Gisteren at ik tonijn uit gelei

tonijn in gelei

“Ik heb weer wat nieuws om te eten,” riep mijn vrouw. Ik dacht ik heb pas iets nieuws, dat spul van Almo. Superlekkere kip, daar heb ik over geschreven.

Dit was weer wat anders. Geen kip. Niks van Almo. Het was tonijn in gelei en het merk heette Applaws. Dat is een stomme naam voor een merk.

Plok

Dus ik had eigenlijk veel meer zin in kip en ik begon al krieties te kijken, toen ik in de keuken een plok hoorde. Dat was de tonijn die op het bord viel. Plok. Ik wist niet dat tonijn zo’n geluid maakte.

Toen zei mijn vrouw, dat is de gelei Bert. Ze deed er water bij en prakte alles los met een vork. Ik kon zien dat het moeilijk ging het duurde best lang.

Geur

Terwijl mijn vrouw stond te prakken, moest ik miauwen. Dat kwam omdat het zo enorm lekker begon te ruiken.

Zo’n geur die iets met je doet.

Dat je voelt ik wil eten en nu.NU. NUUUUUUU.

“Nou nou,” zei mijn vrouw.

Toen was het prakken eindelijk klaar.

Leeg

Ik weet eerlijk waar niet wat lekkerder is, dit of die kip. Dit was veel steviger, ik deed er langer over en ik hoefde geen pauze met eten, dit ging in een keer door zoooo wat een lekker spul.

Ik heb mijn bord helemaal leeg gegeten. Daarna keek ik of er misschien iets naast lag. Of eronder.

Nabuiken

Toen ik zeker wist dat het echt helemaal op was, sprong ik op de bank en ik keek mijn vrouw aan. Ze snapte wat ik wilde: nabuiken van het eten. Dus ik op mijn kussen liggen met haar arm om me heen en toen heb ik ik weet niet hoelang keihard liggen spinnen.

Dat was vanwege de tonijn in de gelei. Ik was er helemaal compleet gelukkig van.

12 thoughts on “Gisteren at ik tonijn uit gelei

 1. Hoi lieve Bert,

  Wat wordt je weer lekker verwend met al dat lekkere voer!

  Fijn dat het ook zo goed in de smaak valt, want inderdaad ,jullie kunnen soms best kritisch zijn als het op eten aankomt.

  Benieuwd waar je vrouwtje volgende keer mee komt aanzetten 🙂

  1. Dat is waar ik ben heel krieties op mijn eten. Het moet lekker zijn anders eet ik niks. Ik ben nou fen van natuureten dat is lekker spul.

 2. Hallo Bert,

  Het is geloof ik iedere dag feest bij jou op je bordje, ziet er verdraaid lekker uit en dat je dan flink moet miauwen naar vrouwtje dat ze op moet schieten. Ik ga altijd met mijn voorpoten rechtop tegen de keukenkastjes staan en doe dan zachtjes miauw. Alleen doe ik dit nog steeds voor mijn sport eten, Ja ook stom van mij dat ik er ben ingetrapt. Vrouwtje probeerde weer eens een zakje van de sport, wat ik altijd had geweigerd om te eten. Jee nu eet ik het wel en zegt vrouwtje dat ik dat eerst allemaal maar moet opeten. Ik wordt een dure kostganger zegt ze, Miauw miauw(hahaha) Maar Bert bij mij kwam toch wel het water in mijn bekkie hoor toen ik de plaatjes zag. Ik krijg niks meer aan ander eten als afwisseling, want ik ben een grote boef. Ik vertik dan weer mijn andere eten te gaan eten.

  Ik ben benieuwd met wat voor lekker eten vrouwtje weer komt voor jou, mijn vrouwtje heeft het allemaal op geschreven zodat ze voor mij ook van die lekkere hapjes kan gaan kopen.
  Jij zou wel een taak erbij kunnen gaan doen, je moet tester worden van eten van natuurvoeding, zohe dat zou een leuke baan zijn. Kan je tegelijk doen met je taak van vensterbank controleur.

  Bert geniet van je dag en van vrouwtje veel knuffels, poot en kopje van je grote vriend Jip

  1. hoi Jip dat heb je goed gedaan dat je helpt het sporteten op te maken.Volgens mij is dat samenwonen, dat je wat voor elkaar doet. Dus als jij nou meehelpt om de dozen in de kast op te maken, misschien dat je dan tussendoor weer wat ander avondeten krijgt dan help je zo elkaar. Ik ben nou een natuureter maar ik heb wel mijn gewone sportbrokken nog die eet ik gewoon. poot van je vriend Bert

 3. Oooooh bert. Je eet zei plok toen het op je bordje kwam? Ooooooh 🙀🙀🙀
  Ik miauw heel hard als ik vis of vlees krijg. Oooooh dan lijkt het net of het personeel veel trager dan normaal is. Ooooh en dan gil ik schiet nou ohooopppp. Mijn buikje wil leker etennnn. En dan krijg ik even geduld te horen.
  NOU JA!!!!
  Ik ruik lekker eten, dus ik wil het ook!!

  1. ja raar he Katrien dat hoor je dan en je weet dat is mijn eten. Goed dat je voor jezelf opkomt. Je moet jezelf flink laten horen dat is ook goed voor je stem.

 4. Oooh Bert,

  ik heb de hele tijd naar jou eete zitte kijken. Ik moest spinnen en ik deed ook miaauwe van lekkere trek. Oooh ik heb het me vrouw ook gevraagd want het is tonijn. Ik miaauwe tonijn, tonijhijn. Oooh ik wil ook van me eigen. En het is natuur en me Bert vin het ook lekker….
  Me vrouw zeg dat ik alle smaake tonijn al gehad heb voor me honger en voor me lekkere trek. Maar ik vin plok tonijn wel heel lekker.
  En jij ben ze beste tonijntestkater. Jij weet nou hoe natuur smaak Bert. Ik denk dat ik me visboer maar ga vraage, die heb vast nog een stukkie natuur bewaard voor mij eigen.
  Oooh Bert ik vind het ook dapper dat jij jou verandering zo goed heb gedaan. Dat je kip wil en me tonijn krijg.
  Jij ben goed bezig Bert,

  Je Loesje

  1. dankjewel voor de complimenten Loesje ik doe serieus waar mijn best want het zijn best veel veranderingen. Maar nou wel goede veranderingen. Ik heb geeneens een visboer dus misschien is dat nog beter dat weet ik niet. Het is allemaal voor mijn gezondheid Loesje dan blijf ik langer goed en dan kunnen we ook langer verkering hebben dat is ook belangrijk, je Bert

 5. Dag Bert,

  Hier Bolle.
  Dat klinkt goed, die tonijn! Weet je zeker dat je vrouw niet zo lang in de keuken was omdat ze er zelf stiekem van stond te snoepen?
  Mijn vrouw deed een keertje net alsof ze mijn sportbrokken ging opeten. Dat deed ze omdat ze bij een hondje van een vriendin had gezien dat het hondje ging eten toen zijn vrouw dat deed.
  Maar ik ben geen hondje en ik dacht je gaat je gang maar met die brokken. Graag zelfs, dan zijn ze sneller op.
  Maar die tonijn, die ziet er superlekker uit en die zou ik niet zomaar willen delen.
  Jij boft maar Bert, kan ik voortaan ’s avonds bij jou thuis komen eten?
  Nee hoor, grapje, want ik heb geen fiets of auto!

  Geniet maar van al je lekkere avondeten, want dat heb je zeker weten verdiend na al die tijd hetzelfde te hebben gegeten!

  Een lief kopje van Bolle.

  1. Misschien had je vrouw echt moeten eten Bolle, dat overtuigt toch veel meer? Nou wist je vanzelf dat het niet echt was. Dan zou ik ook niet eten. Van mij mag je best hier komen eten alleen worden dan misschien alletwee zenuwachtig. Heb je wel genoeg lekker eten Bolle? Anders laat ik wat opsturen!! kopje van Bert

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *