Loesje vertelt over assie aan jou nierdiejeet moet

nierVan mij eigen had ik mij hoop dat ik na mij operazie mij rust zou krijge en dat mij leeve weer gewoon zou zijn. Assie poes ben wor jij nerreges zo blij van als dat jou leeve gewoon is. Dattie weet waar jou tonijn sta en wie jij selluf ben van jou eigen.

Selluf fertrouwe

Dat is belangrijk foor jou selluf fertrouwe. U weet mij selluf fertrouwe heb ze deuk opgeloope na mij operazie. Assie zonder tande door jou leeve moet hebbie tijd noodig om jou selluf fertrouwe weer op te bouwe. Maar mij dokter heb mij gezeg, Loes jij heb geen tijd. Jou niere zijn slecht en jij moet zo snel moogeluk beginne met jou nierdiejeet. Van mij eigen geef ik niks om niere. Selluf heb ik liefer mij tonijn.

Eete

Mij vrouw heb ze eigen geprobeer te ferdiepe in mij nierdiejeet. Ze zeg Loes, als ik het snap dan snap jij het straks ook beeter. Toen heb ze mij eigen fertel dat mij niere een beetje ziek zijn. Mij nierwaarde zijn te hoog van ze eigen. Ik zeg u eerluk, ik heb er niks van gemerk. nierVan mij eigen wis ik nie eens dat ik mij niere had. Ze zeg Loes ik ga het jou foorzichtig zegge want het lig gefoelig. Dan foel jij jou buik al hange maar jij probeer dattie het nie zie. Mij vrouw zeg Loes, jij mag nie alles zomaar meer eete.
Toen is mij weereld wel ingestort kan ik u fertelle. Jij weet nie wat jij hoor en wattie hoor wil jij nie weete! Jij zie al jou tonijne in jou bak aan jou eigen foorbij zwemme. Jou zallum in moote gehak worre. Jij sta erbij en jij kijk erna. Toen ben ik in mij selluf-iesolazie op mij denkpaal gaan ligge. Wat moet jij doen? Van mij eigen foel ik ook mij ferantwoordelukheid naar mij visboer. Jij kan jou visboer nie zegge dattie ze zaak wel kan sluite omdat jou niere ze vis niemeer ferdraage. Ik foelde mij eigen in mij sjok.
Mij vrouw heb mij knuffels gegeeve en zij zeg Loes, het kom goed. Jij hoef nie bang te zijn, we doen het saame. Maar assie in jou iesolazie zit kan jou vrouw zegge wattie wil, jou hart is befroore.

Uit mij vacht

Mij vrouw zeg Loes we hebbe een die-lem-ma. Van mij eigen hoopte ik op mij niewe vis, misschien mij vis met niere. Maar mij vrouw zeg Loes jij heb eigeluk jou diejeet van jou nierslankbrokke. Van mij eigen was ik mij slankbrokke al lang weer fergeete. Jij kan het toch ook allemaal niemeer bijhouwe. Mij vrouw zeg Loes, jou slankbrokke heb weinig kaalorieje maar jou nierbrokke heb feel kaalorieje. Assie zieke niere heb wor jij meestal slank en dan moet jij meer kaalorieje eete om aan te sterreke. Jou nierbrokke heb feel enerzie foor jou gezond. Assie soies hoor kan jij weer opfeere van jou eigen. Meer kaalorieje eete klink mij eigen altijd poesietief in mij oor.
Mij vrouw heb het met mij dokter besprooke. Maar mij dokter heb nog nooit iets van mij eigen begreepe. Hij begrijp nie dat jij ziek kan zijn en dattie dan toch zo een mooie buik kan hebbe als mij eigen. Hij zeg, Loes moet stoppe met ze slankbrokke want zij moet nierbrokke gaan eete. Mij hart werd warm van mij emoozie. Jij weet nie wat jij hoor van jou eigen maar jij wil het wél weete. Dattie NOOIT geen slankbrokke meer hoef te eete van jou eigen! Toen ben ik spontaan uit mij selluf-iesolazie gebrooke van mij geluk.
Mij vrouw is nu bang dat ik uit mij vacht ga groeie. Van mij eigen weet ik dat wel zeeker.

Zeefe heemels

Mij leeve is nu anders, van mij eigen leef in nu in mij nieuwe werkelukheid. Mij niere zijn ziekjes, nu mag ik nie alles meer eete van mij dokter. U heb mij laaste weeke van alles ofer mij gezond kunnen leeze en u heb mij eigen feel steun gegeeve. Liever had ik u fertel ofer makkelukke dinge in mij leeve maar jij krijg wat jij krijg. Dan moet jij teege jou eigen zegge: Loes jij ga er jou beste van maake. Daar ben ik nu mee beezig want mij erfaring is, jij wor nie gelukkig assie somber denk of foel in jou hart. Mij vrouw zeg Loes wij ga er het beste van maake. Jij mag jou koomende tijd alles proefe wattie lekker vin van jou nierdiejeet. Dan foel jij jou eigen in jou zeefe heemels bij elkaar. Jou hart en jou buik loop te spinne van jou geluk. Mij vrouw heb al mij vis kunne vinde en mij visboer hoef ze zaak nie te sluite. Hij zeg Loes ik maak jou vis nu anders klaar. Maak mij niks uit want van mij eigen lus ik alles.
U weet ik ben mij eigen la belle kwiesien, dan kan jij oferal wel iets lekker van maake. En mij Doorie heb mij zallum gestuur en hij heb sellufs niernoepies foor mij eigen gefonde met mij kaassmaak. Mij sjoonzoon Jiekie en mij niggie Kyana stuur mij zakjes met mij Rint en mij Huun, heelemaal uit Duisland. Dan weet jij nie wat jou eigen oferkom. Jij wil wel met jou bek fol met jou tande zitte maar jij kan het nie. Jou tande zijn op! Maar het maak nie uit. Van me eigen ga ik het allemaal proefe want jou nieuwe werkelukheid breng jou ook weer jou nieuwe geluk. Daar moet jij altijd in geloofe.

Loesje

18 thoughts on “Loesje vertelt over assie aan jou nierdiejeet moet

 1. Oooooh mamsie. Gewukkig hoef uwes niet op diejeet meer. Oooh… een beetje wel. Uwes moet nu aween niertjes heppe.
  En ikke wert heeeeeel bwij toen uwes sei dat uwes het bwikkie eten superwekker fon die ikkes uwes opstuurte.
  Ikke sit nu twouwens op me minnernoepiesdiejeet. Oooooh mamsie. Sjo errug. Sniksnik. Hoe kan ik nau een mooi gufuld puikie as de uwes kjijge.
  Loef loef mamsie. Ikke hau uwes 🐾🐾😽😽😽😽

  1. Oooh mij beebie katerman,

   zeggie nou, krijgie nu minder noepies? Wie ferzin soies? Jou puik is mooi, mamsie is tros. Van mamsie maggie jou zakje noepies foor jou dag. Jou puik is van jou eigen vin mamsie.

   Mamsie is blij dattie nou NOOIT nie nog slankbrokke hoef te eete. En jou blikkie nier eete was mij lekkerse nier eete van mij Feesboek. En van mij buik en mij bek. Jij ken jou mamsie zo goed. Jij ken jou mamsie ze niere…

   Koes koes van jou MammaLoesje

 2. Lieve Mamsie Tante Loesje. Wij hebjes het een paar keer gelees want het is nog al watse. U bense gelukkig een sterkte power vlinder poes . Al dat dieetjes u sjou er vansse slag van geraakse. U moetse zich geen sorgjes maken . Belangrijk is dat u niertjes goed blijfse en dat u mooi op uwes gewichtse bjijf. Mamsie Tante zonder puikkie dat kansse togge niet. En u vindse gelukkig het eetse lekker . Blijfse u poesitief het komse goed. Dikke megakjuffels voor uwe.

  1. Ooooh mij krullies van mij hart,

   jullie heb het goed geleeze van jullie tante Mamsie ze diejeet van ze niere. Tante Mamsie moet nu wel wenne en ze buik ook. Jij kannie somaar oferal meer jou tande in zette. Mamsie heb ze tande kwijt en ze heb nu niere. Dan moet jij foorzichtig zíjn. Maar Tante Mamsie ze buik lus alles en mij buik is mij buik. Tante Mamsie zonder buik is offie jou haare heb zonder jou krullies.
   Tante Mamsie ga ze bes doen en zij ga alles proefe. Dan heb ze buik ook meer rust….

   Dank jullie wel en knuffels van Tante Mamsie

   Loesje

 3. Liefe friendin.
  Nou hep je 2 gronies, je nies en je niere.Ikke was er errug ferdrietug fan toen scullary girl je ferhaal foor ging leese.
  Ikke vin het so errug foor jou…..maar gelukkug was er aan et einde wel een mooi ies.Want je hoef geen slankbrokke meer,en je mag alles proefe fan je frauw.Dat hep je frauw goe bedacht.En je visboer hoef niet sonder werk te sitte en je buikie krijg tog lekkere happies.Ikke was eggies eers in sjok….Ikke zag je in je iesolazie ligge …..me hart ging roemerdeboem op hol fan de sjok.Maar gelukkug ben jij so knap poesitief dat jij na goe nadenke alles weer op je rij hep en je buikie tog tevreeje is en jou jou eige weer lekker ga foele..Enne je krijg lekkere noepies en so.Maar ik vin et wel errug feel foor je.Eers je operazie met narekoos en toen nog een keer naar je dokter foor omdat et nie goe ging en toen nog foor kontroole.Nau nog ander eete.Loes ikke vin et knap fan je.
  Gelukkug weete Doorie,Jiekie en Kyana watte jij lekker vin.En ook pas in jou nierdiejeet.Dat is fijn.Ja liefe friendin,we worre een daggie ouder en dan gaan soms dinge nie meer goe werreke in je lijf.
  En dan kan je nog so knappe dokter hebbe,sieke niere en so kan hij nie vervange met nieuwe.Dan moe je het doen soals et et beste is, en et beste er fan maake.
  Ikke hoop dat je nierdiejeet feel lekkere dinge hep.
  Mijn hart is nu wel weer nie meer op de hol,want ikke weet mij friendin Loesje kan et.!!!!
  Ikke hoop wel dat et geen probleem geef met Zusje en Floris.Eete jullie apart of saame?Of gaan sij ook jou nierbrokke eete.
  Zachte koppies van me sus Muzette en mijn,je friendin Sparkle

  1. Ooooh mij Sparkledinnetje,

   dank jou wel foor jou meeleefe met mij eigen. En jij zeg het goed. Van mij eigen heb ik nu twee groonies, mij nies en mij nier. Jij ga naar jou dokter foor jou onsteeking in jou bek. Jij hoop dattie dan minder ga niese maar jij krijg er wel jou niere bij. Foor jou altijd!
   Toen heb ik eeve nie gesparkuld lief dinnetje. Jij moet jou weg vinne in jou nieuwe werkelukheid en jij weet, Jij kom er niemeer vanaf. Oooh groonies is moeiluk maar jij moet ermee leefe. Jij ben mij groote foorbeeld Sparkle. Jij heb groonies en jij heb toch jou mooie buik. Dan bennie sterrek en mij eigen neem er mij foorbeeld aan.
   Maar soms zie ik door mij niere mij niese nie meer en in mij bek zie ik mij tande niemeer. Dan moet jij in jou sellufiezolazie. Jij kannie anders.
   Mij vrouw heb mij eigen wel mij steun gegeeve, Jij heb het noodig.
   Toen kwam mij heemel dwars door mij hel. Nooit meer slankbrokke. Oooooooh Sparkle van mij eigen hoef ik groonies mij slankbrokke niemeer….
   Dan kan jij ferder. Mij hart kreeg mij nieuw per-spek-tief en mij buik ook….
   En assie foel, jou dinnetje leef zo met jou eigen mee….
   Dan zie jij liechpuntjes oferal

   Dank jou wel lieve Sparkledinnetje en ook foor jou sus Muzette en jou vrouw

   Zachte kopjes van mij eigen,

   Loesje

 4. Dag lieve Loes, ooo wat is het toch allemaal moeilijk met al die diejeten. Je wilt het liefst gewoon zo lekker en zo veel mogelijk eten, dat is logies. Maar eerst krijg je slankbrokken, dat is al niet best. Ik ken die brokken, en ik wil er geeneens meer aan denken, zo droog waren ze. Dan ga je naar de dokter en die haalt al je tanden en kiesen weg. Maar in plaats daarvan krijg je ineens niertjes! Ik snap er niks van, eerlijk waar niet. Moet je nu met die niertjes kauwen?
  Ik ben wel blij dat je geen slankbrokken meer hoeft. En dat het eten dat je nu krijgt veel kaloriejen heeft, dat is altijd goed. Kaloriejen is fet en room en alles wat goed voor je is, daar heb je helemaal geen tanden voor nodig! Je kan het gewoon zo naar binnen slurpen en je vuik wordt er blij van. En je buik blijft ook mooi rond, want dat is belangrijk.
  Loes, ik vind het superknap dat je altijd poesietief bent. En ik weet zeker dat je het kan, met die niertjes. Wat lief dat je Door en Kyana en Jiekie lekkere dingen hebben opgestuurd. En met smaken die helemaal nieuw zijn, helemaal uit Duitsland, met smaken als rind en huun. O, dat klinkt zeker weten biesonder.
  Ga je een resensie geven, van al je nieuwe eten? Dat lijkt mij best heel handig, voor iedereen die ook niertjes heeft.
  En mijn vrouw vraagt of ik wil zeggen dat je de allermooiste roze voetkussentjes hebt. Gek hè, de dingen waar mensen soms op letten?
  Heel veel lieve kopjes van mij, met slagroom uit zo’n bus-smaak. Je kan de slagroom zo als een sliert uit de bus spuiten en oplikken. En dat is lekker….! Het is voor jou en je famielie, van Bolle.

  1. Lieve Bolle,

   ooooh wat hebbie mij eigen nou ferras met jou slagroomsliert. Van mij eigen heb ik nog nooit zofeel fet opgeslurrep. Maar jij moet het nie teege mij dokter zegge want misschien mag mij niere nie in mij slagroom ligge? Maar mij buik heb wel heel errug genoote van jou slagroom. Ik ga mij vrouw fraage offie soies foor mij eigen haal foor mij niere.
   Bolle jij zeg weer zofeel wijse dinge van mij situazie. Jij ga foor jou tande en jij kom terug met jou niere en jij heb niks meer te kieze. Dan kan jij wegkruipe onder jou bank maar assie dan hoor Bolle dattie NOOIT jou slankbrokke niemeer hoef. Dan breek jou zon uit jou friezer van jou geluk. Mij erfaring is nu wel dat ieder naadeel ze foordeel heb want mij eigen heb het nu selluf erfaare. Nu foel ik mij ofertuiging dattie zonder jou kieze en jou tande, met jou lap in jou bek en jou niere teege jou grens, toch gelukkig kan zijn. Van mij eigen weet ik ook niks van mij niere Bolle maar het heb lekker eete en folgende week ga ik wel mij resenzie schrijfe van mij eete. Maar jij schrijf jou goeie resenzie in jou stilte Bolle. Dattie goed door kan eete.
   Willie jou vrouw mij dank jou wel zegge van zo een groot kompliement van mij voetkussentjes. Oooh jij weet nie wattie allemaal aan jou lijf heb hange Bolle. Eers mij niere en nu mij voetkussentjes. Jij heb gelijk, mense zie heel feel maar assie een vrouw heb dan weet jij, zij zie alles.

   Lieve Bolle, foor jou vrouw, jou menseman, jou Ooma en jou eigen heb ik foor jullie allemaal mij taart gebakke met mij niere. En er zit ook leefer in en maajonaise. Het is mij poosietieve taart foor jullie allemaal,

   Loesje

 5. Hoi Loesje hier is Oliver, ik mocht je even een berichtje sturen van mijn zusje en jou dinnetje Kruimel. Loes ik eet al jaren brokjes van het nierdiejeet en ik vind dat helemaal niet erg, ik vind ze wel lekker, en het mooie is dat mijn nierwaarden, die op een gegeven moment best wel slecht waren, nu stabiel blijven. Dus het werkt nog ook Loes, ik moet daarnaast ook nog medicijnen innemen, mijn vrouw druppelt het over mijn brokjes en dan lik ik het zo op. Ik mocht ook eerst zelf proberen welk nierdiejeet het lekkerst is , en soms wisselt mijn vrouw ook af, dan krijg ik soms een ander merkje, voor de variatie zegt ze.
  Dus Loes, neem van mij maar aan, dat het niet zo erg is om een nierdiejeet te hebben, want het is beter voor je gezond.
  Poot en knuffel van Oliver.

  1. Lieve Oliver,

   Oooh jij ben erfaring-des-kun-diege….
   Dank jou wel dattie mij eigen nu nog meer fertrouwe geef en dattie tips geef aan mij vrouw. Soms hebbie faariazie noodig in jou diejeet want jij kannie altijd op jou sellufde brokke kauwe .
   En jou niere doen het nu nog stees goed en het werrek echt? Oooh Oliver, jou dokter kan jou eigen feel fertelle maar assie het hoor van jou vriendje die het selluf meemaak…. Dan pas foel jij echt jou fertrouwe en jou geluk. Assie weet dat jij het nie doe foor jou dokter maar foor jou eigen gezond.

   Dank jou wel lieve Oliver en ik ga mij vrouw fraage foor mij faariazie.
   Geefie iedereen mij knuffels en mij dank jou wel, van mij hart…

   Loesje

 6. Lieve Loesje, oh lieverd wat ferfelend dat je niertjes een beetje siek zijn. Jouw dinnetje Floortje heeft ook al een paar jaar zieke niertjes. Zij heeft ook nierdieetbrokken en medicijnen. En weet je Loesje zij vindt de brokken met tonijn het lekkerste. En het in het weekend blikjes nierdieet met kip en rijst en groente, ze noemen het een stoofpotje. Allemaal van meneer Hills.
  En het belangrijkste is dat het goed gaat met de niertjes. En dat gaat met jou ook vast en zeker zo lief dinnetje, het komt allemaal goed, je bent zo’n wijze en sterke poes. Ik stuur je een zacht kopje met tonijnsmaak van Floortje en van mij een dikke knuffel.

  1. Lieve mevrouw Ina en Floortje,

   Oooh heb Floortje ook zieke niertjes van ze gezond? Ooooh ik zeg u eerluk, ik wis het nie van mij eigen. Nu heb ik nog een erfaring-des-kun-diege foor mij niere. Heb Floortje nierbrokke van tonijn? Ooooh ech waar? Van mij eigen heb ik nu mij kip. Ik ga mij vrouw fraage offie tonijn ga zoeke van mij brokke. Van mij eigen hoef ik nog geen meedisijne zeg mij vrouw want zij zeg Loes jij ben nog op jou tijd assie jou eigen goed aan jou diejeet houw. Maar jij weet het nooit nie seeker, pas assie weer bloed heb geprik.
   Oooh lieve mevrouw Ina er kom feel bij kijke assie nog moet wenne. Maar mij fertrouwe groei nu stees meer en alles kom goed.

   Dank u wel dattie mij dit heb fertel. Geef u Floortje mij kopjes van mij steun en u krijg ook mij dankwelkopjes

   Loesje

 7. Jeetje Loesje dat is toch wel voor jou een geluk bij een ongeluk!!!!
  Geen slankbrokken meer dus dat betekend dat je je mooie buik blijft houden. En voor het nierdiejeet alles ervan proeven om te kijken wat je lekker vindt!!!
  En je visboer helpt ook mee, hoe super is dat????
  En dan je zoon en sjoonzoon die al mee helpen……wat lief!!!!
  Wij kunnen ons voorstellen dat jou hart een vreugdesprong maakt!!!!
  Gelukkig maar!!!!

  Dikke knuffel van ons allemaal,
  😽😽😽😽😽😽😘

  1. Lieve Panda, Moby, Dopey, Izzy, Tica, Belle en mevrouw Ceciel,

   Assie geen slankbrokke meer hoef dan dans jij van jou geluk op jou denkpaal. Jij kan het fraage aan Bolle, hij vin er ook niks aan. Mij bloed heb het laate zien. Mij dokter zeg Loes jij mag NOOIT geen slankbrokke meer want jij moet nierbrokke eete. Het was mij mooise mooment bij mij dokter van mij leeve.
   Hebbie welees nierbrokke op-ge-eete? Folgende week ga ik mij eigen erfaring fertelle. Mij resenzie soies. Op mij eigen manier, in mij eigen woorden, van mij eigen letters zo dat iedereen het begrijp.

   Dank jullie wel van zofeel steun en dattie mij eigen begrijp. Hoop dattie geniet van jullie fakanzie en van alles. Dat is belangrijk,

   Loesje

   1. Loesje wij hebben nog nooit nierbrokke gegeten dus wij kunnen er niets over vertellen.
    Wij wachten op jou reesensie!!!!
    Ja wij genieten heel erg van onse fakansie en onse frauw ook!!!!
    Zij werk veel in de tuin en wij helpen haar en zij vertel ons dat we over 2 a 3 weken 2 kippetjes krijgen……..maar niet om op te eten……ze zitten in een hok waar we niet aan ze kunnen komen 😾
    Frauw zegt dat ze alles op feesboek zet als de kippetjes er zijn.

    Knuffffffff
    😽❤

 8. Hallo lieve Loesje,

  Gossiepossie wat een verhaal zeg van al jouw gezond en je dieete. Maar wat een geluk voor jou dat jij de slankbrokken niet meer hoeft te eten en nu lekkere hapjes van het nierdieet. Ik weet zeker dat jij nu heerlijk gaat smikkelen en dat jij daardoor heel lief voor jouw niertjes bent. Nou ik wist ook niet hoor dat er niertjes in mij zitten, nou vrouwtje zegt dat er heel veel in ons lijf zit en dat we daar heel goed voor moeten zorgen om goed gezond te blijven. Ja er zijn wel dingen die we kunnen missen, zoals tanden en kiezen, want zonder die dingen in je bekkie kan je toch wel eten en jij vooral jouw visjes. Ikke ben heel blij dat jij uit jouw isolementpaal bent gekomen en nu weer een blije en positieve en vol vertrouwende Loesje bent. Dat met die niertjes van jou komt wel goed als jij je bakkie steeds netjes leeg eet en dat geloof ik wel. Ik ben geloof ik de enigste samen met Bert die nog trouw onze sportbrokken eten, Bert krijgt er van zijn vrouw andere brokjes door, maar ik eet ze allemaal zo op, en ik vind ze nog steeds heel lekker.
  Lieve Loesje ikke ben zo blij dat het weer beter met je gaat en niet meer naar de dierendokter hoeft voor ziekjes zijn. Vrouwtje is super trots op jou, maar ook op jouw vrouw dat ze alles op alles zet om uit te zoeken en te zorgen voor jouw gezond zijn. Geef jij haar namens mijn vrouwtje heel veel kopjes als dank je wel. Voor jou stuurt ze veel knuffels mme met mijn schrijf naar jou. Heel veel kopjes en grote poot van je grote vriend die super trots op je is. Jip

 9. Hai Loesje. Nu van mij nog even een schrijfje. Frau was zo druk met dingen gister, dat ik steeds niet op de peecee kon. Errug he! Ikke lees dat je niertjes hebt, ja die heb ikke ook. Hele dikke knuffel voor jou en je nieren. Datte die brokkies maar heel lekker zijn. En nooit meer slankbrokken, yeah! Kopje van Minnie

 10. Liefe Loesje, wat ben jij onzettend dapper van jouw eigen! Ik vind een maatje meer poes kei mooi en die nieren moeten gewoon doen. En niet zo raar van ze eigen doen. Gelukkig kan jij nou wel kei veel vis eete en andere lekkere dingen eete en mag jouw buikje lekker vol zijn! Smaakuluk!!! kopje van mij en Mila

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *