Wat ik vind van kussen en vooral op mijn neus

neus

Als knuffelkater weet ik wat kussen is en ook dat zoiets heel presies komt. Waar, hoe lang, wanneer en dat er beter geen geluid bij komt, kussen hoort niet met geluid.

Dat weet ik zeker.

Neus

De allergefoeligste plek voor een kus is op mijn neus. Dus dat kan haast nooit omdat ik een katerman ben met ook veel gefoel van binnen en ik ben snel bang dus als er een kus aankomt door de lucht ook. Ik zie dan het hoofd van mijn vrouw steeds dichterbij mijn kop komen en ik hou best veel van haar maar het is toch eng!! Dat steeds dichterbij!! Dus eigenlijk heel eerlijk waar heb ik het liever niet op mijn neus.

Alleen heel soms en dan superzacht.

Buik

Ik ben ook gefoelig op mijn buik maar anders wegens dat ik er veel vacht heb. Persoonlijk hou ik veel van vachthappen dat is dat ze zachte hapjes neemt en dan langzaam heen en weer en van onder naar boven, en dat dan langzaam. Daar hoef ik ook geen geluid bij ook al niet omdat ik dan aan het spinnen ben en dan stoort het gewoon als iemand anders ook geluid gaat maken. Ik zit dan in mijn gefoel.

Met het vachthappen kunnen kussen weer wel. Tussendoor. Of aan het slot. Niet aan het begin dan ben ik er nog niet ontspannen genoeg voor. En zonder geluid, daar ben ik heel streng op. Dat hoort gewoon niet.

Kop

Een kus op mijn kop vond ik altijd eng maar de laatste tijd heb ik af en toe dat het best fijn is. Alleen als ze al een poos aan het aaien is, dan kan het. En dan superzachtjes en een enkele kus is genoeg dus niet de hele tijd en dan erbij praten.

Dus ik vind kussen best fijn, op mijn manier. Maar toch denk ik bij mezelf als katerman zijnde, dat het nou tiepies iets is voor mensen.

 

19 thoughts on “Wat ik vind van kussen en vooral op mijn neus

 1. Hoi Bert,

  Misschien ben je toen je klein was(kitten) niet vaak gekust, waardoor je het nu niet altijd leuk vindt.

  Gelukkig vinden Coco en Kitty het niet erg,als ik ze kusjes geef, ze genieten er van.

  Ik blij 🙂 natuurlijk, want ik vind dat hoort bij het knuffelen ,en of er nu geluid bij is of niet, het maakt ze niets uit.

  Maar ja dat deed ik dan ook vanaf toen ze kitten waren he, dus zijn ze dat gewend.

 2. Lieve Bert,
  Wat een goede uitleg geef jij over het onderwerp kussen. Uiteraard heb ik jouw blog aan Floortje voorgelezen en zij begreep het. Floortje is er ook niet zo’,n liefhebber van kussen, ik vind het heerlijk om te doen, vooral op dat lieve poezenneusje en het hoofdje. Jullie poezen zijn zo aantrekkelijk, dat nodigt uit tot knuffelen en kussen. Maar ik kan best begrijpen lief vriendje dat jij het niet leuk vindt, iedere mens is anders en ieder poezenbeest ook. Dat maakt jullie juist zo leuk. Lieve Bertje, we wensen jou een hele fijne dag samen met jouw vrouw. Knuffels en pootje van Ina en Floortje.

  1. hoi Ina en Floortje, dus jullie hebben het ook en ja dan moet je dat samen regelen hoe het kussen gaat en wanneer. Ik heb vanmorgen kussen gehad op mijn zijkant dat was na de lange ochtendknuffel en dat was best fijn. Op mijn heup. Misschien wil Floortje het zo ook. En iedereen is anders dat gefoel heb ik ook. pootje van mij

 3. Ooooh oompie bert. Kijk uit hoor. Stjaks kjijg uwes net zoon pjatte neus asse ikke hep!! Ooooh ikke kjijg alteit koesjes oppe neus!!
  Oooh ikke ga weer buite pele oompie.
  Pootjes 🐾🐾

 4. Lieve Bert,

  van mij eigen vin ik het soms goed als mij vrouw mij kusse geef. Soms duw ik wel heel hard mij kop in mij vrouw ze nek en teege ze eigen kop aan. Dan vin ik het goed maar mij vrouw heb het soms inees. En dan lig ik te slaape van mij rust of mij tonijn hang in mij bek. Dan wil ik nie gestoor worde en ook nie met kusse.
  Van mij eigen vin ik het wel fijn assie eraan denk Bert, jouw kop teege mij eigen kop
  En van mij eigen ben ik ook stil….

  Jou Loesje

  1. hoi lieve Loesje, ja zo ineens dat is moeilijk. Je ziet niks aankomen en dan opeens is het dichtbij. Het beste met dat soort dingen is voorzichtig en zacht, en als je pouw kop tegen de mijne duwt dan foel ik dat en daarna duw ik terug maar heel zacht Loes dan is het fijn!! Je Bertje

 5. Hoi Bert, ik moet heel eerlijk zeggen dat ik kussen helemaal super vind! Vooral van die kussen dat mijn vrouw echt MWAH! doet. Dan hou ik mijn hoofd al scheef omhoog, zodat de kus er op kan landen. Soms doet ze zo’n geluid bij mijn halve oor maken, maar ietsje zachter, dat vind ik ook heerlijk. Ik ga dan meteen kusjes terug geven. Mijn kussen zijn ook groot, net als die van mijn vrouw. Van mijn man krijg ik ook kusjes, maar zachtere. Vind ik ook geweldig. Ik vind ze overal fijn! Alleen niet op mijn staart denk ik, maar dat is nog nooit gebeurd.
  Ik denk dat het voor elke kat persoonlijk is, of je het fijn vindt of niet.
  En je hebt helemaal gelijk dat het een mensending is, dat is zeker weten waar. Maar ik ben er blij mee!
  Misschien kan jij er nog aan wennen? En anders zou ik mijn hoofd wegdraaien, als ik jou was. Dan snapt je vrouw wat je bedoelt: nee!
  Lieve kopjes zonder kussen van Bolle.

  1. hoi Bolle, weet je wat ik heb, dat ik kussen op mijn staart wel fijn vindt. Het is kort en helemaal niet eng en ik krijg er gefoel door. Dus dat kan. Wat gaaf dat jij wel van die grote kussen houdt en dat je ze ook kunt geven, ik snap alleen niet hoe je dat geleerd hebt. Misschien kan ik het ook leren maar dat weet ik niet zeker.

 6. Oh Bert, kusjes zijn geweldig, wij vinden het allemaal fijn als we kusjes krijgen. Het moet alleen wel op een moment dat we rustig zijn en er zin in hebben. Anders willen we het niet.
  Knuffels ( en kusjes) van Bas,Bjarne,Oliver,Kruimel,Bikkel en Juultje

  1. hoi Bas, Bjarne, Oliver, Kruimel, Bikkel en Juultje, kussen zijn ook fijn als het de goede kussen zijn, dan hou ik er ook van!! pootje van mij

 7. Hallo Bert,

  Ik kan jou nu pas schrijf doen, vrouwtje was weg gegaan en ja dan is de laptop dicht, kan dan natuurlijk niet lees en schrijf doen.
  Bert ik vind kusjes van vrouwtje eggies waar heerlijk, Begint al met het wakker worden en een kusje tussen mijn oren op de kop en dan zegt ze goede morgen lieve Jip, een hele fijne dag vandaag, ook als we gaan slapen krijg een eeen grote knuf en zegt ze slaap heerlijk Jip. Vrouwtje geeft mij overal kusjes, moet ze zelf weten. Och als zij dat leuk en fijn vind is het prima, maar mijn koppie en mijn nekkie bij de oren dat zijn mijn favoriete plekken hoor. Vrouwtje vraagt aan mij : Jip knuffie en dan buig ik mijn bolletje en krijg ik heel veel knufjes tussen de oren en ook achter mijn oren en dan doet ze pppprrrr geluidjes maken, wauw die vind ikke me toch tof. Ikke zelf ben een katermans die ook knufjes geeft, je weet wel van die echte katermans likjes op haar neus. Nou vind ik het wel heel jammer dat ik dat niet te veel mag doen. Door mijn schuurtong maak ik anders vrouwtjes neus kapot en ja dat is ook geen gezicht hoor als ze de deur uit moet. Is wel eens gebeurt en ja wat moet vrouwtje daar dan voor een uitleg aan doen.

  Maar Bert iedere kater?poes is weer anders en dus vind niet alles fijn. Als je het maar op een lieve manier duidelijk maakt weet vrouw of manmens wat je fijn vind en zal daar hopelij rekening mee gehouden worden.

  Zo Bert ik ga nu lekker lui liggen in mijn mand voor het raam en naar mijn vriendjes in de tuin kijken, ze hebben net weer lekkere hapjes gekregen.
  Jij nog een fijne dag en ja toch krijg je van vrouwtje een zacht knufje tussen je oortjes. Van mij een katermans poot en kopstoot van je grote vriend Jip

  1. hoi Jip volgens mij ben jij een kuskater of je vrouw kan het heel goed!! Ik ben er gewoon anders in en mijn vrouw zegt ook dat ik mag zijn zoals ik ben en dat is met kussen alleen op mijn eigen manier, net zoals jij ook een eigen manier hebt. poot van je vriend Bert

 8. Bert wij hier vinden het ook niet allemaal even fijn als onze vrouw een kusje geeft!!!
  Izzy, Dopey en Belle vinden er echt niets aan. Als vrouw dat bij hun probeert rennen ze snel weg!! Dus doet ze het niet meer.
  Moby vindt het heel af en toe goed maar dan ook maar eentje en dan is het genoeg!!!
  Maar ik, Tica, en ook Panda vinden het heerlijk als onze vrouw kusjes op onze kop geeft als we met haar knuffelen.
  Wij genieten daar van!!!
  Het moeten geen klapzoenen zijn maar gewoon kleine kusjes.
  Gelukkig weet onze vrouw precies hoe we het willen hebben.

  Dikke knuffel van ons allemaal,
  😽😽😽😽😽😽😘

  1. hoi Allemaal wat goed dat jullie vrouw het zo presies kan onthouden dat ze niet opeens Izzy een kus geeft en Panda overslaat, ik vind dat knap dat ze het zo weet. En voor jullie is het ook fijn dan hoef je het niet uit te leggen dat heb ik persoonlijk nog wel eens thuis. pootje van mij

 9. Hoi Bert.
  Wij krijgen heel vaak kusjes van vrouwtje. En soms ook op onze neusjes. Vachthappen kennen wij niet. Wel oortjes happen, heeeeeel zachtjes met haar lippen. Dan zegt ze soms dat we koude oortjes hebben en warmt ze ze zo een beetje op. Binti vindt het ook heerlijk om bij vrouwtje op haar hand/arm te sabbelen als ze net wakker is geworden. Dan springt ze bovenop haar in bed. Heerlijk even knuffelen.

  Pootjes en knuffeltjes van ons. Binti en Zooka

  1. hoi Binti en Zooka, daar had ik nog nooit van gehoord van oortjeshappen. Het is volgens mij heel intiem samen. Binti weet ook heel goed wat knuffelen is!! pootje van mij!!

 10. Maro (mijn eerste kat) deed altïjd neusje neusje met mij. Dan kreeg ik zijn natte neus tegen mijn neus. Thea

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *