Wat ik doe als het tropies is

Tropies dat is als het keiheet is en je wilt niks doen behalve liggen. Dat kan best maar mijn erfaring is dat je dan toch een paar dingen moet doen.

Drinken

Het allerbelangrijkste is drinken. Ik ben van mezelf een moeilijk drinker, ik weet niet waarom, het is gewoon moeilijk. ’s Morgens drink ik uit mijn grote schaal, nou daar heb ik echt aandacht voor nodig en dan wil ik niet dat mijn vrouw tegen me praat.
Eerst ga ik naar het water kijken en dan beslis ik of het ja dan nee kan.
Is het ja, dan ga ik voor de schaal liggen en dan kruip ik langzaam dichterbij.
Dan konsentreer ik me en dan drink ik.
Tot ik foel, genoeg.
Dus u snapt wel ik ben niet van even een slokje nemen, dat gaat gewoon niet.

Soep

Als het tropies is, dan krijg ik water met een snek er helemaal in. Dat drinkt gemakkelijker. Of soep het liefste met kip, daar sta ik mee op de film dus. Het is van Sheba en de stukken kip zijn heel erg stevig dat ik echt moet knagen en kauwen, dus dat is ook goed. Dan beleef ik wat aan het eten.

Slapen

En na de soep wil ik altijd een knuffel en dan ga ik een dutje doen. Als ik lekker heb gegeten, dan slaap ik vanzelf beter.
Slapen is ook belangrijk als het tropies is. Dus dat je meer rust neemt. Gewoon liggen en doezelen is net zo goed dat helpt ook bij het ontspannen.

Rustig

Rustig aan doen dat heb ik eigenlijk al uitgelegd, maar ik wil erbij zeggen dat spelen even niet hoeft en vrouwen hoeven ook niet opeens te gaan stofzuigen dat heb ik gisteren nog meegemaakt.

Het allerbeste is: iets lekkers drinken, knuffel en slapen. Dat doe ik als het tropies is.

18 thoughts on “Wat ik doe als het tropies is

 1. Hajoooo oompie. Daarnet peelte ik nog toenne het niet sjo wallum was. Maar oooooh hette is nu net een oofe buite. Wij heppe oggentson oppe ballekon. Nu sjaap ik feel. En ikke djink ook feel. Waater is wekker hihihi
  Pootjes oompie 🐾🐾

  1. goed dat je nou van het balkon wegblijft Dorus, niemand wil in een oofe zitten, jij niet en ik niet. Tropies is eerst fijn en daarna moeilijk dat is het rare ervan.
   pootjes van
   Ome Bert

 2. Hoi Bert.
  Wij waren al vroeg op en scullary girl heeft vroeg de deur naar het balkon open gezet.Wij hebben middag zon op ons balkon en dan kan nu alles nog even lekker doorwaaien.
  Vanmiddag ga ik lekker in de zon liggen.Ik vind dat zoooooo heerlijk,maar als de zon op zijn hoogst is,moet ik een poosje naar binnen.Verplicht…..Scullary girl is dan weer bezorgd dat ik over verhit raak,want ik ga nooit in de schaduw liggen.Maar dan later op de dag mag ik wel weer naar buiten.
  Drinken is geen probleem.Ik drink graag uit mijn fonteintje en andere water bakjes.Ik krijg ook lekkere soep en lik snoep.Jammie!
  Dus ik ben heel blij met warme zon.En dan vanavond gaan we samen naar de vogeltjes luisteren buiten.
  Soort voor soort gaan ze slapen en dan is het bijna stil.Alleen auto’s van verderop horen we dan omdat ze heel veel bomen hebben weggehaald voor zo’n stomme snelweg voor auto’s…..Er komen wel nieuwe maar die zijn er nu nog niet.
  Ik ga nu even een soepje eten en dan heerlijk op mijn buiten dut plekje liggen.
  Sterkte met de tropische warmte Bert.Hou je kop koel!
  Groetjes van Muzette

 3. Ha die Bert, wij waren vanochtend ook al vroeg op het balkon, toen was het lekker koel, nu hebben we een lekker windje, dus het is hier nog niet zo warm. Bas heeft al heerlijk op het balkon gezeten, maar hij schrok van de nieuwe buren. Dus nu ligt hij lekker in zijn mandje te slapen. Wij hebben overal waterbakjes staan en als onze vrouw thuis is dan mogen we ook bij de kraan drinken. Dus wij denken dat we wel genoeg water binnenkrijgen en misschien krijgen we vanavond wel een lekker soepie. Dat zou super zijn.
  Knuffels en pootjes van ons allemaal.

  1. Gelukkig dat Bas weer kan slapen dat is misschien om bij te komen van de schrik of dat hij zich nou weer goed voelt. Ik vind het knap dat jullie overal water kunnen drinken en zelfs van de kraan! Dat doe ik nooit wegens dat ik niet op het aanrecht durf. Ik hoop dat er straks soep voor iedereen is dat is altijd lekker,
   pootjes van mij
   Bertje

 4. Lieve Bert, het is hier binnen gelukkig niet zo warm, alleen ’s morgens vroeg komt de zon in de kamer, daar gaat Floortje dan altijd in liggen. Jij hebt het goed uitgelegd Bertje hoe jij de troopiese warmte doorkomt, je bent zo verstandig lieverd. Wij hoeven Floortje nooit aan te sporen om te drinken, zij drinkt altijd goed, ze heeft verschillende plekken om te drinken. Ik noem haar wel eens een echte lebberkont! Fijne dag lief vriendje, saampjes mrt jouw frau. Koel kopje van Floortje en een knuffel van mij.

  1. hoi Ina en Floortje, dat is een geluk wanneer je goed kunt drinken, dan is dat gemakkelijker als het warm is. Ik weet het ook maar bij mij gaat het gewoon niet vanzelf maar ik doe mijn best zeker als er water met een snek is!!
   pootje van
   Bertje

 5. Hoi lieve Bert, gek hè, dat het ineens weer tropies is? Ik ben van schrik echt keihard aan het verharen, dat ik het niet te warm krijg.
  Je tips zijn zeker weten goed, ik doe ook heel rustig aan vandaag. Ik lig in mijn tuin in mijn overdekte mand, in de schaduw. En ik rol soms even over het gras, want dat is een beetje nat, dat is lekker fris.
  We hebben geen soepjes meer, zegt mijn vrouw, dus die gaat ze vanmiddag even halen.
  En mijn man ging net stofzuigen, maar toen was ik gelukkig in mijn tuin!
  Doe maar goed sneksoep drinken Bert, dat is belangrijk voor je gezond. En het is ook lekker als het tropies is.
  Lieve kopjes met koelte van Bolle.

  1. hoi Bolle dat verharen heb ik ook, echt niks aan. Ik dacht echt dat mijn zomervacht klaar was maar nou moet het nog dunner. Wat lief dat je vrouw soep gaat kopen dan heb je eten en drinken op hetzelfde bord en dat is gemakkelijk en goed. Straks krijg ik vast ook wat, gisteren was het van Sheba dat staat op de film. Die kip is steviger dan Goermetsoep.
   kopje van
   Bertje

  2. Ja Loesje ik zal mijn best doen ook met het water drinken. Wat goed dat jij met je moeilijke nieren toch eet en drinkt en dat je met een lange buik gaat liggen, dan slaap je gemakkelijker en dat is ook belangrijk met dit tropies weer. Ik snap niet waar het nou ineens vandaan komt en ik heb het liefer niet dat keihete maar het is er dat is gewoon zo.
   je Bertje

 6. Lieve Bert,

  troopies is heel warrem, mij vrouw zeg het ook. En zij heb ze sgaakeldag dattie weer in mij licht ga leeve. Daarom heb wij al ons mienieslaap gedaan, dat is soms fijn assie heel moe ben. Toen heb ik bij mij vrouw geleege, dattie wel effe ze rust pak want dat is belangrijk, jij zeg het ook.
  Selluf eet ik goed, mij vrouw zeg Loes jij kan alles aan. Jij eet alteit van jou eigen. Drinke doe ik ook Bert maar mij vrouw doe ook waater door mij nierdiejeet. Dan kan jij sloebere.
  In mij huis is het nu warrem Bert, dan maak ik mij buik lang en dan ga ik zo slaape. Assie jou buik lang maak hebbie meer fris aan jou buik.
  Beloofie mij eigen dattie goed foor jou eigen zorreg want jij weet, het ga weer ofer mij liefe jonge

  Jou Loesje

  1. Ja Loesje ik zal mijn best doen met drinken, ook al omdat jij het ook doet en zo goed ook!! En dat je je buik lang maakt. Dat ga ik ook proberen. Ik snap niet waarom het nou tropies moet zijn maar het is zo, daar kan ik niks aan doen.
   je Bertje

 7. Hoi Bert, sapperdeflap wat kan jij smullen en je hebt je bordje zo netjes schoon gemaakt, kan zo weer in de kast zegt mijn vrouwtje. Ik krijg dadelijk ook kippensoep, ik heb het al zien staan op het aanrecht en dat is dus ook drinken en heerlijk smullen. Ikke kon vandaag niet veel buiten controle doen, want vrouwtje had alleen bij de ramen waar niet de warme zon kwam niks voor de ramen gedaan. Ze had ook de blaas-blaas aanstaan en dan heerlijk de blaas door mijn haren, is ook meteen het stof er weer uit.
  Ja slapen doe ik nu ook veel meer en dan doe ik gewoon als het nacht is wel meer in de poot zijn hoor. Nou zelfs vrouwtje heeft in haar stoel een uurtje slaap gedaan en ik heb op haar schoot gelegen om goed op haar te passen.
  Jou advies dat vrouwtje niet moest gaan stofzuigen daar wilde ze niks van weten, ze heeft het hele huis gestofzuigd, maar het is nu wel weer netjes schoon en dat is ook wel belangrijk.
  Zo nu ga ik soep eten en dan eens kijken of ik nog wat ga doen, jij veel koele knufjes van vrouwtje en koude poten en kopjes van je grote vriend Jip

  1. hoi Jip, dat is best een fijne dag folgens mij met soep en samen met je vrouw slapen, en ook met een blaasding aan. Ik heb nou een koele toren dat is ook fijn. Zulke dagen zijn alleen voor af en toe dan is het een erfaring maar de hele tijd zou ik niet willen, dan is het toch weer saai,

   pootje van je vriend
   Bert

 8. Bert je hebt helemaal gelijk!!!
  Wij gaan jou voorbeeld volgen want het is een super goed idee!!!!
  Onze vrouw heeft de soep al gekocht!!!
  Drinken vinden wij altijd wel lekker dus dat valt wel mee!!
  En in niks doen zijn we ook goed!!!!

  Hou het koel en een dikke knuffel van ons allemaal,
  😽😽😽😽😽😽😘

  1. het is nou vandaag beter het tropiese is gelukkig weg, maar als er soep komt dan neem ik het wel dat foel ik. Ik hoop dat jullie vandaag ook soep krijgen wegens dat het wiekent is, dan heb je recht op iets dat extra is,
   pootjes voor iedereen van
   Bertje

 9. Hai Bert! Frau had mijn grote waterbak helemaal vol gedaan. En toen ging ik er in petsen zodat ik nat werd. En ook drinken. Er ligt een handdoek onder de bak die door het petsen nat werd. Best handig want daardoor kon ik lekkere frisse pootjes krijgen. Hou je koel Bert, pootje van mij!

  1. hoi Minnie dat is inderdaad heel slim van je en ook biesonder dat je van natte pootjes houdt, dat is persoonlijk denk ik wegens dat ik het zeker weten nooit wil zelf.
   Gelukkig i het tropiese nou weg.
   pootje van mij
   Bertje

Reacties zijn welkom