik bedank jullie allemaal , fijn om zoveel vriendjes te hebben. Kopje en knuffels van Ina en Floortje

    1. Heel erg bedankt voor de updeet, en wat superfijn dat alles zo goed is met Floortje! Gefeeliesieteerd!
     En ik snap dat Floortje nu weer haar eigen luchtje terug wil hebben, dat is toch het fijnste luchtje.
     En vrienden en vriendinnen, dat is het allermooiste dat er is!
     Veel lieve kopjes en knuffels van Bolle.

  4. pootjes voor Floortje!! het is best spannend en moeilijk om dan te wachten en dat u niks weet van hoe is het nu. Ik snap heel goed dat u zenuwachtig bent. Komtu straks ook zeggen wat de uitslag was? heel veel pootjes erbij!!

   1. Alles was goed lieve Bert, de steun van jullie allemaal heeft keigoed geholpen, zo fijn om zoveel vriendjes en dinnetjes te hebben. Floortje was een beetje dikker geworden, de nierfunctie was zelfs wat verbeterd en heel goed, haar plasje ook. Baas en ik zijn zo opgelucht, over 4 maanden weer controle. Floor is zich nu helemaal aan het wassen, al die vreemde handen op je lijf, brrrŕr. Knuffels van Ina en Floortje

    1. wat een goed nieuws is het, zelfs wat beter dan de vorige keer!! Ik snap best dat ze zich nou wast dan ruikt ze weer naar zichzelf. pootje van mij

 3. Lieve Bert,

  van mij eigen heb ik nog nooit met mij vrouw ze potlood gespeel. Ik geef er niks om. Soms sla ik wel mij vrouw ze pen van taafel. Dan liggie in mij weg of ik ga er boove op ligge.
  Jij heb heelemaal gelijk, jij bepaal van jou eigen offie speel of niet. Speele is persoonluk, het kom van jou eigen gefoel of het kom niet. Bij mij eigen kom het meestal nie. Maar ik kan wel heel goed naar mij vrouw kijke assie foordoe hoe zij ga speele. Dan beweeg sellufs mij snorhaar nie.
  Mij vrouw vin dat ik meer moet speele, van mij maatje meer. Ik geef er niks om Bert. Soms ben jij een poes en hebbie andere behoefte. Maar ik ga er wel ofer nadenke want jij kom er toch nie onderuit

  Jou Loesje

  1. Zo is het presies Loesje spelen is persoonluk, het is gefoel. En als je meer moet spelen wegens je gezond dan heb je iets nodig waar je gefoel ja tegen zegt. Dat kan ook soms want ik vind het lintje leuk maar ook weer niet altijd. En het moet wel op mijn plek liggen dat heeft Jip ook. Dus dat kan ook helpen. Het is voor je gezond Loes dat is belangrijk!! je Bertje

 4. Hoi Bert, wij spelen als we er zelf zin in hebben. Alleen Bas speelt nooit, dat heeft hij nooit geleerd. Bikkel en Bjarne slaan soms , net als Loesje, de pen van onze vrouw van tafel. Soms vinden we het wel leuk om met de speeltjes en onze vrouw te spelen, en soms spelen we liever alleen. Of als onze vrouw de krant leest, op de krant springen dat is ook een leuk spelletje. Maar het allerleukste is om lekker te wieuwen met een wieuw speeltje of kussentje, dat is ook het fijnste om alleen te doen. Dat zijn we haai.
  Knuffels van Bas,Bjarne,Oliver,Kruimel,Bikkel en Juultje.

  1. Hoi Bas, Bjarne, Oliver, Kruimel, Bikkel en Juultje, ja wiewen is super maar persoonlijk vind ik het geen spelen wegens dat het bij mij vooral dan gebeurt dat ik wil rieleksen en dat doe ik dan. Wat leuk dat jullie spullen van je vrouw als speelgoed kunt gebruiken dat heb ik haast nooit, poot van mij

 5. Ooooh oompie bert. Ikke peel soms mette een karreton rietje. Datte is so weuk!!!! Eg.
  Offf ik peel met een sok. Off me teddiebeer. En nau mette fere 😸😸

  1. dat ken ik allemaal niet Dorus, behalve een sok en daar kan ik niks mee. Ik find je een hele veelzijdige katerjongeman.

 6. Hoi Bert, dat blijft toch een raadsel, waarom vrouwen soms persee willen dat je met iets speelt. Terwijl je daar helemaal geen zin in hebt, of het speelgoed gewoon stom vindt.
  Mijn vrouw koopt weleens dingen voor me en dan gaat ze heel entoesjast zitten doen ermee. Daardoor weet ik eigenlijk al meteen dat ik er geen zin in heb. Of ze heeft iets gekocht dat katten lekker vinden ruiken. Dat hebben ze gezegd in de winkel, maar ik ben natuurlijk geen “katten”, dus ik vind er niks aan. En weet je wat ze dan doet? Ze houdt het steeds onder mijn neus. Ja, alsof ik niet kan ruiken! Meestal doe ik mijn hoofd dan wegdraaien, dat maakt wel duidelijk hoe ik erover denk.
  Of zit mijn vrouw heel druk te doen met balletjes en veren en muizen en ik klim gewoon op bed en ga slapen. Is dat duidelijk, of is dat duidelijk?!
  Die hoge stem ken ik ook, net alsof je een beebiekitten bent. Soms vind ik dat superfijn, en praat ik ook terug. Maar alleen als ik dat wil.
  Spelen moet je leuk vinden, daarom heet het spelen.
  Ik ben tot de konkluusie gekomen dat vrouwen soms niet goed luisteren, en ook best eigenwijs kunnen zijn. Als kat ben je toch heel anders!
  Lieve kopjes van Bolle.

  1. hoi Bolle, jij bent heel duidelijk thuis en dat is dus ook nodig en nog is het niet duidelijk genoeg!! Hoe kan het!! Dat heb ik dus met fotomaken soms. Dan draai ik mijn kop weg moi dat is duidelijk en dan gaat ze toch door met vragen met die hoge stem. Misschien is het met een man gemakkelijker, maar dat weet ik zelf dus niet, kopje van mij

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *