Dit zijn mijn tips om warm te blijven

warm

Als binnenkater voel ik ook wat er buiten gebeurt. Dat is gewoon zo. Het komt doordat ik ervaring heb van vroeger toen ik buiten moest leven. En omdat ik een kater ben, vanzelf.

Kou

Wat ik de laatste dagen voel, is dat er kou aan komt. Dat het al kouder is. Ik voel het in mezelf en als ik in de vensterbank zit en naar buiten kijk. Ja ik snap dat het winter is maar het ging net zo goed en ik dacht nou is het dadelijk lente en dan zomer.

Warm

Dus nou is warm worden en warm blijven gewoon heel erg belangrijk. Mensen moeten extra kleren aan en dieren hebben extra vacht nodig. En niemand moet denken nou ga ik een maatje minder worden want dan krijg je het koud en dat moet niet.

Hoe krijg je het warm?

 • je moet zorgen dat je warm ligt en zit dus dat je geen kou kunt voelen
 • een extra hapje van het een of ander is nou goed dan blijf je op krachten
 • knuffels zijn gezellig en ook gezond voor mens en dier want door het zachte wrijven maak je warmte aan en dat doe je dan samen (dit is een beetje tegnies)
 • slapen is altijd goed, zo zie ik dat
 • van spelen krijg je het ook warm en daarna slaap je weer beter

Ik probeer nou extra wintervacht te laten groeien en volgens mij heb ik nou meer borstvacht zo voelt het wel.

Samen

Warm blijven is het beste als je samen bent. Ik slaap nou ’s nachts langer op bed, dat is warm en gezellig. En ik wil vaker samen bankhangen. Dat is ook belangrijk.

Ik vind kou best moeilijk, daar ben ik heel eerlijk over, persoonlijk hou ik meer van warm en in de zon liggen slapen. Dus nou is het doorzetten en dan is straks alles weer gewoon dus met zon.

14 thoughts on “Dit zijn mijn tips om warm te blijven

 1. Hoi Bert,

  Je hebt helemaal gelijk,extra knuffelen en misschien lekker onder de dekentjes helpen goed als je het een beetje koud krijgt.

  Vannacht lag Coco lekker tussen ons in op bed, normaal doet ze dat niet maar misschien had ze het toch een beetje koud ,dus kwam ze extra warmte bij ons halen, wat ik natuurlijk altijd gezellig vind.

  Ik had natuurlijk een dekentje op het bed gelegd ,en daar lag ze lekker op.:-)

  1. Coco voelt het vast ook dat het buiten nou anders is. En als ze dan een plek weet waar het warm en gezellig en veilig is ja dan gaat ze daarheen dat snap ik best. Dat is superfijn samenzijn.

 2. Hallo Bert, vrouwtje moet nu weg en kan ik je verhaal niet meer lezen
  Vanavond als vrouwtje er weer is gaan we samen lezen en mag ik ook nog schrijven hoor. Fijne dag alvast en knuf van vrouwtje en poot en kopje van je grote vriend Jip

  1. hoi Jip ik hoop dat je vandaag aan je rust toekomt, het is soms best fijn het huis voor jezelf te hebben. En dan krijg je vanavond weer computertijd!! poot van je vriend Bert

   1. Hallo Bert,

    Zo we hebben eerst maar voor de buikvulling gezorgd en nu is het tijd om naar jou te schrijven. Nou Ik ben net nog even op het balkon gaan kijken en foei het is eggies katerkoud hoor, dus na een vlugge ronde en hard miauwen maar weer vlug naar binnen. Vrouwtje zegt dat ik goed heb geslapen, want ik ben heel druk en wild en alles wat ik tegen kom is de klos en ik zing er flink op los. Vrouwtje zegt dat we nog heel slecht weer krijgen, omdat ik zo van de drukken ben.
    Weet je Bert je had het toch over wat te doen als het kouder wordt, nou als iedereen zo doet als ik heb je het zo warm hoor. Maar je moet zeker warme plekjes zoeken en maken en zorgen dat je de bontjas aanhoud, Ik kruip ’s nachts altijd onder het dekbed en heerlijk tegen vrouwtje aan, heel gezellig, maar ze zegt wel dat ik van die koude pootjes meebreng. Ja hallo vrouwtje dat weet ik ook wel dat die koud zijn, daarom kruip ik tegen je aan en wordt ik heerlijk warm, je mag ook wel een stuk opschuiven hoor, Ik lig nu eenmaal graag breed, van wie het breed heeft laat het breed hangen. Oei dat gaat niet meer op sinds die sportbrokken. Ja die brokken zorgen wel dat er een beschermjas van je lijf gaat vind ik. Je weet dat vrouwtje in de stoelen ook van dekentjes slaapkuilen maakt en ik kan er natuurlijk ook onder kruipen. Maar dit zal voor iedereen weer anders zijn. Ik weet van jou dat jij nergens onder wil kruipen en dat snapper ik helemaal. Misschien kun jij bij de ijzeren warme plaat gaan liggen. Ikke weet heel zeker dat jou vrouwtje wel warme plekjes voor jou heeft.
    Bert vrouwtje zegt dat ik moet stoppen, ze moet nog wat doen en ze is moe van werken en voor de poesjes zorgen.
    Jij en je vrouwtje een fijne avond en heerlijk slapen bij vrouwtje op bed op je dekentje. Welterusten knufjes van vrouwtje en poot en kopje van je grote vriend Jip

 3. Ooooooh bertje. Wat geef jij toch altijd goede tips.
  Ik zei al tegen vrouw dat ikjes ekstra eten moet hebben. Ook om mijn flubbertje te vullen.
  Knuffels krijg ikje al heeeeeeel veel gelukkig

 4. Hoi Bert,
  Goeie tips joh! Ik lig al heel dicht tegen mijn vrouw aan te schrijven.
  Ik heb vanmorgen mijn mandje, nou ja, soort schapevachtje met opstaand randje uit de vensterbank gekukeld, want de verwarming stond nog niet erg hoog. Ik lag lekker te slapen op het ding naast de verwarming. Vannacht heb ik bovenop mijn vrouw geslapen, tot ze begon te kermen dat ze stijf werd, en zei : “Als je wil dat ik morgen naar Wageningen ga om jouw speeltje te halen, moet ik me wel nog kunnen bewegen!” Nou, toen ben ik als een speer tussen haar voeten gaan liggen.
  Wil je Prinses Katrientje bedanken dat ze mijn vrouw gevraagd heeft mijn Madnip speeltje te gaan halen?
  Ik heb beloofd mijn vrouw op te warmen als ze terug komt, want ze moet met de scootmobiel.
  Maar nu stuur ik haar weg, anders moet ik haar nog droog likken ook 🙂 , want het wordt steeds donkerder hier.
  Bedankt voor de tips Bert, en sterke met de kou!!!
  Kopje en poot,
  Vlo.

  1. hoi Vlo wat heb je al veel beleefd vanmorgen. Goed dat je bij je vrouw hebt geslapen warm is nou extra belangrijk en voor haar is het ook fijn en gezellig. Gaaf dat je nieuw speelgoed krijgt!!

 5. Oooh Bert,

  ik vin jou tips voor ze warmte heel goed. Jij houw rekening met ze binnenste. Dat je eete krijg en knuffels. En ik vin ook ze maatje minder is erg. Dan hebbie veel meer kou en dan voel jij jou eigen nie fijn. Eete help voor warmte in je buik en ook in je hart. Me vrouw heb dat gelukkig wel begreepe.
  En knuffels vin ik ook belangrijk Bert. Dat je daarna gelukkig ben in je hart en dan kan je wel goed slaape.
  Ik houw ook van de zon Bert, dan denk ik in mij eigen aan jou en mij eigen. Dat we rollen in ze gras en dat we dan warm en gelukkig gaan slaape.
  Oooh maar met jou tips kom het ook goed. Jij weet hoe het moet want jij heb veel erfaaring
  Oooh en jou vacht is nou mooi dik en warm.
  Jij ben klaar voor jou winter Bert,

  Liefs van jou Loesje

 6. Dag Bert,

  Hier Bolle.
  Meteen toen ik je foto zag dacht ik wat heeft Bert veel borstvacht! En toen pas las ik je stukje. Dus dan zal je inderdaad wel meer borstvacht hebben, denk ik.
  Ik heb nu ook mijn dikke vacht. Want ik moet elke dag een paar keer mijn tuin kontroleren, en dat is best frisjes nu.
  Ik heb je tips goed gelezen, want mijn vrouw zegt dat het gaat friesen. Dat betekent dat het echt héél koud wordt.
  Ik lig nu graag op het grote bed te slapen, of ik ga helemaal languit op de vensterbank liggen als de verwarming aan is. Dan val ik ook vaak in slaap, en word ik helemaal gestoofd. Lekker is dat!
  Maar ik vind het nog veel lekkerder als ik door het zonnetje word gestoofd, in de zomer. Dus hopelijk is het snel weer zomer!
  Een lief kopje van Bolle.

  1. hoi Bolle een dikke vacht is nou belangrijk en extra slapen ook, dat doe je volgens mij heel verstandig. Stoven kan ik alleen als er zomerzon is en daar verlang ik nou best heel veel naar, kopje van Bert

Reacties zijn welkom