Liefde is samen naar de regen kijken

liefde

Als de zon schijnt, heb ik genoeg aan mezelf. Dan lig ik in de warmte en ik ontspan en ik hoef verder niks meer. Maar als het regent dan wil ik graag samen zijn.

Het kan nou zo lang achter elkaar regenen, ik snap niet waarom dat zo is. Dan gaat het de hele tijd door. In de huiskamer is het donkerder en ik hoor de geluiden van buiten. Regen. De hele tijd.

Van vroeger

Soms ga ik dan om extra knuffels vragen. Dat mijn vrouw dan voor de bank zit en dat ik in haar arm kan liggen. Dat foelt gezellig en dat we samen zijn en dat de regen helemaal niet iets moeilijks is eigenlijk. Misschien is het iets van vroeger, van toen ik nog op straat moest leven en als het dan regende moest ik schuilen en dan was ik helemaal alleen.

Samen

Pas regende het weer heel erg en toen zei mijn vrouw: “Kom Bertje, we gaan samen naar de regen kijken.” Ik vond het meteen stom want regen is niks aan. Maar ze ging op het tapijt liggen en klopte voor zich, op mijn tapijtje. “Toe maar,” zei ze.
Ik liggen.
Ze aaide me en begon zachtjes te praten over hoe fijn het samen is. Ik rolde me op mijn zij voor de buik-knuffels. Ze praatte gewoon door, ik luisterde geeneens echt maar ik hoorde haar stem wel door de regen heen.
Toen rolde ik weer op mijn andere zij en ik keek door het raam naar de regen. Zij ook. Ze aaide me heel licht over mijn rug en ik foelde me rustig en warm van binnen. Af en toe friemelde ze een beetje op mijn heup daar heb ik meer vacht dus daar zijn friemels fijn.

Liefde

Zo hebben we een hele tijd op het tapijt gelegen om samen naar de regen te kijken, zij en ik. Daarna gingen we avondeten. Ik was helemaal rustig van binnen want ik had geleerd als het regent is samenzijn het allergezelligste dat er is en ook dat als je samen naar de regen kijkt, dat het hele warme gefoel van binnen liefde is.

13 thoughts on “Liefde is samen naar de regen kijken

 1. Lieve Bert,

  ooh wat hebbie dat mooi geschreeve van jou hart. Iedereen kan het foele en het maak dat assie nu reege heb, dattie weet. Jij kan geluk foele assie maar saame ben.
  Mij vrouw geef ons ook knuffels assie reege heb. Maar mij broer Floris ga in ze kast zitte. Dan moet jij assie Mantelpoes ben wel jou hellep geefe. Jij kan jou broer nie in ze kast laate zitte, alleen…

  Soms droom ik van mij eigen Bert, dat jij op jou fensterbank lig. Mij hart teege jou hart. En buite reege het groote steele, maar van mij eigen hoor ik alleen jou hart….

  Jou Loesje

  1. liefe Loesje, wat goed dat je bij Floris in de kast gaat zietten als het regent hij is dan vast bang van het geluid of hij snapt het niet wegens zijn deemenzie, dat kan ook. En als jij er bent, dan foelt hij zich samen en vast veilig. Hier is de vensterbank alleen voor als we achter elkaar liggen maar Loes op mijn kussen is altijd plaats voor jou en dan kun je ook mijn hart horen en zo slapen, dat kan ook,
   je Bertje

 2. Lieve Bert. Echte liefde is samen op het tapijt naar de regen kijken. Wat heb je dat mooi geschreven lieverd, recht uit je hart. Ik hoop dat jullie samen een fijne dag hebben, met regen of zon, het maakt niet uit, je bent samen. Knuffel en kopje van Ina en Floortje.

  1. hoi Ina en Floortje, het was helemaal mijn gefoel dat is waar, ik dacht eerst misschien is het stom maar ik heb het toch zo neergezet en nou vinden jullie het mooi dan vind ik weer fijne!! pootjes van mij
   Bertje

 3. Hallo Bert,
  Ja het heeft veel regen gedaan de laatste tijd. Ik vind regen niet naar en de wind ook niet, maar als er super harde wind is, wordt ik ook onrustig. Vrouwtje zegt wel eens dat het tranen zijn van de wolken. Nou dan moeten ze die tranen maar niet teveel op ons laten vallen, want op z’n tijd een zonnestraaltje op onze bontjas is ook heerlijk. Vrouwtje doet mij regelmatig optillen en ik mag dan op haar armen zitten en met mij voorpoten en koppie over haar schouder hangen, vrouwtje doet dan zachtjes geluidjes maken en we gaan dan samen voor het raam naar buiten kijken. Zo zijn wij heel dicht bij elkaar en voelen we samen onze liefde voor elkaar.
  Bert de komende dagen komt er weer wat meer warmte en zonnetje, doe jij daar maar naar uitkijken in je vensterbank. Hopelijk heb je met dit vooruitzicht weer en warm gevoel in jou lijf en mijn vrouwtje stuurt veel warme knuffels . Grote vriendschapspoot en kopje van je grote vriend Jip

  1. hoi Jip wat leuk dat jullie ook zo samen naar buiten kijken en dat je je dan zo samen voelt, zoiets doen wij dus ook behalve dan met optillen dat is te moeilijk voor me. Je samen foelen is het fijnste van een eigen thuis hebben dat weet ik zeker. Maar zon is ook heel fijn!!
   poot van je vriend Bert

 4. Hajoooo oompie.
  Ooooh fin uwes wege nie fijn? Ikke wel. Soms kom ik kletsjenat weer binne hihihi. En dan segge me mense dat ik een punkertje ben hihihi.

  1. dat snap ik seriejeus waar niet Dorus dat je dat leuk vindt een natte vacht. Misschien is het omdat je ook Siemees bent, daar heeft Ome Bert weinig kijk op eigenlijk.

 5. Hoi Bert, dat is echte liefde, samen naar de regen luisteren en kijken. Maar toch hebben wij liever dat het droog is buiten, want dan mogen we op het balkon.
  Maar zon of regen Bert, als we maar samen met onze vrouw zijn, dan is het goed.

  1. hoi allemaal, ja droog is het beste dat is ook mijn mening. En dan zon en warmte dus niet keiheet en ook niet dat je denkt ik foel niks van de zon. Samen zijn is het beste gefoel dat ik heb!!
   pootjes van
   Bert

 6. Hoi lieve Bert, regent het bij jou ook zoveel? Ik snap er niks van, want eerst dacht ik dat het zomer was. Dat is het soms ook wel eventjes, maar dan gaat het meteen weer regenen. Hoe kan dat nou?
  Gelukkig dat je rustig wordt als je samen met je vrouw naar de regen kijkt. Samen met je vrouw kan je bijna alles, toch?
  Ik ben nu toch buiten, wegens dat het vanochtend zomer was. Daarna ging het regenen en toen heb ik binnen een heel verhaal aan mijn vrouw verteld. Ze zei dat zij die regen ook niet leuk vond, en dat ze begreep hoe ik me foel. Dan ben ik weer blij en ga ik naar buiten!
  Lieve kopjes van Bolle.

  1. hoi Bolle het is deze zomer anders dan anders. Meer regen en ik heb ook meer foguls dat kan door de cooroona komen. Ik heb liever een gewone zomer dat je weet dat er zon is elke dag en warm. Wat goed dat je vrouw begrijpt hoe je foelt dat is belangrijk. Ik hoop dat je niet je vacht nat hebt laten worden, Dorus det dat wel maar hij is net kitten-af dus daarom,
   kopje van
   Bertje

 7. Bert dat heb je heel mooi geschreven……..zoveel mooie gevoelens…….echte liefde!!!

  Dikke knuffel van ons allemaal,
  😽😽😽😽😽😽😘

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *