Katrientje over: wat ik van sport vind

sport

Heidiehoo, hier is ze weer. Jullie bloggende prinses.

Vandaag gaat deze dame het hebben over een vies woordje. Namelijk sporten. Ieuw, blehblehbah. Vies woordje he?

Oolimpies

Persoonlijk doe ik tegenwoordig vrij weinig aan sport. Ik heb jullie wel eens verteld oofur dat ik wel aan een oolimpies sport deed toen ik nog een ukkebebie was. Namelijk gordijnklimmen.
Ik nam deez sport ook heel sereneus hoor, want ikjes oefende flink en vaak. Dat ik daarbij ook steeds op mijn kop kreeg, samen met mijn wolkenzus Catoo, doet er nu even niet toe. Iedereen weet dat ik daar nu met diepe trauwmaas van rondloop. Of lig, ligt eraan of ik sta of lig.

Klauwterren

Enniehoe… Jip kwam op het van-tas-tieze ieeedee om een oolimpies sport te doen. Jip kan namelijk hoog klauwterren. En dat doet hij zonder bescherming of klimtouw hoor. Hij trekt hij glitterklimschoenen aan en beklimt zijn enorm grote kattenklimpaal. En!!! Hij komt ook zonder hulp naar beneden. Is dat geen aplaus waard?

Slopen

We gaan naar de volgende olimpiekat. Eigenlijk poes, want het is bebiepeuterkleuterpoes Kyana. Zij kan iets waar wij best wel moeite mee hebben. Een wiewmuis binnen 10 sekontjes slopen!!! Oooooh aplauzzzz

Wedjestrijd

En dan onze Bert. Oooooh die kan zonder moeite een trap beklimmen. Naar boof EN naar beneden. En Bert kan kunstjes met zijn lapje. Hij had zelfs een wedjestrijd gedaan met al zijn vriendjes. Niet één kat kwam zo ver met hun lapje als onze Bert. Nou…echt. Dit is echt een staande ofaasie waard hoor.

Afkluif

Oooooh en we gaan naar de volgende, namelijk Loes.
Zij kan binnen een half uur een kippoot kompjepleet afkluif. Ze is net een pieeeranjaa
En dat met 1 tandje!!!! Loes knaagt de kippoot af als een maajskolf. Ik kan alleen maar zeggen rezpekt hoor. Ik neem mijn hoedje af voor je Loes.

Lopen

Bolle loopt rondjes in zijn tuin. Soms wel meer dan één keer hoor. Nou…ik zeg sjappoo voor Bolle hoor. Want de tuin zal wel heel groot zijn.

Zoeken

Ik doe ook een soort van sport hoor. Ik speel met mijn wiewertjes en het personeel moet, als ik klaar ben met spelen, ze overal gaan zoeken. Dat vinden ze zo leuk. Dan gaan ze op hun knietjes onder de bank kijken enzo. En dan moeten jullie ze horen. Oooooh, ik hou het netjes hoor. Maar het is zoiets van waar is het Xf$%%## speeltje. En dan zeg ik ooooooh, zulke woordjes mag ik niet eens zeggen!!
Maar ze vinden mijn speeltjes altijd, hoor.

sportNou… dit was het voor deez week. Tot de volgende week.
Veel liefs en kusjes

Katrien (Lui prinsesje van beroep) (en trotse tante)

15 thoughts on “Katrientje over: wat ik van sport vind

 1. Hallo lieve Katrientje,
  Wat heb je geweldige aandacht gegeven aan de sportjes van al onze vriendjes/ vriendinnetjes. Ja het wordt hoog tijd dat we ons allemaal gaan inpoten voor de volgende Oolimpise wedstrijden, want we moeten ook nog veel oefelen om te winneren.
  Ikkega dadelijk mijn glitter schoenen aandoen en de hele dag oefelen en dat kan ik de hele week, want vrouwtje is deze week de hele gag weg voor andere diertes te verzorgen.
  Jij kan ook best goed mee doen met de sport wiewtjes leggen, niemand zeggen. Je weet wel van dat mensen liedje en omdat jij zomooi kan zingen zing je er ook bij. Krijg je vast heleboel puntjes.
  Nou Katrientje ik zie jullie allemaal wel in de sportschool en nu moet ik achter het tiepelding vandaan, want vrouwtje moet weg.
  Tot straksjes en voor nu poot en kopje van je grote vriendje Jip

  1. Oooooh jip. Wat staan je schoentjes je geweldig he?
   Ooooh kijk je wel uit als je aan het sporten bent? Ik hou vandaag een rustdag. Het is toch snertweer.
   Kusjes op je wang hoor😽😽

 2. Hoi Prinses Katrientje,
  Oh je schreef weer een stukje naar mijn katerhart!! ik ben ook niet zo sportief meestal. behalve als ik m’n gekke halfuurtje heb. Ik heb wel een klimmeubel, maar niet zo mooi en hoog als Jip. Daar nagel ik wel driftig aan, en ik lig ook vaak op de bovenste verdieping.
  Toen ik hier kwam, lagen er allemaal nieuwe speeltjes, maar mijn vorige vrouw had al voorspeld dat ik daar niet veel mee zou doen.
  Ik heb ook vol bewondering en verwondering zitten kijken hoe mijn vrouw stond te spelen met een muis aan een hengeltje. Deed ze leuk hoor, maar wat ze er nu aan vond….?!
  Heb ik ook nog de pech dat ik bij de 20 % katten hoor die wieuwspul niet ruikt!! Maar mijn vrouw had een speeltje gevonden waar “madnip” op stond. Ik weet niet wat het is, maar ik wist opeens wat wieuwen was. Dus als er nu een vriendje of vriendinnetje ziek is, kan ik meewieuwen! Als mijn vrouw tenminste eens van haar luie gat af komt, en die 8 km. op haar scootmobiel naar Wageningen gaat afleggen, want dit speeltje ruikt niet meer zo erg.
  Ik draaf wel de trappen op en neer, en ik speel met alles wat geen kattenspeelgoed is. Papier vind ik leuk, en dopjes van flessen, plastic strips, en pijpenragers. Daar struikel je hier soms over, want ik heb goede verstop plekjes, zodat mijn vrouw het niet steeds opruimt. Ook veren vind ik leuk, van Julius geleerd!
  Het leukste vind ik de kreet die mijn vrouw slaakt als ze met haar sokken of blote voeten op zo’n dopje stapt!! Ik probeer ’s nachts zoveel mogelijk te verspreiden, dan is het altijd prijs!
  Aan sommige gordijnen is te zien dat mijn voorgangers van klimmen ook een oolimpiese sport gemaakt hebben 🙂 !!
  Katrientje, je hebt me weer op een hoop ideetjes gebracht, bedankt hoor!! Ik ga alle kunsten van iedereen uitproberen! Bedankt!!!!
  Een lief zacht kopje van
  Vlo

  1. Ooooooh jij rrrrruikt geen ketnip?🙀
   Wat errug zeg!! Maar wel goed dat jij toch ook kan meewiewen als er weer wat is.
   Zeg mevrouw vlo….ikje miet eens ernsetug met uwes praat.
   Vlo wil een nieuw speeltje met dat net geen ketnip maar madnip. Oooooh toeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee 😽😽 het isse maar 8 kieeelo 😽😽

   1. Oeps lieve Prinses Katrientje.
    Hier vrouwVlo,
    Als een prinses het beveelt, tsja, dan moet ik gaan natuurlijk!
    De scootmobiel staat op te laden, en als het morgen niet erg hard regent, krijgt Vlo z’n speeltje! Hij heeft me beloofd dat hij me helpt met opwarmen als ik thuis kom.
    Ik moet je hartelijk bedanken namens Vlo!!!
    Knuffel van vrouwVlo,

 3. Ohhh Katrientje wat een gesport!!!!
  Fantasties hoe jullie dat voor elkaar krijgen!!
  Wij hebben geen sport meer want onze vrouw heeft de hoge boom in de tuin omver gehaald!!!!
  Door jou ferhaal hebben wij weer wat idees gekregen!!!
  Dank je wel lieve Katrientje!!!!
  😽😽😽😽😽😽

  1. Oooooooooh wat gemeen!!! Heeft jouw vrouw wel toesjestemming gevraagd? Oooooh ik zou zo boos zijn geweest hoor. Volgens mij kan je juist zo fijn klim in een boom.

 4. Oooh lief soolzusje van me Oolimpiese Spelen,

  oooh wat een mooi verhaal weer en al onze vriendjes doen mee van ze eigen. Oooh Jip is ze klauteraar van Oolimpie en me Bert heb ze langste tong van ze Oolimpie. Oooh maar ik vind mij eigen sport me mooiste. Kipkluife met mij ééne tand. Oooh Katterien ik wil iedere dag in treening. Iedere dag me tand aan me kip kluife. Ooooh…..
  Misschien krijg wij allemaal ze hoofdprijs. Ze Goudvis!!
  Ooh en ze kleine beebiepeuterkleuter heb ze prijs van aangestorm tallent. Ooooh ik doe mee en ik geef niks om me sport. Maar jij ken mij en jij heb mij sport bedacht.
  Nu ben ik ook sportiev en ik hoef toch geen sportbrokke.

  Ik ga mij vrouw vraage of wij saame mooge treinen,

  Sjeteeeeeeem Loesje

  1. Oooooh een goudvis😺😺 kan die ook in de magnogwat? En dan lekker oppeuzel doen😺😺😺🐟🐟🐟🐟 oooooh loesje. Wat een lekkere preis. Ooooh dan houd we wedstrijds en winnen wij alleen. Dan hebben we ook veel goudvissie😊😊🐟🐟🐾🐾😽😽

 5. Dag Katrientje, dank je wel dat je vindt dat ik sport, dat ga ik meteen aan mijn mensen laten lezen!
  Want weet je hoe mijn vrouw me vaak noemt? Een sloompie! Of een sufkadet!
  Terwijl jij zelf al schreef dat ik de tuin doorloop, en misschien wel vaker dan één keer. Dat klopt helemaal, dus ik ben dan toch wel een klein beetje een sportman.
  En als jij zo druk speelt met je wiewertjes dan ben je toch ook een sportvrouw, zeker weten!
  Ik denk ook altijd maar dat ik geen vijf meer ben. Hoe oud ik precies ben houd ik geheim, maar de dierendokter denkt tussen de 10 en de 12. En jij bent bijna17. Dan hoef je ook niet meer heel druk te sporten, dan heb je dat niet meer nodig.
  Dat heet niet “lui”, maar VERSTANDIG. En dat zijn wij dus!
  Een lief kopje van Bolle.

  1. Ooooooh hier zeggen ze dat ik lui-jaard ben. En een lui varrekentje. En ook nog snertkat, maar dat is alkeen als ik stout doe. En waarom willen mensen altijd weet hoe oud we zijn? Dat vinnik zo raar. Ik heb nog nooit aan mijn personeel gevraagd hoe oud ze zijn. Omdat dat mij niets uitmaakt.
   Oooooh jij hebt ook gelijk….wij katten zijn verstanddig😹
   Ooooh zacht kusje op je wang

 6. Je hebt helemaal gelijk Katrientje, van die leeftijden. Ik weet toevallig hoe oud mijn mensen zijn maar het kan mij ook niet veel schelen. Ze zijn 49 en 52, dan bej je wel echt superseenioor. Maar daar pest ik ze nooit mee.
  En lui-jaards zijn heel leuk en varrekentjes ook!

 7. Hallo Katrientje hier met Gijsje, wat zijn er toch veel sportieve katten. En ze doen allemaal aan een olympisch sport! Wat leuk dat je over onze vriendjes schrijft aan wat voor sport ze doen.
  Ik kan (al zeg ik het zelf) heel hoog springen!! Ik spring eerst op een kastje waar een telefoon op staat en op dat kastje zet ik mij af en dan spring ik boven op de kast of vanaf de vensterbank spring ik bovenop de koelkast. Goed he?! Ook kan ik heel goed behang afhalen. En als ik zin heb dan ren ik heel hard door het huis en spring ik op de bank en er weer af en ook spring ik dan op de vensterbank en er weer af. Maar mijn favoriete sport is slapen. Dat kan ik heel goed. Ik hoop nog steeds dat slapen een olympisch sport wordt.
  Ik stop met typen want ik wil dat mijn vrouwtje mij gaat aaien.
  Doei!!!
  Een kopje en knuffels van Gijsje en vrouwtje.

  1. Ooooooh springen is ook ooolimpies hoor. En dan durven mensen te zeg dat wij luiwammesjes zijn.
   Ik las gisteren iets… als een kat 6 of 7 jaar is dan is hij maar 3 jaar wakker geweest. Nou ja!!! Wat maakt dat nou uit? Niets toch? Het is ons leven.
   Wat koel dat jij aan behangafhaal doet. Ooooh ik doe dat nooit. Toch maar eens proberen hihihi

 8. Tante Katrien ik heb weer genoten van uw verhaaltje. Ik heb van de show samen met Kenji een nieuw speeltje gekregen. Een vogel met wiew erin. Maar deze heeft geen veertjes🤔🤔🤔🤔🤔. Wel een staart maar die zit goed vast. En hij is super sappig. Nu was mijn vrouwtje vanmorgen niet zo blij. Ze wilde de wasmand pakken en ze dacht wat is het fleece deken nat. En toen ze hem uit de mand pakte vond ze mijn vogeltje helemaal nat gesabbeld. Zegt ze dat ik hem mag verstoppen maar niet in de schone mand. Nou ja zeg!

Reacties zijn welkom