Als een balletje eigenlijk geen balletje is

Dorus had gezegd dat ze bij de Eksjon superleuke balletjes hadden dus die wilde ik ook. Toen kwam mijn vrouw thuis met een balletje aan een stokje. Het zag er heel anders uit dan wat Dorus had.

Maar ja, ik woon samen en mijn vrouw keek zo blij want ze dacht echt dat dit het goede was dus dan ben ik een watje hoor. Dan probeer ik het tòch.

Rollen

Volgens mij was het geeneens een balletje. Echt rond was het niet en het rolde ook niet lekker.  En een balletje moet rollen, dat is het leuke eraan, wegens dat je als katerman dan meteen het diepe oergefoel hebt dat je weet wanneer je moet springen. Dat kon hier niet dus daarom was ik voorzichtiger.

Rammel

Dorus had ook gezegd, dat er een rammeltje in zat. Sprak me ook aan. Een klein rammeltje, dat doet wat met je kop. Het is spannend net of je in de jungle staat en je hebt een prooi en die piept om genade omdat jij zo sterk en wild en gefaarlijk bent, dat gefoel dus. Is leuk hoor, een rammeltje.

Dit had dus een belletje. Héél anders. Het was ergens aan vast gebonden en het geluid, ik weet niet wat het was, maar in ieder geval geen rammeltje. Misschien was het wel speelgoed voor honden, dat kan best.

Proberen

Ik heb het geprobeerd, echt waar. Dat bewegen was interessant, dat ik dacht waar gaat het heen, wat gaat er gebeuren. Ik heb ertegenaan getikt, maar echt rollen, nee.  Voor de zekerheid heb ik er even mijn tanden in gezet. (Bleeeh) En toen keek ik of mijn vrouw had gezien wat ik allemaal deed. Daarna dacht ik, ik weet eigenlijk niet wat ik er verder mee kan.

Het rolt niet. Het rammelt niet. Maar het is wel van de Eksjon, dat heeft mijn vrouw dan wel weer goed gedaan, eerlijk is eerlijk.

12 thoughts on “Als een balletje eigenlijk geen balletje is

 1. Hoi Bert. Even een supersnelle schrijf voordat frau weer druk is met brokjes verdienen. Dus de Eksjon had je frau wel goed maar het balletje niet. Misschien kan je op de peecee naar de pagina van de Eksjon gaan met haar. En dan met je pootje aanwijzen welke het moet zijn. Succes Bert! Pootje en een kopje van mij

 2. Oooooh hajooo oompie bert. Furkoope se nie bij uwes die gwote balle? Ooooh datte sauw errug zijn.
  Oompie, asse uwes wil wil ik er uwes 1 optuure!! Eg!!

 3. Ach lieve Bert, dat was een beetje teleurstellend hè, een balletje dat geen balletje is, maar wel van de Eksjen. Ik weet zeker dat jouw frau binnenkort weer naar de Eksjen gaat en dan met het goede balletje thuiskomt. Misschien waren ze wel uitverkocht. Geniet maar weer in je vensterbank van deze zonnige dag, kopje en kusje van Ina en Floortje.

  1. hoi Ina en Floortje, ze dacht echt dat dit het goede was maar ik wist het meteen van niet. Heel erg is het niet want ik speel toch weinig. En ik heb nog een lintje dus. En ook een muis en andere dingen en vooral mijn banaan,
   pootje van mij
   Bertje

 4. Oeps Bert, dat was zeker wel een teleurstelling, maar je vrouw heeft echt haar best gedaan. Misschien is de eksjon waar Dorus woont wel anders dan de eksjon waar jij en je vrouw wonen. Dat kan. Of misschien waren ze wel uitverkocht. Soms komt onze vrouw ook thuis met speelgoed waarvan wij denken wat moeten wij ermee. Maar ja ze bedoelt het dan wel weer goed, dus voor de vorm geven we er dan een tikkie tegen. Misschien als je vrouw een volgende keer bij de eksjon gaat kijken dat ze dan wel het goede balletje hebben.
  Knuffels en pootjes van Bas,Bjarne,Oliver,Bikkel,Kruimel en Juultje

  1. hoi Bas, Bjarne, Oliver, Bikkel, Kruimel en Juultje, dus jullie doen het ook dat je foelt ze bedoelt het goed dus dan doe je even mee. Ja dan heb je vrede thuis en dan is je vrouw ook tevreden dat is nou eenmaal zo. Ik wacht gewoon wel af wat er gebeurt want met of zonder balletje ik heb toch een fijn leven,
   pootjes voor iedereen van
   Bertje

 5. Hoi Bert.
  Wat een sof dat het balletje niet was wat je verwacht had….en je vrouw had nog wel zo haar best gedaan.Dan is het wel lief dat je alles er wel mee geprobeerd hebt….
  Scullary girl kent het gefoel van je vrouw zegt ze.BV vorig jaar was het zo erg heet,weet je nog?Had ze zo’n “katten zwembadje” gezien en gekocht.Rond ding met wat glinsterende bodem en speeltjes erin.Als we ermee gingen spelen zouden we wat koelte krijgen omdat onze pootjes dan in het water zouden gaan.
  Nou echt niet…..geen van ons 3-tjes is met die water toestand gaan spelen.We hebben het maar als extra drinkbak gebruikt,werd er toch iets mee gedaan.
  En met balletjes ben ik ook erg precies Bert.
  Het moet bepaalde manier rammelen anders vind ik het niks.Geen belletje,geen fluffy ding enz.enz.Ik begrijp je helemaal.
  Ik hoop dat je vrouw de goede voor je kan vinden.
  Groeten van Muzette

  1. hoi Muzette, wat goed dat jullie er nog uit wilden drinken en dat het kon. Want drinken, daar ben ik weer heel presies in en met balletjes eigenlijk ook. Een belletje is eigenlijk stom dus ik hoop dat ik na vandaag er niet meer mee hoef te spelen. Misschien raakt het wel weg dat gebeurt best wel eens. Ik zou ook nooit met mijn poten in een zwembad gaan, echt niet, dat worden ze nat en dat moet niet,
   droge pootjes van
   Bertje

 6. Hoi lieve Bert, wat lief dat je het toch geprobeerd hebt. Daar is je vrouw vast heel blij mee. Want ze is vast spesjaal voor jou naar de Eksjon gegaan.
  Mijn vrouw koopt ook wel eens dingen voor mij dat ik denk waarom? Maar ze is dan zo entoesjast dat ik toch even meespeel. Maar…. dan denkt ze dat ik het echt leuk vindt en wil ze het elke dag spelen! Kijk, en dan heb ik een probleem, dat snap je wel.
  Mijn man koopt wel eens natvoer voor mij, maar niet presies wat ik het lekkerste vind. Uit beleefdheid eet ik er dan een beetje van. Maar dan neemt hij het nóg een keer mee
  Misschien kan je het balletje heeeeel ver onder een kast kwijtmaken?
  Samenwonen is soms best lastig, eerlijk waar.
  Lieve kopjes van Bolle.

  1. hoi Bolle, dat is presies het probleem met samenwonen. Je doet een beetje mee en dan zijn ze al zo blij dat ze het de hele tijd willen, of het nou eten of speelgoed is. Het is dan misschien toch beter om meteen je kop de andere kant op te doen en weg te lopen, dat is duidelijk. Maar dan willen ze er weer over praten van “Echt niet” en dat ze gaan uitleggen waarom het leuk is, ik heb het allemaal meegemaakt en daarom doe ik het zo. Maar het is lastig daar heb je gelijk in,
   pootje van
   Bertje

 7. Bert,
  Wat lief van jou dat je toch met het balletje probeerde te spelen!!!! Je vrouw zal dat zeker leuk hebben gevonden. Zeker omdat ze het bij de eksjon is gaan halen.
  Maar ja als het niet dat is wat je in gedachten hebt dan werkt het niet.
  Je vrouw zal dat wel begrijpen en een nieuw (maar wel het goeie) balletje gaan halen!!!!

  Dikke knuffel van ons allemaal,
  😽😽😽😽😽😽😘

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *