kater Bolle over: een nieuwe veer

veer

Ja, je snapt het natuurlijk al: ik heb dus een nieuwe veer gekregen. Ik heb al een hoop veren, maar die zijn allemaal kapot. Die kapotte veren zijn veren van fa-zan-ten. Groot en mooi en bruinzwart gestreept. Net als ik eigenlijk!

Dat ze kapot zijn komt omdat ik ze kapot heb gemaakt bij het spelen.
Ik wist eerst niet of dat mocht, maar mijn vrouw zei van wel.
Dat geeft niks, zei ze, want daar zijn ze voor.

Nepmuizen

Toen ik hier net woonde wilde ik nergens mee spelen. Dat heb ik wel eens verteld.
Rennen mocht niet van Mol en ik durfde het soowiesoo niet.
En ik snapte niet zo goed waarom mijn mensen nepmuizen door de kamer gooiden. Dan stonden ze heel blij naar mij te kijken, en vroeg ik me af wat er aan de hand was.
Ik werd er bang van, van dat gegooi.
En ik kon me niet voorstellen dat volwassen mensen zo druk deden vanwege een pluusjen muis.
Maar ja, ik wist ook nog niet veel van mensen.

Lampje

Het laserlampje is één keer leuk. Maar daarna kijk ik meteen naar de hand van mijn vrouw en laat haar weten dat ik weet dat zij een lampje vasthoudt. En dat zij dat beweegt. Spannend hoor.

Veren

Maar toen had mijn vrouw dus die veren gekocht.
En kijk, ik ben een denker, en ik ben ook niet zo snel in een gekke bui, maar die veren… het was meteen raak.
Mijn vrouw of mijn man verstopt zo’n veer onder mijn rode kleedje. Dat kleedje noemen wij altijd Stip. Omdat het rond is dus.
En dan bewegen ze die veer. En dan wordt ik een levensgevaarlijke tijger die alles wat hem voor de voeten loopt aan flarden scheurt. Vooral die veer.
Dus die veren gingen nooit zo lang mee. Terwijl ze best duur zijn. En mijn mensen vinden eigenlijk dat het niet nodig is, dat vogels hun veren aan mij moeten geven. Dat vinden ze zielig.
Dus mijn vrouw wilde niet nog meer van die mooie veren van fa-zan-ten kopen. Zelfs niet voor mij.

Frutsels

Alleen snap ik ander speelgoed nog steeds niet zo goed.
Ik heb allemaal balletjes en muizen en ketnip-spulletjes en nog veel meer.
Maar daar doe ik niks mee.
Nou, dat is niet helemaal waar, want ik lik aan de ketnip-vis.
Maar dat is blijkbaar niet genoeg. Want ik MOET en ik ZAL spelen, met die kinderachtige spulletjes.
Volgend mij vindt vooral mijn vrouw die frutsels erg leuk, want zij doet altijd alsof er iets heel spannends gebeurt. Ze gooit zo’n balletje over de grond en kruipt er achteraan, en roept mij. Dan zit ze heel druk kijk nou Bolle te roepen.
En dan kijk ik, en schaam ik me een beetje. Plaats-ver-van-gend, heet dat.

Wappie

Maar nu had mijn vrouw pasgeleden andere veren gekocht. Ze zijn wit, en groot en stevig. Mijn vrouw denkt dat ze van gan-zen zijn. Ook zielig, maar hier doe ik tenminste heel lang mee. Omdat ze zo stevig zijn.
Mijn man was bang dat ik me ermee in mijn oog zou prikken. Toen heeft mijn vrouw er een touwtje omheen gedaan, om dat harde stukje. En daarna haalde mijn vrouw die veer aan dat touwtje onder Stip door.
Wat er toen gebeurde… ik werd helemaal wappie!
Ik sprong en ik sjeesde en ik gromde en ik trapte en ik blies. Ik heb Stip zelfs een paar keer gebeten!
Ik was niet alleen een grote gevaarlijke tijger, nee ik was wel tien grote gevaarlijke tijgers geworden!

Tijger

Nu wil ik dus elke avond met de veer en Stip en mijn mensen spelen. Ik ga op Stip zitten en kijk naar mijn mensen.
Soms zegt mijn vrouw dan iets van niet wéér die veer. Maar daar trek ik me niks van aan.
Ik wil dat spel doen. Telkens opnieuw. Zo leuk vind ik het!
De rest van de dag slaap ik, of zit ik eventjes in mijn tuin, of op de vensterbank.
Dan noemt mijn vrouw me Sloompie, of Suffie Sufkadet.
Maar ’s avonds niet, want dan ben ik tien levensgevaarlijke tijgers die op een veer jagen.
Die wil je niet tegenkomen in het wild!
Weet je hoe mijn vrouw me dan noemt? Een Gifkikker, of een TijgerBol!

Stip

Tot nu toe heeft de veer zich goed gehouden. Hij is rafelig geworden, maar hij doet het nog prima. Maar mijn vrouw heeft een beetje medelijden met Stip. Die is al heel vaak ondergespuugd (als ik moet overgeven, doe ik dat het liefst op Stip) en wordt nu ook nog gebeten en geschopt.
Ik vind het zelf eigenlijk ook niet netjes, want ik ben juist DOL op Stip. Van mij mag Stip nooit weg. En ik ben zelf juist altijd heel voorzichtig met Stip.
Maar ik kan er niks aan doen, van dat schoppen en bijten. Want dat doen die tien gevaarlijke tijgers. Die deinzen nergens voor terug.
En niemand kan ze tegen houden als ze een veer aan een touwtje zien, ook ik niet!

veer

14 thoughts on “kater Bolle over: een nieuwe veer

 1. Wat een spannend verhaal Bolle, het lijkt wel een thriller zoals jij met die veer te keer gaat!
  Ik weet zeker dat jij dan een echte Krijger en Tijger bent als je daarmee speelt.
  Je Echte Oer gevoel komt dan boven Bolle en dat kun je gewoon niet tegenhouden , dat zit in je en moet er gewoon uit !!!!
  Heel veel plezier nog met je Veren lieve Bolle!!!

  Kopje van Ollie

  1. Dag Ollie, meestal ben ik gewoon mezelf, maar je hebt helemaal gelijk: soms ben ik ineens een TijgerKrijger en daar kan ik dan niks aan doen! Dan kunnen veren maar beter bij mij uit de buurt blijven!
   Hou jij ook van veren?
   Een lief kopje van Bolle.

 2. Hoi Bolle,
  Oh wat herken ik veel in jouw verhaal!!! Ik voel ook vaak plaats-ver-van-gen-de schaamte voor mijn vrouw als ze weer met kattenspeeltjes staat te spelen! Ik weel ook niet precies wat ik met dat spul moet.
  Laats kwam er een nicht van mijn vrouw erg blij met een speeltje aan. Een gele bal met een staart eraan, en daar zaten batterijen in. Mijn vrouw hield haar hart al vast toen ze het uitprobeerde, want ze dacht ; Vlo krijgt een hartverzakking van schrik!!! Het scheelde niet veel, maar toen die bal-met-staart begon te bewegen, heb ik mij heldhaftig gedragen, en heb er diepzinnig vanaf de krabpaal naar zitten kijken. Later bleek ik de staart wel leuk te vinden, leek veel op een bos veren, dus die heeft mijn vrouw eraf gesloopt, en andere katten hebben dolle pret met die enge wandelende bal.
  Veren vind ik ook heel leuk. Mijn vrouw gaat straks een touwtje om een veer binden, daar was ze zelf nog niet op gekomen, en dat terwijl ze wel zelf vaak speelt met een muis aan een hengeltje, waar ik dan beleefd, maar vol onbegrip naar kijk.
  Mijn vrouw raapt altijd de veren op uit de tuin, daar zitten vaak eksters en kauwtjes, en die laten ze gewoon vallen. Soms vindt ze ze ook in het bos. Vorig jaar kreeg ik een streepjesveer van een buizerd, paste mooi bij mijn rooie strepen.
  In het voorjaar vindt ze er vast wel weer veel in de tuin, als jou mensen er belangstelling voor hebben, Mevrouw Bert heeft mijn mailadres, dat mag je gerust vragen, dan kunnen we iets regelen zonder dat er vogels moeten sneuvelen. Ze wisselen net als wij van zomer en winterjas!!
  Ik heb geen rode stip, maar mijn veren kruipen vaak weg onder een stuk papier, en dat laat ik mooi niet gebeuren, ik sleur ze eronder vandaan!!
  Bolle, bedankt voor je verhaal met goede tips, vooral die met dat touwtje aan de veren!!!
  Veel plezier, ook voor je mensen, want misschien vinden ze het gewoon leuk om met jouw speelgoed te spelen, gun het ze maar, doe ik hier ook!
  Zacht lief kopje en poot;
  Vlo.

  1. Dag Vlo, bij jou thuis is het ook je vrouw die met dat speelgoed speelt? Dus eigenlijk is het mensenspeelgoed! Maar waarom mensen met nepmuizen spelen, gaat mijn verstand te boven. En die hengeltjes die ken ik, mijn vrouw heeft er ook een paar.
   En speelgoed dat uit zichzelf beweegt lijkt mij ook eng, ik denk niet dat ik dat wil.
   Mijn vrouw had een keer een soort zak met een staart gekocht. We waren met de veer aan het spelen en ineens pakte ze dat eing. Ik wist niet hoe snel ik me onder het bed moest verstoppen! En ik durfde er pas weer onderuit te komen toen dat ding met die staart verdwenen was.
   En wat lief van jou en je vrouw dat ik veren van jullie opgestuurd mag krijgen! Ik heb voor nu nog vier veren, van die witte, maar ik zal het zeker onthouden! Dank je wel!
   Dus jouw veren proberen zich ook steeds te verstoppen?En dan nog wel onder papier! Goed werk dat je ze tegenhoudt, Vlo, want dat mag niet gebeuren!
   En je hebt wel gelijk dat ik het mijn mensen misschien moet gunnen om met mijn speelgoed te spelen. Niemand ziet ze dan tenslotte, alleen ik. En ik vertel het niet verder!
   Dag Vlo, veel plezier met je veren en een lief kopje van Bolle.

 3. Goedemorgen Oom Bolle. Ik hou ook van veren die maak ik kapot. Nou het komt eigenlijk omdat ik vind dat ze snel los gaan van het speelgoed. Mijn vrouwtje zegt dat ik heb van mijn papa,s kant. Zijn oom is de broer van mijn oversegrotemoeder Kiara die hier woont. Kuzco haar broer en zij gingen altijd samen naar show. En Kuzco was de grappigste. Zo was hij op show en het was vroeg dus hij ging op tafel liggen en wilde slapen. De keurmeester kon erom lachen maar ze wilde zijn koppie en ogen zien. Dus ze pakte een stokje met veren en toen werd Kuzco gelijk oer. Hij pakte gelijk het stokje en ging op de schouder van het vrouwtje zitten. Met zijn billen naar de keurmeester. Die kwam niet meer bij van het lachen net als de andere mensen. Het vrouwtje schaamde zich maar het kwam goed. Maar hij trok er wel een veer uit en die liet hij achter, tot grote pret van onder andere de keurmeester.

  1. Dag lieve kleine kleuterKyana, wat goed dat je al veren kapot maakt. Dat heb je al heel snel begrepen, dat dat zo hoort. En ook dat je ze van het speelgoed af moet slopen, dat doe ik ook. Met de rest van het speelgoed doe ik dan niks meer.
   En Kuzco weet heel goed dat veren altijd het allerbelangrijkst zijn, en dat je ze niet moet laten ontsnappen! Ik hoop maar dat hij de eerste prijs heeft gekregen dat hij zo snel het stokje met veren ving, want dat had hij zeker weten verdiend!
   Dag lieve Kyana, je bent een slimme poezenkleuter die al heel veel belangrijke dingen heeft geleerd. Ik ben heel trots op je, en ik vind het altijd superleuk als je je Oom Bolle schrijft!
   Een lief kopje voor jou en je familie en je vrouw van je Oom Bolle.

   1. Lieve Oom Bolle, Kuzco kreeg een prijs voor zijn kleur werd best in show en beste korthaar kater. De keurmeester keurt nog steeds en ze is dol op ons ras, en als ze een stokje met veertjes pakt moet ons vrouwtje altijd lachen

    1. Kuzco zal de prijs zeker verdiend hebben, ook omdat hij die veren leerde wie de baas was! Een lief kopje van je Oom Bolle.

 4. Oooh bolle. Ooooh wat een spannend verhaal.
  Maar wat erg dat jouw personeel zo erg doet. Ik schaamde me in het verleden ook zo erg voor mijn personeel. Het begon altijd met kijk katrien. Leuk he? Nee!!! Ik kreeg ooit een kets mi-jauw. Nou…iets dommer dan dat bestaat niet hoor. Ik schaamde me rot toen vrouw er naast ging zitten en mij er bij riep. Ik keek en liep weer weg.
  En bontmuizen zijn zoooo stom.
  Ik heb ook 1 keer veren gehad. Ik had een mus gevangt. Maar toen het batterijtje stuk was vond ik het ook stom.
  Mijn wiewertjes zijn veel koeler.
  Kusje op je wang

  Ps…ooooh je aksiefoto. Zo stoer!!!

  1. Dag Katrientje, doen jouw mensen ook altijd zo raar, met die speeldingetjes? Ik denk dat mensen denken dat wij dom zijn. Dat wij denken dat zo’n speelgoedmuis een echte muis is. Maar dat is natuurlijk niet zo! Wij hebben dat meteen door, terwijl ik me dat bij mensen wel eens afvraag,
   Waren je mensen blij dat je zelf voor veren had gezorgd? Knap hoor, dat je dat was gelukt!
   En ik vind mijn wiewertjes ook leuk, maar mijn mensen vinden dat ik ook eens moet be-we-gen. Dat wil ik best doen, maar dan alleen als ze met de veer met me spelen!
   Een lief kopje van Bolle.

 5. Hallo Bolle,
  Wat een spannend verhaal en wat is het ’s avonds druk bij jou in huis met al die wilde en woeste tijgers. Maar goed dat jouw vrouw en man niet bang zijn met die woestelingen.
  Bolle dat jij niks met al die spelen dingen hebt snapper ik wel wat , want jij hebt jaren buiten gewoond en daarna vond Molly het ook niet prettig al dat drukke gedoe om haar heen. Je wist niet wat je met die pluismuizen en ballen en noem maar op moest doen, Maar je had wel een leuke bezigheid hoor. Kijken hoe jouw vrouw allerlei kunsten uithaalde om jou tot actie te brengen. Probeer ik hier ook wel eens, maar vrouwtje heeft mij snel door en zegt dan, Jip jij komt vragen om samen te spelen, maar aan een Jippe toeschouwer heb ik niks, dus ik ga wel even wat anders doen. Verdorie dat vind ikke dan weer jammer dat ze er niet intrapt. Dat lampeding heeft vrouwtje maar in de kast gekieperd, want ik had als jij meteen in de gaten dat vrouwtje dat ding in de hand had en het de bedoeling is dat ik dan ga draven en stom je kan het niet eens pakken. Nee dit was iets wat ik net als jij niet doe. Een veer heb ik niet, wel een paar kleine veertjes aan een balletje aan een hengel, maar daar mag vrouwtje van mij helemaal alleen mee spelen hoor.
  Ik heb wel veel pluizenmuizen en noem maar op en ook van die heerlijke wiewspeeltjes. Ik heb zelfs een wiewknuffeltje Mijn muizen mag vrouwtje niet allemaal bij elkaar leggen als ze het huis schoonmaakt, wat ik grote flauwekul vind, want zogauw ze klaar is wordt het toch weer stoffig. Och misschien is het wel mensen spelen, nou ze gaat haar gang maar hoor. Maar oke mijn muizen en andere speeltjes die ik door het hele huis heb gelegd moet ze weer terug leggen. Kijk dat hoort bij mijn spelen. Ik heb een paar keer per dag dat ik het dolle Jippe kwartiertje heb. Ik ga dan racend en brullend door het huis en al die muizen die ik dan tegenkom neem ik in de bek en race weer verder naar de volgende die dan weer een beurt krijgt. Ik mag alleen van vrouwtje geen speeltjes mee naar het grote balkon nemen.
  Toen ik hier kwam wonen wilde ik ook vechten met een kleedje en een kussen. Het kleedje van de badkamer lag meestal tot een prop of er lag een Jippebult onder. Ja ik doe dit nog steeds en ik ga ook vaak onder dekentjes liggen en als ik erg bang ben als er mensen in huis komen of de bel gaat ben ik onder het dekbed te vinden.
  Mijn vecht en stoei kussen is nu met pensioen gegaan. Tja heeft ook zoveel van mij te verduren gehad, Nu is het kussen in rusten, maar dan wel zo dat ik erop lig te slapen.
  Bolle wat is het toch leuk om te lezen dat alle katten weer anders zijn in hun bezig zijn met spelen en noem maar op. Ja en een huiskater moet zich natuurlijk anders bezighouden dan jij die een huis en buiten kater is.

  Nou ben ik ook wat slaperig geworden van mijn schrijveren naar jou en ga is ook slapen hoor.
  Bolle bedankt voor je leuke schrijven en ik kijk uit naar je volgende schrijf.
  Fijne slaapdag en tijgerspel vanavond en veel knuffels van vrouwtje en poot en kopstoot van een grote vriend die niet bang is van een Bolle tijger. Jip

 6. Dag Jip, sorry dat ik zo laat ben maat mijn vrouw moest weg, en ze had de Iped mee.
  Dus daarom kan ik je nu pas schrijven!
  Mijn mensen schrokken eerst best wel een beetje van die tijgers, maar nu weten ze dat ik dat eigenlijk gewoon ben.
  En begrijp ik nou goed dat jouw vrouw ook al met zo’n hengelding speelt? Mijn vrouw heeft er ook een paar die zel heel leuk vindt, terwijl ikzelf er nooit iets mee doe.
  Het zijn dus eigenlijk gewoon mensenhengels!
  En het klinkt heel spannend, Jip, zoals jij door het huis scheurt met je muizen! Dan lijk je vast en zeker ook precies oo een tijger!
  Dat vechten met dat kleedje deed Popje ook altijd. Elke dag lag het badkamerkleedje helemaal opgefrommeld. Of hij nam een aanloop, sprong op dat kleedje en surfde dan door de gang!
  Dat durf ik allemaal nog niet. Maar misschien ga ik dat ooit weleen keertje doen.
  Gisteren heb ik voor het eerst aan de muur gekrabbeld, omdat ik met de veer wilde spelen. Mijn mensen waren helemaal verbaasd!
  Dag Jip, veel plezier met je muizen-sjeestochten, en gelukkig dat jij niet bang bent als ik een tijger ben want dat zou ik heel erg vinden!
  Een lief kopje voor jou en je vrouw van je grote tijgervriend Bolle.

 7. Lieve Bolle ,

  Ooooh ik moest wel even schrikken van mij eigen, jij ben ineens 10 tijgers. Ooooh Bolle, dat is veel vind ik wel. Maar jij staat nu wel met ze stip op één! Want 10 tijgers in jou eigen is bijzonder. Jij ben ze Veerenkoning van ze website, ik vind jou stoer. Assie mept onder ze stip dan heb ze veer geen kans. Jij ben ook atleeties met jou poote want jij mep hard.
  Mij zusje Zusje is ook gek op ze veere en zij kan ook hard meppe. Ik ben rustig Bolle, van me eigen kijk ik de veer uit me boom.
  Alleen bij me leezerlichtje ga ik wel rennen. Dan wil ik het volgen en me ooge worden groot. Soms spring ik ook teege me muur, maar dan ren ik snel naar me eetensbakje voor me tonijn.
  Van me eigen vind ik eete me leukste speele Bolle. Dan voel ik ook 10 tijgers, hongerige tijgers. Dan moet ik wel eete Bolle.
  Maar jij ben stoer en jij heb ze veer, ik vind dat mooi van me eigen. En jij heb ook ze mooie stip.

  Liefs van Loesje

  1. Lieve Loesje, vind je echt dat ik de Verenkoning van de website ben? O, daar ben ik wel heel trots op! En dan samen met mijn Stip, dat is ekstra biezonder!
   En wat goed dat jij tegen de muur opspringt met de leezer, dat zou ik dan weer niet durven. Logies dat je dan wat tonijn moet eten om weer op krachten te komen.
   Maar ik snap heel goed wat je zegt dat het leukste speele met je eete is. Dat vind ik eigenlijk ook. Maar mijn mensen vinden dat ik niet de hele dag kan eten of slapen, zeggen ze. Maar dat doe ik helemaal niet, want ik lik ook aan mijn ketnipspeeltjes, en ik ga eventjes mijn tuin in. En dan eet ik wat, en ga weer lekker op het grote bed liggen. Dat vind ik eigenlijk wel genoeg.
   Maar ja, die veren hè…als jij ze nou uit de boom kijkt, dan vang ik ze op en zorg dat ze niet kunnen ontsnappen!
   Een lief kopje voor jou eige, en Floris en Zusje en je vrouw, van Bolle.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *