Doe mij een muis en kraakpapier (filmpje)

“Kijk eens Bertje, ik heb kraakpapier gekocht,” zei mijn vrouw. Ik dacht wat nou weer. Toen legde ze het op het tapijt en ik zag dat er iets onder het papier bewoog. Wat?

Lap

Vroeger speelde ik vaak lintje onder de lap. Dat was zonder geluid en ik snapte hoe het moest en ik won altijd. Het was ook voor mijn zelfvertrouwen, dat ik daar mee van kreeg. Na een poosje had ik er niet zo’n zin meer in, toen ontdekte ik hoe fijn het rieleksen is. Dat je op de bank ligt en je wordt over je buik geaaid. Dus dat wilde ik de hele tijd.

Papier

Ik heb nou ander eten en volgens mij doet dat ook iets met me. Ik wil dingen. Ik wil spelen. Toen ik iets onder het papier zag bewegen, voelde ik me oer en wild. Hrrr!!! Van de spanning moest ik zelfs even spinnen.

Ik dook erop. Dan weer eronder. Ik scheurde stukken uit het papier. Ik stond, ik lag ik rolde ik kon opeens van alles met het papier. Op Feesboek zette ik een korte film maar deze is langer en het spelen ging nog een hele tijd door na de film.

Spelen is leuk. Vooral als je samen speelt.

Bank

Erna sprong ik op de bank om op mijn kussen uit te rusten. Toen was ik toch een beetje onzeker of het wel in orde was geweest. Want ik had iets stuk gemaakt, dat papier had scheuren. En ik was best wild geweest misschien hoorde dat niet. Ik wist het even niet meer.

Mijn vrouw aaide me zachtjes en ze gaf me complimenten en ze zei dat ik het juist heel goed had gedaan en dat we nog veel vaker gingen spelen als ik zin had, en dat ik een stoere, sportieve kater was en dat Loesje vast trots op mij was.
Toen kon ik slapen en volgens mij heb ik ook gesnurkt.

Ik had een superfijne dag.

18 thoughts on “Doe mij een muis en kraakpapier (filmpje)

 1. Hallo Bert,

  Ja ik had gisteren al gezien dat jij nu ook zoveel plezier hebt met je kraakpapier, en wat voor zeg, wat is die mooi en ja daar wil die muis ook wel mee spelen.
  O ik ga strakjes ook maar weer eens met die van mij spelen samen met vrouwtje, ze moet eerst nog de boodschappen gaan doen en tuurlijk doe ik daarna strenge controle en mee helpen opruimen. Doe jij dat nu ook Bert als je zo heerlijk wild aan het jagen bent en scheuren, van een afstandje erop af racen er onderduiken en het daarna met mijn poten vastpakken en maar rollen en miauwen hoeveel lol ik heb.
  Ik vind het zo toppie dat jij weer een heel stuk zelfvertrouwen hebt gekregen en jij wwet nu vast wel dat deze kraakpapieren speciaal voor jou zijn en dat jij mag bepalen wat je er mee doet. Al scheur je het aan snippertjes.
  Het is eigenlijk ook een reeleks oefening, want je gaat helemaal op in je eigen jacht en oer.
  Wie weet vind Loesje het een goeie voor haar volgende kurzie, vraag het haar maar. Kijk zij is degene die alles weet over reeleksen.
  Zo nu moet ik ophouden van vrouwtje want anders kan ze niet naar de winkel.
  Fijne dag hoor Bert en scheur en kraak er maar op los. Knufjes van vrouwtje en poot en kopjes van je grote vriend. Wij zijn super trots op jouw hoor.
  Jip

  1. Dat is waar Jip, ik ga er helemaal in op en dat is dan ook rieleksen dat had ik nog niet zo bedacht. Loes kan papiermeeditasie doen met het kraakspul zegt ze. Nou ik weet niet hoe. Ik ben net als jij dat je je oer voelt en er van alles mee wilt en kunt doen. Maar daar zijn we misschien katermansen voor. Wat goed dat je je vrouw zo helpt!! ik vergeet het weleens als ik lekker lig en ik lig best vaak lekker. poot van je vriend Bert

 2. Oooooh bert. Wat koel dat jij dat doet. En je bent totaal niet bang😺😺
  Loesje zal vast trots op je zijn hoor dat je al zoveel durft. Ik ben reuzetrots op je hoor

  1. ik moet eerlijk zeggen Katrien dat mijn vrouw heel dichtbij me zat en ze had eroor ook geaaid dus ik voelde me best goed. In mijn allereentje had ik het nooit gedaan.

 3. Hoi Bert,
  Wat ben jij lekker woest bezig met dat papier, die muis had geen enkele kans om te ontsnappen!
  Ik heb ook altijd een stuk papier liggen, soms van dat hele zachte, dat zo fijn knispert, maar dat is wel heel vlug kapot geknisperd.
  En soms krijg ik ook kraakpapier. Weet je wat ook leuk is? Een flinke aanloop nemen, erop springen, en dan op het papier een stuk over het tapijt zeilen !!!
  Mijn vrouw roept dan soms; “Pas op, laag overvliegende katers!!! πŸ™‚
  Veel plezier nog hoor,
  Kop en poot,
  Vlo.

  1. hoi Vlo wat een goede tip dat ga ik proberen, dankjewel. Als ik speel voel ik me heel dienamies en dan durf ik meer. Ik ken nou papier van kranten en kraakpapier maar papier voor de knisper ken ik niet. Ik hoop dat ik dat ook nog eens krijg!! poot van Bert

   1. Bert, dat knisperpapier haalt mijn vrouw bij de Hema of bij Blokker. Eigenlijk pakken ze er kopjes en borden mee is, zodat ze niet breken. Maar mijn vrouw gaat het voor mij halen. Er werken daar mensen die ook katten hebben, dus die weten precies wat een kater nodig heeft :-).
    Vlo.

 4. Bert wat geweldig…….wij zijn ook super trots op jou!!!!!
  😽😽😽😽😽😽

 5. Ooooh Bert,

  ik ben zo trots op jou eigen. Jij speel en sport met ze muis en ze kraakpapier. Oooh Bert en jij heb ze muis in ze bek, Ooooh ik voel jou oer. Jij ben mij held lieve Bert. Jij leer steeds meer bij van jou eigen en jij durf meer.
  En op je bank liggen is heel goed van jou koeling douwn Bert, dat jou spiere atleeties blijve.

  Jij ben me held en ik ben jou trotse Loesje,

  Je Loesje

  1. Loes zonder jouw steun had ik dit nooit leren durven want jij gelooft altijd dat ik iets kan ook al denk ik van niet en dan probeer ik het toch!! ik ben heel blij dat je me steunt, je Bertje

 6. Dag Bert,

  Hier Bolle.

  Wat een tijger ben je, met dat papier en die muis!
  Ik denk dat die muis niet weet wat hem overkwam, zo als jij er op aan het jagen was.
  Wat goed dat je zo durft te spelen, dat is superfijn toch?! Dan ben je eventjes alles helemaal vergeten. Behalve dan die muis!

  Ik ga aan mijn mensen vragen of ze ook kraakpapier voor mij willen kopen. En dan wil ik doen wat jij doet, maar dan met mijn veer. Want ik heb een nieuwe veer gekregen en daar word ik helemaal wappie van! Mijn vrouw heeft er een touwtje aan gemaaakt, en mijn mensen trekken de veer dan onder mijn kleedje door. Maar misschien is dat papier nog wel veel spannender!

  Veel plezier met het spelen Bert!

  Een lief kopje van Bolle.

  1. hoi Bolle ik wil ook wappie worden hoe doe ik dat? Kan dat alleen met een veer? Dat vind ik eng. En thuis doet ze er moeilijk over wegens inslikken. Mijn vrouw vraagt of ik wil zeggen dat het papier van de kunstwinkel kwam en dat het 1,50 euro kostte voor vijf vellen en dat er altijd een kleur is die bij je vacht past. Dus ik hoop dat je het nou ook krijgt. kopje van Bertje

   1. Bert, misschien was je wel een beetje wappie toen je speelde!
    Mijn mensen noemen me altijd wappie als ik helemaal grote ogen krijg van het spelen en dat ik dan heel druk ga rennen en springen. Of ook als ik van het knuffelen ga kwijlen.
    Eigenlijk is het dat je iets zo leuk vind dat je helemaal….nou ja, WAPPIE wordt!
    Misschien is die van het knuffelen het makkelijkst om een keertje te proberen!
    En ik etuur mijn mensen naar de kunstwinkel, dank je wel voor de tip!
    Een lief kopje van Bolle.

Reacties zijn welkom