Ik at zalm en kip van Canagan

Canagan

Bijna elke avond krijg ik nou iets anders om te eten. Het is allemaal natuureten. Dus daar doe ik eet-ervaring mee op. Gisteren had ik Kip en Zalm van het merk Canagan.

Dat natuureten is lekker spul heb ik ontdekt. Dus ik ben nou meer betrokken bij het avondgebeuren. Ik zit sneller klaar om te eten en ik let beter op. Zo beleef ik er meer aan.

Plok

Natuureten doet PLOK uit het zakje. Deze keer ook. Dan weet ik dat ik zo eten krijg. Dit was een harde plok dus ik dacht als dat maar goed gaat. Stenen lust ik niet. Mijn eten moet stevig zijn of een beetje slap zoals kip van Almo.  Lekker om te slobberen.

Bord

Mijn vrouw zette een groot bord vol eten voor me neer.  Het rook goed maar het was best veel dus ik moest even pauzeren voor ik begon om te kijken waar ik met eten wilde beginnen.

Had ik niet met de Almo-kip. Dat was aanvallen doorgaan en hup bord is leeg.

Pauze

Dit was best stevig dus ik moest goed kauwen en smakken. Vanzelf eet je dan langzamer, misschien is dat de bedoeling. Ik kon ook geeneens alles achter elkaar opeten, dus ik heb tussendoor een paar keer eetpauze genomen.
Dan loop ik even door de huiskamer. Ik kijk wat mijn vrouw op haar bord heeft of ik ga even in de vensterbank zitten. Daarna eet ik weer verder.
Zo kwam ik best een heel eind hiermee. Het is ook lekker spul, dus ik heb er geen bezwaar tegen om het nog een keer te eten, maar liever niet elke avond want dat wordt eten zo’n klus.

Oer

 Dit is het dus. Zogenaam oer-eten. Wat mijn voorouders ook al aten. Ja wat ze allemaal verzinnen, je snapt het niet.

Gelukkig had mijn vrouw maar 1 zakje gekocht, om te proberen. Die andere smaken wil ik ook best een keertje proberen maar liever als snack tussendoor.

Maar ik blijf erbij, ’t is best lekker. Maar als u begint met natuureten is Almo het beste denk ik.

Brokjes

 Wat gebeurt er? Omdat ik zo goed had gegeten, kreeg ik van hetzelfde merk natuurbrokjes. Ze zagen er stom uit, ze waren veel te klein voor mijn bek, ze roken nergens naar en ik dacht, hier begint Bertje niet aan. Dus die gingen de vuilnisbak in en toen kreeg ik mijn gewone brokken weer.

 

15 thoughts on “Ik at zalm en kip van Canagan

 1. Hoi Bert,

  Was je weer het proefkonijn?

  Nou,mijn Kitty geeft ook de voorkeur aan Almo Nature boven Canagan.

 2. Hoi Bert,
  Wat krijg jij toch lekker eten zeg! Iedere keer zit ik kwijlend naar je bordje te kijken!!
  Mijn vrouw heeft het zachtvoer bij mij ook geprobeerd, maar dat ging niet goed, dus ik krijg weer m;n gewone eten, ook lekker hoor!
  Maar ze had ook een zakje natuurbrokken meegenomen, en daar doet ze nu wat van door m’n gewone brokken, en dat is super!! En tot nu toe gaat dat wel goed en het is weer eens wat anders.
  Mijn vrouw en ik hadden trouwens wel een spraakverwarring over jouw Plok eten. De eerste keer dat ik dat zag, mauwde ik meteen “Ik wil ook Plok eten!!!!” . Mijn vrouw keek me heel vreemd aan en zei “Plok zou jou ook nooit hebben willen eten!!!!” En toen herinnerde ik me opeens dat ze me meegenomen had naar de foto van haar eerste kat. Die lijkt heel erg op Bolle, en ze keek steeds zo lief naar Bolle’s foto, dat ik bijna jaloers werd. Zijn foto hangt helemaal boven aan de muur met foto’s met Overderegenboogkatten, en is de enige zwartwit foto, de andere zijn allemaal kleurenfoto’s.
  Bert, geniet maar lekker van je ploketen, misschien is er ooit wel iets bij wat ik wel kan eten, m’n vrouw probeert het wel uit 🙂 .
  Een zacht kopje, en een stevige poot!
  Vlo.

  1. hoi Vlo ja nieuw eten kan best moeilijk zijn dat snap ik. Je moet toch ook lekker kunnen eten. Goed dat jij wel die natuurbrokken eet dan heb je toch gezond spul in je lichaam. Die brokken lust ik weer niet maar zacht eten weer wel. Ja wij zijn toch ook katers met een eigen persoonlijke smaak!!

   1. Volgens mij krijg ik andere brokje dan jij hoor, ze zijn groter, en hebben geen gat in het midden. Het ellendige is, dat ik alles lust, maar ik ga er van overgeven, en krijg er jeuk van. Maar ik geniet al van die paar andere brokjes door m’n dieetvoer!!!
    Laat je vrouw maar veel dingen uitproberen, daar heb ik ook plezier van 🙂 !
    Vlo.

 3. Hallo Bert,

  Het is maar goed dat vrouwtje hele sterke bordjes voor jou heeft, want met al die knoerharde plokken zou zo je bordje kapot gaan. Nou vind ik mijn natvoer altijd het lekkerste als er ook gelei of saus bij is. Kijk dan glibbert mijn hapje zo lekker naar binnen in mijn bekkie en buik. Doet vrouwtje er bij jou met die stevige plok dan nog wat water bij of zo?
  Ik vind het er wel goed uitzien op het plaatje hoor en maar goed dat ik net heb gegeten van mijn dieet natvoer. Ik krijg nooit een heel zakje of blikje in een keertje, want dan spuug ik de boel onder, dus voor mij is het geen bezwaar om pauze te nemen, doe jij dus ook goed aan hoor. Is misschien wel de bedoeling dat je vlug voelt van mijn buik is goed gevuld , eet je dus heel gezond en is ook goed voor je maatje minder hoor.
  Ojee ik moest vanmorgen op dat wegeding, maar vrouwtje gaf me een grote knuffel, ik ben al weken steeds mooi op het zelfde maatje minder gebleven, ja want dat is altijd het probleem als je niet meer hoeft af te vallen. Vrouwtje zit wel vaak om mij te lachen. Ze zegt dat ik op een pinguïn lijk als ik op mijn achterste zit. Ze wil een keertje proberen een eitje op mijn achterpoten te leggen, door dat ik nu echt teveel zwiebervel heb onder de buik valt die zwieber over het ei en zo broed een pinguïn zijn eitje uit. Kijk nu zie je mijn achtervoeten niet meer. Is wel een mooie manier om ze warm te houden hoor.
  Bert ik benne benieuwtjes wat je de volgende keer moet testen en goed dat je ook duidelijk laat zien, nee kieper dat maar in de vuilnisbak.

  Ga jij nu vandaag maar net als ikke van het zonnetje genieten en ik moet knufjes van het vrouwtje meesturen.
  Grote poot en kopje van je grote vriendje Jip

  1. hoi Jip, eten met pauze is best goed vooral als je anders moet overgeven maar aja het is ook moeilijk als je net lekker eet dat snap ik wel. Wat goed dat je op gewocht bent gebleven dan ben je goed in balans met wat je eet en je sport erbij. Ik vind dat je op een stoere katerman lijkt precies zoals je bent dus die pingding begrijp ik niet dat is vast een vrouwengrapje. poot van je vriend Bert

 4. Doet jouw eten alweer plok bert?🙀🙀
  Ik begin er nu best wel bang van te worden hoor.
  Mijn eten zegt nooit wat. Ooooh wacht…mijn vleesje zegt krrrrrrgggkrrrrg
  En dat wel een mieeenuut lang. Vrouw zegt dat mijn vlees gemaal moet word omdat ik niet goed kan kauw.

  1. dat is allemaal survus van thuis Katrien. Dat ze het eten in orde maken speciaal voor jou. Dus daarom vind ik een plok niet erg dat lost mijn vrouw gewoon op.

 5. Bert wat fijn dat je dit eten zo lekker vindt.
  En nog belangrijker is dat je buik goed gevuld is en je geen honger erna hebt.

  1. sinds ik hier ben heb ik nooit meer honger gehad alleen heb ik soms last van lekkere trek dat is weer anders

 6. Oohh Bert

  ik heb jou eete gezien en mij buik en mij hongerzin zeg nu ook plok. Oooh ik vin dat het er lekker uitzie, ik lust het ook denk ik wel. Ik lust alles, mij vrouw zeg altijd Loes jij ben een makkelijke eeter. Maar ik vind me eete niet makkelijk Bert, ik vind het wel lekker. En ik wil alles probeere.vooral als jij mij eete heb getest. Dat het goed is. En ik heb ook nooit probleeme met me ene tand.
  Ik vind oer eete wel stoer eete.
  En ik vind jou ook stoer van jou eigen Bert want jij doet alles voorproeve en dat kan niet iedereen. Jij heb wel smaak!

  Je Loesje

  1. Hoi lieve Loesje ik vind het knap dat je zo goed kunt eten met je tand. Het is toch iets dat je moest ontdekken hoe dat moest en wat je kon en wat niet. Maar dat heb je wel gedaan en goed ook. Ik zeg wat ik vind van het eten maar misschien lust jij weer andere dingen dan ik. Want volgens mij lust jij best kalkoen en ik weer niet. je Bertje

 7. Dag Bert,

  Hier Bolle.
  Wat spannend dat je steeds ander eten krijgt! Maar LEUKspannend, lijkt me, niet ENGspannend.
  Ik wist helemaal niet dat onze voorouders ook dat natuureten uit die zakjes aten! Zo zie je maar, je kunt altijd weer wat leren.
  Ik heb dit eten ook wel eens gekregen, maar ehm… ik weet niet zo goed hoe ik het moet eten. Ik vond het een beetje moeilijk eten. Net als patee, dat snap ik ook niet.
  Dqn prakt mijn vrouw het wel, maar het lukt me toch niet.
  Met die brokjes, dat heb ik ook wel eens. Dan zijn het zulke kleine ieniemieniebrokjes dat je ze helemaal niet kunt kauwen. Daar word ik dan zenuwachtig van.
  Gelukkig dat je weer gewonen brokjes hebt, die je wél kunt kauwen.

  En ik ben benieuwd wat je vanavond hebt gekregen!

  Een lief kopje van Bolle.

  1. hoi Bolle zo is het precues het is leukspannend maar wel spannend. Als ik het vies vind dan krijg ik gewoon iets dat ik wel lust. Dus jij vindt ook niks aan kleine brokjes!! Die zak is bij mij thuis weg. Nou heb ik weer het gewone die zijn lekker groot daar kan ik wat mee. Dat van die voorouders wist ik ook niet. kopje van Bert

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *