Minnie over wat ik zoal meemaak als poes zijnde

meemaak

Nou daar ben ik weer hoor. Ik had een extra weekje vrij wegens de vakansie blog van Doorie en Loesjedinnie.

Bedje

Frau kwam laatst thuis en ze had een tas mee. Daar zat een cadeau in zei ze. Voor mij. Dusse ikke meteen kijken. Het was een bedje van Simonโ€™s Cat. Dus ik mauwde tegen frau, heeft die kat van Simon dan nu geen kattebedje meer? Nee, lachte ze, dat is een merk. Nou geen idee wat een merk is, maar gerustgesteld dat het bedje nieuw was en helemaal voor mij ben ik het gaan uittesten. En het ligt lekker, joh. Dat kan je op de foto wel zien. Ik mezelf opkrullen erin of met mijn kopje op de rand liggen chilen. Een heel fijn katdootje dus.

Helpen

meemaakHet is vakansie hoor je overal. Maar nog niet voor frau. Die moet nu drie keer zo hard brokjes verdienen omdat andere meneren en mevrouwen wel al vakansie hebben. Over 14 donkers is zij aan de beurt. Dus wat doe je dan als kat zijnde? Een pootje extra uitsteken natuurlijk. Ik let wat meer op in de vensterbank, zorg dat ze genoeg knuffels en kopjes krijgt en help haar met het huishouden. Zo heb ik vandaag meegeholpen met het apparaat dat alle kopjes en schalen schoon maakt. Ook blijf ik wat langer op schoot zitten voor wat extra rust.

Circusminnie

meemaakHebben jullie dat ook wel eens? Dat er mensen eten op tafel verschijnt en dat je snif snif doet en denkt: jammie! Zoals een groot rond warm ding met daarop vis. Een tonijn pizza heet dat zegt frau. Nou en als ze even niet kijkt dan steek ik mijn pootje uit. En daarna mijn nageltje. En hop, dan pak ik een stukje tonijn. Dat smikkel ik dan snel op hihi. En als de pizza dan op is dan liggen er kruimels op het bord en die lik ik dan op. Ik word daarom wel eens stofzuigertje genoemd. Een stofzuigertje op vier pootjes.
Een ander ding waar ik het over wil hebben is mijn staart. Ik heb niet altijd door dat ik die heb. En dan zie ik ineens iets harigs bewegen en dan moet ik dat gewoon pakken! Maar als ik draai draait het met me mee. Tot dat ik het te pakken krijg. Ik grijp het stevig vast en bijt erin. Au! Oh ja, dat is mijn staart… Stom he dat je dat dan zo vergeet en het pas weer weet als je erin bijt. Hebben jullie dat ook wel eens? Daar ben ik best benieuwd naar. Ik doe soms zelf koppeltje rollen om mโ€™n staart te pakken te krijgen. Daar wordt dan altijd om gelachen. Circusminnie word ik ook wel eens genoemd.

Nou dit was het weer voor deze week. Ik ga lekker slapen in mijn mooie bedje en dromen van vogels en muisjes. Heel veel kopjes en pootjes voor iedereen.

16 thoughts on “Minnie over wat ik zoal meemaak als poes zijnde

 1. Hajooooo tante minnie.
  Ikke wau uwes nog een keer betanken foor foorige week. Ooooh we fonne het so fijn. Ikke mis hut wel hoor, maar ikke weet nu eggiewaar heel feel meer gesjiedenis!!
  Ooooh hellep uwes in het huis? Ooooooh ikke ook!!!
  Ik hep een karretonne doos inne keuke staan en daar tjek ik snippers fan af. En datte doet ik elleke dag. Hihihi.
  Me frauw sit teets DOOOOOOOORIE, maar ikke ga gewoon door.
  Oooooh ikke hep ook teets in me taart gebeete hihihi. Dan sie ik me taart swiepe en dan pak ik het en bijt. Auwie soms hihihi.
  Pootjes tante minnie ๐Ÿพ๐Ÿพ

 2. Hoi lieve Minnie, wat een supermooie mand heb je gekregen! Hij staat ook mooi bij je haren en bij je ogen.
  Wat ben jij toch dapper met wat je allemaal durft! In die masjiene te gaan zitten, dan moet je toch over van alles heenklimmen? Ik denk dat mijn buik daar helemaal niet zou passen.
  En dat je eten pakt van je vrouw, ooo dat zou ik ook niet durven. Maar tonijn is wel erg lekker, daar heb je gelijk in.
  Ik vang nooit mijn staart, maar ik kan wel een koprol naar de zijkant maken. Jij bent supersatleeties, dat lees ik wel.
  Geniet maar van je mooie mandje, en heel veel lieve kopjes van Bolle.

  1. Wat lief dat je mijn mand bij mij vind passen! Enne ik snapte je letters wel hoor ๐Ÿ™‚ Ikke doe soms koppeltje rollen en dan moet frau lachen. Heel veel lieve kopjes terug!

 3. Hoi lieve Minnie, hier vriendje Jip. Nou ja miauw wat een gave mand heb jij kaoo gekregen. Maar dat jij daar dan hupsa meteen in gaat, dat doe ik niet, het moet meestal lang staan voor ik het ga gebruiken. Ik heb een hele tijd geleden een super mand gekregen, maar erin gaan slapen ho maar. Vrouwtje laat die mand gewoon staan en zegt dat ik als het heel koud ga vinden er wel in zal gaan liggen en dat ze hem anders aan andere poesje weggeeft. Ik vind een mand die niet naar mij snuffelt niet fijn zo is dat. Staarten vangen doe ik mijn hele leven al en dat is dus al 13 jaar, ik vind het een gaaf spelletje, maar ik heb nog nooit in mijn staat knauw gedaan hoor, Nou werkjes doen in het huis doe ik veel, Vrouwtje en ik verdelen het heel goed die taken, vrouwtje doet alle klussen en ikjes ben de controleur en opzichter. Wat ik wel altijd doe is huis passen als vrouwtje weg moet en in de vensterbank de buiten controle doen. Ikke mag eggies nooit in de afwasmaschien , droger en wasmaschien. Dat vind vrouwtje doodeng en gevaarlijk, ze zegt dat ze bang is mij daar door haar drukken werkjes mij in opsluit en dat ze dan de maschien aanzet. Nee dat is zo gevaarlijk en dan wordt ik een ster zegt vrouwtje.
  Lieve Minnie, heel veel slaapjes in je nieuwe mand en top dat je vrouwtje zo goed meehelpt hoor. Ik moet jou van mijn vrouwtje knufjes sturen en grote poot en kopje van je vriendje Jip.

  1. Frau had de eerste keer mijn muis in de mand gelegd. Dus mijn geur zat er zo al een beetje in. Wat leuk dat jij al 13 jaar je staart vangt! Poot en kopje terug van je vriendinnetje Minnie

 4. Lieve Minniedinnie,

  dank jou wel nog dattie foorige week jou eksra week faakanzie wilde. Foor mij Doorie en mij eigen ze afontuur in Amserdam. Wij heb feel meegemaak Minniedinnie, maar sellufs mij Doorie heb nog nie in zo een apparaat van kopjes en bordjes gezeete. Hij poink er zo weer uit assie nie uitkijk. Maar jij ben superstoer en jij ben van jou sirkus. Jij doe pootballe, sirkusMinnie en jij ben jou eigen staartefanger van mij Feesboek. Oooh van mij eigen ben ik wel mij schoone slaapser zeg mij vrouw, maar jij heb zofeel taa-lent. Dan bennie goed beezig Minniedinnie.

  Mij buik begin nu wel mij knor knor te roepe van mij begeerte want wat zeggie nou? Piesaa met tonijn ๐Ÿ™€๐Ÿ™€๐Ÿ™€ Van mij eigen ken ik mij tonijn in mij sjelei. Mij tonijn in mij goermet. Mij tonijn met mij garnaaaaaale. Mij tonijn in mij taart. Mij tonijn in mij buik. Maar mij piesaa met mij tonijn….
  Oooh ik ga mij vrouw ook fraage. Want van mij eigen speel ik nooit met mij staart maar jij moet jou tonijn nie laate slingere. Dan kom mij poot, of mij staart of mij buik en jij zal nooit weete dattie tonijn heb.
  Soms ben ik heel atleeties van mij begeerte…

  Liefs van jou Loesjedinnie

  1. Ja Loesjedinnie het is eggies waar tonijn met piessa! Enne ik vond jullie blog tegekgaafleuk om te leese vorige week. Liefs terug!

 5. Hoi Minnie, wij hebben ook een mandje van Simon. Bas vindt het heerlijk om daarin te rieleksen. Wij pakken wel eens stiekem kip van het bord van onze vrouw. Zo lekker joh. Wij jagen soms ook op onze staart, alleen Bas doet dat niet, want door de artrose in zijn botjes is hij niet meer zo lenig.
  En als onze vrouw naar haar werk is, doen Bikkel en Juultje ook de vensterbank controle.
  Knuffels van Bas Bjarne Oliver Kruimel Bikkel en Juultje

 6. Lieve Minnie, wat heb jij weer mooi geschreven. Wat een heerlijk bedje heb jij gekregen van jouw frau. Floortje speelt ook met haar staart, ze draait dan in het rond tot ze hem te pakken heeft, leuk om te zien. Wat stoer van jou dat je in de vaatwasser durft, Floortje durft dat niet. Je krijgt een zacht kopje van je dinnetje Floortje en een knuffel van mij.

  1. Lieve Floortje, mijn frau vind dat ook leuk om te zien. Ik denk, het is gewoon oer. Zacht kopje en knuffel terug!

 7. Hoi Minnie.
  Jij hebt een heerlijk en mooi mandje gekregen zeg.Vast omdat je veel helpt met het huishouden.Dan heb je wel wat extra’s verdiend vind ik.
  Een pizza met tonijn eet scullary girl nooit…..ze is eens op vakantie in Italiรซ geweest en er toen misselijk van geworden…dus” geen tonijn voor mijn” zal ik maar zeggen.
  Ik ben trouwens meer van de kip.
  Mijn staart ga ik eigenlijk nooit achter na,vergeet gewoon dat รญe er is en zien doe ik ‘m niet dus…alleen als er iets mee is denk ik ,o ja dat is mijn staart.
  Minnie ik vind het reuze knap wat jij allemaal durft en doet.
  Dank je wel voor je mooie schrijf.

  1. Lieve Muzette, dank je wel voor je reactie. Frau en ik hebben weer ons best gedaan op een mooie schrijf.

Reacties zijn welkom