Met je tong slingeren ik kan het

Vroeger stak ik nooit mijn tong uit. Zelfs niet voor de foto. En nou kan ik het opeens heel ver en heel goed, dat mijn tong gewoon slingert. Wat is er gebeurd?

Wennen

Voor iederen kat is het weer anders om uit het asiel te komen in een huis. De een voelt zich meteen goed. Ik moest heel erg wennen en ik voelde dus ook spanningen die gingen eruit door heel veel te spelen, vooral lintje onder de lap. Daarna kon ik slapen. De eerste tijd was echt een tijd om mijn basis hier te vinden. Dat ik me thuis kon voelen.

Rieleksen

Toen ik ontdekte dat ik hier kon rieleksen, voelde ik me super. Dat ik op een eigen kussen van Xenos gewoon de hele dag kon hangen en niksen, ik vond het heerlijk. En ik had een eigen deken. En een eigen doos, en een eigen ligbankje en tapijtje en boven een eigen dekbed en weet ik wat allemaal. Dan voel je in je  ex-asielkaterhart dat dit ook jouw huis is, echt eerlijk waar.

Begin

Volgens mij is het in die tijd begonnen. Dat ik af en toe zo ontspannen was dat ik mijn tong niet meer terug deed helemaal. Mijn vrouw maakte dan een foto, ja, toen begon het al.

Maar verder gebeurde er niks. Tong. Foto. Tong. Foto.

Slinger

Ik snap ook niet waarom mijn tong nou zo vaak helemaal ver slingert. Het is een lekker gevoel dat je los en ontspannen en oer bent. Maar die tong moet wel terug dus daar moet ik op letten.

Gisteren heb ik een verhalenwedstrijd  Tong Uit Je Bek op Feesboek gehouden. Nou ik wist niet wat ik zag, wat kan dat op verschillende manieren. Ook dat je je tong scheef naar buiten doet in een krul, hoe het kan snap ik niet.

Dus daar ga ik nou op oefenen dan kan ik een kunstje!!

7 thoughts on “Met je tong slingeren ik kan het

 1. Oooooh bert. Wat een superwedstrijd heb jij gisteren gehouden zeg. Is de winaar al bekend?
  Ik zat gisteren heel even raar te kijk hoor hoe ver jij je lapje naar buiten kan gooien. Oooooooh. Ik zat echt van vrouw….kijk!!!! En vrouw zat ook van ooooooooooh. Nou….ik kan het niet zo ver hoor. Echt knap.

  1. ja Katrientje dat snap ik want ik vond het zelf ook gek. Je bek is je bek en dan zit er opeens zoiets in. Mijn vrouw zei Bert daar moet je niet over nadenken en toen ben ik gaan slapen.

 2. Hallo Bert,

  Wat had jij gisteren een prachtige oproep gedaan, Nou ben ik al geen Jip die zich gemakkelijk op een plaatje laat plakken, maar dan ook nog met mijn bieflapje buiten boord dus helemaal niet.
  Toen moesten vrouwtje en ik ook heel goed van de denkere gaan, we keken elkaar eens aan en ik miauwde, maar vrouwtje Bert kan wel zo’n plaatje van mij willen, maar ik steek maar zelden mijn bieflapje uit mijn bekkie. Ja alleen voor de schoonmaak, maar dat is toch wel wat anders hoor. Nou Bert je schreef dat het ook een ouder plaatje mocht zijn en toen heb ik er eentje gevonden van een poos terug en we wisten niet eens dat die er was.

  Wat hebben er toch veel vriendjes en vriendinnetjes gehoor gegeven aan jou oproep en ik heb samen met vrouwtje zitten kijken, Wat een lieve en leuke plaatje zeg en wij waren wel heel blij dat we geen jury waren hoor, want wat zal het voor Loesje moeilijk zijn geweest. Eentje vonden wij samen wel heel gaaf hoor, zo’n schattig koppie met dat tongetje en hij heet Kareltje. Maar wij wisten natuurlijk niet de achtergrond van Trudie en nu vinden wij ook dat Loesje haar terecht heeft laten winnen en ook dat ze heel lang gelukkig zal mogen blijven met haar Freek. Wij staan helemaal achter haar keuze hoor.

  Zo nu moet ik weer verder met mijn huistaken samen met vrouwtje, maar vrouwtje heeft pech, want ik doe dadelijk gewoon mijn luikjes weer voor de ogen en ga lekker een dutje doen. Ja ja zegt vrouwtje dat is ook heel hard werken hoor Jip. Kijk Bert en als vrouwtje dat zegt moet je haar altijd gelijk geven vind ik.

  Voor jou een hele fijne dag samen met vrouwtje en je vensterbank zitten en knufjes van vrouwtje.
  Poot en kopje van je grote slapende vriend Jip.

 3. Hoi Bertje,

  Hier Bolle.

  Het is niet te geloven wat jij kan met je tong! Je lijkt wel een beetje een kameeleeon, die hebben ook een hele lange tong.
  Dat zou mij nooit lukken, denk ik. Volgens mij heb ik geeneens zoveel tong.
  En dat iemand zijn tong ook nog scheef naar buiten kunt doen, in een krul, dat lijkt me helemaal moeilijk.
  Ik heb zelf best vaak mijn tong naar buiten, maar altijd maar een klein stukje. Als ik op de veenterbank zit, boven de verwarming, of als ik geknuffeld word.
  Soms raakt mijn vrouw hem eventjes aan, en dan trek ik hem snel naar binnen. Want mijn tong is van mij.

  Ik vind het superknap dat je kunt tongslingeren.
  En ik denk dat als je dat ook nog scheef en gekruld kunt doen, dat je dan overal beroemd wordt. Want dat wil iedereen wel zien!
  Denk je dat ik ook kan leren tongslingeren?
  Ik vind het tongslingeren al een kunstje, meer hoef je dan helemaal niet te doen!

  Een lief kopje van Bolle.

  1. hoi Bolle, ik dacht dus dat iedereen dat kon dat tongslingeren. Maar nou weet ik dat het echt een kunstje is. Normaal doe ik precies als jij een klein stukje. En dan ja hoor gaat mijn vrouw er ook aan zitten. Waarom doen ze dat? Ik weet het niet. Hoe ik heb leren tongslingeren weet ik niet dus ik weet ook niet of jij het kunt leren, misschien weet iemand anders dat. kopje van Bert

 4. Lieve Bert,

  ik wil nog even zeggen van me eigen dat ik jou superstoer vin met jou tong zo ver uit jou bek. Oooh ik ga het ook probeere maar ik moet nog heel veel oefene.
  En de tong wedstrijd was zo mooi. Iedereen heb ze mooiste tong laate zien. Ik kan het weete Bert, ik heb me hele dag gekeeke naar alle tongetjes want ik was sjuurie. Oooh Bert ik vind het me meest belangrijke taak van me week. En ik was daarna heel moe van me intensief kijke. Gisteren moest ik veel slaape en ook eete.
  Maar jou tong Bert, ik vind jou tong al jou mooiste kunstje

  Je Loesje

  1. lieve Loesje dankjewel voor het compliment. Het ging vanzelf en toen was die wedstrijd er en ik dacht er kan maar 1 poes zeggen wie er mag winnen en dat was jij dus. Nou snap ik pas hoe veel werk dat is geweest. En dat je moe was. Maar ik ben superblij dat je het hebt willen doen!! je Bertje

Reacties zijn welkom