kater Bolle over: rond en vierkant

Bolle

Deze week schreef Bert dat hij zijn sportbrokken liever niet meer wil eten. Hij krijgt nu ’s avonds gelukkig wat anders.
En Jip, een vriend van ons die sportbrokken moet eten, vindt ze ook niet echt lekker meer.

Net als Bert en Jip moest ik een tijd die sportbrokken eten.
Ondanks dat ik tegen mijn mensen had gezegd dat ik geen sportman ben. Ik ben meer een fieloosoof, een kater die over het leven nadenkt. Dus hoezo sportbrokken?
Maar het hielp niet dat ik dat zei. Ik moest die brokken tóch eten.
Dat was al weer een tijdje geleden. Dus daarom geef ik nu een updeet.

Kast

En hoe gaat het dan nu met mijn sportbrokken?
Daar kan ik best kort over zijn: goed!
Mijn sportbrokken staan in de kast, en ze staan daar veilig.
Want ik eet ze niet meer.

Heen en weer

Dat komt door mijn vrouw.
Toen ik steeds vaker die brokken liet staan, snapte ze meteen dat ik ze niet lekker vond.
Ze zei tegen me dat ze al had gedacht dat het zo zou gaan. Ja, ik ook.
En mijn man al helemaal, zei hij.
Mijn man kan best een klein beetje streng zijn over mijn eten. En hij vond dat het dure brokken waren en dat ik ze echt wel zou eten als ik honger had. Maar mijn vrouw zei dat die brokken niet bederven, en dat ik ze niet hoefde te eten als ik dat echt niet wil.
Dat ging een paar dagen zo heen en weer tussen mijn mensen, maar gelukkig heeft mijn vrouw gewonnen.
Want stel je voor dat ik die hele zak van twee kilo leeg had moeten eten… dat had nog superlang kunnen duren. Ik moet er gewoon niet aan denken, dat zou echt heel erg vreselijk zijn geweest!

Lekker

Zo kreeg ik dus weer de brokjes die ik voor mijn sportbrokken at. En wat waren die ineens lekker geworden!
Eindelijk at ik weer met smaak. En ik hoefde niet steeds snel aan te komen lopen voor mijn eten, om te ontdekken dat ik wéér die stomme sportbrokken kreeg.

Vorm

Nou moet ik wel eerlijk zeggen dat ik nog best een klein beetje rond ben. Vooral aan mijn buik.
Mijn hoofd is prima, en mijn poten ook. Mijn staart is precies goed, en mijn schouders zijn breed en gespierd. Mijn buik is dan weer een beetje groot.
Ik heb een flubber onder mijn buik, maar die is niet leeg zoals bij Bert en Jip na de sportbrokken.
Mijn flubber zit nog vol met mezelf.
Maar is dat erg? Ik vind van niet. Ik ben eigenlijk altijd een beetje rond van vorm geweest. Zelfs toen ik nog buiten woonde was ik vrij kom-pakt, zegt mijn vrouw.
Het is dus gewoon mijn figuur, dat ronde.

Kaloriejen

Maar mijn vrouw was zenuwachtig geworden toen Bert misschien suikerklontjes-ziekte zou hebben. Vanwege dat hij ook rond was.
En toen moest ik dus die brokken om minder rond te worden. Dat is wel gelukt, maar nog niet helemaal. Een béétje is het gelukt, zeg maar.
Daarom krijg ik nu nog ekstra natvoer. In plaats van brokken. Want natvoer heeft minder kaloriejen volgens mijn vrouw.
Ik weet niet wat er mis is met die kaloriejen, want ik vind ze best lekker. Maar ik vind natvoer ook lekker, gelukkig.

Hart

En ’s avonds krijg ik dan blokjes runderhart, gewoon rauw. Dat vind ik toch wel het aller, aller, ALLERlekkerst!
Ik sta altijd al een beetje te dribbelen als mijn vrouw ze voor me in mijn eetkom doet. Mijn man vindt die blokjes vies. Nou gelukkig maar, dan hoef ik niet bang te zijn dat hij ze stiekem opeet!
Als mijn vrouw mijn bak neerzet loop ik er snel naar toe en begin te eten.
Eerst haal ik elk blokje uit mijn kom en leg het op de vloerbedekking. Onder mijn kom ligt nog een plees-met, tegen knoeien. Dus om die schoon te houden leg ik mijn vlees op de vloerbedekking. Zo doen tijgers dat ook, in het wild.
En dan eet ik mijn blokjes op. Ik moet goed kauwen, en dat doe ik ook. Graag zelfs.
Soms eet ik alles meteen op, maar meestal laat ik nog een paar blokjes staan voor later op de avond. Als snek, dat ik me er nog op kan verheugen!
Als ik die blokjes hart eet, voel ik me altijd echt een leeuw in de djungel. Dan ben ik groot en gevaarlijk en stoer.
Niet echt waar hoor, maar zo voelt het dan.

Rond

Maar wat ik me nou afvraag is dit.
Als Bert te rond was en Jip en ik. En Katrientje en Loesje zijn ook een beetje rond, zeggen ze zelf.
En Popje en Beer en mijn Molletje, die hier voor mij woonden, waren ook best rond.
En mijn zoon Spruit is ook best rond.
Voel je waar ik heen wil?
Als katten dus bijna altijd rond zijn, waarom is dat ronde dan niet goed?
Waarom moeten we dan een andere vorm worden?
En WELKE vorm dan? Vierkant?
Ik snap er niks van, maar ik ben blij dat ik van die sportbrokken af ben!

10 thoughts on “kater Bolle over: rond en vierkant

 1. Hallo Bolle,

  ooh wat een mooi verhaal en ik snap jou heel goed van me eigen. Dat je geen sportbrokke meer wil eete want jij ben geen sportman. Jij ben een gezonde katerman en jij ben fielosofies. Jij heb het wel geprobeerd Bolle en jou vrouw en man kunnen ook trots zijn op jou eigen. Misschien moet jij vragen naar brokke voor de fielosofie. Dan kun je meer genieten van jou brokke. En ik vind, brokke moeten wel lekker zijn want je krijg ze wel iedere dag. Me Bert heb er ook geen trek meer in en jip heb ook best lange tanden van ze brokke.
  Bolle er is niks mis met jou maatje. van mij eigen ben ik een maatje meer en houd ik van lekker eete. Ik heb nog nooit sportbrokke gehad voor mij eigen. Me vrouw denk vast, assie toch niet sport dan krijg ze wel iets anders. En daar heb ze wel gelijk in.
  Ik snap ook niet waarom onze vorm niet goed zou zijn van ons lijf. Ik voel mij eigen prettig gevuld en ik ben wel me eigen. Heel vroeger was ik heel mager en ik was niet gelukkig.
  Jij ben nou toch ook gelukkig Bolle want jij krijg weer jou gewone eete. En jou sportbrokke zijn ook blij want ze staan in jou kast.
  Ik vind het knap van jou dat jij eerlijk ben geweest. En mooi rond is niet vierkant van ze vorm en jij ben gewoon Bolle.
  Ik steun jou Bolle,

  Liefs van Loesje

  1. Dag Loesje, dank je wel voor je steun!
   Ik vind het een goed idee om om fielosoofenbrokken te vragen, want ik denk dat die heel lekker zijn. Want om goed na te denken, moet je een vol buikje hebben.
   Ik vind het mooi dat jij prettig gevuld bent, want zo voel je je gelukkig in je eige.
   En zo ken ik jou ook. Als je heel mager zou zijn, zou je niet meer dezelfde Loesje zijn.
   Straks zou Bert je dan geeneens meer herkennen!
   Ik denk dat het ook een teken is dat je er durft te zijn, zo zie ik dat.
   Mijn vrouw heeft een bordje voor mij gekocht en daar staat op: ik ben in vorm en die vorm is rond.
   Mooi hè, ik denk dat ik wel begrijp wat er op dat bordje staat.
   Volgens mij is elke kat in zijn (of haar!! voor de meisjes) eigen vorm, en is die eigen vorm dan goed. Toch?
   En als we op de blog allemaal een beetje rond zijn, zal dat dus wel zo horen.
   Ik hoop dat je vandaag lekker tonijn krijgt te eten, dat je goed rond kunt blijven!
   Een lief kopje van Bolle.

 2. Ooooh bolle. Wat goed dat je die vieze sportbrokken niet meer hoeft te eet. Ikjes ben iets rond. Ongefeer een pondje. Nou….dikke doei hoor tegen sporteet. Ik heb ook een flubberbuikje. Zo erg. Want als vrouwpoes schaam ik me er voor. En dat heeft vrouw gewoon laten zien vorige week bij mijn trapblog. Oooooh. Ik schaamde me rot.
  Ik krijg ook af en toetje vlees. Maar dan gemaal omdat ik niet zo goed kauwen kan. Zoooo lekker. Vrouw vind dat vlees van mij superstinkie. Nou….het ruikt overlekker en het is gewoon lekker.

  1. Dat Katrientje, als mijn mensen weer met de sportbrokken komen ga ik ook zeggen dikke doei!
   En ik heb helemaal geen flubber gezien op de fotoos van jou op de trap. Ik zag een kleine jonge zwartwitte dame die heel stoer de trap op liep. Nergens een flubber te bekennen, echt waar niet!
   Krijg je af en toe ook vlees? Lekker is dat hè? Mijn man doet ook altijd alsof mijn hartblokjes stinken, maar dat is niet zeker weten niet waar. En wat fijn dat jij je vlees niet hoeft te kauwen, dat is handig! Ik krijg wel eens tar-taar, dat is ook heel kleine stukjes gemaal. En dan maakt mijn vrouw er kleine balletjes van voor mij en die legt ze dan op een bordje. Sjiek toch?!
   Een lief kopje van Bolle, en niet meer over je flubber piekeren want die is er niet!!

 3. Bolle gelukkig dat je de sportbrokken niet meer hoeft te eten…….je kunt niet zonder eten als je iets echt niet lust.
  En zo lang je gezond bent is een maatje meer echt niet erg!!!!

  1. Nou, als ik echt nooit meer wat anders had gekregen had ik mijn sportbrokken misschien wel MOETEN eten. Maar gelukkig vindt mijn vrouw dat dan zielig voor mij . En dat is het ook wel, vind ikzelf.
   En ik kan keihard rennen en heel hoog springen en een koprol naar de zijkant maken, dus ik beweeg best veel en dat is ook gezond!
   Een lief kopje van Bolle.

 4. Hallo Bolle,

  Wat een mooi en eerlijk verhaal heb jij geschreven en ik heb vrouwtje het extra goed laten lezen van die sportbrokken, want nou die dingen komen mij nu ook de jeweetwel uit. Wat een mazzel zeg dat jou vrouwtje 2 kg. had gekocht, die van mij een zak van 4 kg., maar de laatste kilo wil ik eggies niet meer, vrouwtje zet het soms wel eens klaar als ik het niet zie en PPPFFF dacht ze nou eggies dat ik het niet in de smiesjes zou hebben. Weet je wat vrouwtje ook een keer had gedaan? Ze had bij mijn brokjes van die sportbrokken gedaan, ik liet ook maar duidelijk merken dat ik niet gekke Jipje ben en liet toen alles maar staan. Nee ze moet nu toch maar gaan doen wat ik al een poosje miauw, weg doen die laatste brokken. Nu had vrouwtje ook van die zakjes sportnatvoer gekocht en daar wilde ik na 2 dagen al niks meer van weten. 4 dozen had ze gekocht, Oke vrouwtje en Tante Ans (DA) vinden dat ik niet of een klein beetje minder mag wegen en eggies hoor Bolle dan ben ik geen magere Jip, ik weeg nu 5.8 kg, maar wel met mijn bontjas aan hoor. Ik ga niet in mijn niksie op de weegschaal en ik vind dat je het gewicht van de bontjas er ook moet aftrekken. Trouwens ik moet hoog nodig een nieuw jas laten maken deze is mij veel te groot geworden. Die flubber onder onze buik moet er eggies zijn hoor, vrouwtje had pas geleden gelezen dat die er zit voor het springen van ons. Die ruimte aan teveel vel hebben we nodig anders komen we tekort en kunnen we onze achterpoten niet goed strekken, Dus heeft niksie te maken met een maatje meer of wat ze ook wel eens zeggen omdat we een jeweetwel poes of kater zijn. Bij jou is het meteen ook je voorraadruimte voor slechte tijden moet je maar denkeren hoor
  Maar goed vrouwtje heeft nu light brokken voor mij en die vind ik lekker, maar ze staan er niet meer de hele dag en ze had een poging gedaan of ik sportnatvoer wilde eten en jadat vind ik wel lekker. Ja ik kan nu wel een een maatje minder zijn, maar het is de bedoeling dat het ook blijft.
  Ik vind het zelf helemaal geen probleem om een maatje meer te hebben, net als jij, Loesje, Katrientje en Bert. Als je je daar gelukkig en prettig mee voelt ik het oke, maar hier in huis ligt het erg gevoelig. Vrouwtje is zo bang dat ik het aan mijn klokje krijg en dat ik haar dan ga verlaten om over de regenboogbrug te gaan en een ster te worden. Heeft ze te vaak meegemaakt en ik ook dat mijn lieve maatjes het zo erg kregen en dat was steeds plotsklaps.Voor de suikerklontjes laat vrouwtje me een keer per jaar nakijken en dat is gelukkig steeds goed.
  Vrouwtje en ikke moeten wel veel lachen hoe jij je hart brokjes eet, je hebt groot gelijk hoor, rondom je bord hoort het altijd schoon te zijn. Ik ben hier de enigste snuiter die vrouwtje allemaal heeft gehad die zijn eten meteen vanuit het bakje opeet, nou die andere konden er ook een smeerboeltje van maken, ja en dat heb ik vaak genoeg gezien toen mijn maatjes er nog hier woonde.
  O ja, Bolle je kan nooit vierkant zijn hoor, want dan zou je nooit heerlijk kunnen rollen.

  Bolle het was weer heel leuk en fijn om jou verhaal te lezen en ook naar je te mogen schrijven van vrouwtje.
  Heel veel knuffels van vrouwtje en grote poot en kopje van je grote vriend Jip.

  1. Dag Jip, je weegt precies hetzelfde als ik weeg! Dat is een mooi gewicht, vind ik.
   En wat een pech dat jouw vrouw die HELE grote zak heeft gekocht. O, wat erg als je die allemaal moet eten. Dan blijft er straks geen Jip meer over!
   Mijn mensen mengden die sportbrokken ook door andere brokken heen, maar dan at ik gewoon alleen de andere brokjes en die sportdingen haalde ik eruit. Als ik er per ongeluk toch eentje in mijn mond had spuugde ik hem meteen weer uit!
   En ik snap heel goed dat je vrouw bang is dat je ziek wordt. Mijn mensen willen ook niet dat ik ziek wordt, en ik ga ook elk jaar naar de dokter voor de suikerklontjesprik. Eng vind ik dat, dat ze je bloed willen pikken, maar het moet van mijn mensen.

   Wat fijn dat je nu andere brokken hebt, Jip!
   Ik krijg ook weer lekkere brokken, en voor tussendoor staat er altijd een kommetje…. sportbrokken! Ja, die staan er dan dus weken, en dan gooit mijn vrouw ze weg en doet er weer nieuwe in. En die staan dan ook weer weken. En zo raakt mijn zak sportbrokken gelukkig toch leeg!
   En ook fijn dat je je sportnatvoer wél lust. Dan blijf je toch nog sportief!
   Een lief kopje voor jou, en ook voor je vrouw van je grote ronde vriend Bolle.

 5. Dag Bolle,
  Wat ben je toch een diepe denker, en wat kan je goed vertellen over het leed en de kommer voor de wat rondere poezen en katers!
  Maar wat ben je ook sterk zeg, dat je je brokken laat staan tot je mensen toegeven en je toch andere brokken geven. Ik ben dat ook iedere dag van plan. Eerst loop ik weg bij het bakje met m’n dieetbrokken. Dan doet mijn vrouw een paar Maine Coon of British Shorthair brokken door m’n voer omdat dat goed voor m’n tanden en kiezen is. Ik loop dan naar m’n bakje om die eruit te vissen, en dan kom ik opeens tot de ontdekking dat ik er toch weer ingestonken ben, en de rest ook naar binnen gewerkt heb.
  Heel soms krijg ik ook een paar stukjes rauw hart, en ik maak daar ook mijn pleesmet niet mee vies hoor, zonde. Mijn vrouw en ik zitten niet op feesboek, maar kunnen er wel op kijken, en ik zag dat ik dezelfde pleesmet heb als Jip.
  Bolle, ik ga oefenen om ook sterk te zijn,….maar eh, ik weet niet of het gaat lukken!
  Een zacht kopje, en een poot,
  Vlo.

  1. Dag Vlo, dank je wel dat je me sterk vindt! Dat vind ik wel stoer klinken, want zo veol ik me niet altijd. Maar wat sportbrokken betreft ben ik KEIhard: ik eet ze niet!
   Mijn vrouw mengde ze ook met gewone brokken, maar dan haal ik wlleen de lekkere brokjes er uit. Kun je ook proberen, dat je je dieetbrokken weghaalt met je neuw of je poot. Of als je ze in je mond hebt, dat je ze uitspuugt. Dat doe ik, en dat werkt prima!
   Die British Shorthair-brokken die ken ik, want die krijg ik ook weleens voor mijn tanden.
   En dan denk ik: is het niet je gewicht, dan zijn het wel weer je tanden…
   Maqr het zijn lekkere brokken!
   Dus jij vindt ook dat je pleesmet schoon moet zijn? Ik ook, want ik ben geen varkentje dat ik overal op mijn spullen knoei met eten!
   Het oefenen met sterk zijn met je dieetbrokken kun je gewoon langzaam opbouwen, Vlo! Het gaat je vast lukken! Kijk maar naar Bert, en Jip en mij!
   Een lief kopje terug van Bolle.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *