Katrientje over: in het trappenhuis lopen

trappenHallo, daar is ikjes weer.  Vandaag ga ik het over het trappenhuis hebben.  Ik mag van kleins af aan in het trappenhuis komen. Althans… zolang de buitendeur beneden dicht is.

Ik mog altijd zelf lopen, zolang ik maar op dezelfde verdiepje bleef waar ik woon. Maar dat verpestte ikzelf door naar zolder te racen. Drie verdiepingen omhoog dus.
Manpersoneel kwam dan achter me aangerend en ging boos tekeer tegen mij. Ooooh zo niet leuk. Als hij mij dan optilde, toen ik op zolder was, zat ik heel vrolijk met hem te praten. Mekmek hier, mjahmjah daar. En spinnen dat ik deed. En om het af te maken gaf ik het ene kopje na het andere.
Nam niet weg dat ze steeds zeiden dat ik een klein snertkatje was.

Twee opsies

Dus had ik twee opsies. Of nooit meer op mijn geliefde trap, of op de arm van vrouw. NOU JA!!! Hoe moet je hier nou uit kiezen?
Opsie één auwt of ze kwestjon. Noo wee. Dus dan maar opsie twee, maar wel onder protest.

Lopen

Toen zus Catoo nog bij ons was hoefde zij niet te kiezen. Zij zou trouwens nooit opsie twee hebben gekozen. Zij was dan enorm bang. Dus zij mocht wel in het trappenhuis lopen. Zij liep nooit weg. Zij was het braafste meisje van het nest. Tot ze een keer, ongezien, langs de benen van een personeel glipte en een half uur in het trappenhuis zat.
Kreeg ze alleen stout voor te horen hoor. Sjohey… dan zat Catoo te mekkeren dat ze nooit stout was. Ik zei toen: ooooh wat kan jij liegen. Jij bent lief stout en ze pikken alles van je.
Ikjes ben stout stout en krijg te horen dat ik een snertkat ben.

Naar boven

Maar goed… ook ik ben een paar keer langs hun pootjes naar boven geglipt. En dan hoor ik Katrientje, kom naar beneden.
En dan zeg ik nee.
Wel potverdorie, kom naar beneden!!
NEE, ben je doof!!
Nou… dan moet je ze zien hoor. Dan rennen ze omhoog en zeggen ze en nu naar beneden. Nou…als ik geen rode billies wil hebben dan doe ik maar wat ze willen. Wat een zeurpietjes zeg!! Guttegut.
Soms denk ik echt of ze me in huis hebben gehaald om tegen mij te kunnen mopperen.
Maar goed….ik mag op de trap, maar alleen op het armpie. Dan kijk ik ergens naar en vrouw loopt er naar toe zodat ik het beter kan zien of ruiken. Ik mag dan op de arm blijven zolang als man bezig is met mijn bak.

Nou, dit was het weer voor deze week.
Veel liefs en een kusje

Katrien (eksper in trappenklimmen)

18 thoughts on “Katrientje over: in het trappenhuis lopen

 1. Hallo Katrientje,

  Wat kan jij weer super leuk vertellen zeg, en je vertelt ook heel eerlijk dat jij ondanks dat je een engeltje bent ook vaak een bengeltje.
  Nou kan ik me heel goed indenkeren dat jouw personeel bang is dat je tever gaat in het trappenhuis en dat je dan ergens komt dat ze je niet meet kunnen vinden of naar buiten glipt. Nou ik mag van mijn vrouwtje eggies niet in het trappenhuis komen, Ik zou dan anders wel 8 verdiepingen kunnen rennen, maar ja vrouwtje zegt er zijn deuren die open kunnen gaan en dan zit ik wel op een verkeerde verdieping opgesloten of schiet ik de lift in,. Nee dus geen trappenhuis avonturen voor mij helaas. Ik heb wel gemiauwd dat het heel goed sporten is voor mijn maatje meer, maar bij vrouwtje is en blijft het nee. Ik ben wel een paar keer in de grote hal geweest waar we wonen en daar kon ik dan heel ver kijken en zag ik ook veel auto’s. Tjonge wat rijden die hard die blikken op wielen. Nee waar ik in huis naar buiten kan kijken zie ik die blikken heel ver weg, ik zie alleen maar hele grote schuiten varen en helevele twieten.

  Maar lieve Katrientje dat je dus alleen maar in de armen van je personeel naar het trappenhuis mag doen ze voor jouw veiligheid hoor. Want als je buiten zou komen zou je verdwalen en een straatkatrientje moeten worden, tja je kan wel goed zijn in muisjes vangen maar je vind ze niet lekker, nou dan krijg jij wel een hele berg knor in je buik hoor.

  Katrientje maak er een hele gezellige dag van en wie weet ga je weer veel wiewen vandaag en lekkere magnowatvisje eten.
  Ik moet je van vrouwtje knufjes meesturen en van mij grote poot en kopjes,
  Je grote vriendje Jip

  1. Oooooh jip. 8 trappen?🙀🙀🙀 oooooh wat veel. Ik zie ook heel veel toeters rijden voor mijn huis. Ik woon vlak bij een snelletjesweg en ze rijden hier al alsof ze denken dat ze er op rijd. En vooguls zie ik ook😺😺 ik kijk dan uit het raam en dan zie ik ze loop. Of ze zitten in de boom voor mijn raam. Nu kan ik ze heel goed zien,want de boom is bloot.
   Of ik zie vooguls als ik op balkon ben.
   Ik wou dat ik vaaker op mijn trappetjes mocht, maar vrouw zegt dat het huis genoeg is voor mij. Maar als ik op de trap mag is het echt feest😺😺 ooooh dan word ik helemaal geknuft.

   1. Oooooh ik was niet wakker😹😹 oooooh kusjes op je wang hoor van je kleine vriendin😽😽

    1. Katrientje dank je wel voor je heerlijke lieve knufjes, ik ga nu slapen, want vrouwtje moet nu weg. Jip

 2. Lief soolzusdinnetje ,

  oooh wat ben jij toch dapper en je ben ook stoer. Jij loop zomaar ze trappetje op en af. Oooh wat goed van jou Katterien. En op de arm van soolvrouw is nog veel knapper. Wij heb ook soiets maar dan met een buiten. Ik kom er nooit van me eigen. Mevrouw zeg dat het veel te gefaarlijk is. Ik vind er niks aan Katrien, ik ben liever binnen. En als ik weg zou loope dan zou ik op me straat moete leeve. Ik weet niet hoe dat moet Katrien. Ik wil leeve met me hart.
  Maar jij ben anders, jij ben afontuurlik en jij heb een mooi huis met trappetjes. Doe je wel altijd foorzichtig want ik wil jou nooit meer kwijt,
  En ik vind jou footoos zooo mooi, oooh jij ben ook atleeties

  Sjeteeeeem Loesje

  1. Ooooooh loezelien. Je hoeffe niet bang te zijn hoor. Ik kan hier niet wegloop doen. Want de beneeddeur is dicht. En man stond bij de 2e verdiepje. Vrouw stond op onze verdiep. Ikjes schaam me alleen voor die kwabbel onder mijn buik. Dat hangt nu een beetje nu ik iets afgevalt ben.
   Ooooh sjeteem loezelien.

   1. Oooh Katterien,

    Ooh heb jij wel genoeg rosjebief en magnogwatvis gekrijgt?? Misschien heb jij te veel atleeties gedaan. Maar ik vin jou een knappe kittendame van bijna 17 jaar.
    En assie een buidelzakkie heb kan jij weer meer eete,

    Sjeteeeeeeeem Loesje

 3. O,Katrientje op de arm en niet lopen….nou ik loop alleen maar hoor en zeker niet op de arm van ons personeel.Maar ik mag ook niet alles hoor.En ik hoef maar 2 trappen af naar de hal beneden.Die inspecteer ik bijna elke dag.Kijken of de buurman wel de mat heeft gezogen en de boel netjes is.Meestal hoor ik wel of de buurman aan het zuigen is en anders ruik ik het wel.Hij rookt zo’n stink sigaar erbij……en beneden is een luik.Daar zit geen slot op en noemen ze de kruip ruimte.En ik wil daar zooooo graag eens rondsnuffelen, maar ik mag er niet in…..de deal was dat ik wel de trappen mocht lopen,maar niet die deur open mag peuteren. Als ik er wel in zou gaan zou ik wel kwijt kunnen raken…nou ja,ik ben nu ruim 10,ik verdwaal niet hoor.Maar goed,als ik het toch doe(ons personeel loopt altijd mee)mag ik niet meer trapje lopen dussssss……en we mogen best veel hoor maar hier is ze toch zo streng op.En nou ja,kwijt raken wil ik eigenlijk ook niet.Dat is al 1 x gebeurt toen ik nog een jonge knul was en moest toen op straat mij maar redden.Dat was niet zo leuk…..en koud want het was winter.Toen ben ik later hier gaan wonen.Heb ik zelf voor gekozen dus oke,oke ik luister dan maar als ik toch weer stiekem het luik wil proberen. Helaas ziet ze dat nu altijd wel weer.Na de hal inspecteer ik de lift.Even ruiken wie er allemaal in zijn geweest.Hond Stiff of die met die vreselijke stinkende after shave….Veel.plezier met jou hal en trapoen Katrientje. Stevige poot van je vriendje Fynn.En als je het wil een kopje erbij.

  1. Oooooh stinkiesieeeegaar. Blehbahbah. Oooooh jij mag dus, net als ik, veel maar niet alles.maar jij mag niet wegloop doen hoor. Ik was 1x in de tuin beneden mij…nou, dat was echt reuze eng😿
   Niet doen hoor.

 4. Dag Katrientje, wat een mooie fotoos van jou op de trap!
  Ik vind je witte sokken zo sjiek staan, die zou ik ook wel willen hebben.
  Ik mag hier niet het trappenhuis in. Want mijn vrouw zegt dat ik al de tuinen heb aan de achterkant en dat ik dan niet ook nog aan de voorkant hoef te gaan kijken.
  Pop en Beer en Molletje mochten vroeger wel eens in het trappenhuis gaan kijken. Totdat ze een keer alledrie op een verschillende verdieping zaten toen er iemand door de voordeur naar binnen wilde… dus daarna mocht dat niet meer.
  En Popje heeft ook een keer tegen een fiets aangepinkeld die er stond, en dat vond mijn vrouw niet zo’n goed idee.
  Staat jouw brommert ook in het trappenhuis?

  Ik kan zien dat jij heel dapper en stoer bent, daar op de trappen.
  En je zier er uit alsof je 6 of 7 bent, echt waar!
  Een lief kopje voor jou van Bolle.

  1. Ooooh dus jij hebt een tuin en trappen? Oooooh wauwiewauwmiauw.
   Ooooh vind je echt dat ik mooie sokjes heb? Weet je….als ze gewassen worden mag jij ze een weekje lenen. En als ze jou ook mooi staan moet jij ze ook vragen aan je personeel.
   Ooooh tinkelde pop tegen een fiets? Dat is best wel stout hoor. Mijn brommert staat nu binnen want get waait hier een beetje.
   Oooooh dank je voor het kompjepliement. Maar 3 maart word ik echt 17 lentes hoor😺😺
   En dan nog 1 jaar wachten en dan mag ik autorijden. YEAHHHHH 😹😹😹
   Zacht kusje op je wang

   1. Dat is een goed idee van die sokken. Maar ik heb wel hele grote voeten!
    En als je auto gaat rijden, mqg ik dan een keertje mee?
    Een lief kopje van Bolle,

 5. Dag Prinses Katrientje,
  Wat ben jij stoer zeg!!! Helemaal los door het trappenhuis draven!!
  Ik heb ook 4 jaar in een huis met een trappenhuis gewoond bij mijn vorige vrouw, maar ik vond het eng!! Alles klonk zo hard. Ik mocht toen nog naar buiten, maar gelukkig woonde ik beneden, en kon via het balkonnetje en het badkamerraampje naar binnen.
  Nu woon ik in een huis waar binnentrappen zijn. Die race ik wel op en af, en dat vind ik niet eng, en het is goed voor m’n kondiezie.
  Mijn vrouw slaapt beneden, en ’s nachts moet ik ook beneden blijven, maar daar is ruimte zat hoor. Soms ren ik ’s avonds allebei de trappen op naar het zoldertje. Mijn vrouw kan de eerste trap nog wel met moeite op komen, maar de tweede alleen als het echt moet.
  Ze roept me dan, maar ik hoor helemaal niets 🙂 , en blijf lekker boven. Dan hoor ik: “He, snertkat, kom naar beneden!”. Helemaal niets!!!!! Dan rammelt ze met een blikje, dat begint er op te lijken, maar soms kom ik dan nog niet.
  Dan hoor ik “Victor Lodewijk Olivier!!!!!!!!!” (zo heet ik voluit) Oeps, dan begint ze kwaad te worden, dus dan kom ik lief kwebbelend en spinnend naar beneden, en ze trapt er dan altijd in. Ze knuffelt me, en ik krijg m’n avondsnek! Heeeel soms een plakje rosjebief, maar meestal twee theelepeltjes zachtvoer met veel water. Verder mag ik alleen brokken, ook lekker hoor.
  Wat sta je mooi op de foto, alsof het trappenhuis helemaal van jou is…, nou ja, eigenlijk is dat toch ook zo!!
  Voor die kwabbel hoef je niet te schamen hoor, moet je die van mij zien!
  Kopje voor je personeel,en een heel zacht kopje voor jou!
  Vlo.

  1. Oooooh wat heb jij een sjiekdepiefnaam zeg.
   WAT????? Noemen ze jou ook al een snertkat?🙀🙀🙀🙀 ooooooooh wat erg😿😿 waar hebben we dat nou aan verdiend zeg🙀😿
   Oke…snert is lekker,vooral die van de liedel. Daar wil ik af en toe wel eens van likken. Maar dat maakt je nog geen snertkat. Toch?
   Vroeger woonden er andere katten boof mij. Die waren niet zo aardig. Ze blaaste steeds tegen mij en catoo. Maar die zijn gelukkig weg. Nu ben ik hier de baas, want er wonen buiten mij geen andere diertjes meer hier.

   Maar ik ben een meisjeskat, en ik vind mijn flubberbuik best wel erg🙀
   Gelukkig is het een bescheiden flubbertje.
   Vrouw zegt dat het een buikje van het goede leven is.
   Kusje terug😽

   1. Oh maar Prinses Katrientje,
    Als mijn vrouw snertkat zegt, dan meent ze er eigenlijk niets van hoor, even later aait of knuffelt ze me weer. en ik denk dat bij jou ook zo is.
    En zie je nou wel dat het jouw trappenhuis is!!! Ik wist het wel!!!
    Snert vind ik ook heel lekker ruiken, maar ik mag het niet, anders ga ik spugen, jammer hoor.
    Mijn sjieke naam heb ik bij deze vrouw pas gekregen. Mijn vorige vrouw had me Vlo genoemd.
    Op een dag zat ik in de wachtkamer van de dierenarts, toen kwam er iemand binnen, en die jammerde: “Mijn hond heeft een Vlo!!!” en ze keek daar zo vies bij, dat ik me begon te schamen voor mijn naam. Toen zei mijn vrouw dat ik eigenlijk Victor Lodewijk Olivier heette, maar dat dat zo moeilijk riep.
    Bertje heet toch ook eigenlijk Adelbert Cornelis !
    Katrien, dat is pas een mooie deftige naam!!!
    Sorry, ik had er niet aan gedacht dat een flubberbuik voor meisjeskatten erger is. Als kater trek ik me er niet zoveel van aan.
    kop,
    Vlo.

 6. Hallo Katrientje hier met Gijsje. Wat cool zeg, je hebt een eigen trappenhuis met een echte zolder! Dat heb ik niet. Ik moet mijn trappenhuis delen met andere mensen en dieren die er wonen. En dat zijn heel veel honden en katten. Ik woon in een flat met 49 huizen. Ik woon met vrouwtje op de 4e verdieping. En onze flat heeft 7 verdiepingen. Ik mag van vrouwtje niet in het trappenhuis omdat wij open stenen trappen hebben. Vrouwtje vindt dat eng en is bang dat ik dan naar beneden val.
  Jij hebt mooie vloerbedekking op de trap en een dichte trap. Dat is veel minder eng.
  Ik ken geen tuin. Ik heb nooit een tuin gehad.
  Op de vensterbank kan ik door een hele grote raam kijken. Dan zie ik vogels in de bomen. Kinderen op het grasveld spelen en honden die door mensen worden uitgelaten. Dat is leuk om naar te kijken.
  Ik kan dan wel niet trap lopen maar ik kan wel heel hoog springen! Ik spring wel is op de kast in de huiskamer of op de koelkast in de keuken. Zo blijf ik ook in beweging. En oh ja, ik heb paar grote krabpalen. Waarvan 1 krabpaal tot aan het plafond komt. Daar klim ik ook vaak in.

  Oh ja, ik moest van vrouwtje zeggen dat jouw flubberbuikje te maken heeft met ouder worden. Dan wordt je vel slapper. Heeft mijn vrouwtje ook last van, dat ze flubberbuikje heeft en van die flubbers aan de bovenarmen. Niks aan te doen zegt vrouwtje. Nee vrouwtje, dat is niet waar! Ik zie toch zelf als je uitgaat dan doe je zo’n strak hemdje en broekje aan om alles glad te trekken.
  Misschien moet jij dat ook doen Katrientje. Heb je geen strak hemdje? Dat als je naar de disco gaat alles een beetje strak kunt trekken.
  Ik heb gelukkig nog geen last van flubbers want ik ben een kleuter van 4 jaar. En bij kleuters is alles nog strak.

  Wordt je al 17 jaar! Wat een mooie leeftijd. Dan mag je al uitgaan en brommer rijden. Hoe is dat als je al zo oud bent? Dat lijk mij ook wel leuk om brommer te mogen rijden en uitgaan. En dan flirten met de jongens. Heb je al verkering of verkering gehad?
  Wil je mij dat allemaal een keer vertellen?
  Ik ga nu stoppen want ik moet nodig poepen.
  Doei!!
  Een kopje en knuffels van Gijsje en vrouwtje.

  1. Oooooh een steen trap🙀 bij mij woon maar 2 mensen boven mij. En dan nog de zolder. Maar dit was de 1e en ook laatste keer dat ikjes weer vrij over de trap mocht lopen hoor. Ik mag wel op de arm in de trap.
   Ik had verkeering, maar ik hoorde nooit iets van hem. Nou…toen had ik zoiets van dikke doei. Als je verkeer wil dan mag je elkaar best vaker zien of spreek. Toch? Toen gaf ik hem maar een schop onder zijn h*l. Beste wat ik ooit heb gedaan😹😹😹
   Ik heb nu weer gewoon verkeer met mijn personeel. En dat voelt goed.
   Ooooh je weet toch dat ik een brommert heb? Hoe kwamen loes en ikjes anders bij het asiel😹😹😹
   Ooooh jij moet poep doen? Ooooh ik ga poep maken door te eet😺😺
   Kusje😽

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *