Waarom ik als katerman alleen vandaag heb

vandaag

Ik weet best wat nieuwjaar is. Dat hebben mensen verzonnen want zij hebben een kalender in de badkamer en dan moet het zo. Maar als katerman zijnde zie ik het anders.

Dag voor dag

Je hebt dus: wat mensen leuk vinden. En je hebt hoe een katerman het doet. Ik zal het meteen zeggen ik doe alles dag voor dag. Ik heb alleen vandaag. Dat snap ik. ’s Morgens wordt het licht, daarna is het overdag, en als het donker word is het avond en dan krijg ik avondeten. Daarna knuffels en al die andere dingen van de avond. Mijn gefoel is groot genoeg voor de hele dag en avond en meer kan er niet bij.
Maar ja, als je samenwoont heb je vanzelf weer mensendingen in je leven. Dat heb ik dus ook.

Het jaar

Mijn vrouw doet aan dat elke dag een andere naam heeft en dat heeft ze aan mij geleerd, ze praat er elke ochtend over. En ze doet aan hoe elke maand heet, ze wil ook dat ik dat weet. Maar aan een nieuw jaar doet ze niet, en toch weet ik dat het er is wegens de herrie van het vuurwerk buiten. Gisteren had ik heel veel valeriaan en knuffels dat wil ik elke avond maar dan zonder herrie.

En toch snap ik wat een nieuw jaar is. Dat de zomer komt. En de zon om in te liggen. En dat elke ochtend dan fijn is want je gaat meteen met de kop in de warmte.  Dus dat is allemaal goed.

Vrienden

Iedereen is nou emo en ik heb nog dat valeriaan in mijn kop dus ik wil zeggen dat ik keiblij ben met al mijn vrienden en ook dat ik het zo gaaf vind altijd die mooie stukken die ik hier mag zetten van Bolle en Dorus en Loes, en eerder van Prinses Katrientje. Dan weet iedereen dat elke kat een persoon is en ook meetelt.  En nou ga ik weer een dutje doen.

22 thoughts on “Waarom ik als katerman alleen vandaag heb

 1. Ooooh oompie bert.
  Ikke denk datte me meedebjoggers hut gewoon fein finne omme stukkies te sjrijffe. Ikke wel hoor.
  Fooral toene ikke hut moeieluk hat met hut furrlies fanne me knikkers. Ooooh watte was dat errug😿😿
  Ikke sjrijf al beina een halluf jaar al tog?

 2. Goedemorgen lieve Bert, Dankjewel voor het mooie stuk dat je weer hebt geschreven. Floortje is het helemaal met je eens: je leeft met de dag. Zo hoort dat in een kater- en poezenleven. Doe het vandaag maar lekker rustig aan Bertje, het is weer rustig gelukkig, gisteren was het een vreselijke dag met al die knallen, Floortje was niet bang maar ik werd er toch zo moe van, steeds maar schrikken als er weer zo, n bom ontplofte. Gelukkig kunnen we rieleksen vandaag, Dankjewel lieve Bert voor alle mooie stukken die je samen met je lieve vrouw schrijft over al onze vrienden en we gaan met z’n allen poot in poot en hand in poot verder in het nieuwe jaar. Kusjes en knuffels van Ina en Floortje.

  1. hoi Ina en Floortje, ik vind schrikken ook moeilijk en het was de hele tijd en vannacht ook heel erg. Maar nou is de dag weer gewoon. Ik heb al knuffels gekregen en liefe woordjes en ik voel me goed. Ik hoop dat u kunt bijkomen vandaag!!

 3. Hoi Bert, ons maakt het ook niet zoveel uit wat voor dag het is, als alles maar hetzelfde blijft dan vinden wij het goed. Maar we vinden de dagen dat onze vrouw gezellig bij ons is het allerfijnste, dan krijgen we een ekstra snek en ekstra knuffels. Het is hier nu gelukkig weer rustig, gisteren was het heel erg met die herrie, ons diva zusje Kruimel was helemaal in paniek, gelukkig kon ze dicht bij ons vrouw gaan liggen. Nu ligt ze uitgeteld in haar mandje, zo moe is ze van gisteren. Wij hebben vandaag allemaal nog één rieleks dag, want morgen moet onze vrouw helaas weer gaan werken, dus vandaan gaan we nog even lekker rieleksen en knuffelen met elkaar, een snek hebben we al gehad.
  Voor jou en je vrouw een heel goed maar vooral gezond 2020 toegewenst en ook voor alle andere katten en hun mensen van deze blog.
  Knuffels van Bas Bjarne Oliver Kruimel Bikkel en Juultje en van onze vrouw

  1. Hoi Bas, Bjarne, Oliver, Kruimel, Bikkel en Juultje en vrouw van allemaal, wat erg voor Kruimel dat ze zo bang was maar gelukkig was haar vrouw er voor het gefoel van veiligheid. Mijn vrouw bleef de hele tijd wakker en ze friemelde dan aan me en dan wist ik diep van binnen dat ze er was en dat scheelde. Vandaag is het een dag van bijkomen en uitrusten ik ben er ook aan toe. pootjes voor iedereen

 4. Hallo Bert,

  Ja een nieuw jaar zegt vrouwtje, maar er veranderd toch niks, oke ze moet als ze ergens een schrijf naar doet er een ander getal schrijf doen, maar de rest is hetzelfde als de dag ervoor. Het betekend dus helemaal niks, alleen we werden er door heel veel mensen aan herinnerd dat ze een feest daarvoor gingen doen, Ja we weten daar met z’n alle alles van. Dus Bert het klopt we moeten leven bij de dag van vandaag en morgen komt hopelijk van zelf wel.
  Nu is het wel zo dat ik soms wel eens kijk naar over een poosje, ja een nieuw huis en o mijn beloofde buitenverblijf, dat is voor mij toch wel heel fijn om naar uit te kijken hoor. Maar vrouwtje zegt iedere morgen als ze wakker wordt : Jip een goede morgen en een hele fijne dag en ik krijg net als jij veel ochtend knuffels. Zo weten we dat we aan de nieuwe dag gaan beginnen.

  Ja Bert, ikke en vrouwtje zijn ook zo blij met al onze vriendjes van de Feesboek, en we kijken iedere dag uit naar de blogs van jou en Bolle, Loesje en Dorus. we mogen daar ook een schrijf doen en zo weten we hoe het met iedereen is. Of het nu fijn of verdrietig is, we zijn een hele hechte club die er voor elkaar is en zeker als iemand van de vriendjes het heel moeilijk heeft of ziek is. We slaan dan de poot om elkaar om zo te steunen of aan te moedigen.

  Hopelijk hebben al onze vriendjes en alle dieren het goed doorstaan deze oorlog van vannacht en wij hopen dat alle dieren die door die oorlog hun huisje niet meer weten te staan, dat ze weer veilig terug gebracht worden naar hun warme mandje.

  Ik ga nu weer naar mijn vriendjes in de tuin kijken en gelukkig zijn ze er allemaal weer.
  Doe maar veel uitrusten en rieleksen samen met vrouwtje, ga ikke ook doen met vrouwtje. Knuf van vrouwtje en poot en kopje van je grote vriend Jip.

  1. hoi Jip ik hoop ook heel erg dat we er allemaal veilig door zijn gekomen al die herrie is moeilijk en nou kunnen we gewoon verder vandaag maar het bijkomen is ook belangrijk. En het is waar wat je zegt dat we een vriendenclub zijn dat is superfijn!! het is voor moeilijke dagen en voor fijne dagen en voor gewone dagen dus dat kan allemaal. Ik foel me dan samen en dat is mijn fijnste gefoel!! poot van je vriend Bert

 5. Lieve Bert,

  Mij hart is trots op jou eigen en jij heb het zo goed gedaan van jou nieuwe jaar. En dattie ekstra ekstra faaleeriejaan kreeg heb jou eigen rust gegeeve. Dattie nie bang hoef te zijn en dattie foel Loesje denk altijd aan mij eigen. Mij vrouw was mij tonijn ferdiene en ik heb zo goed op moete passe van mij lawaai in mij straat. Mij broer Floris was superbang en hij heb er nog last van. Dan moetie jou hellup geeve van jou nieuwe jaar.
  Van me eigen vin ik ook, jij leef gewoon op jou dag anders kan jij jou leeve nie oferzien.
  Mij hart is nu wel gerust Bert, dattie ook met jou dag leef. Anders loop wij elkaar mis en mij hart foel ze eigen pas rustig assie jou eigen heb gezien. Dan moet jij wel met jou dag leeve

  Liefs van jou Loesje

  1. hoi lieve Loesje, je zegt het presies zoals het is je moet met de dag leeve!! Wat erg van Floris, het is moeilijk als je dement bent en dan komt er die herrie en jij vent dan ferantwoordelijk, maar je hebt het wel goed gedaan Loes. Dus nou kunnen jullie allemaal bijkomen en langzaam aan doen met alles. Je Bertje

 6. Wat een goeie blog weer Bert. Ikke als poezepoes leef ook met de dag. Frau zou dat ook wel wille zegt ze net. Nou mauw gewoon doen toch purrr. Assie maar wel mij brokjes en mij tonijn blijf verdiene! Poot van mij!

  1. hoi Minnie, ja zo is het bij mij thuis ook mijn vrouw verdient geld en ik doe weer andere dingen in huis. Jij helpt toch ook thuis?

 7. Bert aan een nieuwjaar doen wij ook niet!!! Al die herrie, dat geknal is echt niet leuk!!!!!
  Vandaag begint gewoon weer een nieuwe dag zoals alle anderen en dat is goed!!!
  En inderdaad we weten wel dat er weer een zomer aan zit te komen daar verheugen wij ons al op!!!!
  En oh ja, wij zijn ook altijd blij met alle verhalen die onze vriendjes schrijven!!!!
  Onze vrouw leest ze altijd voor…….zo gezellig dan!!!!!!

  Dikke knuffel van ons allemaal,
  😽😽😽😽😽😽😘

  1. voorlezen is supergezellig maar dan moet het wel poosietief zijn dat is mijn erfaring, en de blogs hier zijn dat. Dus jullie hebben ook het gefoel van dat het weer gewoon is. Dat is toch het beste gefoel. En morgen is er weer een gewone dag hoor ik thuis.

 8. Hoi lieve Bert, je hebt helemaal gelijk met wat je schrijft, over dag voor dag. Een jaar is veel te veel om te bedenken, dan weet je nog helemaal niet hoe je je tegen die tijd voelt en hoe alles is. En ik denk dat je net zo goed kan zeggen dat je elke twee jaar viert, of elke drie jaar. Het is maar een getal, en dat hebben wij katten niet nodig.
  Mijn mensen doen er ook niet aan, maar toch was er overal geknal. Ook in mijn tuin, dan gooiden mensen iets in de lucht en boem! Ik vind het echt zó stom, je zag de hele tijd allemaal vogels en vleermuizen vliegen, die waren superbang. Dat is zielig, vind ik.
  Nu is alles weer normaal gelukkig. En hopelijk blijft dst heeeeeel lang zo, dan kan iedereen rustig en veilig en blij zijn, dat is het fijnste.
  Ik vind het super om op je blog te mogen schrijven, Bert! Samen met Dorus en Loes, en vroeger met Katrientje. En met Jip en Vlo en de bende en Floortje en Minnie en Moby, Panda, Izzy, Belle, Dopey en Tica, en Ollie en nog veel meer katten.
  Slaap maar lekker, Bert, ik hoop dat alles weer stil is.
  Lieve kopjes van Bolle.

  1. hoi Bolle wat een toestand is dat bij jou geweest echt dat je ontdekt dat mensen heel erg stom kunnen doen. Ik vind het ook zielig voor vogels en vleermuizen zij zijn toch ook iemand!! Hopelijk is het nou weer rustiger bij je in de tuin. Dat iedereen weer kan bijkomen en jij ook. Perzoonlijk ben ik er druk mee vandaag,kopje van mij

 9. Hoi Bertje.Wij zijn ook super blij.met alle blogs hier over onze vrienden.Kei leuk en soms verdrietig,maar dat is een deel van het leven.Wij zijn blij dat knalletjes avond voorbij is,daar hebben we een hekel aan.Nu gaan we weer naar de tijd dat het langer licht is,zegt onze scullary girl,maar dat het nog even duurt voor we het merken.Ook is alles weer bijna gewoon gelukkig. Alleen de kerstspullen moeten nog opgeruimd worden.Tja onze scullary girl is gek van Kerstmis. …dus een paar weken per jaar is de boel versierd hier.Ach van ons hoeft het niet,maar zij wordt er happy van.Als je samen woont gun je ook je scullary girl haar pleziertje.Fijne dag Bert,wij gaan ook.nog even dutten.Groeten,ook van Sparkle, Fynn en onze scullary girl.Kopje van Muzette

Reacties zijn welkom