Loesje over: zorgen voor elkaar

zorgen voor elkaar
Ik zorg voor me broer Floris

Misschien weet U allemaal wel dat ik me broer Floris heb in me huis. Hij is al super senior van ze eigen en we woone al vanaf mij eerste dag hier saame.

Me vrouw zeg dat ik hier al 10 jaar woon, mij gevoel zeg dat 10 jaar best al lang is. Toen ik hier kwam wonen was Floris best nog een jonge katerman, dat kon ik wel zien. En hij was heel bang van ze eigen. Ik heb mij eigen nooit opgedronge, ik vind het belangrijk dat iedereen ze eigen kan zijn en ze preifussie heb.

Een dagje ouder

Assie saame in een huis woon dan hebbie veel met elkaar te maake. Je kom elkaar overal teege. Op me bank, op me bed, assie net bij je vrouw zit en soms ook op de bak. Dan wil ik wel me preifussie want ik vind wel, soms hebbie een grens. Floris heb daar wel aan moete wennen maar hij heb veel bijgeleerd van ze eigen. En als oudste zus van me broer vind ik het wel belangrijk om te helpen. Dus ik let op me broer want ik voel wel, hij wordt van ze eigen een dagje ouder. Ik ga nu vaker bij hem ligge want soms issie ze weg kwijt. Dan help ik wel door naast hem te ligge want dan hebbie meer rust. En soms ga ik ook me vrouw haale, dan heb ik wel me ondersteuning nodig. Me vrouw is bang dat Floris deement aan het worden is van ze kop. Als poes voel ik gewoon assie niet goed is en dat ik dan moet zorgen.

Kopstoot

Soms loop Floris hard te miaaauwe in me huis. Dan issie ze weg kwijt en dan ga ik van me eigen even kijke. Soms geef ik me broer een kopstoot want dan issie weer bij ze les. Of ik doe ook miaaauwe dat hij mij herken. Assie ze eete niet lust of hij heb teveel zit ik altijd al bij ze bakje om te helpen. Ik wacht rustig want van me eigen vind ik het geen probleem om ze bakje dan leeg te eete. Ik vind helpen belangrijk en Floris ze tonijn smaak mij ook goed.

In ze kast

Toen me nieuwe jaar begon zat me broer in ze kast. Ik ben er toen wel bij gaan zitte want dan heb Floris meer rust in ze kop. Van me eigen vind ik vuurwerk ook veel te harde knallen. Maar ik heb me meedietaasie gedaan en Floris voelde toen wel mij rust in ze eigen lijf. Dan zorg je voor elkaar want je kan ze ander niet aan ze eigen lot overlaten. Soms heb Floris ook ze ongelukje, dan issie ze bak vergeete. Dan roep ik wel me vrouw dat ze het op kan ruime. Ik vind wel een ongelukje kan gebeuren assie een dagje ouder wordt. En hij moet ook vaak spugen, dan houd ik wel me afstand. Soms ben ik ook even bang want me vrouw zeg dat ik ook al senior ben. Straks weet ik niet meer waar me eigen tonijn staat? Ik denk best veel na over me leeve.

Unieferseel

Vorige week schreef  ik over me verkering en dat je dan liefde voel in je hart. Maar famielie heb ook liefde voor elkaar. Als poes ben ik er nu wel achter dat liefde unieferseel is. Dat je ook liefde kan voele voor je broer en ook voor Zusje. Dat is me eigen zus maar die heb het nog te druk met ze eigen. Ik denk dat Zusje nog in ze puuberteit zit, assie sensietief ben dan voel je zoiets.

Me liefde van me famielie is wel andere liefde dan van me Bert, maar het is ook belangrijk. Je woon toch saame in je huis en als je broer dan deement wordt dan zorg je wel voor elkaar. En me vrouw heb ook ze eigen werk en zij maak zich best een beetje zorgen om me broer. Hij heb ekstra zorg nodig want hij kan niet naar ze dagopfang voor bejaarde katers. En ook niet naar ze verpleegasiel. Hij blijf bij ons want me vrouw zeg, het is in ze voor en ze tegenspoed. Dan vind ik het wel belangrijk om niet alleen aan mij eigen te denke.

Misschien ben ik me eigen mantelpoes, dat moet ik nog ondekke. Maar assie kan helpe dan hebbie wel meer voldoening in ze leeve. En dan smaak me tonijn nog lekkerder en het mag ook die van Floris zijn

Liefs van Loesje

zorgen voor elkaar
Floris heeft mij nou nodig

14 thoughts on “Loesje over: zorgen voor elkaar

  1. Dank U wel lieve mevrouw Jeanine, ik vin wel dat zorgen voor elkaar belangrijk is. Dat ik niet alleen aan me eigen denk want me broer heb het soms moeilijk in ze kop.
   Dank U wel dat U mij begrijp,

   Liefs van Loesje

 1. Ooooh loes. Wat ben je toch een fijne zus voor floris. Blijf gewoon zo doorgaan hoor. Maar oooooh wat herken ik een hoop. Ook mijn vrouw denkt dat ik deement aan het word ben. En dan ga ik heeeel lang zingen. En dan ben ikjes een beetje bang. Want ik denk dan dat ik niet meer thuis woon. Dan roept het personeel mij bij zich en ze aaien me dan weer rustig. En opeens zie ik weer dat ik thuis ben😺
  En dan ben ikjes blij.
  Ook ik spuug af en toe mijn eten uit. Daarom krijg ik het in gedeeltes.
  Je mag gerust van je broer houden hoor, dat vind bert helemaal niet erg. Je hartje is groot genoeg voor heeeeel veel liefde en tonijn.
  Maar loesje….voortaan eerst aan floris vraag of je zijn tonijn ook mag opeet hoor.😹😹

  1. Oooh Katterien,

   Ooh dat heb me broer Floris ook, dat tie hard moet zingen en hij weet niet meer wie hij is van ze eigen. En ook niet dat hij gewoon in ze eigen huis is. Oooh Katterien gelukkig hebbie personeel die goed voor jou eigen zorge. Ik vin wel dat tonijn dan belangrijk is, of rosjebief. Dat je weet dat jij wel jou eigen eete krijg.
   Katterien assie mij nodig heb dan doe ik ook jou helpe want jij ben mij liefste soolzusdinnetje for evve en evve …

   Sjeteeeeeeeeeeeem

 2. Oh Loesje,
  Wat ben jij toch een lieve poes!
  Mijn vrouw vertelde mij net dat zij voor mij twee katerbroers had, Derrick en Poncke, die ook zo goed voor elkaar zorgden. zij zijn bijna 20 jaar geworden. Poncke werd doof, en een beetje dement misschien, en Derrick zag niet zo goed meer.
  Poncke was net als Floris soms een beetje de weg kwijt, dan kwam Derrick hem helpen, en Derrick was soms echt de weg kwijt, omdat iets een beetje verplaatst was. Poncke kwam dan aanrennen om hem te redden. Als ze elkaar een kopstoot gaven, wisten ze dat het goed kwam. Poncke kon ook heel goed, keihard zingen, zou een goed duo met Katrientje gevormd hebben 🙂 . Poncke was ook zwartwit, en Derrick had net zo’n mooi grijs gestreept pak aan als Floris.
  Toen ze ouder werden, lagen ze steeds vaker dicht bij elkaar, ze voelden dat ze elkaar nodig hadden. Floris zal het dus wel heel fijn vinden als je bij hem komt liggen, dan voelt hij zich zekerder, met zo’n lieve zus naast zich.
  Ook fijn voor je vrouw dat ze weet dat jij voor hem zorgt als ze moet werken!
  Zorg maar goed voor hem hoor, en hij vindt het vast niet erg dat jij zijn etensbakje voor hem “afwast” !!!
  Een lief zacht kopje voor jou, en ook één voor Floris!
  Vlo.

  1. Oooh Vlo,

   wat schrijf jij mij een mooi verhaal van jou eigen. Van jou katerbroers Poncke en Derrick, oooh ik voel mij eigen nu best gesteun. Dat jou katerbroers ook van ze eigen voor ze ander zorgde oooh ik voel nu ontroering.
   Me broer en me eigen slaape vaak dicht bij elkaar, hij heb dan meer rust. En assie het eve niet weet ben ik er wel om te helpe. Net als bij jou katerbroers Poncke en Derrick.
   Oooh Vlo ik voel nu dat we allemaal goed nadenken over zorgen voor elkaar. Dat is belangrijk want je ben niet alleen op ze weereld en in jou huis. Assie saamewoon hebbie voor elkaar te zorgen.
   Oooh dank jou wel voor jou mooie verhaal en steun, ook van me broer Floris

   Liefs van Loesje

 3. Hallo Loesje,

  Wat bij jij een super lieve zus voor Floris. Ja jij bent er eggies om vrouwtje te helpen als die weg moet, mantelpoes en ook buddy voor je lieve broertje Floris. Het is heel erg als je deement wordt en niet meer weet waar je bent en hoe je iets moet doen. Nou hoop ik dat als ik deement wordt dat vrouwtje er veel voor mij zal zijn. Vrouwtje heeft jaren geleden ook katers gehad die heel erg deement waren en ja ze vragen dan heel veel zorg. Wat ik ook zo lief van je vond is toen doe akelige knallers van vuurwerk er waren jij er helemaal voor Floris was en hij zo kon voelen dat hij niet alleen was en jij een grote steun voor hem was. Nou ikke weet zelf wat bang zijn is en ik ben blij dat vrouwtje er voor mij is en ze me zelfs druppels heeft gegeven zodat ik niet bang hoefde te zijn.

  Nee jij hoeft eggies niet bang te zijn dat Bert aan jou Loesjes liefde voor hem twijfelt, Liefde en houden van voor een verkering of een broer is heel anders hoor en Bert begrijpt jou helemaal dat jij nu ook veel tijd aan Floris besteed.
  Ook belangrijk dat je goed voor jezelf zorgt met de buikvulling en dat vrouwtje aan de vismeneer laat weten dat er altijd genoeg visje voor jou is.

  Zo Loesje nu moet ik ophouden met schrijven, want vrouwtje gaat weg om eerst met een hond die Chica heet te gaan wandelen in de bossen en daarna gaat ze weer verder om een Kater Gijs van 18 jaar te verzorgen en gezelschap te houden. Net zoals met vrouwtjes anders verzorgpoesjes. Kater Gijs is ook wat deement en heeft maar een oogje meet en is haast helemaal doof. Vrouwtje gaat ook met Gijs wandelen in de grote tuin die hij heeft en zo kan hij nog de wind voelen en alles ruiken. Hij geniet hier heel veel van.

  Loesje een fijne dag en ook genieten naast je mantelpoes zijn. Knuffels van vrouwtje en extra omdat je zo’n lieverd bent voor een ander en daarom ook van mij lieve kopjes en pootje van je grote vriend Jip.

  1. Lieve Jip en mevrouw Jip,

   ik voel mij eigen gesteun door wat jij schrijf Jip. Jij ben gelukkig nog ze sportiefe katerman en jij heb nog geen war in de kop. Ik weet zeker dat jou vrouw jou help als jij ooit niet meer weet hoe jou leeve eruit zie. Jou vrouw doet soveel voor andere dieren en zij zorg met ze hart en ze ziel. Ook voor jou bang zijn en nu ben jij veel minder bang.
   Oooh Jip maar als wij ouder worden van ons eigen moeten wij ook zorg krijge. Daar heb wij ook recht op zeg me vrouw.
   Ik vin zorgen kom uit je hart en ik voel mij hart wijs mij mij weg.
   Me Bert steun mij heel goed, hij weet dat ik van me eigen soms voor me broer zorg. Me Bert zorg dan voor mij, dan kan ik rustig zijn.
   Assie saame ben is zorgen belangrijk, ook assie verkering heb.

   Lieve Jip, dank wel voor jou mooie woorde. Jij ben een wijze katermans en jij ben ook atleeties nou net als me Bert.

   Liefs van Loesje

 4. Dag Loesje, wat heb je prachtig geschreven van je broer Floris.
  En op de fotoos kan je zien hoe goed je op hem let.

  Ik heb heel veel emo-gevoelens nu, want ik weet hoe dat is als iemand waar je van houdt deement is.
  Mijn Molletje was dat ook, en die deed ook veel mauwen(en keihard!) en in de war zijn. En dan was ze ook nog doof en kon ze niet zo goed meer zien.
  En ze had het aan haar schild-klier. Dat hebben veel oude katten, en dan ga je ook mauwen en onrustig zijn. Daar kreeg ze medicijnen voor en dat hielp wel.
  Maar ze bleef deement. Ik heb haar veel geholpen, net als jij doet met Floris.
  En dan mag je ook best een keer Floris zijn tonijn opeten, als dat helpt. Dat deed ik bij Mol ook wel, haar eten opeten. Dan was het maar weg, en dan hoefde ze er niet meer over te denken.

  Ik weet wel zeker dat Floris heel blij is dat je hem zo helpt, en dat hij daardoor veel minder bang is. Ook al zegt hij het misschien niet tegen je. Maar hij vertrouwt op jou en dat is mooi.
  Maar ook best zwaar, dus zorg vooral goed voor jezelf! Dat je genoeg tonijn eet, en knuffels krijgt en goed slaapt. En met Bert samen kompjoetert. Dat je zelf gelukkig blijft!

  Een lief kopje om je te steunen van Bolle.

  1. Lieve Bolle,

   Ooh ik wil jou niet emo maken, van moeilijke gevoelens en emoozies. Maar ik vin het goed dat jij alles nu vertel. En dan koome moeilijke emoozies mee maar jij ben wel dapper van vertellen. En soms kan jij oppelucht zijn.
   Het heb mij geholpe om mij verhaal te deele met mij vrienden van me Feesboek en op Bert ze website.
   Jou Molletje heb veel aan jou eigen gehad Bolle. Jij was haar eigen groote liefde maar jij deed ook heel veel zorgen. Dan kon ze toch gelukkig zijn in ze kop. Ik voel nu ook mij hart van ze ontroering.
   Jij ben een kanjer Bolle en wij begrijp elkaar.
   Dank jou wel voor jou mooie verhaal en dat jij jou Mollie heb geholpen van ze war in de kop.
   Deement zijn is vreeselik maar assie hulp heb kannie misschien in ze eigen huis blijve, dan is er toch rust en liefde…

   Liefs van Loesje

 5. Loesje wat mooi dat je mantelpoes bent van Floris……..echte familieliefde en zo hoort dat ook!!!!
  En wat fijn dat je dat samen met je vrouw doet!!!!
  Wil je Floris een dikke knuffel geven van ons???
  Natuurlijk ook voor jou en zusje een dikke knuffel van ons allemaal!!!!!
  🤗🤗🤗🤗🤗🤗🤗🤗🤗🤗🤗

  1. Dank U wel lieve mevrouw Ceciel. Me broer Floris zeg dat hij ze knuffel fijn vin, hij heb een goede dag. Dan heb ik wel meer rust in mij eigen. En ik kan er nu ook over praate van mij eigen, dan heb ik ook steun. Dat voel ik in mij hart.

   Dank U wel dat U zo met mij eigen en me broer meeleef,

   Liefs van Loesje

 6. Lieve Tante Loesje want bent u toch een goede lieve zorgzame poes. Ikke weet hoe belangrijk het is als er voor je gezorgd wordt en ik heb geleerd wie goed doet goed ontmoet. Ik heb zoveel liefde in mij en ik krijg zoveel liefde terug. Het maakt het leven mooi. Super dat u zo goed op Floris let. Een extra super dikke knuffel van mij en ook van de andere. En een kus voor Floris

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *