Poes Minnie vertelt over een dag uit haar leven

leven

Mijn vachtje daar krijg ik hier op de blog best wel kompliementen over. Ik was het dan ook elke dag netjes. Wat ik wel zie als ikke in de spiegel kijk is dat mijn staartje wat grijzer wordt. Niet zo raar want ikke ben al 7.

Minnetjes

De streepjes op mijn vacht waren vroeger echte minnetjes vandaar de naam Minnie. Omdat ik in mijn furrever home goed te eten krijg heb ik een puikie gekregen. En lijken sommige minnetjes op mijn lijfje nu meer op rondjes hihi.
Over dat staartje gesproken. Dat beweegt soms en dan zie ik het en dan is het alsof ik het voor het eerste zie. Dan komt er oer in mij en heb ik niet meer door dat mijn staartje mijn staartje is. Ik ga het dan vangen. Soms krijg ik mijn staartje te pakken en dan bijt ik erin. Dan doe ik maaauw want dat doet na-tuur-lijk pijn…

Hobby

Mijn favoriete hobby is de trap op en af rennen. En dan het liefst zo hard mogelijk. Ik doe dat alleen wel anders dan dat je zou denken. Met mijn foorpoote kan ik tree voor tree stappen dat gaat prima. Maar met mijn achterpoote kan ik dat niet. De hupsen met zijn twee tegelijk. Net als een konijntje zegt mijn frau wel eens. Nou heb ik nog nooit een konijntje gezien dus ik weet niet of dat klopt haha.
Wat ik ook erg leuk vind om te doen is op de kasten te springen en dan bovenop de balken die net onder het plafond hangen. Soms probeer ik dan ook mijn staartje te vangen. Frau noemt mij dan een circusartiest. Ik noem mijzelf gewoon een kat. Die van spannende dingen houdt.

Eten en drinken

Als ik mijn avondeten krijg dan voel ik mij ook weer oer. Ik krijg altijd natvoer met wat extra water. Eerst drink ik dan het water op wat extra lekker smaakt omdat het naar natvoer smaakt. En daarna begint het. Ik vis een stukje vlees uit het natvoer en gooi dat met mijn pootje in de lucht. En vervolgens proberen ik het dan weer te vangen als een echte prooi. Als het lukt dan ben ik trots. Soms lukt het niet en valt het stukje van de trap. Mrew doe ik dan, dat is een geirriteerde mauw. Frau moet daar dan om lachen.
Ik heb twee waterbakjes. Een kleinere naast m’n bak met brokjes. Het is zo’n lila bakje wat Loesje ook heeft, dat heb ik wel eens op Feesboek bij haar gezien. En ik heb nog een ander wat groter bakje. Dat werd eerst ook helemaal gevuld met water. Maar nou niet meer. Flauw hoor! Ik vind het namelijk leuk om met mijn pootje in dat bakje met water te plensen. Zodat ik waterspetters op mij krijg en mijn pootje lekker nat wordt. Dan zuig ik daarna het water zo van mijn vachtje op. Frau doet het bakje nu wat minder vol, omdat ze liever geen zwembad in huis heeft hihi.

Snoep

levenDroge brokjes kan ik de hele dag door eten. In de ochtend wordt het bakje tot de rand toe gevuld. Ze zijn van meneer Konijn en speciaal voor mijn blaasje. Gelukkig hebben ze een lekker smaakje. Je zal toch maar fiese brokjes moeten eten, bah nee. Dat lijkt me echt een katmerrie. Maar die van mij zijn dus gewoon jammie.
Net als Dorus ben ik dol op snoepies. Als ik een snoepje wil dan ga ik op mijn allerliefst kijken met mijn staartje om mijn voorpootjes heen. Dan ben ik echt een onweerstaanbaar poesje en dat trucje lukt iedere keer weer. Soms wil ik het snoepje uit de hand eten en soms wil ik het vangen. Ik weet niet waarom dat is het is gewoon zo. Als het wiekent is krijg ik een wiekent snek. Dat is meestal een kipfilet mousse of een tonijnmousse. Ikke vind het allebei lekker en als het wordt klaargemaakt dan ga ik altijd een liedje miauwen als dank, zo blij ben ik dan dat ik het krijg.

Aaien

Ik zie dat Bert en Bram en misschien nog wel meer katten en poezen het fijn vinden om op hun puikie gekrabbeld en geaaid te worden. Zelf vind ik dat soms fijn. Als ik lekker doezelig ben van in de zon liggen dan mag het soms wel van mij. Maar vaak wil ik het ook niet. Dan pak ik met mijn voorpootjes frau’s hand vast en dan bijt ik er zachtjes in. Dat zou ik eigenlijk niet moeten doen, maar dat is nog iets van vroeger. Misschien durf ik het ooit vaker toe te laten. Want het is toch wel een fijn gevoel.
Nou nu ga ik stoppen met miauwen en neerpooten. Want buiten is de zon weg en doet het heel hard woes woes dus moet ik even extra vensterbank controle doen dat we nog wel veilig zijn. Gelukkig had ik mijn winterjas nog niet helemaal uit want ik ruik aan de lucht dat het weer kouder wordt.

Pootje van Minnie

16 thoughts on “Poes Minnie vertelt over een dag uit haar leven

 1. Hajoooo tante minnie. Ooooh uwes peelt ook met water? Hihihi. Weuk is dat he? Ikke deed dat ook altijd. Tot me frauw een dweil onner me waterbak legge. Toen von ik het niet meer weuk😾
  Weet uwes wat erg is? Ikke kjijg niet meer sofeel noepies. Ikje sta op noepiesdiejeet😾😾😾😾 so erg. Ikke kjijg er nog maar 6 per dag. Hoe sielig ik ook miaauuw. Sniksnik.
  Ook mag ik nie meer naar buite ommedat het so kauwt is opeens. Offf ik moet een dasje en muts op doen. Nauuuu eg niet!!!
  Pootjes tante minnie🐾🐾

  1. Hai Doorie. Ikke krijg maar 1 of 2 noepies per dag. Dus jij krijgt nog best veel dan. Stom he dat t sooo koud is!

 2. Hoi dinnetje Minnie, Bikkel vindt het ook altijd leuk om bovenop de kast te zitten en vooral om dan de spulletjes die een plankje lager staan op de grond te gooien. Ook vinden Bikkel en Bjarne het leuk om met water uit het waterbakje te spelen, dan schuiven ze met het bakje net zolang tot het water over de rand gaat. Leuk joh, alleen vindt onze vrouw dat niet zo leuk want de hele vloer is dan nat.
  Wij krijgen ook af en toe wat lekkers, nu onze vrouw vaker thuis werkt, vragen we vaker om een snoepje, dan laten we onze zus Juultje heel zielig miauwen en lief kijken, en soms werkt het dan krijgen we een ekstra snoepie. In het weekend krijgen we net als jij altijd een lekkere snek. Wij hebben geen trap dus weten niet hoe je daar op en af moet lopen.
  Nu het weer wat kouder is mogen wij ook niet op het balkon, onze vrouw zegt dat het dan eerst weer wat warmer moet worden.
  Knuffels van Bas,Bjarne,Oliver,Kruimel, Bikkel en Juultje

  1. Hai Vijf! Hebben jullie geen trap? Ikke heb geen balkon. Zo hebben we allemaal wat anders 🙂 Ja, leuk is dat he met water spelen en kledderen hihi. Knuffel terug van mij.

 3. Hoi Minnie, wat een stoere poesedame ben jij zeg! Je kan al kei veel en je weet ook wat je wilt. Je bent heel zelffurzeekerd. Op de trap rennen doe ik ook. Volgens mij hop ik ook net als jij maar ik weet het niet zeker. Daar ga ik de volgende keer naar kijken. En dat buik kriebelen duurt soms gewoon even. Bij mij ging dat ook kei langzaam. Misschien als je vrouw je een snek geeft als je niet bijt. Of ben je dan te blij? Kopje van mij, bram

  1. Hai Bram, wat leuk dat jij me stoer vind! Enne hop jij ook misschien? Nou ben ik wel benieuwd. Dat van die snek met aaien ga ik tegen frau miauwen. Kopje terug, Minnie

 4. Lieve Minnie,

  Wat fijn dat de streepjes op je vacht rondjes nu op rondjes lijken en dat je ook een puikie hebt!!!!!
  Dat betekend dat je een super goed forever home hebt!!!
  Wij spelen ook graag met het water……pootje soppen noemt onze vrouw dat!!!! Ze is er ook niet altijd blij mee hoor 😹
  Het natvoer eten we de laatste tijd niet meer zo graag……..alle 6 niet!!!
  Vrouw heeft al vanalles geprobeerd en nu krijgen we ieder nog maar 1/2 zakje.
  Maar wij weten hoe dat komt want sinds een tijd hebben wij andere brokjes (van het merk Purizon via Zooplus) en die zijn wel zoooooo lekkerrrrrrr!!!
  Dus daar eten we altijd goed van!!!

  Dikke knuffel van ons allemaal,
  😽😽😽😽😽😽😘

 5. Lieve Minniedinnie,

  oooh jij doe heel feel van jou eigen op jou dag. Jij ben atleeties want jij ren jou trap op offie van jou famielie konijn ben. Van mij eigen ren ik soms op mij trap. Als ik mij eigen gek foel in mij kop. Van mij eigen ben ik nie atleeties Minnie, maar assie dertien jaar ben van jou leeftijd dan hebbie meer rust noodig. En mij vrouw zeg Loes jij ben er nie foor in jou wieg geleg. Soms doe ik wel sestien sukonde renne ofer mij groote bed. Dan ben ik wel tros op mij eigen.
  Ooooh zeggie nou dattie jou heele bakje vol met jou brokjes krijg? Oooooh ik ga mij vrouw fraage offie jou verhaal ook ga leeze. Hebbie blaasbrokke Minnie?
  Van mij eigen heb ik nu nierbrokke. Wie ferzin soies? Jij denk jou brok is jou brok maar iedereen heb ze eigen brok. Mij Bert krijg slankbrokke en hij is nu atleeties Minnie. Van mij eigen geef ik er niks om. Jij heb jou buik nie foor niks en assie jou groote buik heb dan hebbie nog meer brokke noodig. Dat is mij erfaring en mij wens.
  Lief dinnetje dank jou wel foor jou mooie verhaal en dattie zeg dat jou bakje van jou brokjes de sellufde is als die van mij eigen.

  Jij krijg mij kopjes,

  Loesje

  1. Hai lieve dinnie! Jaha ik kan de hele dag door op een brokje knabbelen. Maar ik eet niet teveel hoor. Met mate heet dat 🙂 Kopjes terug!

 6. Dag lieve Minnie, wat een mooi stuk heb jij geschreven over wat je zo allemaal doet. Je bent een stoere poezendame hoor, wegens dat je de trap af rent. Floortje rent wel eens door de gang omdat wij geen trap hebben. Ook mag ze wel eens op het balkon met een riempje aan, maar alleen als het niet waait. En knuffelen mag alleen als zij het echt zelf wil. Fijne dag lief dinnetje en knuffels en kopjes van Ina en je dinnetje Floortje.

  1. Aan een riempje? Ieh, de gedachte alleen al. Aan mij poezelijf geen polonaise! Wat leuk dat je mij stoer vind 🙂 Pootje van mij

 7. Hoi lieve Minnie, wat een leuk verhaal heb je geschreven over wat je allemaal doet thuis. Als ik het lees ben ik superverbaasd dat je een puikie hebt, want je bent de hele dag bezig met rennen en klimmen! Hoe loop je de trap af, doe je dan je hoofd naar voren? Dat lijkt mij best grieselig, ik zou bang zijn dat ik zou vallen. Ik ben een keer uitgegleden op mijn kattentrap, toen viel ik zo naar beneden. Ik had niks, maar ik was best heel erg geschrokken.
  Jij krijgt net zo als ik eten, dat er altijd brokjes staan en dan nog wat natvoer. Maar jij bent superslank, dat zie ik op de footoos. Heb je blaasstenen gehad of vaak blaasontsteking? Omdat je die spesjale brokken krijgt. Ik hoop dat ze goed helpen, die brokken, en gelukkig maar dat ze lekker zijn!
  Mijn vrouw zegt dat ze vroeger als kind een hondendame had, en die hopste ook met haar achterpoten als een konijntje. En Bram ook, las ik net. Dus er zijn ook katkonijnen en hondjeskonijnen, biesonder hè?
  Lieve kopjes voor jou en je frau van Bolle.

  1. Ja, ik doe mijn kopje naar voren als ik de trap af ga. En ik had blaasstenen en die komen terug als ik de brokjes niet zou eten. Lief kopje terug.

 8. Hallo Minnie, hier even een klein schrijfje van je vriendje, dit komt omdat ik niet veel computer schrijftijd heb, vrouwtje is nog steeds heel druk om huis en tuin klaar te krijgen van de verhuizing.
  Dank je wel voor jouw mooie schrijf en nu weet ik ook hoe jouw dag is en dat is van de drukke net als bij mij. Ik heb veel vensterbank controle dienst, en huis bewaken als vrouwtje weg moet voor mijn brokjes verdienen. Ja en al ben ik 13 jaar en voel mij nog steeds een jonge keren en sport in huis heel veel. Ikke doe samen met Bolle trainen met racen voor de Formule 2 Bolle- Jip. Nou ik in een vooraltijdhuis met een grote tuin woon heb ik nu ook een trap in het huis en dat is dus ook racen van boven naar beneden. Dat sporten is goed voor mij want ik eet net als Bert sportbrokken om niet een maatje meer te gaan wegen.
  Ikke ben ook niet een grote liefhebber van buik en borst kroelen, soms mag vrouwtje het hoor, maar ze weet dat ik het liever heb op andere plekjes . maar soms vind ik het ook heel fijn. Met borstelen laat ik het daar altijd wel doen. O jij doet ook nog steeds de winterjas aanhouden, nou ikke ook. ik verhaar nog niet , ik denk dat poezen en katten die een hele dikke jas hebben nu veel de jas uitdoen, ik heb geen dikke jas en is nu wel fijn van nog geen gekriebel in je jas, maar in de winter is het wel minder warm, vandaar dat als ik het koud heb altijd onder een deken ga slapen
  Lieve Minnie dank je voor je mooie schrijf en ik doe al uitkijken naar de volgende, Knuffel van vrouwtje en grote poot en kopje van je grote vriend Jip

  1. Hai Jip. Ik kan ook nu pas schrijfje doen. Frau was lang bezig met thuis brokjes verdienen. Heb jij ook een op en afren trap? Wat leuk! Knuffels aan jullie beiden terug!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *