Kater Dorus over van alles en nogge wat

dorusHajoooo daar benne ik weer.   Weuk he dat ikke sjrijf. Maar ikke ga uwes allemaal late sjrikke. Eg!! Ditte worre me allerlaase bjoggie fan dit jaar. En hette isse ook de waatste keer dat ikke dit jaar oppe feesboek ben. Eg!!

Nie huiwe!! Ikke kom follegunt jaar weer tejug hihihi.

Loosjere

Missjien weet jullie het niet, maar ikke wasse met jiekie bij MammaLoes mette kers. Oooh dat was sjo jeuk. Alleen moese we al om 8 uur gaan sjape. Ikke ben gewent pas omme 11 uur te gaan sjape.
Nau hatte we aan mamsie fraag offe we met paas ook bij haar moge loosjere. En wat denk jullie? Het mag!!

Mantje

Wat een jaar was dit trauwens he?
Frauw furtelte me oofer ooma Katrien. Oooh datte was sjo erg. Frauw sei datte se feel zat te huiwen, maar ook datte se oplugt was dat ooma Katrien fan haar naare siekte af was. Wete jullie dat ik ooma Katrien gewoke hep? Eg!! Ikke hep naameluk haar bed ge-erft. Ooma sjiep er alleteit buite in. Se hielt niet fan binnemantjes. Eers wauwe me mense dat mandje aan het asiel geefe. Toen legte se het saafons klaar en ik sag dat. Ikke rook er aan en sat me mense aan te kijk. Ikke froeg wie die mefrauw was die ik wook. Se rook eggie waar geweldig. Ik ging er op ligge en toen seide me mense fan je mag het wel heppe hoor. Alleen wil ik hem niet buite maar binne heppe. Eigeluk is het mantje me te kwein, maar ik wil eggiewaar gewoon geen andere mand. Hij ligt so wekker.

Eegultje

Mamsie kjeeg een erfenisje fanne me mense. Het eegultje fanne ooma Katrien. Er sat selfs nog wiew in. Omdat ooma er heel feel mee peelde was ie wel een beetje stuk aan de onnerkant. Frauw hep de rest van ooma haar peeltjes in een zakje in een la gedaan. Se seg dat ik die niet mag hebbe. Se seg dat ze niet wil dat ikke se kweit maak. Nauw ja!!

Kittenmeisjes

Eint juunie maakte Poppy en me-eige ons bekent. Frauw hat een atfurrtensie oppe markplaas gezet. Gesogt… 2 kittenmeisjes. Kjeur onnebewangrijk. Asse se maar wief sjijn. Dat was de start fanne een ieniemienie klugt. Hihihi.
Saaturdags kwaam we thuis. Wij pele en ete. En eete deede we egtwaar enorm goet. En toen moese we naar tante Floor. We werte ingesgreefe as Poppy en Doortje. We seide nog we sjijn joggies hoor. Frauw font wel datte we wat ruuwer peelde. Bij tante Floor aankoom sei se datte we joggies waar. Nauuu… me mense waar in sjok. Maar se sei ook dat we nog nog steets welkom waar.
Toen wert me bjoertje siek…

Hoetjes

dorusIkke seg hut eerwuk… ikke mis Poppy niet so errug as ik dag. Me mense hielde me een teit lang in de gaate. Se ware bang dat ik ook FIP sauw hebbe. Ook seide se dat ik nooit meer een bjoertje offe sus sau kjijge. Het kan sjijn datte ik drager ben en dat ik dan de nieuwe kitten sau kunne besmette. Ikke seg alteit we sjien wel waar/wanneer het sjip strant.
Toen hep mamsie een hoetjesmoodesjow gedaan. Eg waar… ik wil nooit meer sjofeel hoetjes passe hoor. Mammie hep me egwaar heel feel hoetjes oppeset.

Wief

In okketoobur moest ik afsgijt neem fan me knikkers. Ikke furrtrauw me mense daar nooit meer mee. Se looge tege me. Eers kjeeg ik geen eete. Se seide dat se furrgete ware te haale. Toen sat ik opme-eens in een hokje bij de dokker.
Toen ik sjiep naame se hun kans waar en werde me knikkers gestoole!!
Me mense mogte om 11 uur belle. Ik sauw om 12 uur weer naar huis moge gaan. Nou… 10 oofer 11 wasse ik alweer thuis. Ik was “niet wief” hihihi. Gek he asse je knikker, sonder jou toestemming, gestoole worde.

Ter affesluit wil ik oompie Bert en Mefrauw Bert bedanken foor alle mooie blogjes. Datte se mamsie en ooma ruimte gaf om hun aafontuuren te late beleefe. Datte we een hoetjessjow mogge geefe. En datte mamsie en ik, inne toekomst, ook aafontuure moge beleefe.
Maar daar mag ik nies oofur furrtelle hihihi.

Dit was het foor deese keer.
Ik sluit af met een dikke koes
Foor MammaLoes.
Toedeledokie

21 thoughts on “Kater Dorus over van alles en nogge wat

 1. Lieve Dorus
  Wat een jaar is het geweest voor jullie!!!
  Heel veel verdriet maar ook vreugde!!!!
  Wij wensen dat 2020 een mooi, gezond en spetterend jaar voor jullie wordt!!!
  Met daarin natuurlijk veel mooie verhalen en belevenissen van jou Dorus!!!!

  Dikke knuffel van ons allemaal
  😽😽😽😽😽😽😘

  1. Frauw seg dat we fanaf morrege gaan knalle.
   Ikke hep het me mense maar furrfeefe datte se me knikkers heppe late stele. Maar se moese wel bejofe dat nooit meer te doen!!!
   Allefast een gewukkig nieuwejaar!!

 2. Mauw! Heel veel pootjes en kopjes van mij voor alle poezen, katers en kittens van dit blog! En van frau een heel fijn uiteinde en prachtig 2020 voor alle mensen gewenst (dat moes ikke mauwen van haar).

 3. Lieve jonge van mij hart,

  wat hebbie mooi jou schrijf gedaan van jou eerse jaar van jou leeve. Dattie bij ons allemaal ben gekoome en dattie mij beebie ben. Mij beebiejonge en jij ben nu grooter als jou MamaLoesje en jij wor nog grooter als jou oom Bert. MammaLoesje heb meer erfaring foor ze rest van mij leeve maar jij ben grooter van jou lijf en jou poote. Toch blijfie altijd mij beebie en MammaLoesje heb ook moete wenne. Eerst hebbie mij hartjesdinnetje, dan krijgie twee beebiemeisies en dan hebbie van jou ene op jou andere mienuut twee beebiejonges. En jij ben nog nie gekoome of jij heb nog maar één beebie ofer. En het is mij Doorie, mij blek bjuutie.
  MammaLoesje heb feel meegemaak maar wij heb toch foor mij eerse keer saame kers gefierd.
  Oooh en nu sta mij jonge alweer in ze stijgerblokke foor mij paasei.
  Jou leeve ga door Doorie, jij heb jou lieve hart. Assie nie poink op MamaLoesje ze buik kan MammaLoesje nog eeve mee. MammaLoesje foel altijd ze steun van ze hartjesdinnetje prinses Katrientje en mij beebie Poppy in mij hart. En mij eigen vin troos bij mij eegel.
  Folgend jaar ga wij saame onze afontuur meemaake Doorie en wij praat er nie ofer. Ssssstt…..zeg mij eene tand.

  Blijfie wie jij ben mij jonge, jij ben mij beebie

  Koes koes van jou MamaLoesje

  1. Ooooh mamsie. Uwes hep ook een rot jaar gehad. Uwes raakte uwes dinnetje fan uwes leefe kweit. En toen uwes soontje. Maar uwes heppe mij nog😸😸 uwes kleine gjote jonge. En uwes hep er een kwullesjoon erbij kjeeg.
   Wei bjijfe alleteit uwes kjeine sjoontjes. Maar mag ik eggiewaar niet meer poinken op uwes puik? Uwes puik is sjo mooi daarfoor 😿😿

   Ooooh hihihi mun eerse ssssst hihihi.

 4. Lieve Dorus,

  Dank je voor jou mooie schrijf, maar wil jij mij niet meer zo van de schrik doen. O ikke dachtte eggies dat je geen schrijf meer zou doen. Ikke dachtte nog wat is nou weer aan de poot, heeft Dorus weer schurken streken en mag hij nu niet meer typelen. Maar gelukkig, morgen is er weer een nieuw jaar en ben je er weer. Reken er maar op dat we iedere dinsdag jouw schrijf lezen en een schrijfje terug doen. Ikke ga me nu voorbereiden om met alle viet mijn poten het nieuwe jaar in te stappen, Hoera het jaar dat ik weer ga verhuis doen en dan naar mijn nieuwe voor altijd huis.
  Al gaan we naar een ander jaarr we vergeten nooit al de vriendjes die er niet meer zijn en nu een ster zijn, dus ook niet Oma Katrientje en jouw broertje Poppy. Wij doen niet aan boemzen vannacht, maar vrouwtje en ikke gaan naar boven kijken en een kus en zwiepstaart sturen, de sterren zullen we niet zien want het wordt van de mistige en met al die troep die de mensen de lucht in doen komt er ook veel rook en stuk in de lucht. De sterren mebben groot gelijk dat ze even weg zijn, maar reken er maar op dat se achter de wolken zijn en morgen er weer zijn.

  Lieve Dorus een fijne dag samen met vrouw en man en veel knufjes van mijn vrouwtje en hele grote poot en kopstoot van jouw Ome JIp

  1. Ooooh oome jip. Hihihi ikke hat een kjein gjapje maak hihihi.
   Ikke benne er folgent jaar gewoon weer hoor. En dan ga ik lekker klessen en sjie ik wel waar we uitkoom.
   Oooooooh wat spannunt dat uwes uw fooralteithuis in gaat follegent jaar. We wil dan feeeel foowtoos sjien datte uwes in uwes tuin woopt of peelt. Ooooh gaaf hoor.
   Pootjes oome jip🐾🐾

 5. Lieve Dorus,
  Wat heb je mooi geschreven over jouw eerste jaar.
  Het was een jaar waarin veel gebeurd is bij heel veel katten en hun mensen. Een jaar waarin we verdrietig en blij konden zijn. Maar wat wel mooi is…in verdriet en vreugde hebben we elkaar, en dat is heel fijn.
  En wat ook mooi is, onze Sterren staan wel ver weg aan de hemel, maar ze zijn er nog, en we kunnen naar ze zwaaien, en ze twinkelen terug!
  Ga jij maar goed door met de grootste siemeese zwarte panter van heel het land worden. En haal maar heel veel streken uit, want dat vinden je mensen vast leuk 🙂 .
  Wij doen hier ook niet mee aan het kabaal vannacht. En als we de sterren niet kunnen zien, dan zwaaien we toch, want we weten dat ze er zijn en misschien kunnen zij ons wel zien.

  Heel veel kopjes voor jou en je mensen, en groetjes van mijn vrouw,
  Oom Vlo.

  1. Frauw segge dat het een piepjaar was. Se wil het nooit meer sjo meemaak.
   Maar hette was ook mooi, want we leerde ook egge fjientjes kenne. Uwes ook een gewukkig nieuwejaar🐾🐾

 6. Dat was even schrikken Dorus, wij dachten echt dat je geen blogjes meer geen schrijven. Gelukkig was het een klein grapje, en ben je er volgend jaar gewoon weer bij. Wat een jaar is het geweest voor jou en vooral voor je mensen, een jaar van verdriet en van vreugde. En wat een avonturen heb je alweer beleefd. Fijn dat je volgend jaar ons weer laat delen in al je avonturen. Doe je vandaag voorzichtig met al die knallen, wij vinden het echt niet leuk en gaan ons verstoppen, alleen Bas niet want die is doof en hoort de knallen niet. Wel hebben we alvast een hele lekkere snek gekregen. En vanavond krijgen we iets vroeger ons eten, want anders durven we niet meer te eten door al dat lawaai. Lieve Dorus, voor jou en je mensen en al de andere mensen en katten van de blog wensen wij dat 2020 een fantastisch jaar gaat worden. Heel veel knuffies van je dinnetjes en vriendjes Bas,Bjarne, Oliver Kruimel Bikkel en Juultje en van onze vrouw.

  1. Hajooo awwe 6.
   Gewukkie falt het knalle hier mee. Pas 3x hoort. En alle dwie de keere wou ik kijke waar hut fandaan kwam hihihi. Ikke kjijg iedewe keer, asse ik laat sjien datte ik niet bang ben, een noepie. Gaaf he? Hihihi, ikke sal jullie niet meer laat sjrik hoor.
   Totte folgent jaar🐾🐾🐾🐾🐾🐾

 7. lieve Dorus, Je hebt weer een mooi stuk geschreven. Het was een veelbewogen jaar voor jullie met veel verdriet maar ook plezier. Wij wensen jou en jouw mensen een mooi en gelukkig nieuwjaar en ook alle poezenvrienden en dinnen met hun mensen van de vriendenkring een gelukkig gezond nieuwjaar.

 8. Lieve Dorus.Wat heb je een mooie schrijf gedaan over het afgelopen jaar.Was we schrikken voor je frauw en man dat jullie jochies waren.Ik moest er toen wel erg om lachen hoor!En natuurlijk de traantjes waren er ook voor oma Katrien en Poppy.Die vergeten we ook nooit.Fijn dat jij in oma Katrien haar mandje ligt.Lekker mandje he!Dank jullie wel Frauw en man van Doorie dat wij mee mochten delen in de tranen van verdriet en vreugde.Ik hoop dat 2020 veel lach tranen zullen hebben.En Doorie over het knikkeren zullen we het maar niet hebben he?Dat was vals spelen!!!Je zult het even met mij moeten doen,want Muzette,Sparkle en Fynn,bereiden zich met extra wiew en andere middeltje voor op de knalletjes avond.Voor hun hoeft dat allemaal niet…..Maar ik moest wel van hun doorgeven dat ze heel blij zijn met je vriendschap en graag willen dat 2020 voor jullie allemaal een top jaar wordt.Succes met je eerste knalletjes avond Doorie.Groetjes van Muzette,Sparkle, Fynn en mijzelf(scullary girl….)

  1. Oooh tot nu toe finnik de boemskies niet sjo eng. Ikke wil kijke waar hut fandaan komp. En dan kjijg ik een noepie hihihi.
   We gaan folgent jaar er een toppiejoppiejaar fan make.
   Tot follegunt jaar!!🐾🐾

 9. Hoi lieve grotejongenspantersiejamees, het was zeker weten een jaar met heel veel tranen. Maar ook met vriendjes en vriendinnetjes, en liefde en plesier gelukkig.
  Ik vind het mooi dat je in de mand van je oma Katrientje slaapt, zo is ze er toch nog steeds bij. Mijn vrouw heeft ook allemaal speelgoed van Pop, Beer en mijn Molletje bewaard en ik mag daar niet mee spelen. Je broertje Pop en je oma Katrientje staan nu aan de hemel te twinkelen, met alle anderen die een ster zijn geworden.
  Gelukkig dat jij nu al zo’n grote jongen bent geworden, Door!
  Ik verheug me nu al op je paasverhaal als je bij je MammaLoesje gaat loosjeren, met Jiekie. Doen jullie wel voorzichtig met MammaLoesje? Probeer maar zelf een dikke buik te krijgen, dan kun je op je eigen buik poinken!
  En Door, ik vind het echt superknap dat je zoooo boos was dat ze bij de dierendokter bsng voor je waren! Kan je mij leren hoe je dat hebt gedaan, ik wil dat ook kunnen!
  Heel veel lieve kopjes en pootjes van je oomie Bolle, die jou en je mensen een TOPjaar wenst!!!

  1. Hajoooo oomie bolle.
   Nau… goet oplette. Ik ga uitjeleg geef. Sodra die gemeene mense foor je hokkie gaan staan dan beginne te blaase. En asse se het hokkie open willen make dan gaat uwes meppe en beite hihihi. Door dit mogge ik een uur eerder naar huis hihihi.

   Magge ik fan uwes ook al niet op mamsies puik poinken? Oooooooh 😾😾

   Ikke moes nog fanne frauw doorgeefe dat uwes nog betank wort foor alle steun en wiefe woortjes teidens die nare weke.
   Se wil uwes ook sterreke wense, want uwes hep ook nu een hele nare teit😿😿
   Uwes oopa isse alleteit in uwes hart bij u oomie. Asse uwes warremte foelt dan isse oopa bolle dat.
   Uwes ook een topjaar oomie.
   Dikke knuvvels en heeeeel feel pootjes 🐾🐾🐾🐾🐾🐾❤

   1. Dank je wel voor je mooie woorden Door, ook voor je vrouw! Zullen we afspreken dat we allebei een helemaal geweldig nieuw jaar gaan hebben, samen met iedereen van de blog? En dan geven we aan het einde van het jaar een gieganties feest, met sneks, ketnip, tonijn, sjippies en nog veel meer lekkers!
    Dikke knuffels terug grote jongen, van je oomie Bolle!!!!

 10. Hallo Dorus, hier met Gijsje .Wat heb je een blogje geschreven. Jouw personeel heeft een emotioneel jaar mee gemaakt. Eerst verdriet om het verlies van Prinses Katrientje. Toen het geluk om Poppy en jou. Daarna weer de traan om het verlies van Poppy. Het is allemaal niet niks. Maar gelukkig ben jij er om jouw personeel op te vrolijken met je streken. En wij kunnen er ook om lachen op facebook.
  Ik ben héél erg blij ( en vrouwtje ook) dat wij vriendjes zijn en ik hoop dat we ook heel erg lang vriendjes mogen zijn.
  Gelukkig duurt het niet erg lang voordat je weer terug bent op facebook in het nieuwe jaar.
  Een fijne en rustige jaarwisseling gewenst voor jou en jouw personeel
  Kopjes en dikke knuffels van Gijsje en vrouwtje

  1. Ooooh ikke ben ook bjij datte we fjientjes zijn hoor. Ikke hoop datte we dat heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeel lang moog sjijn.
   Tante gijsje en mefrauw gijsje… uwes ook een gewukkig nieuwejaar vanbe mij en me mense.
   Tot folgent jaar!!!🐾🐾

   *doorie stoppet*
   Hihihihi

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *