Loesje vertelt over assie zofeel ferwen wor…

LoesjeFoorige week had ik mij drukke week, misschien hebbie het wel gefolgt. Mij Doorie en mij eigen had onse zoomerfaakanzieverhaal en het was fijf daage.

Aansterke

Geloof u mij eigen als ik u zeg dattie dan daarna zofeel moet bijkoome dattie bijna jou seefe makkareele nie meer weg kan krijge. Gelukkig had mij vrouw ook mij kibbeldinge en mij saardiene bewaar, dan kan jij weer een beetje aansterke van jou faakanzie. Assie net als mij eigen seeniejorpoes ben dan moetie wel goed foor jou eigen zorrege. Jij kannie leeve van faakanzie alleen. En wij heb het goed gehad van mij eete en drinke, u hoor mij eigen nie klaage maar misschien herken u het wel.

Ferjaardag

Er ga nies boofe jou eigen eete en jou eigen vrouw. Jij kan zo ver weg gaan assie selluf wil, mij erfaring is er ga nies boofe jou eigen thuis. Jij ken iedere geur en jij ken al jou geluide. Jij ben er mee fertrouw en jij weet hoe het werrek in jou huis. Dat is belangrijk want assie alles ken foel jij jou eigen veilig. Assie veilig ben kan jij weer tot jou eigen koome. Van mij eigen wilde ik seefe en feertig uur slaape maar jij geloof het nie. Dan bennie ook nog inees jaarig van jou ferjaardag.

Zinge

Mij vrouw heb mij wakker gemaak, zij knuffel heel zacht in mij oor en zij geef mij kusjes. Jij denk zij heb vast mij ferkeerde vis gekocht en jij ben al op jou hoedje. Toen begon mij vrouw inees te zinge foor mij eigen: “Lang zal Loesje leefe in mij glooriejaa” En jij ben nog zo moe en jou vrouw zing maar door. Misschien ken u het wel, jij wil van jou eigen alleen maar dattie jou met jou rus laat. Maar jij ben jaarig, dan hebbie er niks ofer te zegge. Dan kan jij niks anners doen dan jou vrouw laate zinge en hoope dattie daarna jou visbuufet oope zet.

Seeniejor

Ik zeg u eerluk, zij heb mij heel lief nog meer knuffels gegeeve en zij zeg, Loes, mij lieve Loes vandaag wor jij dertien jaar van jou leeftijd. Dan wil jij graag weete offie nou nog stees seeniejor ben assie dertien ben. Mij vrouw zeg Loes jij blijf nu de rest van jou leeve seeniejor. Dan weet jij wel waar jij aan toe ben en dattie nie inees weer kitten wor. Van mij eigen ben ik nu gewend aan mij seeniejor zijn. Het geef rust assie weet waar jij aan toe ben. Toen ben ik weer in mij slaap gevalle want jij wor er wel moe van assie ferjaarig ben.

Kaadoos

Van mij eigen moes ik ook zofeel ferwerke. U weet mij hart is gefoelig en assie zofeel meemaak in jou eene week dan moet jij ferwerke. Assie ferwerk kom jij weer tot jou eigen en jij geef alles weer jou plekje. Dat is belangrijk want assie maar door raas in jou leefe weet jij straks niemeer wie jij ben van jou eigen.
LoesjeMij vrouw kwam bij mij zitte en zij zeg, Loes kijk jij eens goed. Mij hart floog op, mij staart dee trille van mij geluk. Mij Bert heb mij zo een mooie kaart gestuur en hij zeg dattie nog jaare verkering wil met mij eigen. Dan kan jou ferjaardag echt beginne want jij weet jou verkering denk aan jou in ze hart en meer hebbie nie noodig foor jou geluk. Maar mij vrouw zeg Loes, jou posduif is ook gekoome en op jou Feesboek doe iedereen jou feliesieteere. Ik zeg u eerluk, van mij eigen foelde ik mij ferleege want assie zofeel in jou zonnetje wor gezet dan moet jij bijna jou zonnebril opzette van jou geluk. Mij Doorie en ze Jiekie heb ze posduif in ze frachtwaage gestuur, zofeel kaadoos. Toen heb ik wel mij heele uur in mij sjok geleege want jij kan het nie bevatte.

Twee mokke

Van mij eigen wil ik u graag ies laate zien wat mij hart zo heb geraak. U kan het zien op mij footoo en het is mij kaadoo. Maar foor mij eigen is het méér dan mij kaadoo,  het is mij herinnerding aan mij faakanzie in Amserdam. Mij Doorie en Jiekie heb mij zo ferras met mij Loesjetwee mokke met mij footoos uit Amserdam.
Assie poes ben gebruikie geen mok maar jij kan er wel naar kijke. Jij kijk erna en jij foel jou geluk van jou faakanzie en dattie saame was met jou jonge. Jij zie jou heppieburger en jij foel jou begeerte. Jij heb er ook plesier om. Het is jou herinnerding aan iets heel mooi, jij ga het nooit meer fergeete. Jou hart zit fol met jou emoozie van soies mooi. En toen zeg mij vrouw, Loes hier hebbie jou laaste ferrassing en het is van Bolle.

Met jou hart

LoesjeToen was mij ferjaardag kompleet want Bolle stuur mij eigen zo een biesondere zonnebril. Van mij eigen wis ik nie dattie bestond, mij bril heb een hart. U kan het zien op mij footoo. Hij zeg, Loes jij bekijk alles met jou hart dan kan jij jou bril wel gebruike. En assie erofer nadenk dan foel jij in jou hart, Bolle heb gelijk. Soms kijk jij met jou oog, soms kijk jij met jou hart. Assie zofeel ferwen wor als ik van mij ferjaardag dan kan jij alleen nog maar kijke met jou hart.
Dank u wel allemaal dattie mij eigen zo heb ferwen. Mij erfaring is ferwenne is ze eigen kaadoo. Dattie allemaal aan mij eigen heb gedacht is mij grooste ferwennerij.

Loesje

20 thoughts on “Loesje vertelt over assie zofeel ferwen wor…

 1. Hajoooooo mamsie.
  Oooooh wat heppe uwes mooi tootjes kweeg. Oooooh wat was onse faakansie fein he. Gaane we follegent jaar weer oppe faakansie? Toeeeeeeeeeeeeeee hihihi
  Ikke bejoof datte ik dan bwaafer ben. En datte we geen seskwup in gaan 🙀🙀
  Ooooh uwes mokke. Dat hep me sjoonmoesje mooi maak he 😸😸 nou kun uwes alleteit aan ons faakansie tewugdenke
  Koeskoes wieffe mamsiewamsie😽😽

 2. Ooh mij lieve Doorie,

  jou mamsiewamsie kijk iedere dag naar ze mokke. Jij heb zo een handige sjoonmamsie. Dan bennie nie wamsie 🙀🙀
  Willie folgend jaar weer met jou mamsie op faakanzie, mamsie ga er wel ofer naa denke want zij heb ook genoote. Ooooh heppieburger 🙀🙀
  Mamsie heb nu wel ze roze brille foor assie zon heb, dan bennie beeter bescherm assie met jou hart kijk.
  Dank jou wel mij lieve jonge, mamsie ga nie mokke teege jou eigen. Mamsie is heppie

  Koes koes Mamsiewamsie

 3. Hoi lief dinnetje Loesje, wat een mooie dingen heb je meegemaakt, zo samen met Doorrie op vakantie en dan ook nog je verjaardag met al die mooie kadootjes. Ik heb genoten van al jullie verhalen, ik weet niet of ik dat zou durven hoor, zo de grote stad Amsterdam in. Ik snap dat je even moet bijkomen Loes, het is ook allemaal niet niks, en dan heb je al 13 jaar en ben je ook nog seniejor. Loes, ik word zaterdag 9 jaar, mijn vrouw zegt dat ze niet weet wat ze voor kado gaat kopen, omdat ik als Diva eigenlijk alles al heb.
  Ik ben benieuwd wat ze gaat verzinnen.
  Lieve Loes heel veel knuffels van je dinnetje Kruimel.

  1. Lieve Kruimeldinnetje,

   oooh bennie saaterdag jaarig van jou ferjaardag 🙀🙀🙀. Misschien ga jou vrouw ook zinge en knuffels geefe. Van mij vrouw kreeg ik zofeel sneks en mij tonijn en zij geef mij ook mij zachte kusse. Toen heb mij broer Floris eroferheen gespuug, hij kon ze eigen nie beheerse… Hij heb ze swakke buik weeges ze deemenzie. Jij kan er niks aan doen van jou eigen assie agtien ben.
   Oooh jij wor neege jaar van jou Diefaa zijn. Dan bennie in jou leefesbloei zeg mij vrouw. Weet nie wattie daarmee bedoel maar jij ben nu agt.
   Van mij eigen moet ik nu bijkoome van mij afontuur en mij emoozie.
   Maar saaterdag kom ik jou wel feliesieteere van mij hart mij dinnetje,

   Geefie iedereen van jou bende mij knuffels en ook Mevrouw van jou bende,

   Loesje

 4. Hallo Loesje, hier met Gijsje. Wat heb jij mooie verjaardagscadeautjes gekregen van Jiekkie, Dorus en Bolle.
  13 jaar is ook een mooie leeftijd. Dan mag je ook wel verwend worden.
  Je hebt nu wel een mooie herinnering aan je vakantie in Amsterdam
  Kopjes en dikke knuffels van Gijsje en vrouwtje

  1. Lieve Gijsje,

   oooh dank jou wel dattie mij kaadootjes mooi vin. Soms wor jij zofeel ferwen, dan weet jij niemeer wat jij moet zegge. Toen heb ik mij letters opgeschrijft en het is foor iedereen.
   Mij afontuur met mij Doorie was mooi maar assiee dertien ben dan foel jij het in jou poote. Nu moet ik bijkoome. Dattie feel slaap en jou eete krijg….

   Liefs van mij eigen

   Loesje

 5. Lieve Loesje, wat heb je mooie kaadoos gekregen voor jouw verjaardag, je bent echt verwend. Dat voel je in jouw hart. En zulke mooie herinneringen aan jullie vaakansie in Amsterdam. Geniet van deze dag lieve Loesje, je dinnetje Floortje stuurt zachte kopjes en van mij krijg je een zachte knuffel.

  1. Lieve mevrouw Ina en Floortje,

   dank u wel dattie mij kaadoos ook mooi vin. Mij hart is zo geraak want jij krijg zofeel ferwennerij, jij weet nie waar jij jou letters van jou dank fandaan moet haale. En ik zeg u eerluk, mij lijf moet ook bijkoome van zofeel afontuur en emoozie. Jij kan wel dertien worre van jou ferjaarig zijn, jij foel het wel. Dattie seeniejor ben mevrouw Ina. Maar assie goed foor jou eigen zorreg en jij eet goed, dan kom jij er weer boofe op.
   Geef u Floortje mij knuffel, u krijg kopjes van mij eigen

   Loesje

 6. Hoi lieve Loes, wat heb je een boel meegemaakt! Eerst je dagen in Amsterdam en dan ook nog jarigzijn. Dat is best een heleboel, en als je al een beetje seeniejor bent is het loogies dat je dan moe bent.
  Wat heb je een prachtigmooie kaart van je Bertje gekregen, met zo een mooie footoo met ook nog een hart. En dat hij nog veel jaren verkering met je wil. Dat is roomanties, en gefoelig. Daar word je blij van, dat snap ik heel goed.
  En dan die fantastiese mokken van je Door, dat je altijd aan jullie tijd in Amsterdam kan denken. Met jullie ootoo, en de hamburgerwinkel. En dan ook nog allemaal berigtjes dat iedereen aan je denkt, wegens dat je jarig bent.
  Dat heb je zeker weten verdiend Loes, want je bent altijd lief en friendelijk tegen iedereen. Je hart is net zo groot als je buik, en daar kan je eerlijk waar trots op zijn.
  Doe maar lekker uitrusten en slapen, als je maar wel op tijd aan je eten denkt. Want juist als je eksaktpresies dertien bent is het heel belangrijk dat je goed eet. Niet alleen droge brokken, maar vooral ook fanieljefla en kaas en sjippies. Dan blijf je gezond, en ook mooi rond.
  Heel veel lieve kopjes voor jou en je famielie met slagroom uit zo een bus die PSSST doet, en de slagroom komt eruit. Dat is voor feestjes, dus daarom. Het is van Bolle.

   1. Nou Door, je mamsie boft maar met zo’n schoonzoon!! En jij met zo’n lieve mooie verkering!
    Pootjes van oomie Bolle!!

  1. Lieve Bolle,

   dank jou wel dattie mij letters stuur. Mij letters heb in mij kop gewacht want zij kon er nie uit. Mij vrouw moes mij tonijn ferdiene en zij zeg Loes,wij ga slaape. Dan kan jij niemeer doen dan jou letters in jou kop befriese en jij ontdooi assie weer jou ruimte krijg. Dan kan jij sgrijfe en jij kan zegge. Dank jou wel Bolle dattie alles gefolg heb, van Amserdam naar Amserdam. Van mij jonge ze auwtoo naar mij busje van mij visboer. Ooh Bolle als jou busje zo kom dan is jou afontuur foorbij. En wij heb genoote en assie weer thuis ben en jij krijg zofeel mooie herrinerdinges dan ga jij egnie zitte mokke. Mij hart is nu zo blij maar mij lijf en mij kop is moe van zofeel afontuur. Misschien wel tefeel sofeel afontuur, jij foel jou heele hebbe en jou houwe ga mee. Maar jij kan nie anders, jij kan jou buik nie in jou huis laate. Straks ga mij vrouw ermee loope. Dat moetie nie wille, jij moet jou buik en jou vrouw gescheide houwe.
   Nu heb ik wel zofeel mooie aandenke en mij groote ferrassing. Van mij eigen bekijk ik mij weereld nu door mij groote, roze bril. Met mij hart. Daarom krijgie vandaag mij kopjes met dankjouwelsous en het is ook foor jou vrouw, jou menseman en jou Ooma

   Liefs van Loesje

 7. Lieve Loesje.
  Ik kan mij voorstellen dat je bij moet komen van alle emoties
  Eerst jullie geweldige vakantie in onze mooie stad Amsterdam. Scullary girl heeft zo genoten van al jullie avonturen en de prachtige foto’s !!!
  Ze heeft alles mij voorgelezen.Jullie hebben zo veel gedaan.Ik weet zeker dat je nog wel eens terugdenkt aan je heppieburgers in gelei,en het bananen avontuur.
  Dan nog je verjaardag met knuffels,kaarten en prachtige kado’s.Dan heb je eggies wel tijd nodig om je kop en lijf weer tot 1 geheel te brengen op je denkplek
  Ik hoop datje volgend jaar weer met Doorie op vakantie gaat.Je hebt hem veel geleerd en hij kan het beter nu leren nu hij nog zo jong is.Dan heeft hij zijn hele leven er wat aan,en wordt Doorie net zo wijs als zijn mamsie.
  Rust lekker uit van al de verwennerij.
  Zachte kopjes van je vriendinnetje Muzette.

  1. Oooh mij lieve Muzettedinnetje,

   dank jou eigen wel foor zofeel liefe letters die jij mij eigen sgrijf van jou hart. Mij vrouw moes gissere slaape weeges mij tonijn en dattie die ferdien in mij nacht. Dan mag ik nie op ze kompjuuter want mij vrouw ken mij eigen goed. Zij zeg Loes, strakkies ga jij weer heppieburger bestelle en dan is jou hek van mij dam. Maar wattie daarmee bedoel weet ik nie.
   Lieve Muzette dank jou wel van jou lieve ree-akzie en dattie mij eigen wijs vin. Assie mammaLoesje ben dan moet jij soms wijs zijn van jou eigen anders kannie jou zoon niks nie was maake.
   En nu heb ik mij mokke met mij heppieburger, dan foel jij jou eigen offie weer met jou bek vol met heppie loop. Ik zeg jou eerluk Muzette, mij buik vinnut goed.

   Jij krijg mij lieve knuffel en jou vrouw krijg mij andere lieve knuffel,

   Loesje

 8. Loesje wat heb je dat mooi geschreven!!!
  Wij kunnen ons voorstellen dat je moest bijkomen van jou vakantie met Dorus!!!
  Onze vrouw moet er nog steeds om lachen!!!!!
  En dan je verjaardag…….hoe mooi!!!
  En wat super gave kadoos……..daar kun je toch heerlijk over nadenken!!!!
  Maar wij zeggen
  “Je hebt het verdiend lieve Loesje”!!!!

  Dikke knuffel van ons allemaal,
  😽😽😽😽😽😽😘

  1. ooooh lieve Panda, Moby, Dopey, Belle, Tica, Izzy en mevrouw Ceciel,

   Van mij eigen kan ik nu pas dank jullie wel zegge van zofeel lieve woorde want mij vrouw moes slaape. Assie in mij nacht mij tonijn ferdien kan jij ofer jou dag niemeer alles doen en dan mag ik niemeer op mij vrouw ze kompjuuter. Maar mij hart is blij van zofeel lieve letters,

   Loesje

 9. Lieve vriendinnetje Loesje,

  Wat een mooie schrijf van jou zeg. Ikke kan me denkeren dat je moe was van je fakanzie in die grote drukke stad Amsterdam. Jij bent met Dorus wel op heel veel plekken geweest en je hebt ons allemaal me laten genieten. Tja en dan ook nog jarig zijn als je thuis komt. Je bent nu net als ikjes ook 13 jaartjes en eggies hoor Loesje dat is een mooie leeftijd. Ik voel me nog een jonge Jip hoor en jij bent een jonge seniorita Loesje. Maar o watt een kadoos heb jij gehad , en de mokken met jou en Lieve Dorus erop. Dat is een voor altijd herinnering aan jou geweldige fakanzie. Ikke ga nooit op fakanzie en vrouwtje ook nooit, wij zijn gewoon liever thuis, fijn alles waar ik van geniet en over een weekje of 6-8 komt mijn grote kadoo eindelijk, mijn eigen buitenverblijf en kan ik eindelijk ook naar buiten toe en ben ik daar ook veilig. Lieve Loesje van al jou hele drukke dingen die je hebt beleeft moet jij nu nog maar een paar dagen thuis fakanzie doen, dan ben je weer goed uitgerust.
  Ikke ga nog even venterbank liggen en kijken naar een hele mooie fladderaar, die doet allemaal beestjes van het gazon snoepen. Het is een specht zegt vrouwtje, nou hij heeft een prachtig pakje aan hoor. en zo’n fladder had ik nog nooi gezien en hopelijk komt die vaker in mijn tuin eten.
  Loesje ikjes moet van vrouwtje voor jou veel knufjes sturen en voor Mevrouw Loesje veel lieve groetjes.
  Hele grote poot en kopje van jouw grote vriend Jip

  1. Lieve Jip en mevrouw Jip,

   dank jou wel dattie mij eigen zofeel mooie letters sgrijf. Bennie ook dertien jaar van jou leeftijd Jip, oooh mij vrouw zeg dan bennie het sellufde. Alleen jij ben jou eigen jonge Jip en ik ben mij seeniejorieta poes. Ooh ik vin seeniejorieta wel mooi van ze eigen. Dan bennie jou eigen poes van dertien.
   Jip mij faakanzie was mooi en inneressant en mij jonge heb feel niewe erfaring oppedaan. Dan kan jij gelukkig zijn assie weer thuis ben. En assie dan ferjaarig ben krijgie jou kaadoo en jij wor xofeel ferwen. Jij heb het gesien van mij kaadoos en zofeel herinnerdinge. Jij weet nie waar jij moet kijke.

   Lieve Jip en mevrouw Jip, mij ree-akzie is laat omdat mij vrouw moes slaape van mij tonijn ferdiene. Jij weet hoe het werrek Jip, dan mag jij nie op jou kompjuuter. Maar jij weet ook, jij krijg alteit mij letters. Nu ga wij allemaal meeleefe met jou eigen en jou mooie, groote kaadoo ofer jou tijdje.
   Oooh Jip jou fooralteitbuiteferblijf en jij mag toch naar binne. Dan hebbie fooralteit geluk in jou hart,

   Kopjes foor jou eigen en foor mevrouw Jip, van nij eigen,

   Loesje

 10. Oww Loesjedinnie ik mocht nu pas op de peecee! Wat ben jij veel verwend zeg. Iedereen houd van jou! Heel veel kopjes en pootjes van mij!

  1. Lieve Minniedinnie,

   mij vrouw moes slaape weeges dattie mij tonijn in mij nacht ferdien. Daarom kan ik jou eigen nu pas dank jou wel zegge van mij hart van jou lieve woorde. Jij ben mij lieve Minniedinnie,

   Loesje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *