Loesje vertelt assie schrik van het nieuws…

nieuws

Soms begin jou nieuwe jaar en moet jij wenne. Jij wil jou nieuwe jaar leere kenne en jij wil rustig beginne. Van me eigen heb ik u vorige week fertel van mij probleem met mij maatje meer.

Aan mij maat

Mij dokter zeg dat ik aan mij maat ben, hij heb het gezien op ze weegschaal. Van mij eigen wil ik mij leeve nie laate lijde door mij  getal op mij weegschaal. Gelukkig heb u mij allemaal u beste tip gegeeve. Mij hart foel dankbaar zijn maar mij buik foel nog
steeds mij weerstand. Assie het aan mij eigen fraag dan hoef het nie. Mij dokter wil het, hij vin mij buik te groot. Dan hebbie wel jou eigen dielemma waar jij mee worstel. Jij ben er druk mee.
Dan kom jou vrouw ineens en zij zeg, Loes er is iets gebeur en zij geef mij zachte knuffels. Van mij eigen gaf ik wel mij kopjes maar mij ene tand ruik ze onraad. Assie maar één tand heb dan kan jij er wel veel mee. Mij vrouw zeg Loes jou lieve vriend kater Vlo is over ze reegeboogbrug gegaan. Dan sta jou nieuwe jaar stil, van jou ene op jou andere moment. Van mij schrik kon ik mij geluid nie meer maake. Mij traan liep uit mij oog van mij verdriet.

Mij vriend Vlo

Jij fraag jou eigen meteen af in welk jaar jij ben beland? Selluf heb ik er geen ferstand van maar mij hart schrik assie zo moet beginne. Hoe kan jij jou jaar beginne assie jou vriend af moet geeve.
Vlo was mij lieve vriend van mij blog. Assie blogt dan schrijf jij verhaaltjes. Mij vriend Vlo heb ze allemaal, geleeze. Hij was van ze eigen een wijze katerman, hij heb mij eigen geholpe met mij sessuweele foorlichting. Hij gaf iedereen ze tip en hij was vriendeluk. Van me eigen vin ik vriendeluk zijn belangrijk. Jij kan ook blaase maar wat hebbie dan. Jij ferplaats alleen jou lucht en jij koop er niks foor.
Mij vriend Vlo was harteluk en hij was ze eigen bescheide katerman. Hij heb ook mee gedaan met mij hoedjessjoow en hij was trots op ze eigen, spesiejaale hoedje. Het was mij Vlo Hoedje, jij kan ze nerregus koope. In mij hart hoop ik dattie ze hoedje nie fergeete is toen ie over ze reegeboogbrug  ging. Maar misschien hebbie het voor ze vrouw, Mevrouw Vlo achter gelaate. Assie Vlo een beetje ken dan weet jij, hij heb ze hart van goud. Ze hart heb het altijd goed gedaan, het waare ze niere. Ze niere waare stuk, dan kan jij niemeer ferder.
In mij hart geef ik mij trooskopjes aan Mevrouw Vlo. Zij heb het nu noodig.

Be-trek-ke-luk

En daar zit jij dan met jou maatje meer. Jou traan stroom uit jou oog en jij denk waar ben ik van mij eigen mee beezig? Jij ben druk met jou gedoe van jou getal op jou weegschaal. Jij weet nie offie saardiene of jou paaling bij jou visboer moet bestelle. Jij wil jou plan maake maar dan maak jou leeve ze eigen plan.
Mij vrouw zeg, Loes alles is be-trek-ke-luk. Als poes denk ik daar toch ofer na. Wat stel mij maatje teveel foor assie hoor dat jou goede vriend over ze reegeboogbrug is gegaan? Jij kan wel zegge, ieder heb ze eigen ding maar in mij hart zit nu mij ferdriet. Assie zofeel emoozie heb dan kan jij nie aan jou maatje meer gaan werreke.
Mij dokter moet maar wachte met ze kielo, van mij eigen vin ik mij groote buik best be-trek-ke-luk. Mij vrouw maak ze eigen wel zorruge, zij wil nie dat mij buik straks ofer mij grond sleep. Ik geef er niks om, mij hart moet nu eers ferwerke. Dan kan jij al jou visssoorte goed gebruike. Kwaaliteit van mij leeve vin ik nu belangrijk. Mij jaar is nog nieuw genoeg foor mij andere dinge.

Mij gezond

In mij hart weet ik, van mij eigen moet ik wel aan mij gezond denke. Mij Bert zeg het, mij vriende en mij vrouw ook. Mij Doorie is bang en hij ferstop nu ze kaasnoepies. Maar ik zeg u eerluk, ik vin het moeiluk.
nieuwsJij kan wel jou heele leeve op jou visgraat bijte maar wat hebbie eraan? Straks doe jij het ineens niemeer net als bij mij vriend Vlo. Offie nou op jou visgraat bijt of in jou sappige makkareel. Van me eigen kies ik dan wel voor mij makkareel, jij moet er wel jou beste van maake. Mij vrouw zeg, Loes jij ben zo een boergondiese poes. Ik geef er niks om, jij ben wie jij ben.
Mij vriend Vlo heb gezeg dat niemand van ze vriende over ze regenboogbrug mag koome. Hij heb wel gelijk, wij heb al genoeg verdriet. Soms kijk ik naar mij sterre buite, mij lichtpuntjes aan mij heemel. Dan foel ik mij liefde stroom door mij hart. Jij foel wat jij ferloore heb en dat jou liefde nooit oferga. Jij moet het akzepteere en jou eigen leeve weer gaan zoeke. Maar jij heb tijd noodig. Tijd om jou plan weer met jou eigen letters te schrijve. En om jou vriend Vlo los te laate want jij mis hem…

Loesje

20 thoughts on “Loesje vertelt assie schrik van het nieuws…

 1. Lieve Loesje, wat een mooie blog heb jij geschreven. Ik had traantjes in mijn oogies. Zo mooi stukkie over onze vriend Vlo, wij missen hem hier heel erg. En die dokter die wacht inderdaad maar even. Als je vol emozie ziet kan je ook nog niet even op diejeet. Daarvoor moet je weer rust hebben in je leeve, Loes. En trouwens, te mager is ook niet goed hoor. Je moet nog wel in je velletje passen. Dus niet te veel gaan afvallen hoor. Alleen wat nodig is voor je gezondheid. Anders herken ik je niet meer. Wij hebben gewoon een rubens lijf Loes, dus een beetje rond mag wel. Ik moet nu stoppen want mijn vrouw moet naar haar werk en alleen mag ik niet op de kompjuter. Heel veel knuffies van je dinnetje Kruimel en ook van mijn broers Bas, Bjarne, Oliver en Bikkel en mijn zusje Juultje.

  1. Lieve Kruimel,

   Oooh mij pak is van mij hart assie mij eigen zo goed begrijp. Dank jou wel lieve Kruimel en jij heb gelijk. Jij kan nie aan jou maatje werreke assie jou eete noodig heb foor jou ferwerke.
   Van mij eigen wil ik ook mij eigen blijfe Kruimel. Jij ben wie jij ben en mij eigen is rond van mij buik. Mij emoozie van mij vriend Vlo ga nu foor en mij hart vin het moeiluk mij ferdriet.
   Dan moet jij eers jou eigen ding doen en dan kan jij weer ferder zien. Maar jij heb gelijk. Jou velletje moet wel blijfe passe anders zie jij er nie gezond uit. Assie jou vel mee moet sleure ga jij nie gelukkig worre.
   Jij ben een poes, jij begrijp mij eigen. Jou maatje is belangrijk en jij foel jou eigen pas goed assie er nie op hoef te lette.
   Foor mij vriend Vlo denk ik nu wel aan mij gezond maar mij maatje blijf mij maatje,

   Liefs voor jou vrouw en jou broers en jou zusje en jij krijg mij zachte dinnetjeskopje,

   Loesje

 2. Oooh mamsie… uwes mag nie enge dinge doen hoor.ikke wil uwes nooit kweit.
  Weet uwes… jiekie en ikke gaan uwes hellepe. Wei gaan uwes were dat gimme weuk is 😸😸
  En dan benne uwes in noo tijm uwes puikie sjanker.
  Eg!!
  Ikke hauwe uwes mamsie😽😽
  Koes koes

  1. Oooh mij Doorie,

   wat zeggie mij eigen nou…..
   Moet jou MammaLoesje gimme 🙀🙀🙀
   Jou MammaLoesje is twaalf
   TWAALF
   T W A A A A A A L F
   Ooh mij bot en.mij spier….
   MammaLoesje geef er NIKS om…

   Oooh nog meer schrik

   Koes koes jou MammaLoesje

 3. Hoi Loesje wat vertel jij toch altijd mooi vol emotie recht uut je harje heel fijn hoor!
  Ik vind het heel lief van je dat je zo vol liefde over Kater Vlo hebt geschreven !

  Succes met je weegschaal probleempjes !

  Liefs Ollie

  1. Oooh lieve Ollie,

   dank jou wel met wattie mij eigen zeg van mij emoozie. Kater Vlo was mij groote, lieve vriend. Hij heb het nie ferdien maar jij doe er niks aan.
   Mij hart heb het nu moeiluk want jij moet jou goeie vriend misse. Dan hebbie effe genoeg aan jou eigen. En assie jou emoozie kan deele moetie het wel doen. Het hellup wel Ollie…
   Dank jou wel dattie zo meeleef van jou hart.
   Ook met mij buik,

   Liefs van Loesje

 4. Dag lieve Loesje,
  Ik mag weer even schrijven. Ik mag even terug als mijn vrienden het moeilijk hebben, of als er een belangrijke boodschap is.
  Nou, jij hebt het moeilijk dus hier ben ik 🙂 . Om mij moet je niet huilen hoor, we hebben het hier zo goed. Ik vind het zo fijn dat jullie er allemaal voor mijn vrouw zijn. Iedereen bedankt, ze heeft het nodig! Ik sta er verbaasd over hoeveel liter een mens kan huilen 🙂 !!!
  Ach Loes, je maatje meer, het staat je zo goed, maar een heel beetje minder kan wel voor je gezondheid. Je hoeft echt geen slanke poes te worden, er moet wel genoeg Loes overblijven.
  Mijn nicht Kitje, die net als jij groonies niesziek was, met vertelde mij net dat zij wel wat afgevallen was toen ze andere brokjes en blikjes kreeg, maar toen ze op over de Regenboog brug geholpen werd toen ze minstens 17 was, zei de dierendokter “Ze is nog dik!” Je zal het maar horen als je over de Regenboogbrug stapt. Nou ze was er trots op.
  We doen hier allemaal ons best om je te steunen. Bart rolt zich als je slaapt op tegen je buik, zodat je de honger niet zo voelt. Katrien en Poppy vissen de hele dag op Regenboogforel en voeren dat je in je droom. Ze zijn kaalooriearm, en voeden goed. Wij eten ze hier zelf ook, en ze vinden het leuk op gegeten te worden, ze zijn hier toch gewoon meteen terug.
  En ik mag even schrijven om je te steunen, dus dat doe ik dan ook, ik zal er zijn als iemand me nodig heeft, dat mag voorlopig nog even.
  Ik twinkel iedere avond terug als jullie zwaaien, maar ik denk dat het voor jullie wel moeilijk te zien is wie wie is. Alleen Katrien en Poppy kan je zo nu en dat herkennen. Als je een vallende ster ziet, zijn zij het op hun Regenboogbrommert 🙂 . !!
  Mijn hoedje heb ik natuurlijk meegenomen, ik was er zo trots op. Katrien draagt hier soms iets uit de modeshow, dan zie opeens de leijonkwien langs scheuren op haar brommert of een andere fraaie hoed op haar kop 🙂 . Poppy wil op ome Jip lijken, en draagt de hoed van de Gelaarsde Kat als Katrien haar mode bui heeft. Alleen mag hij z’n sabel niet dragen van Katrien, ze is bang dat hij haar banden lek prikt. Ze kan er maar niet aan wennen dat hier geen lekke banden bestaan!
  Nou Loes, je weet het, je hebt de steun van al de vrienden en vriendinnen op de blog, en ook van ons allemaal hier!! Zettumop, probeer wat af te vallen, maar maak het niet te gek.
  Heel veel twinkelkopjes van iedereen hier.
  Maar een speciale twinkelkop van Vlo.

  1. Ooooooh mij vriend Vlo,

   Oooh mij ene tand breek bijna uit mij bek van mij geluk en mij oppewonde zijn van mij entoesjast van wattie mij eigen kom fertelle.
   Oooh Vlo jij ben het ech en jij heb zo een mooie taak gekrijgt van jou Reege engel. Dattie iets mag zegge van jou eigen assie foel iemand heb het noodig.
   Oooh Vlo jij ben nu jou eigen ster en jij twinkel foor iedereen. Jij hou ons eigen allemaal in jou gaate en jij geef ons warm zijn en steun. Mij hart kan het foele, jij ben op jou plaats. Maar jou vrouw heb het nog meer moeiluk. Hier beneede hellup wij haar wel, wij steun haar allemaal met onze pootjes om jou mevrouw Vlo heen. Dattie troos foel en dattie ze eigen nie alleen foel.

   Oooh hebbie mij hartjesdinnetje prinses Katrientje en mij beebie Poppy gezien. Oooh zij scheur assie ze lijon kuwien in hevve is. En zij frolijk ze heele reegeboogbrug op. Ooh mij hart foel het. Jij mag mij stukje van mij hart geeve en willie misschien zegge mij eigen fergeet mij dinnetje en mij beebie nooit. Zij scheur ook iedere dag in mij hart. En jij mag het ook teege mij broer Bart zegge en dattie mij buik troos geef en vis…
   Lieve Vlo zorgie goed foor jou eigen. Jij kan maar één keer ofer jou reegeboogbrug gaan. In mij hart leefie foor altijd door. Dank jou wel dattie jou hoedje heb meegenoome. Dan bennie altijd kompleet. Van mij eigen ga ik werke aan mij plan, jij zal het zien. Geefie iedereen mij zachte knuffels van mij hart. En jij krijg mij heemelse kopjes,

   Loesje

 5. Lieve Loesje,
  Wat heb je weer een mooi stuk geschreven over onze lieve vriend Vlo en over jouw eigen problemen. Vergeet dat maatje meer nou maar even hoor Loes, je moet tenslotte ook reserves hebben. Jouw verdriet moet jij eerst op jouw eigen manier verwerken. Floortje en ik vinden jou een heel mooie boergondiese poes, Floortje heeft ook een buikje, maar is toch niet te zwaar. Eet gewoon lekker al jouw paaling, makkareel, zallum en garnaalen, alles kommt heus wel weer goed. Floortje geeft jou een zachtt vriendinnekopje en van mij krijg je een zachte knuffel. Fijne dag lieve Loesepoes.
  Liefs van Ina en Floortje

  1. Oooh lieve mevrouw Ina en mij dinnetje Floortje,

   ik ga wel mij vrouw fraage offie u stukje ga leeze want u hellup mij eigen wel met wattie mij eigen nu zeg. Jij kan jou makkareel toch eete want jij moet ferwerke en mij buik mag mij buik zijn.
   Heb Floortje ze eigen buikje? Oooh ik vinnut mooi want van mij eigen houw ik van mij buik. En ook van Floortje ze buik. Assie een buik heb mag jij die gouwe van jou eigen.
   Dank jou wel van u wijze adfies. Ik ga het wel seeriejeus neeme…

   Dank u wel en ook dattie meeleef met mij vriend Vlo,

   Loesje

 6. Lieve Tante Mamsie Loesje. Wat u sjijft begrijpen wij. Ook wij sjokken van het bericht van Vlo en mijn vjouwtje was exksa van slag. Alonso haar 1e geboren kater was net geen 4 jaar toen hij accuut nierfalen kreeg. Beebie Poppy met Fip is ook herkenbaar. In de jaren dat ons vjouwtje selft fokt godsedank geen fip. Ook ikjes Kyana moet op dijeet maar mijn vjouwtje segt rustig aan alles op se tijd. Het nieuwe jaar is net begonnen en dan al gejijk sjegt nieuws dan denk je niet aan een maatje meer? Bejangjijk is eerst just en tijd en stapje voor stapje. Mega dikke knuffels van ons allemaal.

  1. Lieve Kyana mij niggie met jou mooie krulliewullie,

   wat bennie toch jou wijse poes en jij heb zofeel mooie beebiepoesjes. Jij ben gezond en jij ben jou eigen Mammapoes. En jij ben nog jong jij heb jou leeve foor jou eigen. Jou oom Vlo was nog ze jonge oom, hij was in ze leevesbloei maar jij kan er niks ofer zegge. Assie niere heb die er geen zin meer in heb dan hebbie er geen zin meer in. Dan kan jij doen wat jij wil, dan hou het op. Dan ga jij ofer jou reegeboogbrug lieve krulliewullie.
   Beloofie jou tante Loesje dattie goed voor jou eigen en jou beebie zorrug.
   En dattie jou tante Loesje op ze hoogte houw van jou maatje. Tante Loesje beloof jou eigen dattie nie mee zal doen van.ze eigen.
   En fergeet jij nie, jij ben mij knapse niggie van mijn Feesboek en mij hart,

   Tante Loesje

 7. Lieve Loesje.Wat heb je een mooie schrijf gedaan over ons vriendje Vlo en je maatje meer.En wat speciaal dat Vlo even terug mocht komen om je te troosten en te helpen.Wij waren ook helemaal van onze slag toen we het hoorden van Vlo.Fynn had nog zo zijn best gedaan met plankjes timmeren.Maar wat fijn om te lezen dat ook vanaf de regenboogbrug iedereen je wil helpen met je maatje,misschien iets,minder.Maar doe het zo rustig aan dat je het eigenlijk niet zo merkt.Wel bv tonijn maar dan in gelei en niet in saus,want in saus zitten veel meer koolhydraten dan in gelei.En vis zonder toegevoegde suikers.Er zijn best veel die je wel kan eten hoor.Tja onze scullarygirl heeft er veel over gelezen vanwege de suiker die te hoog is van Sparkle.Zij moet ook een maatje minderen,maar dat is al haar hele leven een probleem….En ik{Muzette} heb dat allemaal gehoord…Van mij hoeft het niet,want ik kan eten wat ik wil,maar kom nooit teveel aan,en het jammer dat Sparkle wel daar last van heeft.En we zijn nog wel zusjes uit hetzelfde nestje,Daar is Sparkle wel eens jaloers van en dat snap ik ook wel.Maar onze scullary girl zegt ook,we doen het rustig aan want te snel is helemaal niet goed.Iets met lever vervetting te maken of zo.Ik luister niet altijd wat ze daarover zegt.Na ruim 13 jaar gaat dat ook vervelen.
  Lieve Loesje,ik hoop dat het je gaat lukken.Ietsje minder en langzaam,dan merk je het ook niet zo.en zonder te veel emozie.En het mooiste is dat iedereen je steunt en troost kopjes geeft.Zelfs vanuit regenboogland.Katrientje,Poppy,Bart,Vlo en allemaal.Ook van ons sterkte en kopjes.En een knuffel van onze scullary girl.Mede namens Sparkle en Fynn van Muzette

  1. Ooooh Muzette,

   wat weet ie feel van hoe jij jou maatje kan mindere. Oooh en jij heb het selluf nie noodig, maar jou zusje wel. Hebbie het dertien jaar van jou leeve gehoor…
   Van mij eigen vin ik er niks aan. Mij vrouw roep mij maatje al jaare dattie teveel wor. Maar jij geef mij eigen nou zofeel wijse informazie. Jij ben jou heele slimme poes. Jij heb er feel van oppestooke. Dan kan jij jou zusje wel jou hellup geeve. Zij heb wel pech dattie zo ziek is maar jou vrouw doe wel alles foor jou zus. En zij doe het ook foor jou en zij blijf het doen. En ook voor jou broer Fynn. Muzette jij heb jou heele lieve vrouw en zij hellup waar zij kan.
   Mij hart is wel gerust nu dattie zo rustig aan moet doen van mij maatje. Dat jij er niks van merruk. Muzette van mij eigen wil ik er nooit ies van merreke. Mij dokter zie het wel assie op ze schaal ga staan. Van mij eigen ga ik er niemeer op. Ik geef er niks om…
   Maar jij heb mij eigen nu wel feel tip gegeeve foor mij plan. Nu ga ik wel ferder met mij foorbereiding en ik heb het ook mij vriend Vlo beloof. Dan moet ik mij eigen wel aan mij woord houwe.
   Gelukkig duur mij jaar nog lang foor mij kielo.
   Dank jou wel lieve Muzette, geefie Sparkle en Fynn mij zachte kopjes.
   Jij krijg mij eigen dinnetjeskopjes en jou vrouw krijg ook mij pootje,

   Loesje

 8. Lieve Loesje, wat heb je een prachtigmooi verhaal geschreven. Ik kreeg er tranen van, wegens dat het mooi is maar ook verdrietig.
  Ik snap heel goed dat je kater Vlo mist. Ik mis hem ook, het was zo een lieve kater met een groot hart.
  Gelukkig is Vlo niet alleen, als ster. Hij is samen met alle andere sterren en ze kennen geen tijd of pijn of verdriet meer. Maar wij hier op aarde kennen dat nog wel, en wij hebben verdriet om hem, en om zijn vrouw. Want iedereen weet hoe moeilijk het is als iemand waar je veel van houdt een ster wordt. Je houdt altijd je herinneringen en je blijft altijd van iemand houden, maar ineens komt er veel verdriet bij en een lege plek.
  Wat fijn dat Vlo je geschreven heeft, en dat alles goed met hem gaat. Ik ben blij dat hij weet dat we altijd aan hem blijven denken. De sterren blijven altijd bij ons en wij blijven altijd bij de sterren. We blijven door liefde altijd aan elkaar verbonden,

  Wat je buik betreft, ik weet wat je bedoelt Loes. Ik heb dat ook, met mijn buik. Ik vind zelf mijn buik prima, maar mijn mensen zeggen dat hij nu echt te groot is geworden. Ik denk dan wie bepaalt dat? Mijn mensen zeggen dat mijn gezond dat bepaalt. Je gezond is belangrijk, dat vind ik zeker weten. Maar toch is het supermoeilijk, een diejeet. Eerlijk waar Loes, ik doe mijn best maar ik vind er niks aan. Ik krijg brokken die ik niet lekker vind, en dan ook nog eens te weinig. Ik heb allemaal lekkere brokken, maar die mag ik nu niet. Alleen een paar, als snoepje.
  Dus ik doe je steunen. Als je op diejeet gaat, en ook als je niet op diejeet gaat. Want je blijft altijd dezelfde lieve Loes. Alleen is het heeeeel misschien voor je gezond goed dat er een mienieklein beetje van je buik afgaat, echt maar een mienieklein beetje. Dat je famielie en je zoon Doorie en je Bertje en je vrienden en vriendinnen en ik dus ook ons geen zorgen hoeven te maken over je gezond. Want we missen al zoveel katten die een ster zijn geworden, en we willen jou niet ook nog missen!
  Je krijgt van mij hele lieve kopjes met kipkaassmaak, voor als je op diejeet gaat. Je mag er zoveel van nemen als je wilt, er zitten geen kalooriejen in. Voor je famielie hele lieve kopjes van mij, Bolle. En mijn mensen sturen jullie allemaal veel liefs.

  1. Oooh Bolle,

   dank jou wel foor wattie mij eigen zeg van mij buik. En dattie er selluf ook niks om geef.
   Bolle ik zeg jou eerluk want jij ben mij vriend, ik vin er niks aan. Maar jij heb gelijk, jou gezond is jou raadmeeter. Mij gezond is soms nie goed. Van mij niese en mij kiesjes. Mij dokter vin mij ze grootse raadsel Bolle. Van mij eigen zou ik moeiluk moete eete van al mij beperking. Maar jij ken mij Bolle, van mij eigen geef ik niks om speele. Niks om renne. Niks om mij buite. Mij eigen geef maar om een ding, mij eigen geef om mij eete. Mij vis, mij tonijn, mij makkareel, foorel, kaabeljouw en mij kaaskipsnek En zallum mag ook. Mij hart lig er Bolle, mij paassie.
   Dan kan jij nie zomaar zegge jij ga minder eete. Jij wor onrussig, jij kan niemmer slaape . Jou begeerte wor zo groot.
   Daar worstel ik nu mee Bolle. Het is mij groote probleem. Jij wil eete met jou kop en met jou poote.
   Van mij eigen moet ik wel aan mij gezond denke. Jij wil nie dattie jou reegeboogbrug weer oope moet breeke want Vlo heb net gehollepe van dicht timmere.
   Mij vriend Vlo heb mij eigen ook gezeg, Loes jij moet het wel doen. En jij zeg het ook van jou eigen. En mij Bert en mij vrouw en al mij vriende. Assie mij ferdriet ferwerk heb dan ga ik het wel probeere. En het moet langzaam Bolle zo dattie er niks van merruk.
   Assie er niks van merruk dan kan jij het van jou eigen altijd eete. Dan kom het goed.

   Hoop dat Vlo nu gezond is en dattie alles kan eete en dattie soms met ze vriende mag praate. Dan ben jij wel jou eigen reegeboog afontuurier. En ze vrouw heb dan ook meer rust. Wij moet nu wel foor mevrouw Vlo zorruge. Dattie nie eenzaam wor. Dat is belangrijk Bolle.
   Hoop dattie geen slankbrokke meer krijg assie die nie lekker vin. Ook al is die goed foor jou meetaaboolis of soies. Ik probeer nu goed mee te denke. Jij mag altijd van mij eigen mij tartaarsaus eete want jij heb jou begeerte voor jou tartaar.
   Dank van jou kopjes met jou kipkaas. Jij krijg van mij eigen kopjes terug maar mij kopjes heb zallumsmaak. Van mij zallumsmaak van mij snek van mij Doorie en het was mij laatse snek. Mij vrouw moet nieuwe koope.
   Jou mense krijg mij kopjes met mij frisse snorhaar. Spesiejaal foor jou mense.

   Dank jou wel Bolle dattie zo met mij eigen meeleef. Het kom goed….

   Loesje

 9. Loesje wat heb je dat mooi geschreven!!!!!
  Kwaliteit van leven is heel belangrijk natuurlijk.
  Maar wat een dilemma, je moet aan je gewicht denken want je wil niet ziek worden en dan het verdriet over vriend Vlo!!!!
  Jou maatje meer is nu even niet belangrijk.
  Belangrijk is nu om het verdriet een plekje te kunnen geven!!!!
  Daarna kun je weer eens nadenken over je maatje meer. Misschien valt het dan wel mee allemaal.

  Dikke knuffel van ons allemaal,
  😽😽😽😽😽😽😘

  1. Lieve mevrouw Ceciel,

   u zeg het zo goed van u eigen en mij dielemma. Jij kan nie werreke aan jou maatje assie zofeel ferdriet heb. Jij heb jou plekje noodig van jou eigen waar jij jou ferdriet neer kan legge.
   En van mij eigen heb ik ook mij plekje noodig waar mij visboer mij vis neerleg. Dat is mij ekstra vis foor assie feel emoozie heb.
   Mij vrouw begrijp mij eigen wel mevrouw Ceciel maar zij denk ook aan mij eigen gezond.
   Gezond is belangrijk en ik heb het mij vriend Vlo beloof. Dat mij buik weer gezond wor.
   Dank u wel dattie mij eigen zofeel steun geef. U krijg mij pootjes en ook voor mij poezevriendjes van u eigen,

   Loesje

 10. Lieve Loesje,

  Loesje dank je wel voor jou zo mooie schrijf .

  Ik weet ook niet meer in wat voor een jaar we zijn gekomen, de ene verdriet en slecht bericht naar de andere. Jij zit nog bij te komen van je bezoek van de witte jas en ze heeft je ook niet veel goed te vertellen, Je moet van de witte jas een maatje minder, tsj je zal het maar te horen krijgen. Het is een hele grote klus, je hebt er zo goed en hard aan gewerkt samen met de visboer om zo te worden en nu zou jij geen visje meer mogen eten, Loesje alleen van dat bericht zou je al een maatje minder worden. En wat moet dat nu met jouw visboer, dadelijk gaat hij de winkel sluiten omdat jij geen visje meer komt eten. Dan isse die fijitos. Maar Loesje je hebt verteld dat je ook heel veel van kipkluifjes houd, Nou luister, de brokken voor je maatje meer zijn speciaal voor jouw gemaakt van de kipkluifjes, het lijkt heel weinig wat je krijgt, maar o je krijgt een heerlijk kipjes volle buik ervan, je hebt geen knor in je buik en het is eggies lekker. Lieve Loesje vriendinnetje van mij, jij weet zelf ook dat je niet een ster wil worden en naar Vlo wil gaan, het is jouw tijd allelangen niet, jij moet gezond blijven en denk ook dat Bert jou niet kwijt wil en wat denk je, wie moet er dan voor broer Floris zorgen, jij bent zijn allerliefste Buddy hoor. Lieve Loesje als jij zover bent en je gaat proberen om een maatje minder te worden, nou al jouw vriendjes en dinnetjes zullen jou helpen en we slaan onze poten om jou heen voor aanmoedigen. Je wet mij is het ook gelukt en jou gaat het ook helemaal lukken. Denk erom je hoeft geen Dunne Dame Loes te worden hoor.

  Je bij al onze vriendjes was er ineen zo een verschrikkelijk verdriet gekomen omdat onze lieve vriend Vlo over de regenboogbrug moest gaan.. Vrouwtje en ikke hadden het helemaal gehad en wij willen weer terug naar het andere getal, want aan deze is niks aan, alleen maar verdriet en ellende zeggen vrouwtje en ikke. Misschien kunnen we dit getal overslaan en opnieuw beginnen, want wat toch alle mensen zeggen van een gelukkig nieuwjaar, wij hebben het niet gekregen en gevonden. Nu is dus onze grote taak om jou te steunen met een maatje minder en helemaal belangrijk Vrouw Vlo te steunen in haar o zo’n grote verdriet. Ik ga haar maar eens helpen om ook al haar verdriet tranen op te ruimen en haar heel veel knuffels te brengen. Als we dit allemaal doen dan voelt Vrouw Vlo zich minder eenzaam en verdrietig. Nu ga ik mijn vrouwtje helpen door voor haar Buddy te zijn en haar ook helpen met de voorbereidingen voor ons nieuwe huis. Ze zegt Jip het gaat weer een drukke tijd worden, maar als ikke meehelp lukt ons dat samen vast wel.

  Loesje van vrouwtje veel aanmoedigingsknuffels en van mij hele grote poot en kopje van je hele grote vriend Jip.

  1. Lieve Jip,

   wat schrijfie mij eigen jou mooie reakzie van jou ferstand maar ook van jou hart. Jij ben mij lieve vriend en jij geef mij jou goed adfies.
   Jou jaar is nie fijn begonne Jip en mij vrouw zeg, jij kan het niemeer omdraaie, jij moet door.
   Foor mij eigen beteeken het ferwerke en mij maatje meer moet minder worre. Foor mij Doorie, hij wor dit jaar ze eerse jaar. Foor mevrouw Vlo dattie moet herstelle en ferwerke en foor jou en mevrouw Jip dattie moet ferwerke en dan naar jou foor jou altijdhuisje. Dat is biesonder Jip want jij ga er nooit meer weg en jij krijg jou ren ren buite.
   Jij heb het nie in jou hand of in jou poot wattie allemaal in jou voerbak krijg. Jij moet er jou besse van maake.
   Jij geef mij eigen jou goeie tip, jij zeg Loes jij hoef nie Loes Dun te worre. Van mij eigen hou ik van mij buik, jij heb gelijk. Jij werk er jaare hard aan en dan moet jij ineens jou buik loslaate. En jou visboer. Van mij eigen ben ik trouw en mij visboer blijf mij visboer.
   Maar wat zeggie mij eigen nou, hebbie brokke van kip kluif. Ooooh misschien smaak het wel naar meer en nog meer van ze kip.
   Dank jou wel Jip dattie zo lief ben foor mij eigen en ook foor mevrouw Vlo. Zij heb alle pootjes noodig van mij Feesboek en mij Bert ze website.
   Van mij eigen denk ik ook aan mevrouw Vlo.
   Jip beloofie mij eigen dattie jou tijd neem foor jou nieuwe huis. Dattie jou eigen vrouw steun en dattie gezond blijf.
   Van mij eigen denk ik er wel ofer na, van mij plan. En Vlo heb gezeg, Loes jij moet het doen.
   Dan kan jij bijna nie anders van jou eigen…

   Jij krijg mij zachte kopjes van meeleefe en ook voor jou vrouw mevrouw Jip.
   En ook van Floris, Zusje en mij eigen vrouw

   Loesje

Reacties zijn welkom