Als het leven ’s morgens in orde is

in ordeEr zijn dagen waarvan ik foel ik blijf misschien wel op bed liggen. Die heb ik veel gehad de laatste tijd. Maar opeens was het leefe anders. In orde.

Saai

Toen ik nog in het asiel zat, mocht ik alleen naar een huis waar het saai was, dus dat er niks gebeurde. En toen schreef mijn vrouw dat ze heel saai was en dat is ook zo, en daarom mocht ik hier komen wonen. Want ze leest en ze zit aan de compjuuter en veel meer doet ze niet. Dus dat is superfijn. Saai is goed.

Fierus

Maar toen kwam het fierus.
Minder auto’s in de straat, dat vond ik best goed. ’s Nachts had ik toch autolampen om naar te kijken, die bleven gewoon voorbijgaan.
Alleen na een paar dagen kwamen er grote enge fooguls in de straat. Toen durfde ik niet meer in de vensterbank. Soms lag ik op de bank en dan zag ik ze voor het raam bewegen.
Na een poos kwamen de auto’s terug en de fooguls gingen weer weg.

Steiger

De glazenwasser kwam, dat was moeilijk maar ik wist: hij gaat weer weg en dat deed hij ook. Dus dat snapte ik. Moeilijke dingen kan ik best als ik maar weet hoe ze aflopen.

Na de glazenwasser kwam de dag dat er opeens grote steigers in de straat stonden, met heel veel herrie. Dan weet je als huiskater ook niet wat je moet doen echt niet. Dus daarom deed ik niks. Pas in de middag gingen de steigers weg.

Wachten

Ik was gewoon zenuwachtig geworden echt waar. Dat ik de hele tijd iets verwachtte dat moeilijk zou zijn alleen wist ik niet wat het was. Er gebeurde niks dus ik bleef wachten.

En toen was er een ochtend dat ik naar buiten keek en ik zag het:

 •  geen fooguls
 •  er komt zon aan en van dat warme

In de straat waren er geen enge geluiden. En opeens was alles in orde, zomaar, vanzelf, ik had het niet verwacht en toch was het zo. Superduperheerlijkfijn!!

13 thoughts on “Als het leven ’s morgens in orde is

 1. Zo Bert , dat is fijn wakker worden hoor, dat je weet dat alles weer in orde is. Dan voel je je weer veilig, superfijn is dat. Wij merkten de laatste tijd ook dat er iets aan de hand was, en dat was raar. Geen geluiden meer van kinderen die naar school toe gaan, of minder autos.
  Nu horen we steeds vaker de vertrouwde geluiden weer,hoewel het nog niet helemaal zo is als het eerst was. Dat van dat warme, dat is helemaal fijn, want dan mogen we lekker op het balkon. En dat de enge vogels dan ook maar weer weg zijn. Dan is het pas echt goed.
  Knuffels van ons alle zes!

  1. hoi Allemaal dat is ook fijn dat bij jullie de gewone geluiden weer terugkomen, dan weet je dat er iets wat meer in orde is. Wat super dat jullie een balkon hebben dan ben je buiten en toch een beetje binnen, zo is dat denk ik maar zelf heb ik geen balkon.
   pootje van mij

 2. Bert we kunnen ons voorstellen dat je zenuwachtig wordt van wachten op iets en je weet niet wat!!!!
  Maar wat een verrassing he dat op een morgen weer alles gewoon is!!!!
  Wij zijn echt super blij voor jou dat je weer van gewoon kunt genieten!!!!!!

  Dikke knuffel van ons allemaal
  😽😽😽😽😽😽😘

  1. Alles is nog steeds gewoon echt superfijn, ik heb vanmiddag ook al met mijn vrouw op het tapijt gehangen dat was ook gezellig en gewoon. Ik weet weer helemaal wat fijn is dat gefoel was ik een beetje kwijt geloof ik, raar he dat het kan!!
   pootjes van mij

 3. Hoi lieve Bert, wat heerlijk dat eindelijk weer alles is zoals het hoort. Dat er geen lawaai in de straat is van mannen, dat er geen enge grote foguls zijn en ook geen glazenwasser. En dan komt er ook nog weer zomer aan!
  Ik snap heel goed dat je saai fijn vindt, dat vind ik namelijk ook. Gelukkig zijn mijn mensen ook saai, en ikzelf nog wel het meeste denk ik. Dan hoef je niet bang te zijn, je weet altijd wat er gebeurt. Je foelt je feilig.
  Geniet maar van je saaie dag met zon Bert!
  Lieve kopjes van Bolle.

  1. hoi Bolle wat goed dat jouw mensen ook saai zijn dan weet je waar je aan toe bent dus dat er geen gekke dingen gebeuren. En jij hebt een tuin waarin wel van alles gebeurt dus dat kun je in huis geen gekke dingen hebben. Het is hier nog steeds rustig ik kom serieus waar helemaal weer bij.
   kopje van mij
   Bert

 4. Lieve Bert,

  mij hart is nu wel geraak want van mij eigen foel ik, soms is jou leeve nog moeiluk. Dattie nie weet wat jou dag breng. Dat jou dag gewoon onfoorspelbaar is. Het fierus van mevrouw Coorona heb feel moeilukke dinge gebracht. Jou leeve is stil maar jij heb niks ofer jou stilte te zegge. Jij kan somaar fooguls krijge in jou straat. Lieve Bert, Jij heb het zo goed gedaan. Assie wacht ga alles weer foorbij, dat is mij eigen erfaring.
  Van mij eigen vin ik saai fijn. Saai is gewoon, dattie weet wat er gebeur en dat er geen enge dinge zijn waar jij schrik van krijg in jou hart.
  Lieve Bert, mij hart heb bewondering foor jou eigen. Jij heb nu weer jou moeilukke erfaring oferwonne

  Jou Loesje

  1. hoi Loesje, ik wil alleen dat moeilijke dingen voorbij gaan die ik niet wil en die ik ook niet snap. Wat fijn is moet voor altijd fijn blijven zoals dat de zon schijnt en het is warm en dat er een snek komt als ik het niet verwacht en ook en vooral dat wij verkering hebben dat moet ook voor altijd!!

   je Bertje

 5. Lieve Bert, wat fijn dat bij jou alles weer gewoon en veilig is, dat geeft een goed gefoel. En zal ik jou eens wat vertellen: wij zijn ook heel erg saai, man mens en ik, Floortje is ook heel rustig. Wij houden niet van wilde feesten, harde geluiden en harde muziek. Wij houden van met z’n drieën gezellig bankhangen, lekker eten met onze lieve familie. Wij vinden saai heel fijn, maar wij zijn natuurlijk heel seeniejoor. Fijne dag lieve Bert, knuffels en kusje van Ina en Floortje.

  1. hoi Ina en Floortje, ik ben ook seeniejor en saai dat lukt heel goed tegelijkertijd en het is ook fijn om dan rustig aan te doen. Bankhangen vind ik net als jullie heel gezellig vooral als het dan stil erbij is, dan foel ik het goed,
   pootjes van mij

 6. Hallo Bert,

  Wat schrijf jij me nou een fijne schrijf, alle rust is weer in de straat en de zon en zomer komt eraan. Kertel dat wordt heel veel genieten voor jou maar ook voor jouw vrouw hoor. Jou vrouw houd ook niet van onrust en herrie, Regelmaat is het allerbeste wat je als katerman maar kunt wensen. Bof jij even dat nu ook het weekend nog komt.
  Hier in mijn leven is het niet saai en ik hou van gezellige drukte , (maar dan met mate). Ik geniet van ons vooraltijdhuis en als ik naar buiten kijk is er zoveel te zien en de vogels zijn hier heel leuk en Bert daar zou jij zelfs niet bang van zijn, want het zijn mijn vriendjes en die zullen jou nooit wat doen. Het enigste wat ze doen is voor ons liedjes fluiten.
  Ga jij samen met vrouwtje maar heel veel genieten van de rust en je krijgt van mijn vrouwtje een zacht rustige knuf hoor. Poot en kopje van je grote vriend Jip

  1. hoi Jip, ja jij maakt graag veel mee van leuke dingen en die had je in je vorige huis en nou ook in dit huis. Ik kijk ook naar van alles buiten maar ik ben nog gauw bang van iets. Ook van vogels. Ik moet altijd kijken en ik wil het niet zien. Dus alle vogels kunnen beter bij jou in de tuin want jij bent niet bang!!
   pootje van mij!!

 7. Hoi Bert dat is hoe het leven moet zijn voor jou, rust , knuffels van je vrouwke geen akelige geluiden en enge vogels, gewoon zoals het hoort !

  Ik houd ook niet van veranderingen em soms zoals gisteren werd ik bang en kroop ik onder de bank en dan voel ik me veilig.

  Kopje van Ollie

Reacties zijn welkom