Ik kan van opzij kijken

opzij

Ik ben een seeniejor-katerman en dat is gewoon zo. Dus ik slaap best veel. En ik doe rustig aan. Maar ik wil heel graag alles weten dus dan kijk ik soms van opzij.

Konsentraazie

Opzij kijken is best moeilijk. Je hebt er konsentraazie voor nodig. Ik kan het niet als ik ren, dan kijk ik recht vooruit waar ik heen ga, dus ook geeneens naar waar ik mijn poten neerzet. Het kan ook niet als ik in de vensterbank spring dan heb ik alle kracht nodig om goed te landen. En als ik net wakker ben nou dan ben ik bezig met wakker worden. Ik kan alleen opzij kijken als het zo is:

 •  ik zit of lig heel rustig en ergens in de kamer gebeurt iets waarvan ik zeg wat is dat, ik wil dat weten
 •  ik heb tijd dus het moet niet vlak voor het eten gebeuren dan staat mijn kop er niet naar
 • ik heb geen zin om erheen te gaan, ja daar ben je seeniejor voor

Opzij

Wat ik dan doe ik met mijn ogen opzij kijken. Ik zie dan een beetje van wat er gebeurt. Niet eens veel. Misschien heb ik er geeneens wat aan maar ja, als je lekker ligt dan sta je niet op, wie doet dat nou, zeg nou zelf.

En heel soms als ik dan meer wil weten, dan ga ik er toch even heen. En dan ligt er niks geks op het tapijt alleen een friemel papier. Of het is geen snek maar een brokje dat uit mijn eetschaal is gesprongen.

Maar ja ik moet toch weten wat er allemaal gebeurt in huis. Als binnenkater moet je op de hoogte blijven zo is dat nou eenmaal. En als je altijd binnen bent, dan krijg je een ander gefoel voor de dingen als wanneer je buitenkater bent. Dus opzij kijken blijf ik doen, vooral wanneer ik lekker lig.

8 thoughts on “Ik kan van opzij kijken

 1. Lieve Bert, dat is heel handig van jou dat je van opzij kan kijken. Je moet tenslotte controle houden over alles. Als binnenwater moet je op de hoogte zijn van alle dingen die gebeuren. Dus goed opzij blijven kijken lief vriendje. Kopjes en knuffels van Ina en Floortje.

  1. hoi Ina en Floortje het is misschien een beetje kijk maar soms foel ik opeens dat ik iets kan en dan vertel ik erover. En ik zie ook meer op die manier dat is ook zo,

   pootje van mij

 2. Hai Bert! Wat zeg je me nou, springen er bij jou brokjes uit je schaal? Dat is me toch ook wat… Dat opzij kijken doe ik ook. Want inderdaad alles moet in de gaten gehouden worden. Pootje van mij

  1. hoi Minnie wat leuk dat jij het ook kunt! Vrouwen kunnen het folgens mij niet ik heb het thuis nog nooit gezien daarom denk ik dat maar jij misschien wel. Ja dat van die brokjes vond ik ook gek.
   pootje van mij

 3. Hoi Bert, wij doen dat ook hoor, we moeten tenslotte alles in de gaten houden. Maar van die brokjes die uit je schaal springen, dat vinden wij pas interessant. Dat zouden wij ook wel eens willen zien. En moet je er dan achteraan. Lijkt ons niks hoor eten dat beweegt, behalve als het een dikke vette vlieg is, dat vinden Bjarne en Bikkel heerlijk.
  Groetjes van ons alle zes.

  1. hoi allemaal misschien ligt het aan het merk brokjes dat ze soms springen, dat weet ik niet. Er zijn hier best vaak dingen dat ik denk hoe kan dat maar ik moet ook slapen dus daar kom ik niet altijd achter hoe het kan. Dat Bjarne en Bikkel vliegen lusten!! Ik vind ze eng.
   pootjes voor iedereen

 4. Hoi lieve Bert, ja zo kan ik ook kijken, als het nodig is. Dat je hoofd rechtdoor staat, maar dat je ogen naar de zijkant kijken. En vaak beweegt mijn oor aan die kant ook mee, dat ik kan zien én horen wat er is.
  Soms kijk ik zo naar mijn mensen, als ik lekker in mijn tuin lig en ze roepen me. Dat betekent dat ik ze heb gehoord, maar dat ik nog eventjes blijf liggen.
  Ik snap heel goed dat je je huis in de gaten moet houden. Dat is belangrijk, dat alles in orde is. Als je weet dat het niet iets heel ernstigs is kan je prima blijven liggen en naar de zijkant kijken. Je kunt altijd nog opstaan als het nodig is. Ik vind zelf dat je niet de hele dag heen en weer hoeft te lopen, je hebt als kater ook rust nodig.
  Lieve kopjes van Bolle.

  1. hoi Bolle, dat is waar de hele tijd heen en weer lopen is nergens voor nodig, ik kom altijd toch weer terug naar waar ik ben opgestaan dus waarom zou ik dan lopen. Rust is heel belangrijk dat zeg je goed. Dus dan hoef je ook geen rare dingen te toen. Opzij kijken naar je mensen lijkt me goed, vooral als je een signaal met je oor geeft. Dat is duidelijk,
   kopje van mij
   Bertje

Reacties zijn welkom