Toen begon ik dus aan de natuursneks (filmpje)

De laatste tijd ben ik druk met eten testen. Ik ben daar best goed in al zeg ik het zelf. Lekker of niet lekker, dat weet ik meteen. Mijn vrouw besloot dat het tijd was om natuursneks te gaan testen.

Natuursneks?

Ja, die heb je ook. Wist ik niet. Maar ik dacht laat maar komen, het kan alleen maar lekker wezen. Want al het natuurspul voor avondeten had ik lekker gevonden.

Dus daar gingen we.

 • Eerste bordje. Renske natuurvoeding, zalm. Nou hou ik best veel van zalm. Heel veel ook. Maar dit deed me niks. Het is ook in de vorm van een hartje en dan weet je eigenlijk al dat het eerder een vrouwendingetje is dan een serieuze oersnek voor de katerman. Dus daar deed ik niet aan mee. Ik vertrouwde de geur al niet.
 • Tweede bordje. Vitakraft. Nou ben ik gek op dat zachte spul uit de staafjes van Vitakraft, maakt niet uit wat voor smaak. Maar dit is raar. Het ruikt heel sterk en het is wel zacht maar door die geur denk je toch wat moet ik ermee. Het idee is dat je als kat zelf de stukjes eraf knaagt maar dat soort dingen doe ik niet dus ik krijg staafjes altijd in stukjes. Dat eet gewoon gemakkelijker.
 • Derde bordje. Catisfactions. Lekker spul!! Serieus!!

Sneks

Dus nou ja, voor deze jongen geen natuursneks. Doe mij maar het gewone spul, dat is tenminste meteen lekker. Dat hoort toch, voor een snek?

Wel moet ik eerlijk zeggen dat ik sinds mijn operazies minder snek dan ervoor. Dan kreeg ik nog weleens een bodempje op een schoteltje of wat voor het tussendoor. Tegenwoordig is het drie per avond en nul tussendoor. Ik klaag niet. Ik wil het alleen even zeggen zodat iedereen weet hoe beroerd het dan is als die natuursneks komen en ze zijn niet om te eten.

10 thoughts on “Toen begon ik dus aan de natuursneks (filmpje)

 1. Hoi Bert,

  Het is wel heel duidelijk te zien in het filmpje waar jouw voorkeur naar uitgaat.

  Catisfaction valt altijd goed in de smaak ,ook hier thuis, maar je moet opletten ,want daar zijn er ook verschillende varianten van, die met kip en zalm zijn de favorieten van Kitty.

 2. Bert wij hier eten die natuursneks ook niet!!
  Mijn vrouw heeft het vaak geprobeerd maar we zijn alle 6 eensgezind……die mag onze vrouw zelf hebben!!!!!

  1. hoi allemaal nou als je met zes katten uit hetzelfde huishouden het helemaal eens bent over de natuursneks dan is het duidelijk. Ik ga mijn natuursneks nou ook aan mijn vrouw geven. Kan zij die opeten.

 3. Ooooh wat ben ikjes blij dat ik geen kattensneks lust. Toen ik hier pas kwam waren er wel snoepjes hoor. Oude kaas snoepjes en cat sanal. Maar echt…die geur van die kaassnoepjes pffff bleh. En cat sanal ieuw.
  Grietje en Poekie waren daar gek op. Vrouw hield het bakje onder hun neus en ze pakte er ieder 5.
  Nee…ik hou het op vleessnek. Mijn rosjebief. Oooooooh heerlijk gewoon😺

  1. hoi Katrientje het is juist goed dat je heel precies weet wat je lust en wat niet want je kunt toch niet zomaar alles eten? Ik heb nog nooit een poes (of kater) ontmoet die rosjebief kreeg behalve jou.

 4. Hallo Bert,

  Nou jij hebt heel duidelijk laten zien wat jij wel en niet lekker vind zie ik hoor.
  Ikke was eigenlijk een snoeperd hoor, niet dat ik zoveel kreeg maar het meeste lustte ik wel. Nu krijg ik 3 keer per dag een stukje van het vitacraft staafje waar vrouwtje mijn pilletje in doet en ja dan krijg ik het water in mijn bekkie als ze het klaar maakt en o dan geef ik vrouwtje heel veel koppies, dan krijg ik van Whiskas als we opstaan en als vrouwtje weg moet en voor het slapen gaan een tanden snoepje. Ja door ons maatje minder worden is het gesnoep duidelijk van de mindere geworden. Maar dat is ook niet erg, ik ben nu veel fitter ( Alleen sinds gisteren niet, je weet ervan).

  Ikke vind het wel leuk dat jij onze tester bent geworden voor ons buikje. aan eten en snackjes. Makkelijk voor een poes/kater om te helpen kiezen.
  Vrouwtje was pas geleden in de winkel van ons eten en was van de verbaasde hoeveel natuureten er voor ons dieren is en eigenlijk kost het niks meer centjes uit vrouwtjes beurs, want je hebt veel minder nodig. Het is net alsof ons buikje sneller gevuld is en dat is dan weer goed voor dat maatje minder.

  Zo Bert vrouwtje moet zo een broodje eten, want ze moet daarna weg om met haar uitlaathonden vriendje de bossen in te gaan. Ikke heb wel miauw gedaan van warm aankleden hoor, want het is wel mooi buiten maar heel koud. Zou ze doen heeft ze beloofd.

  Bert hopelijk is het in de vensterbank in het zonnetje warm en kun je daar genieten, knufjes van vrouwtje en poot en kopje van je grote vriend Jip

  1. hoi Jip ik heb nou sneeuw hier en ik voel me toch een beetje anders omdat het koud is. Maar hier is het warm en ik krijg knuffels. Wat goed dat je weer eet!! Dan is je vrouw ook weer rustiger en jij vanzelf ook. Jip ik wil zomer. poot van je vriend Bert

 5. Dag Bert,

  Hier Bolle.
  Die bovenste sneks heb ik ook wel eens gekregen, en net als jij wist ik niet zo goed wat ik er mee moest. Mijn zoon Spruit lustte ze ook niet, maar mijn dochter Juultje dan weer wel.
  En die stikjes lust ik ook niet echt, alleen heel af en toe. Maar dan moeten ze in stukjes zijn, net als bij jou. Want anders vind ik het te moeilijk.
  Je hebt helemaal gelijk dat sneks voor de lekker zijn. Of zouden moeten zijn.
  Pop,Beer en Mol kregen een keer natuursneks dat waren gedroogde visjes! Nou, die hoefden ze dus niet. Het zag er ook eng uit, want je zag gewoon de oogjes enzo. Bah.
  Ik hou eigenlijk helemaal niet van sneks, alleen soms van de Catisfactions of van de Partiemix van Felix.
  Maar ik krijg bijna nooit sneks vanwege mijn rondheid. Nou ja, maakt mij niks uit, want ik lust ze meestal toch niet! Dat is handig, toch?!

  Succes met je natuureten-en snektests, Bert!

  Een lief kopje van Bolle.

  1. hoi Bolle gedroogde visjes die je aankijken, serieus? Daar zou ik bang van zijn. Dus dat hoef ik niet in huis. Die natuursneks waren ook in verband met mijn gewicht dus als ze lekker waren geweest kreeg ik ze vaker. Maar ik vind ze vies. Het is gemakkelijker als je nooit sneks is dat is zo. kopje van Bert

Reacties zijn welkom